Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVDShrink DVD-Maker

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

A DVDShrink reauthor módja pont arra való, hogy a családi felvételekről a számodra nem szükséges extrákat, feliratokat és egyebeket.
.... eltüntesd. Ez lemaradt.

Na, megcsináltam a DVDShrink-kel re-author módban. Csak a filmet adtam hozzá a felesleges hangok, feliratok nélkül. Mégis benne van a végeredményben! Hogy a fenébe lehet ez?

Nem tudom mit csináltál, de reauthor modban ugye van két fül a jobb oldalon:

-DVD Browser
-Compression settings

Szóval dvd Bowser fülről átrángatod azokat a dolgokat amik kellenek (ez általában a "main movie"). Ezután a kiválasztott "title"-kat a bal oldalon a "compression setting" fülra váltva a jobb oldalon egyenként beállíthatod, azaz mely hangok és feliratok kellenek és a képen milyen arányú tömörítést akarsz használni.

Ha így csináltad akkor jónak kellene lennie.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A DVDShrink reauthor módja pont arra való, hogy a családi felvételekről a számodra nem szükséges extrákat, feliratokat és egyebeket.

Na, megcsináltam a DVDShrink-kel re-author módban. Csak a filmet adtam hozzá a felesleges hangok, feliratok nélkül. Mégis benne van a végeredményben! Hogy a fenébe lehet ez?

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Elkúrtuk

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Köszi, amúgy most próbálom így. Amúgy a trilógia sajátom, csak a szárnyaimat próbálgatom.

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDShrink DVD-Maker

Elkúrtuk

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Sziasztok.Jó, hogy találtam ezt a topicot, mert gondjaim vannak a rippeléssel.
Régen foglalkoztam vele, de most vettem egy Pio 108-as pörkölőt és kipróbáltam, hogy mire emlékezek régebbről. Régen használtam Smartripper-t rippeléshez, GordianKnot-ot,
DVStoAVI-t, FlaskMpeg-et, TmpegEnc-t,, stb.
Most ezt a DVDShrink-et próbáltam, de az előző hozzászólásból is kiderül, hogy ez csak az egész lemezt kezeli, nem lehet a felesleget leszedni.
Most a Back to the Future-rel próbálkozok. A CloneDVD sem jó, mert az is rajta hagy menüket, hiába jelelöm ki csak a filmet, a két hangot (a harmadik angol DTS), és két feliratot. Nekem csak a puszta film kellene a két (angol, magyar) hanggal és a két (angol, magyar) felirattal.
Mondjuk így is 6,5 giga a film amit még össze kellene sajtolni valamennyire, de nem ez a gond most.
A CloneDVD ugy megcsinálja az ISO-t, amit ha bemountolok DaemonTools-szal, akkor a PowerDVD-vel vagy a WinDVD-vel lejátszva nem látszanak sem a chapterek (egy egységként látja a filmet, nem lehet átugrani a következőre) és csak az angol hanggal játssza le. Nem lehet sem hangot változtatni vagy feliratot bekapcsolni.
Na ez miért lehet?
Próbáltam az instant copy-t is de enyhén szólva nem ér egy lyukas garast sem.
Tudna-e valaki olyan programot, ami rendesen beállítva a filmről leszedi a felesleget (menük, extrák), kicsit összenyomja a filmet és image-be ki is írja?

A Shrink pont erre jó.
Szépen nyomsz egy Open-t, amikor beolvasta a lemezt, akkor kijelölöd a reauthort, utána a Movie-t szépen áthúzod a DVD oldalra, átváltasz a tulajdonságok fülére (bocs de nem jut eszembe angolul) és ott kikattintod a felesleges hangokat és feliratokat.
A végén nyomsz egy Back up-ot, és annyi.

