Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

dvd készítés

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Mivel nem találtam megfelelő tocsikot, ide írnám a kérdésemet:
Milyen DV AVI kodeket ajánlotok (MPEG2->DV AVI)?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: sozs »

Hát azzal megpróbálkoztam de szar lett a kép minősége ezért gondoltam hogy talán jobb lenne mondjuk szétkapni két részre és úgy felírni.
Ha megnézed, sokszor a film 4-5 gigányi, a sok "extra" kütyü miatt nagy a lemez mérete.
Biztos meglehet csinálni kétlemezre, de az is biztos, hogy nem egyszerü lenne! (ifo, pub file-k módosításai miatt)
Még egy lehetőséget ajánlanék, csak a filmet válaszd ki extra nélkül, és már is jobb lesz a minőség! (Megjegyzem a shrink-ben külön is tudod állítani a tömörítést)
Próbálkozhatsz dvdDecripterrel letöröd a filmet vinyóra, dvd2one-val meg tömörítesz, és csak a filmet.

Illetve, ha a kétrétegű lemezt írja az íród, dvdDecripterrel lerippeled a filmet, majd kiírod kétrétegü lemezre. A baj ezzel csak az, hogy egy ilyen lemez ára olyan 1500.- körül mozog.....
Sok sikert!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

fazek_tm
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: fazek_tm »

Hát azzal megpróbálkoztam de szar lett a kép minősége ezért gondoltam hogy talán jobb lenne mondjuk szétkapni két részre és úgy felírni.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: sozs »

Van egy kétrétegű DVD lemez és arról  szeretném leszedni úgy a filmet hogy fel tudjam írni két egyrétegű DVD-re. Ez megoldható? Ha igen akkor milyen progival?
Csak azt nem értem, miért pont kettőre?? Egyre nem jó?? Vagy két film van egy lemezen??
Ha egy film van rajta, és elég egy lemezre kimásolni, ajánlanám a dvdShrink-et!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

fazek_tm

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: fazek_tm »

Van egy kétrétegű DVD lemez és arról szeretném leszedni úgy a filmet hogy fel tudjam írni két egyrétegű DVD-re. Ez megoldható? Ha igen akkor milyen progival?

strato
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: strato »

Van pár VOB fájlom.Hogyan kell kiírni, úgy, hogy asztali DVD is vigye!

Honnan 'lesz' az embernek néhány vob fájl-ja?

Ahonnan mindenki másnak is! Gyári DVD-ről!

Éppen ezért kérdezem, hogy CSAK vob-ok hogyan?
Semmi IFO, BUP???

nagyt
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: nagyt »

Ahonnan mindenki másnak is! Gyári DVD-ről!
Na igen !

strato
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: strato »

nagyt
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: nagyt »

Van pár VOB fájlom.
Hogyan kell kiírni, úgy, hogy asztali DVD is vigye!
Na igen !

prokesz18

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: prokesz18 »

Hello mindenki!

Mivel új vagyok a fórumon így lehet, hogy olyat kérdezek ami már elhangzott a forumon, de én nem vagyok tisztában dolgokkal. A problémám a kövekező: dvd-ről szeretnék eltüntetni néhány olyan dolgot, ami felesleges rá (figyelmeztetések vagy akár néhány extra de nem az összes), és ezt úgy hogy a menü mindenféleképpen megmaradjon és működjön is. Az lenne a kérdésem milyen progit tudnátok ajánlani, amivel ez megvalósítható. Próbálkoztam már többféle progival (dvdshrink, dvd descrypter, nero 7 dvd szerkesztő progija, smartripper), de sajnos egyikkel sem tudtam megcsinálni úgy hogy jó legyen, vagy csak én vagyok hülye hozzá . Kérem segítsen valaki mert nem tudom mi tévő legyek!!!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

köszi a választ kipróbáltam a dvd2one és egész jó lett. 8,4gb ból  4,7gb-basokkal jobb mint a shrink. bár a képen a fekete tónusok gyengék, de nem pixelesedik.
de megnézem még prof. szinten is

A Shrink is 2 menetben tömörít, ha bekapcsolod a deep analysis-t.
Nálam így jobb minőségű lett, mint a DVD2one, bár nem túl nagy a különbség.
Én a PC monitorján a kontúrok kürüli moszkítózajt (kipárolgás-szerű zajt) figyeltem és a Shrink volt a jobb. Ráadásul a Shrinknél megadhatod, hogy az egyes részeknek mekkora tömörítése legyen, így nagyobb bitrátát rendelhetsz a főfilmhez, mint a DVD2one-nál.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

murray
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: murray »

köszi a választ kipróbáltam a dvd2one és egész jó lett. 8,4gb ból 4,7gb-ba
sokkal jobb mint a shrink. bár a képen a fekete tónusok gyengék, de nem pixelesedik.
de megnézem még prof. szinten is
Pana 37PV70 Plazma ,LG BP125 BD player , Kenwood Home KRF-V5560D DD/DTS erösitö, SONY SS-FCR 115 hangszóró szett , Neotec KS-1007B 2,5 mm2 hangszóró kábel.

Konvert

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Konvert »

Hello elárulná vki h a release group-ok milyen szoftverekkel dolgoznak? a szokásos dvd9 to 4,7gbos dvd áttömöritést szeretnék igényesen több pass-al és nem dvdshrinkkel! thx

Amiről te szeretnél választ kapni , egy fórumot meglehetne tölteni.De a válasz röviditve.

I-Bármilyen tömörités a film minőségének csökkenésével jár , legyen az kép vagy hang sáv tekintetében.

