Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Feliratot a filmbe

Vendég

Feliratot a filmbe

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv!

Na én is úgy jártam, hogy hamarabb járt a kezem, mint az eszem. De a fene se gondolta, hogy a két hete letöltött programom már elavult.
Én a 1.1.1. build 2-t töltöttem le, már el is indítottam a tesztet. Annyi már látszik, hogy kevésbé stabil, mint az előző. Az első három indításból kétszer lefagyott, egyszer a gépet is magával rántotta.
Kíváncsian várom az eredményt.

Vendég

Feliratot a filmbe

Hi Zappali!

Mail ment + most találtam a net-en:

DVD2SVCD 1.1.1 build 1

New Feature: Added support for text subtitles to be encoded as SVCD/CVD or permanent subtitles. When you've loaded the ifo file you select "go!" and select "add external subtitle streams"

Letöltöttem, odáig eljutottam, hogy AVI forrás esetén is megmarad a Subtitle fül, sajna tovább nem megy, mivel ezen a gépen nincs encoder.

Zorro

Vendég

Feliratot a filmbe

Hello!
Nekem 1.1.0. build c verzióm van, de nem megy a dolog.
Nem tudom, hogy hol ugrik fel ablak?
Ha avi a bemenet nincs sub fül, ha dvd akkor nem tudja az avit beolvasni.
Nem értem...

Vendég

Feliratot a filmbe

Szia! Milyen verzióju a dvd2svcd-d? Mert én most töltöttem le a legújabbat és avi (Divx) esetén nem látok subtitle fület!

Segíítsetek!!!!!!! :smile14:

Vendég

Feliratot a filmbe

szeva mindenki,
bekapcsolod a subtitle fülön, hogy milyen feliratot akarsz, majd ha a többi beállítás is kész -> conversion fül és megadod a felugró ablakban a kívánt sub file-t...
nagyjából ennyi.
nekem korábban azért nem ment mert régi dvd2svcd-t használtam:(

Vendég

Feliratot a filmbe

Hello!
Az említett linket én is átnéztem, de őszintén szólva azt még mindig nem tudom, hogy hogyan lehet feliratozni, ha nem DVD-ről szeded le a cuccost, hanem van egy avi-d meg egy egy feliratfájlod (txt, ssa, sub).
Szóval, ha ezt valaki el tudná mondani, azt nagyon megköszönném!

Vendég

Feliratot a filmbe

Kicsit hamar járt el a kezem, hisz itt le van írva minden a dvd2svcd-ról:http://www.freeweb.hu/subvoice/
mindenkinek ajánlom aki svcd-zik!

Vendég

Feliratot a filmbe

Kösz Balcsi. Megtaláltam és müxik. 1000 thx

Vendég

Feliratot a filmbe

szeva mindenkinek, lenne egy kezdő kérdésem: a dvd2svcd tudja alapból a feliratot hozzáfűzni az mpg-be? mert én csináltam egy feliratos aviból svcd-t de a felirat nem volt benne.Át kellet volna konvertálnom a feliratot sub-ból, vagy van valami kapcsoló?
még valami van rá mód hogy a már kész feldarabolt mpg-hez hozzáfűzzem a feliratot utólag?

Vendég

Feliratot a filmbe

Talán használd a VOB/DVD melletti ikont. Ez erre való.

Vendég

Feliratot a filmbe

Használd a "Sub Station Alpha" programot. Bemenete *.ssa, kimenete szintén *.ssa, csak épp kozben azt módosítasz rajta, amit akarsz (pl. font fajtája, nagysága, színe, elhelyezése, stb...)

Sanyí

Vendég

Feliratot a filmbe

A subripben hogy nyitsz meg már meglévő felirat fileokat??? Mert én csak vobokat vagy ifokat tudok megnyitni. (Subrip 1.14 ver). Sehogy sem tudok beadni neki filet.

Vendég

Feliratot a filmbe

Az srt-t a SubRip-pel konvertáld át, ott be lehet állítani a felirat színét, fontot lehet váltani, stb.

