Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Cd irása

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Az utóbbi egy hétben próbálgattam állítgatni az írót ,beállítottam a +733-as olvasási értéket és a +6 os írásit is.
A visszarippelt fájl viszont nem egyezik meg a kiindulásival és a test cd-t továbbra sem akarja megírni.

nézd meg hogy mennyivel tér el a kiindulási a kiírtal
EAC -> Tools/Compare wavs

ha different lesz az érték akkor valamit rosszul állítottál be /nem offset hiba/

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

A test CD-nek nem tudsz beállítani értéket (vagy legalábbis nem érdemes )
igen be kell állítni az olvasási értéket, különben eltolt értékkel lesz beripelve
de ha már ripeltél be így cuccot akkor azokat még utólag lehet módosítani

Az utóbbi egy hétben próbálgattam állítgatni az írót ,beállítottam a +733-as olvasási értéket és a +6 os írásit is.
A visszarippelt fájl viszont nem egyezik meg a kiindulásival és a test cd-t továbbra sem akarja megírni.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Megvan. Most már működik a wavpack, betöltöm a fájlt, de hogyan tovább? Valami elérési utat nem talál! : (

konkrétan mit ír ki?
amúgy unpack fül
s megnyomod a GO -t

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: merida »

az oldal alján fel van sorolva hogy milyen összetevő kellhet még:
Visual Basic 6 Runtime files
mscomctl.ocx
tabctl32.ocx

ha nincs ilyened akkor futtasd le őket

Megvan. Most már működik a wavpack, betöltöm a fájlt, de hogyan tovább? Valami elérési utat nem talál! : (
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Őrület!

Úgy értem kipróbáltam...

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Köszi, de ez meg nem akar működni, vagy én bénázok! : )

az oldal alján fel van sorolva hogy milyen összetevő kellhet még:
Visual Basic 6 Runtime files
mscomctl.ocx
tabctl32.ocx

ha nincs ilyened akkor futtasd le őket

merida
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Szia!

Bontsd ki wav-be, úgy már bármivel kiírhatod. Itt van hozzá a frontend:

http://members.home.nl/w.speek/wavpack.htm

Köszi, de ez meg nem akar működni, vagy én bénázok! : )

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Segítséget kérek!
VW kiterjesztésű fájlt szeretnék audio cd-ként kiírni, de a Nero, és a Burrrrrn sem akarja megtenni!

Szia!

Bontsd ki wav-be, úgy már bármivel kiírhatod. Itt van hozzá a frontend:

http://members.home.nl/w.speek/wavpack.htm
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

merida
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Segítséget kérek!
VW kiterjesztésű fájlt szeretnék audio cd-ként kiírni, de a Nero, és a Burrrrrn sem akarja megtenni!

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: KMT »

Megnéztem az imgburn-t, nem rossz hangja van szerintem,

Őrület!

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio Cd irása

cuetools progival lehet módosítani az offsetet, de nem csak utólag hanem előre is

az imgburn nem ismeri az amqr-t (mivel ez egy licenc-elt dolog) /ha jól tudom akkor csak a plextools, nero, feurio ismeri/

Megnéztem az imgburn-t, nem rossz hangja van szerintem, ez a program is megnöveli pl. a dvd írók hangminőségét, kb., mint a feurio. Valószínű jobban kalibrálja a lézert, vagy ilyesmi lehet a dologban. A preimum2-vel nagyon kicsi különbséget hallok közöttük.
De azt hiszem a plextools hangját hallom a legjobbnak, az még nem okozott csalódást. :-)

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Hogyan lehet utólag az offsetelést megoldani? (ilyet még nem csináltam)
Imgburn ismeri az amqr-t?

cuetools progival lehet módosítani az offsetet, de nem csak utólag hanem előre is

az imgburn nem ismeri az amqr-t (mivel ez egy licenc-elt dolog) /ha jól tudom akkor csak a plextools, nero, feurio ismeri/

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio Cd irása

A kiírandó fájlokon is el lehet végezni az offset-elést, így kiírva meg olyan lesz mintha az író softver végezte volna el a "léptetést"

Természetesen az amqr-t nem lenne értelme kihagyni, szvsz az imgburn egy nagyon jó kis progi érdemes kipróbálni

