Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

zoltant
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: zoltant »

Foobar taviranyito (iphone/ipad) a Linn Kinsky-vel. Epp most probaltam, eleg jol müködik csak ajanlani tudom.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Új Foobar verzió (1.1.7)... szvsz érdemes megfülelni. Fapaci ajánlásával hallgatva, Wasapi outputtal és memóriából játszva .

slajgaj

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: slajgaj »

slajgaj

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: slajgaj »

Sziasztok!

Az UPNP browsernél feljön a külső médialejátszóm és az ahhoz tartozó albumok, track és playlistek.
Ez idáig rendeben is van.
Ha az albumokra megyek, akkor lenyitja az összes (közel 500 album) albumot és egyesével kell végigklikkelgetnem,(akkor irja csak mellé, hogy hány szot tartalmaz) ami elég nagy meló, hogy berakja a Fooban UPNP Playlistájába.
Hogyan lehet megoldani, hogy ne kelljen végignyitogatnom és klikkelgetnem??

SOS please!

[email protected]

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Nos a gép az aláírásomban látható Asus (2 Gb Ram, Mobile DualCore Intel Pentium T4400, 2200 MHz (11 x 200) prockó).
Egy másfél terrás WD van rákötve... kb félig zenével (oda kerülnek azok amiket megtartok).
Az ideiglenes mappa a gép 300-as vinyója.

A fix zene mappán belül vannak a formátum szerinti mappák (csak a zene mappát szoktam vizsgáltatni).

Nem akarom elkiabálni... de most mintha nem húzná annyira a procit...
Ezért nem értem hogy bizonyos esetekben miért pörgeti!?
Indításkor mindig pörgeti... de 1-2 percen belül vissza szokott állni... de van olyan eset is hogy egyszer csak neki áll pörgetni.... és fél órán keresztül pörög!
Ilyenkor ugye melegszik is rendesen (60-68 fok)... ami nem jó dolog!

Egyébként a vizsgálatot manuálisan indítom időközönként!

ha tényleg nincs bepipálva amit a képen jelöltem akkor valami rendszer erőforrást figyelő progival meg kéne nézni hogy csak a procit pörgeti e vagy a memóriát (akár úgy hogy beakad valami s csak írja magát, de nem törli az infókat) vinyót is
esetleg nem fut valami DSP, pl. ami konvertálja a magas felbontású anyagot? (ha valamilyen DSP aktív egy időre kilőhetnéd hátha az okozza)
és ha manuálisan indítod az ellenőrzést akkor ugyan úgy pörgeti?
esetleg megpróbálhatod azt hogy felraksz egy portable verziót hogy azzal csinálja e, ha nem akkor azt kéne használni, vagy uninstallálni s mindent kitörölni belőle majd újraranki

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Doky, biztos vagy benne, hogy a Foobar terheli a gépet? Nem fut a háttérben valami ütemezett víruskereső, vagy hasonló szolgáltatás?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nos a gép az aláírásomban látható Asus (2 Gb Ram, Mobile DualCore Intel Pentium T4400, 2200 MHz (11 x 200) prockó).
Egy másfél terrás WD van rákötve... kb félig zenével (oda kerülnek azok amiket megtartok).
Az ideiglenes mappa a gép 300-as vinyója.

A fix zene mappán belül vannak a formátum szerinti mappák (csak a zene mappát szoktam vizsgáltatni).

Nem akarom elkiabálni... de most mintha nem húzná annyira a procit...
Ezért nem értem hogy bizonyos esetekben miért pörgeti!?
Indításkor mindig pörgeti... de 1-2 percen belül vissza szokott állni... de van olyan eset is hogy egyszer csak neki áll pörgetni.... és fél órán keresztül pörög!
Ilyenkor ugye melegszik is rendesen (60-68 fok)... ami nem jó dolog!

Egyébként a vizsgálatot manuálisan indítom időközönként!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Nálam ezek is kivannak pipálva mégsem megy fel a CPU, szóval ez rejtély megint

az egy dolog, de se azt nem tudjuk milyen a gépe se azt hogy mégis mennyi fájlt kell átvizsgálnia

pl. nekem E8-as proci van 4gb mem ... 500-as tányéros vinyók s nem gyengén kezd darálni mikor át kell néznie cirka 4000 albumot, van e változás az elérésekbe (és csak a lossless-eket vizsgálja)
én ekkor találtam ki azt hogy vannak a fix mappák ahol nincs adatforgalom, meg van az a mappa ahova az újak kerülnek, így max 20-30 mappát kell átvizsgálnia azt is manuálisan nyomom neki
de ahoz hogy az egész tárat végignézze nálam több percbe telik ...

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: KMT »

Doky, mikor jelentkezik a dolog? Csak lejátszáskor, vagy már a program indításakor is?