II-a legtöbb ilyen tömöritő vagy újra kódoló a frame (képkocka dobálás) használatával csökkenti a dvd méretét.Ergo I-pont.

III-ha mégis szeretnéd megtartani az eredeti minőséget akkor a két lemezes megoldást ajánlom.

IV-Alap törvény , hogy már egyetlen hozzá nyúlás az eredetihez , még ha az eredeti formátum is marad I pont.

V- próba meg ha még is ilyet szeretnél és természetesen vagy saját dvd vagy nem másolás védett a Neroval újra kodolni , Procoder 2 [itt előbb m2v-be kell alakítani],ImTOO MPEG Encoder szintén újra kódolni.A kimenetek beállitása változó , de a Procoder és ImTOO szoftverek tudnak 1-2 passban VBR-s dvd-t is.

murray
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: murray »

Hello elárulná vki h a release group-ok milyen szoftverekkel dolgoznak? a szokásos dvd9 to 4,7gbos dvd áttömöritést szeretnék igényesen több pass-al és nem dvdshrinkkel!
thx
Pana 37PV70 Plazma ,LG BP125 BD player , Kenwood Home KRF-V5560D DD/DTS erösitö, SONY SS-FCR 115 hangszóró szett , Neotec KS-1007B 2,5 mm2 hangszóró kábel.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: richies »

vhs-ről milyen progival érdemes capture-zni? s miylen codeccel? ?? thnx
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

A vob fájlokat lehet közvetlenül szerkeszteni, vagy át kellene ehhez konvertálni? A WinDVD Creator DVD szerkesztővel be tudtam importálni vob-okat, és szerkeszteni is lehetett, csak éppen ezután kicsit elcsúszott a kép és a hang.
Keress másik szoftvert. (TMPGEnc DVD Author, a netről minden letölthető hozzá)

Endor (ex-Blasio)
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Endor (ex-Blasio) »

A vob fájlokat lehet közvetlenül szerkeszteni, vagy át kellene ehhez konvertálni? A WinDVD Creator DVD szerkesztővel be tudtam importálni vob-okat, és szerkeszteni is lehetett, csak éppen ezután kicsit elcsúszott a kép és a hang.

hermit

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: hermit »

Van fent AnyDVD-d? Ha nincs tegyél fel!
Ez mennyivel masabb mint a DVDFabDec.?

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: tomej »

Szasztok! 
Beleakadtam az elso olyan dvd-be, amire azt mondja a dvd decryptor, hogy read error...

Lejatszani lejatsza, csak nem tudom leszedni.

Leszedheto vhonnan a 3.5.4.0 verzio? Nekem meg a 3.1.7.0-s van meg. Eddig tokeletesen mukodott!

Bar most ugy tunik hogy a DVDFabDecrypter-rel jon le szepen... csak el ne kiabaljam!

Van fent AnyDVD-d? Ha nincs tegyél fel!

Vendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szasztok!

Beleakadtam az elso olyan dvd-be, amire azt mondja a dvd decryptor, hogy read error...

Lejatszani lejatsza, csak nem tudom leszedni.

Leszedheto vhonnan a 3.5.4.0 verzio? Nekem meg a 3.1.7.0-s van meg. Eddig tokeletesen mukodott!

Bar most ugy tunik hogy a DVDFabDecrypter-rel jon le szepen... csak el ne kiabaljam!

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Ha egy lemezből hiányzik a video_ts.ifo meg a bup, de minden más megvan, akkor lehet azokat pótolni valahogy?
Mivel ezek hiányoznak, nem megy menű...
Vagy nagy meló?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Sziasztok 
Tudtok segíteni? Dvd lemezt szeretnék régió függetleniteni és úgy másolni.
Előre is köszi.

Sityu

topi@freemail.hu

Totál kezdőknek: DVD Shrink.
Érdemes kifelejteni a sok felesleges reklámot meg extrát, mert nagyon rontják a másolat minőségét (kevesebb hely marad a főfilmnek).

Vendég

dvd készítés

Sziasztok 
Előre is köszi.

Sityu

topi@freemail.hu

Szinte az egész topic erről szól (meg még vagy 6 másik) csak olvasni kéne visszafelé egy kicsit (vagy többet is)

Vendég

dvd készítés

Sziasztok

Előre is köszi.

Sityu

topi@freemail.hu

abaaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -2

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: abaaba »

Sziasztok! 
Most vettünk egy notebook-ot, és én Tökre nem értek a dolgokhoz!
Filmbuzi vagyok, és mivel Cd-t tudok írni, gondoltam a DVD írás is hasonló. Van valami win DVDcreator-om, de nem tudja importálni a dvd-k fájljait.
Azon filózok, hogy lehet, hogy ez a progi nem is igazán másolásra való...
Nem tudom, de lehetséges, hogy be kellene szereznem egy nero 7.0-t..., vagy ez is jó valamire?Örülnék ha valamit, bármit tudnátok segíteni!!!Előre is KÖSZÖNÖM!!
Márk!

Shrink 3.2. -vel próbálkoztál már? Kezdők számára a legjobb (ingyenes) program. Egyre kevesebb helyen lelhető fel, de a Google-n még megtalálható.
Sok sikert!

Ne csak tisztességes légy, próbálj meg annak is látszani !
TV:Panasonic PV80, DVD:Pioneer DV-696AV-S (SACD)+Sony NS52P, Erősítő: Denon AVR-1604, Fejhallgató: Sennheiser HD485, Front: KEF C5, Center: Mordaunt-Short MS-905i, Hátsó: Wharfedale WH-2, Hátsó Center:System Fidelity SF-2010, Sub: KEF C4

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”