Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

tony79
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: tony79 »

Sziasztok!
Avi-t szerettem volna dvd-re konvertálni. Sikerült is, de az a gond vele, hogy az asztali lejátszóba (MBO 921) téve nem lehet időpontra ugrani vele ("goto"), csak chapter-re (már ha van benne chapter).
TMPGEncoderrel csináltam az mpeg fájlt, és dvd-re TMPGEnc DVD Authorral konvertáltam és írtam ki. A legutóbbi lépést Nero 5.5-tel is próbáltam, az eredmény ott is ugyanaz.
Miért nem lehet időpontot választani az ugrásnál? Amúgy minden rendesen működik rajta.
Tony

immi77

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: immi77 »

Enrico Benetti:  
Kapcsolható feliratok esetében kevés a TMPGenc DVD Author, legalább Maestro kell.

Gandalf:

Hát ha nem a frameserver módban csinálod, akkor ez dupla minőségromlás. A feliratok beégetéséhez sokkal egyszerűbb és jó párosítás a VobSub 2.23 directshow filtere + TMPGenc tömörítő progija. ezzel lekerülhető a VDub általi ujabb AVI tömörítés ill. a frameserver használata is, mely utóbbit nem egy kezdő számára találták ki.

Hali !

Nekem eddig legjobban a DVD2SVCD+Cinema Craf Encoder páros jött be. Mindenféle felirat formátumot fel tud tenni az SVCD-re (SVCD,CVD, permanens). Nekem jobban müxik, mint a TmpgEnc. Kíváló minőség (persze ez függ a forrás AVI minőségétől is ), elviselhető idő alatta megcsinálja. 2 órás avi 2CD-re kétmenetes kódolással kb 6óra kódolás + 1 óra utómunkálat (automatikusan megcsinál mindent) és eredmény 2 CUE/BIN páros, ami egyből mehet cd-re.

Prószáld a www.dvd2svcd.org-ot, ott megtalálod a keretprogramot, ami tartalmazz a járulékos szofvereket is, kivéve az encodert, de ezen segít az oldalon található Try me link.

Kapcsolható feliratok miatt, próbáld először újraírható cd-re, hogy megeszi-e az asztalid (számítógépen nem fog látszani!!!), ha nem még mindig választhatod, hogy beleégesse.

immi

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Enrico Benetti:  
Kapcsolható feliratok esetében kevés a TMPGenc DVD Author, legalább Maestro kell.

Vagy az IfoEdit v0.95 is jó.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Enrico Benetti:

Gandalf:

Hát ha nem a frameserver módban csinálod, akkor ez dupla minőségromlás. A feliratok beégetéséhez sokkal egyszerűbb és jó párosítás a VobSub 2.23 directshow filtere + TMPGenc tömörítő progija. ezzel lekerülhető a VDub általi ujabb AVI tömörítés ill. a frameserver használata is, mely utóbbit nem egy kezdő számára találták ki.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Az első lépés kimaradt, amikor a feliratot a filmbe "égeted". Ezt a Virtualdub nevű program megfelelő szűrőjével teheted meg. Az így kapott feliratozott avira engedheted rá az mpeg enkódoló progikat.
Gandalf!

Én ugyan nem látok kérdést a feliratokra, de ha már így felvetetted, akkor miért kellene azt "beleégetni" a filmbe, ha nem muszáj? Kapcsolható feliratok is léteznek.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Az első lépés kimaradt, amikor a feliratot a filmbe "égeted". Ezt a Virtualdub nevű program megfelelő szűrőjével teheted meg. Az így kapott feliratozott avira engedheted rá az mpeg enkódoló progikat.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok! Az volna a gondom,hogy AVI illetve MPEG filmeket szeretnék DVD-re kiírni.Ehez kellenne tanács,hogy hogyan csináljam ,illetve programokat szeretnék hozzá!

Előre is köszönöm!

Az AVI file-okat minden esetben át kell konvertálnod mpeg-be. Erre több program is van: TMPgenc Plus, CinemaCraft Encoder, Canoplus Procoder, de akár maga a Nero is megcsinálja neked. Néha az mpeg file-okat is újra kell kódolni, mert nem szabványos. Szerintem egy kezdőnek a legjobb, legegyszerűbb a TMPGenc DVD Author, mert az mindent megcsinál helyetted és a végen még a VIDEO_TS alkönyvtárt is legyártja, sőt akár DVD-re is felírja.

Ajánlom figyelmedbe a doom9.hu vagy a dvdrhelp.com oldalakat. Itt a programok letöltésére is kapsz útmutatót.

hicker

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: hicker »

Sziasztok!
Az volna a gondom,hogy AVI illetve MPEG filmeket szeretnék DVD-re kiírni.Ehez kellenne tanács,hogy hogyan csináljam ,illetve programokat szeretnék hozzá!

Előre is köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”