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Sziasztok.
Jó, hogy találtam ezt a topicot, mert gondjaim vannak a rippeléssel.
Régen foglalkoztam vele, de most vettem egy Pio 108-as pörkölőt és kipróbáltam, hogy mire emlékezek régebbről. Régen használtam Smartripper-t rippeléshez, GordianKnot-ot,
DVStoAVI-t, FlaskMpeg-et, TmpegEnc-t,, stb.
Most ezt a DVDShrink-et próbáltam, de az előző hozzászólásból is kiderül, hogy ez csak az egész lemezt kezeli, nem lehet a felesleget leszedni.
Most a Back to the Future-rel próbálkozok. A CloneDVD sem jó, mert az is rajta hagy menüket, hiába jelelöm ki csak a filmet, a két hangot (a harmadik angol DTS), és két feliratot. Nekem csak a puszta film kellene a két (angol, magyar) hanggal és a két (angol, magyar) felirattal.
Mondjuk így is 6,5 giga a film amit még össze kellene sajtolni valamennyire, de nem ez a gond most.
A CloneDVD ugy megcsinálja az ISO-t, amit ha bemountolok DaemonTools-szal, akkor a PowerDVD-vel vagy a WinDVD-vel lejátszva nem látszanak sem a chapterek (egy egységként látja a filmet, nem lehet átugrani a következőre) és csak az angol hanggal játssza le. Nem lehet sem hangot változtatni vagy feliratot bekapcsolni.
Na ez miért lehet?
Próbáltam az instant copy-t is de enyhén szólva nem ér egy lyukas garast sem.
Tudna-e valaki olyan programot, ami rendesen beállítva a filmről leszedi a felesleget (menük, extrák), kicsit összenyomja a filmet és image-be ki is írja?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hát igen, néha azt sem árt tudni, hogy mire való az a program, amit használunk. A shrink angol szó zsugorítást jelent, azaz a 2 rétegű gyári lemezek tartalmát az 1 rétegű írható lemezre hivatott összetömöríteni. A többi extra (másolásvédelem kiütése, rétegváltás nyomának eltüntetése, stb.) csak nyalánkság.
Tehát, ha kell menü: Full disc üzemmódban a bal oldalon ki kell választani az extrákat, a tömörítést a jobb képernyőfél felső részén Customra kell állítani és a tolókát a bal szélső állásba (legkisebb százalékra) vinni. A menüt és a főfilmet meg Automatic állásba kell kapcsolni. A felesleges (idegen nyelvű) hangsávokat ki kell kapcsolni. Ha még így is túl kicsi a főfilmre megadott százalék (75%-nál sokkal kisebb), akkor a felesleges extrákat still picture állásba kell kapcsolni. Ha még így is túl kicsi a főfilm százaléka, vagy nem tetszik az, hogy az extrák mozgókép helyett rángatózós állóképek lesznek, akkor el kell felejteni a DVD Shrinket és elő kell venni a Clone DVD 2-t, ahol nem állókép-halmaz lesz a felesleges title-kből, hanem eltűnnek a másolt lemezről, több helyet hagyva a filmnek és a menünek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Faby »

Az itt olvasottak alapján másoltam egy filmet a dvdshrink-el ami nagyjából sikerült is. A gondom az hogy a menü nem müxik csak lejátsza, azt olvastam az egyik válaszban hogy +lehet  csinálni működöre a másik ban azt hogy csak lejátsza.Szóval hogy lehet ezt megoldani, hoyg a menüt tudjam használni, illetve ha nincs menü akkor hogyan tudom léptetni ha pl egy bizonyos résztől akarom folytatni.
Segítségetek előre is köszönöüm

Először is, amikor belépsz a DVD Shrink-be, akkor a fenti ikonsorból a Full disc-et válaszd ki, ne a Re-authort. Ugyanis ha Re-authorba húzod be a menüt, akkor megszűnik annak menü jellege és sok-sok kis független vob fájlt csinál belőle a progi. Ezt szépen le is írja a gyorssúgó, csak éppen sokan nem törődnek vele.
Re-author üzemmódot csak akkor válassz, ha a lemezedre csak a főfilmet akarod kiírni menük és extrák nélkül.