Hogyan lehet utólag az offsetelést megoldani? (ilyet még nem csináltam)
Imgburn ismeri az amqr-t?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

http://www.audioland.hu/tesztek/csoport ... 5-ripteszt Némi segítséget nyújt az irkáló maradi embereknek mint én
Premium 2-vel már jó lehet írni, jó lemezre ,jó anyagot.Már bánom,hogy nem vettem meg.

hááát én ezt a tesztet nem venném mérvadónak

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: meridián »

http://www.audioland.hu/tesztek/csoport ... 5-ripteszt Némi segítséget nyújt az irkáló maradi embereknek mint én
Premium 2-vel már jó lehet írni, jó lemezre ,jó anyagot.Már bánom,hogy nem vettem meg.
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

A feurio-ban és a plextools-ban nem lehet beállítani az offset-et, a "kapott" anyagot így csak enélkül írom fel. EAC nekem nem jött be írásra, sokat hibázik, és átlagos hangja van szvsz.
Ha 68-69 percnél hosszabb az anyag, akkor 2x-esen írok, ha rövidebb, akkor amqr-rel (4x).
Mind a kettő clv.
Fiúk, mondták nekem az imgburn nevű progit, ha írtatok vele kíváncsi lennék a véleményetekre, én mostanában fogom letesztelni.

A kiírandó fájlokon is el lehet végezni az offset-elést, így kiírva meg olyan lesz mintha az író softver végezte volna el a "léptetést"

Természetesen az amqr-t nem lenne értelme kihagyni, szvsz az imgburn egy nagyon jó kis progi érdemes kipróbálni

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio Cd irása

A feurio-ban és a plextools-ban nem lehet beállítani az offset-et, a "kapott" anyagot így csak enélkül írom fel. EAC nekem nem jött be írásra, sokat hibázik, és átlagos hangja van szvsz.
Ha 68-69 percnél hosszabb az anyag, akkor 2x-esen írok, ha rövidebb, akkor amqr-rel (4x).
Mind a kettő clv.
Fiúk, mondták nekem az imgburn nevű progit, ha írtatok vele kíváncsi lennék a véleményetekre, én mostanában fogom letesztelni.

és megkérdezhetem hogy írod?
mert ha bithelyesen akkor az csak egyféleképpen lehet

a c1, c2, jitter, beta eltéréseket tudom, ki is teszteltem anno a meghallgatás során hogy amit jobbnak hallottunk az jobb is volt ilyen téren (a jó, közepes, rossz csoport ugyan az volt)
az fw-be tárolt érték nyilván nem feltétlenül jó

ugyan olyan sebesség alatt mit értesz? mert nem mindegy hogy CLV vagy CAV

ha meg P2-esed van gondolom használtad az amqr funkciót, ami nem feltétlenül csak egy ki be kapcsoló, hanem vezérlő softver függő is

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio Cd irása

Ugyan azt az anyagot (Jesse Cook-Nomád) kiírtam Plextoolssal és Feurioval is.Én is hallottam a különbséget,csak a Plextools javára.Szellősebb,több hely van a hangszerek között,tonálisabb a hangkép.Feurio nekem összenyomta a színpadot.Ez csak az én véleményem.Üdv

Azt vettem észre, hogy a feurio az általános (dvd) írókkal jobb, amikor nem használom az amqr-t. A plextools hangja nekem is nagyon bejön, amqr-rel meg talán tényleg a legjobb.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Tapasztalat alapján nem értek egyet, hogy az audio cd írása fixálva van. Ugyanazt az anyagot ugyanolyan lemezre megírva, ugyanazzal az íróval (premium 2) ugyanolyan sebességel megírva nero-val rengeteg c1 és akár c2 hiba keletkezik (ami hangban is jelentkezik, sőt némelyik játékos fel sem ismeri a lemezt), feurio-val viszont jó lesz az eredmény.
A feurio képes optimális lézererősség állítására (OPC), ami felülbírálja a fw-ben tárolt értéket, ami nem mindig a legjobb.

