Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

dvd készítés

Vendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hi,még nem olvastam el a topikot, de eleinte mi is ezt e programot használtuk

DVD Shrink beta 5, akkor jónak hittük, de a filemek mindig akadoznak
a vége felé,

most a következő programokat használom, ez a legtutibb most:

- DVD decrypter - akikódoláshoz
- Daemon tools - virtuális meghajtó az átkódoláshoz kell
- Instant copy - az átalakításhoz
- Pdi ti ISo - átalakító program
- DVD decrypter - a kikódoló programmal írom a lemezeket, sokkal jobb, mint a
Nero.

És ti mivel csináljátok ?

Ha tud valaki jobbat konzultáljunk...

Bemutatkozásként talán csak annyit, hogy Teljesen kezdő vagyok. Most írnék először DVD filmet.
Kérdéseim: Ezzel a megoldással is 9ről 4.5 gbra lehet csökkenteni egy film méretét? Ezek a programok honnan tölthetők le, ill. működtetésükről írnál néhány szót? ( a gombok helyes nyomkodási sorrendjéről) Vszínűleg egy idő után megfejteném, de ha lehet megosztanád tapasztalataidat?
Köszönetel: Bambuló

Bambuló:
Neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy olvasgass vissza egy kicsit, mert vagy 4 topic is foglalkozik a témával, és százszor is le lett írva, így minden kérdésedre meg fogod a részletes és pontos váélaszt találni.

Hadd ne írjuk le 101X -re

pár link:

http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... l=dvd+írás
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... c=4588&hl=
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... c=3485&hl=
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... c=4533&hl=
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... c=4864&hl=
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... c=4380&hl=

Vendég

dvd készítés

Hi,még nem olvastam el a topikot, de eleinte mi is ezt e programot használtuk

a vége felé,

Nero.

Bemutatkozásként talán csak annyit, hogy Teljesen kezdő vagyok. Most írnék először DVD filmet.
Kérdéseim: Ezzel a megoldással is 9ről 4.5 gbra lehet csökkenteni egy film méretét? Ezek a programok honnan tölthetők le, ill. működtetésükről írnál néhány szót? ( a gombok helyes nyomkodási sorrendjéről) Vszínűleg egy idő után megfejteném, de ha lehet megosztanád tapasztalataidat?
Köszönetel: Bambuló

Vendég

dvd készítés

LittleL!

Kösz a segítséget, jön a hétvége, kipróbálom:-)))

Új az íróm, hátha összejönne már valami sikerélmény...

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: LittleL »

A következö lenne a gondom. Hogy lehet egy programmal 2x-esen írni, mert a nero csak négyszerest enged. (a dvd neve Orangenak szokták hívni és RITEK MEDIA DVD-R van ráírva.Illetve ha írok rá a yamada dvd lejátszom (asztali) akad míg a szg ben szuper.

Üdv All!

Ugyanaz a problémám van, mint egy lentebbi kollégának: DVDShrinkkel a sallangoktól mentesített (extrák, feliratok, stb)és LG 4160 íróval, 4xesen Nero6-ossal DVD-R-re felírt film a szg-ben gyönyörűen fut, viszont az asztali (Vestel DivX képes) játékos lejátsztása során vagy fagy, vagy pedig szaggat. Ha éppen lejátszik, akkor minden meghagyott funkció frankón műxik. Én vagyok a béna (), a játékos, vagy a szg?

Thx ha valaki tud segíteni!

A dvd shrink a hibás, nálam is ez volt, hogy szaggatott a film

Én az instant copy -t használom
utána pedig a hogy lentebb leírtam...

A dvd shrink túl egyszerű program, az
Instant copy meg, bár kezelni nehezebb, de meg lehet szokni,
és sokkal tovább is tart - 1 film nálam kompletten 2 óra, az átalakítás -
de ennél jobb programot nem tudok.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Vendég

dvd készítés

A következö lenne a gondom. Hogy lehet egy programmal 2x-esen írni, mert a nero csak négyszerest enged. (a dvd neve Orangenak szokták hívni és RITEK MEDIA DVD-R van ráírva.Illetve ha írok rá a yamada dvd lejátszom (asztali) akad míg a szg ben szuper.  