Kösz!

A full-al csak az a baj hogy nem fér rá a sima lemezre, mivel 7 gb.
Esetleg tudz valami megoldást hogy a menü illetve a jelenethez ugrás megmaradjon nekem csak emiatt kellene a menü, az extrák meg egyéb sallang nem kell, van rá más progi ha a shrink-el nem megy?

Laczy

Ha csak a fő filmet tartod meg re-author módban, akkor is megmaradnak az eredeti fejezet-pontok, tudsz lépkedni közöttük, előre-hátra, csak nem a lemez menüjével, hanem a DVD lejátszód saját rendszerével. Értem ez alatt, hogy ha megnyomod a >> gombot, akkor ugrik egyet előre, a következő fejezetre, ugyan ez a << gombbal a megelőző fejezetre, ill. a fejezetek számát ha beütöd a DVD lejátsző távirányítóján, akkor arra a fejezetre ugrik. (nekem legalábbis így működik, sőt a lejátszó saját menüjében is van fejezetre ugrás)

Másik lehetőség, hogy a Shrinkben a full disc backup-nál a filmen kívül minden másnak felveszed a tömörítését a lehető legnagyobbra (minél kisseb a szám, annál jobban összenyomja, pl. 30-40%ra), vagy still pictures-re. Utánna lehet még a fő filmmel is variálni, mert ha pl van benne számodra szükségtelen felirat, vagy hangsáv (pl az angol/magyar mellett német vagy spanyol stb, vagy audio kommentár/ok/) azok elől ki kell venni a pipát, és így is lehet helyet nyerni. Saját tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy ha sikerül a film tömörítési arányát 80% fölé vinni (tehát az eredeti méretnek csak 80 százalékára nyomod össze a filmet), akkor átlagos DVD lejátszóval, átlagos TV-n (kb 72-82 cm képátlójút nevezek átlagosnak) látható minőségromlás nélkül meg tudod csinálni a filmet. Fontos, hogy a deep analysis be legyen kapcsolva.

A felesleges hangsávok kikapcsolása müködik re-author módban is.

Remélem tudtam segíteni.

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

Laczy75
Isten Hozott! :)

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Laczy75 »

Az itt olvasottak alapján másoltam egy filmet a dvdshrink-el ami nagyjából sikerült is. A gondom az hogy a menü nem müxik csak lejátsza, azt olvastam az egyik válaszban hogy +lehet  csinálni működöre a másik ban azt hogy csak lejátsza.Szóval hogy lehet ezt megoldani, hoyg a menüt tudjam használni, illetve ha nincs menü akkor hogyan tudom léptetni ha pl egy bizonyos résztől akarom folytatni.

Először is, amikor belépsz a DVD Shrink-be, akkor a fenti ikonsorból a Full disc-et válaszd ki, ne a Re-authort. Ugyanis ha Re-authorba húzod be a menüt, akkor megszűnik annak menü jellege és sok-sok kis független vob fájlt csinál belőle a progi. Ezt szépen le is írja a gyorssúgó, csak éppen sokan nem törődnek vele.
Re-author üzemmódot csak akkor válassz, ha a lemezedre csak a főfilmet akarod kiírni menük és extrák nélkül.

Kösz!

A full-al csak az a baj hogy nem fér rá a sima lemezre, mivel 7 gb.
Esetleg tudz valami megoldást hogy a menü illetve a jelenethez ugrás megmaradjon nekem csak emiatt kellene a menü, az extrák meg egyéb sallang nem kell, van rá más progi ha a shrink-el nem megy?

Laczy

szegi56

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: szegi56 »

Segítséget szeretnék kérni a következő problémához.
A következőt nem értem:DVD 4,7-R 120 min. ez ok.
DVD 4,7-R 240 min. ezt a 240-t nem értem.
Valaki elmagyarázná.