és megkérdezhetem hogy írod?
mert ha bithelyesen akkor az csak egyféleképpen lehet

a c1, c2, jitter, beta eltéréseket tudom, ki is teszteltem anno a meghallgatás során hogy amit jobbnak hallottunk az jobb is volt ilyen téren (a jó, közepes, rossz csoport ugyan az volt)
az fw-be tárolt érték nyilván nem feltétlenül jó

ugyan olyan sebesség alatt mit értesz? mert nem mindegy hogy CLV vagy CAV

ha meg P2-esed van gondolom használtad az amqr funkciót, ami nem feltétlenül csak egy ki be kapcsoló, hanem vezérlő softver függő is

Ugyan azt az anyagot (Jesse Cook-Nomád) kiírtam Plextoolssal és Feurioval is.Én is hallottam a különbséget,csak a Plextools javára.Szellősebb,több hely van a hangszerek között,tonálisabb a hangkép.Feurio nekem összenyomta a színpadot.Ez csak az én véleményem.Üdv

szerintem ez nagyba köszönhető hogy a plextools a plextorra lett kihegyezve
a feurio meg egy általános softver

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: meridián »

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Tapasztalat alapján nem értek egyet, hogy az audio cd írása fixálva van. Ugyanazt az anyagot ugyanolyan lemezre megírva, ugyanazzal az íróval (premium 2) ugyanolyan sebességel megírva nero-val rengeteg c1 és akár c2 hiba keletkezik (ami hangban is jelentkezik, sőt némelyik játékos fel sem ismeri a lemezt), feurio-val viszont jó lesz az eredmény.
A feurio képes optimális lézererősség állítására (OPC), ami felülbírálja a fw-ben tárolt értéket, ami nem mindig a legjobb.

Érdekes, amit írsz... Egyetlen lemezem sem tartalmaz hibát. Többféle progit is kipróbáltam: EAC, Nero, Ashampoo Burning Studio 8, Easy CD-DA Extractor. Általában az utóbbit használom - mert egyszerű, de jó - egy Pioneer DVD-RW DVR-109-cel, amit nem olyan régen frissítettem, de előtte is tökéletesen működött.

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio Cd irása

Az audio CD írása elég régóta fixálva van, ha író softver és softver között van különbség akkor az inkább az hardverrel és a benne lévő lemezzel való összhang hozza a különbséget. Mivel minden írónak be van adagolva gyárilag hogy milyen stratégiát kell használnia egy bizonyos médiakódú lemeznél (ezért is kell FW-t frissíteni), itt szvsz elképzelhető olyan hogy az író softver felülbírálja, vagy nem ismeri fel az írót ill. lemezt olyannak amilyen valójába.
Persze bithelyes írásról beszélünk. Mert ellenkező esetbe több tényező is közbejátszik!

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Pedig a szoftverek között is vannak ám különbségek. A legjobb a feurio, aztán a plextool és az EAC. Én sem akartam elhinni, de van különbség!

Az audio CD írása elég régóta fixálva van, ha író softver és softver között van különbség akkor az inkább az hardverrel és a benne lévő lemezzel való összhang hozza a különbséget. Mivel minden írónak be van adagolva gyárilag hogy milyen stratégiát kell használnia egy bizonyos médiakódú lemeznél (ezért is kell FW-t frissíteni), itt szvsz elképzelhető olyan hogy az író softver felülbírálja, vagy nem ismeri fel az írót ill. lemezt olyannak amilyen valójába.
Persze bithelyes írásról beszélünk. Mert ellenkező esetbe több tényező is közbejátszik!

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio Cd irása

A Burrrn nevű programocskát is kipróbálhatod. De szerintem nem az író szoftverektől függ elsősorban a végeredmény "minősége". Többet számít, hogyan van előkészítve az írás. Gondolok itt a bitpontos ripelésre majd a bitpontos írásra. Ha jól értem olyan flac-et akarsz kiírni amit nem te csináltál. Ha nincs mellékelve hozzá cue fájl(és egy log amiből kiderül, hogy bitpontos a rip) és nem bitpontosan írod ki, nem hiszem, hogy a szoftverek közt hallanál különbséget. Lehet, hogy inkább az írható lemezek közt kéne keresgélned, mert elég nagy difik vannak köztük.

Pedig a szoftverek között is vannak ám különbségek. A legjobb a feurio, aztán a plextool és az EAC. Én sem akartam elhinni, de van különbség!

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

A minta lemezt 0 -ás értéken írtam ki, viszont visszarippelésnél nem volt beállítva olvasási offset, akkor ez okozhatja a hibát?

A test CD-nek nem tudsz beállítani értéket (vagy legalábbis nem érdemes )
igen be kell állítni az olvasási értéket, különben eltolt értékkel lesz beripelve
de ha már ripeltél be így cuccot akkor azokat még utólag lehet módosítani

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”