Vendég

Feliratot a filmbe

Helló!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Szeretnék divx + sub = vcd-t csinálni. Ennek a művelet sorozatnak az egyik része hogy a meglévő *.srt kiterjesztésű subot *.ssa-ra konvertálom. Ehhez a subadjust nevű programot használom. Nos a gond az hogy átkonvertálás után a sub file vmiért sárga szint kap. És sehol sem tudom ezt átállítani hogy "normál" fehér szinű legyen. Szóval mit kéne tegyek hogy ne legyen sárga a sub. (vmilyen más progi, vagy egyéb ötlet)

Köszönet mindenkinek!!!!!!!!!!!

Vendég

Feliratot a filmbe

Köszi kipróbálom!

Vendég

Feliratot a filmbe

Pl. Subtitle studio:

szétbontod két része a feliratot (elso rész a kivágásig, második rész a kivágástól a lemez végéig). Aztán a mási krész idejét módosítod, úgy, hogy az akkor kezdjen, mikor kell. végul a két részt egyesíted...

Szerintem bármelyik subtitle editor programmal meg lehet csinálni...

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Megszereztem nagy nehezen a Konvoj című filmet. Lett hozzá felirat is. Az fps nem egyezett, de azt megoldottam. Van viszont egy jelenet (kb 3 perc), ami az én rippemből hiányzik, viszont a feliratban szerepel. Ettől kezdve persze csúszik a felirat. Tud valaki olyan programot amivel ezt ki lehet vágni úgy, hogy az utána következő jeleneteknél helyesen jelenjen meg a felirat?

Vendég

Feliratot a filmbe

Szevasztok!
Mindössze annyi lenne a kérdésem hogy van pár klippem és azt szeretném hogy egész végig ki legyen írva a szám címe.
Ha tudtok progit amivel ez megoldható írjátok le plíz hogy honnan lehet leszedni.
Előre is THX mindenkinek!!!

Vendég

Feliratot a filmbe

A legtöbb film ilyen képarányú (2,35:1) ez a 16:9-nél is keskenyebb, ezért ezeknél a filmeknél a 16:9-es tv-ken is van allul fellül csík. Én a helyedben simán anamorfikusra kódolnám, mert úgy kapon a legjobb minöséget és akkor mindegyik tv-n meg lehet nézni (a 4:3-asakon át kell kapcsolni a 16:9-es adáshoz való "összenyott" üzemmódra). A felirat a látható kép aljára és az alatta lévö fekete csíkra fog esni.
Jó tanács: vágj ki egy percet a filmböl és elösször azzal próbáld ki, akkor nem kell órákat várnod az eredményre!

Vendég

Feliratot a filmbe

Gordon, akkor milyen megoldást javasolsz?
A 608*256 arány nagyon keskeny egy 4:3-as TV-n. :smile5:

Vendég

Feliratot a filmbe

A lényeg lemaradt: az svcd ekkor nem lesz 16:9-es anamorf, hanem 4:3-as lesz, tehát a fekete csíkokra is "elpazarolsz" jó sokat a sorfelbontásból!

Vendég

Feliratot a filmbe

A resize filterrel méretezd át úgy, hogy adjon hozzá fekete csíkokat és után tett rá a feliratot.
Amúgy elég "dilettáns dolog" ilyen svcd-t csinálni, mert az csak 4:3-as tv-n lesz élvezhetö, 16:9-esen nem.

Vendég

Feliratot a filmbe

Igen ezt tudom, de elmondom a problémát rendesen:

Van egy avi (608*256) ebből szeretnék 16:9 es svcd-t csinálni, olyat aminek az alsó fekete sávjában van a felirat. Valahogy biztos meg lehet oldani nem?

:smile47:

Vendég

Feliratot a filmbe

Egy 16:9-es avinak nincs alsó fekete sávja így nem lehet oda semmit kódolni. Ha 4:3-as az avi amiben szélesvásznú a film oda lehet.

Vendég

Feliratot a filmbe

Sziasztok

Tud valaki segíteni abban, hogy hogy lehet vdubbal feliratot fűzni az aviba úgy, hogy a 16:9-es film alsó fekete sávjába essen? :smile47:

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”