Üdv All!

Ugyanaz a problémám van, mint egy lentebbi kollégának: DVDShrinkkel a sallangoktól mentesített (extrák, feliratok, stb)és LG 4160 íróval, 4xesen Nero6-ossal DVD-R-re felírt film a szg-ben gyönyörűen fut, viszont az asztali (Vestel DivX képes) játékos lejátsztása során vagy fagy, vagy pedig szaggat. Ha éppen lejátszik, akkor minden meghagyott funkció frankón műxik. Én vagyok a béna (), a játékos, vagy a szg?

Thx ha valaki tud segíteni!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: sozs »

Attól függ milyen progit használsz???
A hogyant ugy értettem, hogy milyen progival lehet kiszedni az eredeti DVD-ről. Ui. erőteljes koncertálás után 1 DVD-re 2 filmet tennék, de szeretném megtartani az eredeti menűket.

DVD decrypter, DVD Shrink...... Ezek feltörik a védelmet, és ki lehet szedni velük a felesleges cuccokat!
Két film egy lemezre???? Háááát menüvel sok lenne, így a tömörítés miatt minőségromlás lesz, plusz kel még egy menü amivel kiválasztod, hogy melyik filmet nézzd, stbb..., kicsit bonyolút számomra.
Én csak a filmet szedem le, de így is kell kis tömörítés!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Vendég

dvd készítés

Hogyan lehet a menűket leszedni?  (kép, animáció stb)?

A hogyant ugy értettem, hogy milyen progival lehet kiszedni az eredeti DVD-ről. Ui. erőteljes koncertálás után 1 DVD-re 2 filmet tennék, de szeretném megtartani az eredeti menűket.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Hi,
még nem olvastam el a topikot, de eleinte mi is ezt e programot használtuk

a vége felé,

Nero.

Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Viktorka_
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Viktorka_ »

Sziasztok!

Tudnátok nekem a következőben segíteni

Vettem egy Panasonic dmr e55-st! Nagyon jó kis gép, nekem tetszi! Az érdekelne, hogy lehetne azt megcsinálni, hogy a gépen lévő videó fájlokat olyanná konvertálam át hogy az asztali felvelő el tudja olvasni, és van e valami progi amivel lehetne neki menut választani, ahol ki tudnám választani a dvd-re felmásolt fájlokat illetve hozzá tehetném a szükséges feliratot!

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Hát..... a következő történt: 
Teljesen új, tiszta xp install. Semmi más, csak Shrink és Nero. Írási folyamat elkezdődik, 23%-nál megint fagyás. Szabad terület a vinyón 13GB.
Azt hiszem VÉGE VÉGE VÉGE.
HA VALAKI TUD SEGÍTSEN MÉG TANÁCSOKKAL!!!!
Kösz!

Milyen lemezzel próbálkozol?

Firmware frissítés esetleg?

CD írás, adatDVD írás megy?

Kisebb írási sebességgel próbáltad már?

Nero 6.6-hoz javító patch esetleg? Lehet, hogy nagyon bugos még ez a verzió.
Elkúrtuk

Vendég

dvd készítés

Hát..... a következő történt:

Teljesen új, tiszta xp install. Semmi más, csak Shrink és Nero. Írási folyamat elkezdődik, 23%-nál megint fagyás. Szabad terület a vinyón 13GB.
Azt hiszem VÉGE VÉGE VÉGE.
HA VALAKI TUD SEGÍTSEN MÉG TANÁCSOKKAL!!!!
Kösz!

Vendég

dvd készítés

Vendég_griff 
Van sok másik topic, amiben a biztonsági másolatok készítése ki lett tárgyalva többször is. Javaslom nézd meg azokat is, egy csomó problémára találsz majd megoldást.
Javaslom, távolítsd el az összes egyéb CD írásra alkalmas progit, és ha tudsz, akkor tölts le egy 6.3.xx Nerot, ez a 6.6 nagyon új, nekem az a régebbi van, és nagyon szépen hibátlanul megy.
Próbálkozz egy kis mechanikus javítással is, próbáld ki azt, hogy mit csinál, ha a CD olvasót kikötöd, (táp és IDE kábel kihúz) így csak a DVD író marad, azt pedig feltétlen más IDE csatira tedd,mint a vinyót, és masternek programozd.