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nálam ezek is kivannak pipálva mégsem megy fel a CPU, szóval ez rejtély megint

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Hát mivel a gép ugyan az mint eddig... és nem alap laptop (nem gyenge de nem is egy gémmer...) ezért nem értem a dolgot!
A feladatoknál a legtöbb esetben a Foobar használja a gépet (sok esetben 50-60%-ban)!

Nem tudom hogy miért van ez?
Most kivettem a látható formátumokból pár dolgot... így nem pörgeti annyira a procit... de nem is látja ezeket a fórmátumokat...

Meg kéne nézni hogy konkrétan mi miatt van ez a rendszer igény növekedés!
Ha mellette dolgozik a vinyó akkor valszeg hogy monitorozva vannak a mappák s mindig keresi a friss dolgokat (amik alá vannak húzva pirossal ne legyenek bepipálva!)
mit jelent az hogy sok esetbe? (bekapcsolás után? vagy bekapcsoláskor nem csak menet közbe? ...)
ha a látható formátumok csökkentésével csökken ez a jelenség akkor szvsz az lesz amit fentebb említettem.
Ha vista/win7 -ed van ott az erőforrás igénynél (vagy hol), meg lehet nézni hogy konkrétan milyen fájlok terhelik a cpu-t, hdd-t, memóriát.

Vendég

Foobar2000

Nem tudom mi lehet akkor a gond, nekem az össze formátum ki van jelölve

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Foobar2000

ott géphiba lehet, gyenge a gép vagy nem tudom, nálam a foobar szinte semmit sem használ, pedig elég sok minden nyitva van, megy a zene is és 2-6 százalékon ugrál a proci..

Hát mivel a gép ugyan az mint eddig... és nem alap laptop (nem gyenge de nem is egy gémmer...) ezért nem értem a dolgot!
A feladatoknál a legtöbb esetben a Foobar használja a gépet (sok esetben 50-60%-ban)!

Nem tudom hogy miért van ez?
Most kivettem a látható formátumokból pár dolgot... így nem pörgeti annyira a procit... de nem is látja ezeket a fórmátumokat...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Foobar2000

Na már megint én...
Pár napja azt látom hogy eszi a gépemet (pörgeti a procit és zabálja a ram-ot) a Foobar!
Mivel hogy pörgeti a gépet... ezáltal melegszik is a lapos rendesen.

Van valakinek ötlete hogy mit nézzek meg a beállításoknál?
Ill hogy minek milyen beállítás kell?

Ismételten köszönöm a segítséget!

ott géphiba lehet, gyenge a gép vagy nem tudom, nálam a foobar szinte semmit sem használ, pedig elég sok minden nyitva van, megy a zene is és 2-6 százalékon ugrál a proci..

Vendég

Foobar2000

Na már megint én...
Pár napja azt látom hogy eszi a gépemet (pörgeti a procit és zabálja a ram-ot) a Foobar!

nálam is ez a jelenség!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Foobar2000

Na már megint én...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azt meg lehet csinálni foobarban, hogy töltse be az egész albumot memóriába? Csak mert ha benn van egy album akkor megakad a számváltásnál a lejátszás, mert épp betölti a következő számot a memóriába.

Nálam 100 msec feletti puffer értéknél már nem nagyon akad meg a töltés miatt. Alatta néha kihagy, főleg HD anyagoknál. Ez nyilván függ a lejátszandó file méretétől, a rendszer sebességétől és terheltségétől is.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Változó, most 150 ms. Amúgy szerintem a RAM sebességén is múlik.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Nyilván.

És a puffer length mennyi? Nálam 120ms.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Nyilván.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Érdekes, nálam előre betölti (gondolom az előző szám végénél), így nincs hallható megakadás még "egybemikszelt", de különálló fájlokból álló albumoknál sem.

És nálad is be van állítva a full file buffering?

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Érdekes, nálam előre betölti (gondolom az előző szám végénél), így nincs hallható megakadás még "egybemikszelt", de különálló fájlokból álló albumoknál sem.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Azt meg lehet csinálni foobarban, hogy töltse be az egész albumot memóriába? Csak mert ha benn van egy album akkor megakad a számváltásnál a lejátszás, mert épp betölti a következő számot a memóriába.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

a nyuszi hozott egy foobar2000 v1.1.6 -ot

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Itt is bedobom, hátha erre jár valaki, aki tudja:

Kérek szépen segítséget, hogy milyen ingyenes íróprogival lehet aif-ból közvetlenül lemezre írni (audio cd) pc-s környezetben?

Köszönöm előre is!

Laci

(ha előbb konvertálni kell, akkor azt mivel érdemes/lehet?)

Laca,próbáld ki ezt http://www.fairstars.com/audio_converte ... 3wodeBAcHA ha kell nálam van átküldöm.
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”