Köszi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Az itt olvasottak alapján másoltam egy filmet a dvdshrink-el ami nagyjából sikerült is. A gondom az hogy a menü nem müxik csak lejátsza, azt olvastam az egyik válaszban hogy +lehet csinálni működöre a másik ban azt hogy csak lejátsza.Szóval hogy lehet ezt megoldani, hoyg a menüt tudjam használni, illetve ha nincs menü akkor hogyan tudom léptetni ha pl egy bizonyos résztől akarom folytatni.

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Laczy75

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Laczy75 »

ÜDV Mindenkinek!

Még új vagyok és a dvd írásban is abszolut kezdő,
átnéztem a fórumot és az én kérdésemre hasonlót talltam is csak épp a választ nem értem, illetve nem tudom hogy kell megoldani.

Az itt olvasottak alapján másoltam egy filmet a dvdshrink-el ami nagyjából sikerült is. A gondom az hogy a menü nem müxik csak lejátsza, azt olvastam az egyik válaszban hogy +lehet csinálni működöre a másik ban azt hogy csak lejátsza.
Szóval hogy lehet ezt megoldani, hoyg a menüt tudjam használni, illetve ha nincs menü akkor hogyan tudom léptetni ha pl egy bizonyos résztől akarom folytatni.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: arty »

Helló 
A Shrink-kel nekem is csak jó tapasztalataim vannak. Igaz, eddig csak ezt használtam. A 3.2-es verzióban az adaptive error compensation-nál melyik opciót érdemes használni: a sharp-ot, a smooth-ot, stb.. Nektek mik a tapasztalataitok? Ezen opciókat (+ deep analysis) használva valóban instant copy minőséget lehet produkálni? (mert a shrink a programleírásban ezt állítja )

korábban linkeltem egy összehasonlito képet a shrink akkori, és az instancopy agyonajnározott csodaminöséget produkálo verziojának képéről...

E K K O R A kamu volt az ivideo minősége .... az egyik legsz*rabb, és akkor még finom voltam....

a shrink mostanra kapott uj algoritmusokat, tehát még jobb lett. és freeware .... mi kell még ???

az meg h melyik eljárást használod (sharp/smooth) rajtad áll.. probáld ki mind2-t, és dönts: izlés dolga! élesebb, de kockásabb vagy homályabb de kockátlan.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Helló 
A Shrink-kel nekem is csak jó tapasztalataim vannak. Igaz, eddig csak ezt használtam. A 3.2-es verzióban az adaptive error compensation-nál melyik opciót érdemes használni: a sharp-ot, a smooth-ot, stb.. Nektek mik a tapasztalataitok? Ezen opciókat (+ deep analysis) használva valóban instant copy minőséget lehet produkálni? (mert a shrink a programleírásban ezt állítja )

Én is shrink-et használok, de az általad említett opciókat nem "piszkálom".

Deep analysis-el valóban korrekt minőségű backup-ot lehet készíteni, és szerintem mindenképpen megéri használni ezt a funkciót. (Nem olyan sok az a 30-40 perc töblet!)

A válaszom (a tapasztalataim alapján): IGEN!
Szvsz nagyon korrekt minőséget csinál. 72 cm-es TV-n semmilyen különbség nem tapasztalható, de projektorral egy nagy vetített képpel már lehet, hogy észrevehető a tömörítés miatti információveszteség, de erről projektor tulajdonosok többet tudnak mondani!

cliffman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: cliffman »

Helló

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: arty »

vagy a copytodvdt, vagy a dvddecryptert...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDShrink DVD-Maker

A Shrink a Nero-t használja kíírásra, beépített író része nincsen. Így a kíírással nem lehet gond.
Elkúrtuk

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

en csak a DVD-Shrinket használom, kb. 80 filmet masoltam eddig es 100 %-osan mukodik. Es mindig csak a filmete masolom, a menuk, meg minden hülye extra nelkul. Mindegyiket ki is irtam DVD-re és agy hibás lemezem sem lett, szoval en a DVd Shrinket csak ajánlani tudom...
Mondjuk a kiírást nem a Shrink végzi.
Vagy arra gondolsz, hogy jól backupolta és le tudta játszani a lejátszó?