Köszönöm a tanácsokat. Remélem, hogy sikerül elkészítenem azt a biztonsági másolatot..
Üdv!

Vendég

dvd készítés

Vendég_griff

Van sok másik topic, amiben a biztonsági másolatok készítése ki lett tárgyalva többször is. Javaslom nézd meg azokat is, egy csomó problémára találsz majd megoldást.
Javaslom, távolítsd el az összes egyéb CD írásra alkalmas progit, és ha tudsz, akkor tölts le egy 6.3.xx Nerot, ez a 6.6 nagyon új, nekem az a régebbi van, és nagyon szépen hibátlanul megy.
Próbálkozz egy kis mechanikus javítással is, próbáld ki azt, hogy mit csinál, ha a CD olvasót kikötöd, (táp és IDE kábel kihúz) így csak a DVD író marad, azt pedig feltétlen más IDE csatira tedd,mint a vinyót, és masternek programozd.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Sziasztok! 
Kezdő user panasza: PIII 800MHZ, 256RAM, 40 GB vinyő, PHILIPS DVD 824+RW író.
Lehet, hogy ez már így rossz?
Nos: Nero, DvdCloner, Shrink. Mindegy mivel próbálok írni, már 4% körül lefagy a gépem. Csak a reset segít.
memóriarezidens programok nem futnak, vírusmentes, friss telepítés. Ja!: XP Prof SP1

Valaki segítsen!!!!

Kösz előre is!

Ugyanazt ez 1 file-t nem tudod kiirni semmivel, vagy a vinyódon található több image/képfájl-al, esetleg más adatokkal is próbálkoztál????

Tehát 1 vagy több fájlról van-e szó?

Vendég

dvd készítés

A fájlrendszerrel lehet-e össszefüggés?

Vendég

dvd készítés

Kösz a gyors reagálást!

Tehát: a dvd író mellett csak egy cd olvasó van a gépben.
Szoftver: Nero Ultra Edition 6.6.0.1 Egyébklént olyat is produkált, hogy az rw-s lemeznél csak a gyorstörlést engedte, a teljes törlésnél lefagyott. Amúgy egy gyári filmet a Nero is meg az aAlcohol120% is kapásból megugatott, miszerint ez másolásvédett és nem tudja olvasni. Ezek után a DvdClonerre sikerült feltenni a merevlemezre, de onnét aztán megint 3-4% írás, majd fagyi.
Baromi kitartó tudok lenni, de ez már elszomorít!
Segítség, segítség!!

Kösz.

Vendég

dvd készítés

Sziasztok! 
Nos: Nero, DvdCloner, Shrink. Mindegy mivel próbálok írni, már 4% körül lefagy a gépem. Csak a reset segít.
memóriarezidens programok nem futnak, vírusmentes, friss telepítés. Ja!: XP Prof SP1

Valaki segítsen!!!!

Kösz előre is!

Valamivel akad a progi.
Főleg a Nero 5.xxx verziói akadoztak el, ha más CD író is volt a gépre telepítve.
Azért az is kéne miről írsz, vinyóról, vagy tudsz esetleg onfly másolni? Úgy is lefagy?

Vendég

dvd készítés

Sziasztok!

Valaki segítsen!!!!

Kösz előre is!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: sozs »

Hogyan lehet a menűket leszedni? (kép, animáció stb)?

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Vendég

dvd készítés

Hogyan lehet a menűket leszedni? (kép, animáció stb)?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok! 
Egy nagyon érdekes dologgal talalkoztam múltkor.
Kiirtam a Shrek 2-t dvdre, ami tökéletesen működik is PCn, illetve asztali lejátszón.
Kivéve a Sony-kat. Azon ugyanis fekete-fehér a kép, és sehogyan nem lehet ráerőltetni a szineket.
Ez mitől lehet?