én is a shrinkel iratom ki, és még nem volt vele bajom soha.
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDShrink DVD-Maker

en csak a DVD-Shrinket használom, kb. 80 filmet masoltam eddig es 100 %-osan mukodik. Es mindig csak a filmete masolom, a menuk, meg minden hülye extra nelkul. Mindegyiket ki is irtam DVD-re és agy hibás lemezem sem lett, szoval en a DVd Shrinket csak ajánlani tudom...
Mondjuk a kiírást nem a Shrink végzi.
Vagy arra gondolsz, hogy jól backupolta és le tudta játszani a lejátszó?
Elkúrtuk

Gelardi

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Gelardi »

xworm

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: xworm »

Köszönöm a válaszokat! Amint ráérek mindkét megoldást megpróbálom
(mellesleg a főnökömet is Sz Csabának hívják )
Thenx kis kis

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Köszönöm ENRICO, de szerintem te rossz topicra léptél fel.Ha biztonsági másolatot akarok csinálni természetsen akkor lép fel a hiba.
Ha tudsz valami konkrétumot is megírhatod,
szívesen fogadok egy kis sedítséget!

Szerintem DVDshrink-kel ezt nem fogod tudni megcsinálni, bár lehet, hogy tévedek.
Viszont próbáld ki a DvdReMake-et, ez sokkal inkább arra való, amire neked szükséged van. Lehet, hogy a kettőt progit kombinálni kell.

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Dvdshrink 3.2-es verzió körül vagyok.A kényszerített feliratokkal lenne problémám!
Ha csak a filmet írom ki menü és extrák nélkül, és leszedem a feliratokat amiket feleslegesnek tartok pl. héber, latin, és különbözö szinbólumosokat, a film lejátszásakor valami gondolom épp a helyén található feliratot berak a helyére és igen bosszantó film nézésekor pl. a néha megjelnő angol vagy direktorfelirat. Mit tegyek help!! (Ha minden feliratot felraknék menü nélkül indításkor válogathatnék mire megtalálnám a megfelelő feliratot) [pl. BIG_FISH] thenx kis kis
xworm@freemail.hu

A Shrink-nél re-author módban jobb egér klikk a kijelölt filmre, itt set default streams menü pont alatt megtalálod azt hogy melyik hangal induljon a film + automatikusan melyik felirat induljon el. Az is választható, hogy ne legyen felirat, ebben ez esetben is célszerű a kiválasztani a magyar feliratot mert a lemez szerkesztésétől függően az idegen nyelvű szereplők mondatai feliratozva lesznek.

xworm

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: xworm »

Köszönöm ENRICO, de szerintem te rossz topicra léptél fel.
Ha biztonsági másolatot akarok csinálni természetsen akkor lép fel a hiba.
Ha tudsz valami konkrétumot is megírhatod,
szívesen fogadok egy kis sedítséget!
Mellesleg a DVD2DVD-nél ha a felirathoz forced-et állítok akkor majd a felirat automatikusan indul a filmel? (sajna lassú a gépem a kisérletezgetésekhez, vagy csak nem ismerem a szűkséges programokat.)
Ilyen fehér nyuszi helyett kockásodás, elakadozgatásokkal salynos már találkoztam, a teljes átszerkesztésen szétszedés összerakáson kívül van megoldás? Nem tudom összefügg-e ez az eredeti problémámmal. ->(Más felirat automatikus feliratbeillesztésnél lejebb a fórumban) Thenxxx kis kis

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”