Hát nem tudom eredeti-e az alapanyag, én láttam olyan Shrek 2-t ami NTSC volt. Esetleg ez is olyan, és a lejátszó (vagy mögötte a TV, mert az valószínűbb) nem tudja fogadni az NTSC jeleket, vagy nincs beállítva rendesen.

A Sony-k is tudják az NTSC-t, nekem is volt Sony játékosom. Szerintem más baj volt azzal a Sonyval. Más lemezeknél nincs gond a színekkel?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

dvd készítés

Sziasztok! 
Kiirtam a Shrek 2-t dvdre, ami tökéletesen működik is PCn, illetve asztali lejátszón.
Kivéve a Sony-kat. Azon ugyanis fekete-fehér a kép, és sehogyan nem lehet ráerőltetni a szineket.
Ez mitől lehet?

Hát nem tudom eredeti-e az alapanyag, én láttam olyan Shrek 2-t ami NTSC volt. Esetleg ez is olyan, és a lejátszó (vagy mögötte a TV, mert az valószínűbb) nem tudja fogadni az NTSC jeleket, vagy nincs beállítva rendesen.

brian

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: brian »

Sziasztok!

Ez mitől lehet?

Vendég

dvd készítés

A következö lenne a gondom. Hogy lehet egy programmal 2x-esen írni, mert a nero csak négyszerest enged. (a dvd neve Orangenak szokták hívni és RITEK MEDIA DVD-R van ráírva.
Illetve ha írok rá a yamada dvd lejátszom (asztali) akad míg a szg ben szuper.
De ha nem figyelek oda a gép is elrontja az írást. Lehet gyenge hozzá a gép :
Ecs K7s56 Athlon XP 1600+ 256Mb 266mhz ddr, Maxtor 80gb 7200 2mb, Maxtor 160gb 8mb, Sb PCI 128, Club 3d Gef TI4200 128mb ddr, Teac cd író, LG 4160b dvd író, és egy ethernet kártya. ill pinnacle pc tv pro kártya.
Már csináltam egy külön xp-t a dvd írásnak ahol a bootolás elött lekapcsolok minden sallangot (internet ,scanner, nyomtató stb). és még így is ront néha.
Lehet a lemez rossz vagy az író finnyás, vagy a gép gyenge?
Ha veszek még memóriát az megoldhatná?
Szívok már vele egy ideje segítsetek légyszi.

Elöre is köszi

Vendég

dvd készítés

Kérdésem lenne mégpedig a nerovisionnal kapcsolatban: Addig oké hogy létre hozom a filmet megcsinálom a chaptereket következő lépés hogy menüt kellene csinálnom.De a menűben csak a chapterek vannak sehol nem találom azt hogy főmenüt hogy tudnék csinálni...Az igazság az hogy 2-3 filmnél ez már baromi zavaró hogy csak chapter menüm van.Tudja valaki hogy hol mit kellene állitani hogy stimmeljen minden?
Szia! Én is próbálkoztam tegnap vele, de nekem sem sikerült, amit szerettem volna. Az Ulead Movie Factory 3-at használom, de olyan problémába ütköztem, amit az sem oldott meg. Így próbáltam meg a NVExpress-t.
Ami számomra kapásból kiderült, hogy az NVE nem tud:
- ha pl. egyáltalán nem akarok semmilyen menüt, nem tudom kikapcsolni;
- nincs lehetőségem olyan jelenet (scene) létrehozására, amire csak ugrani lehet és nem jelenik meg menüben (hidden);
- ez is újrakódol, hiába DVD formátumú mpeg-et adok neki.
Az Ulead MovieFactory jobb, használd azt.
Anno olyan SVCD-t (mpeg) sikerült tmpgenc-cel előállítanom, amit a MovieFactory template megevett és nem kódolta újra. DVD-t nem sikerült. Ha valakinek mégis , akkor az írja már meg legyen szíves, hogy mik a beállítások.
Amúgy letöltöm a Tmpgenc DVD Author-t, állítólag azzal megoldódik a problémám.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”