Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Mit kéne csinálmom, hogy működjön?
Válaszd az "All files (*.*)" kiterjesztést!!
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

zizipanna
Isten Hozott! :)

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: zizipanna »

zizipanna

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: zizipanna »

Sziasztok! Én feliratos avi filmet szeretnék átkódolni svcd-be. Odáig eljutok, hogy a virtual dubbal létrehozom a *.vdr file-t, de a TMPGenc-be nem tudom betallózni,mert nincs ilyen kiterjesztésű file a választási lehetőségek között.Mit kéne csinálmom, hogy működjön?Ha valaki tudja kérem küldjön e-mailt.
Köszi

kingkurt

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: kingkurt »

Sziasztok,

van egy xvid fájlom vbr-mp3 audioval. Sem a Mainconcept, sem a TMPG, sem a Virtual Dub segítségével nem tudom DVD-vé konvertálni, ugyanis egy bizonyos pont után a fájlban lip-synching jelenséggel találkozok. Régen is volt ilyen gondom, amit Cinemacraft Encoderrel sikerült megoldanom.

Most is nyilván meg akartam próbálni, de a CCE nem engedte. Az alábbi hibaüzenetet kapom a konvertálás legelején:

acmStreamOpen() failed: error 512.
The wave format is 85

Mit tegyek, hogy beinduljon a konvertálás a CCE-vel vagy milyen egyéb megoldást tudnátok javasolni?

Ha netán utóbbiról van szó, kérnék szépen egy szájbarágós-típusú leírást. Már nagyon sokat szenvedtem a cuccossal.

Köszi előre is.

Sly
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Sly »

Végre SIKERÜL kiírni az avi-t, úgy, hogy a dvd lejátszó is szeresse! ...  Végül a Nero (5.5, de próbáltam a 6-ossal is a trial verzióval) VCD-jével írtam fel egy lemezre, a Nero megcsinálta a konvertálást!
Minőség? Hmmmmm.......,  ...

Ez mind OK, DE svcd-be írás után csak bizonyos esetekben játssza le a dvd lejátszó a lemezt. Tudja-e valaki, hogy a NERO-ban milyen beállítások kellenek az svcd felírásakor?
A nero konvertálással nincs gond. Bizonyos file-okat nem hajlandó konvertálni, ekkor én a TMPGEncoderrel szoktam előbb átkonvertálni, ezután a nero már simán kiírja.

DVD2SVCD + CCE 2.5
szerintem a legjobb megoldás...
(sőt feliratot is lehet hozzá tenni az avihoz)

üdv.
Sly

majd elfeltettem az intervideo dvd copy sem rossz...

üdv.
Sly

TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Sly
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Sly »

Végre SIKERÜL kiírni az avi-t, úgy, hogy a dvd lejátszó is szeresse! ...  Végül a Nero (5.5, de próbáltam a 6-ossal is a trial verzióval) VCD-jével írtam fel egy lemezre, a Nero megcsinálta a konvertálást!

Ez mind OK, DE svcd-be írás után csak bizonyos esetekben játssza le a dvd lejátszó a lemezt. Tudja-e valaki, hogy a NERO-ban milyen beállítások kellenek az svcd felírásakor?
A nero konvertálással nincs gond. Bizonyos file-okat nem hajlandó konvertálni, ekkor én a TMPGEncoderrel szoktam előbb átkonvertálni, ezután a nero már simán kiírja.

DVD2SVCD + CCE 2.5
szerintem a legjobb megoldás...
(sőt feliratot is lehet hozzá tenni az avihoz)

üdv.
Sly

TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

N°1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: N°1 »

Robesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Robesz »

Most találtam egy progit ami aviból csinál S/vcd-t meg dvd-t.A használata nagyon egyszerű és szerintem meglehetősen jó minőségben dolgozik.Érdemes kipróbálni!
FilmMachine
Kell hozzá a CCE is.
CCE

Aki kipróbálja az majd írja le a tapasztalatait!!!
"Az élet nem Hollywood,nincs happy end!"

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: sozs »

Végre SIKERÜL kiírni az avi-t, úgy, hogy a dvd lejátszó is szeresse!
DVD-be nem ment, mivel az álltalam talált progik vagy nem működtek, középre tették be a "vízjelet", vagy ha a "vízjel" a sarokba került ahol nem zavart, akkor az a program a végén adta meg magát, nem tudta átnevezni a file-t(?) ! Végül a Nero (5.5, de próbáltam a 6-ossal is a trial verzióval) VCD-jével írtam fel egy lemezre, a Nero megcsinálta a konvertálást!
Minőség? Hmmmmm......., ez érdekes, mivel a számítógépen kompakt nézetben nem látszot semmi, teljes képernyős méretben a 15" monitoron a kontúroknál már elmosódások jelentkeztek kis mértékben, másolás után a tv képernyőjén ugyan ez volt látható, szerintem (szubjektív) semmilyen egyéb romlás nem tapasztalható!
Király a Nero!
Így készült a Nero 6-ossal az első kis avi konvertálás, pandora.avi-ból :

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: sozs »

Szerintem egy kezdőnek a legjobb, legegyszerűbb a TMPGenc DVD Author, mert az mindent megcsinál helyetted és a végen még a VIDEO_TS alkönyvtárt is legyártja, sőt akár DVD-re is felírja.
Enrico, látom te vagy otthon ebben a kérdésben, ezért talán erre is tudsz választ: TMPGenc DVD Author v1.5.19.59 trial verziót töltöttem le, de ez nem ismeri az avit, most akkor mi van???

Ajánlom figyelmedbe a doom9.hu

Csak én nem érem el ezt az oldalt, vagy tényleg nem létezik már?

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

gandalf30

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: gandalf30 »

Sziasztok.Nero 5.5-el hogy lehet cdre felirni avi filmet.Ha lehet részletes leírást szeretnék kérni

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!Szeretnék segitséget kérni,hogy lehet avi formomú filmre feliratot tenni úgy,hogy egy fájlként kezelje a kezelő program??
Legyetek szívesek az imail címemre küldeni a segitséget,mert nem biztos,hogy vissza nézek ide.Melinda
bvbv@freemail.hu

Robesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sikerült lejátszani a filmet gandalf30?

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Carnivoor »

Kedves Carnivoor! 
OFF:
Én is inkább számítógépet mondok, mint computert, én a h...e magyarítás miatt írtam a magyarázatomat, mert a "CD kép" és "DVD kép" elnevezést tökéletesen elfogadhatónak tartom, bár lehet, hogy a "CD/DVD tartalom" elnevezés még jobb volna az ilyen típusú file-okra.
Igazából a rövidített "kép" szóval volt/van annyi bajom, hogy könnyen összetéveszthető a valódi kép tartalmú file-okkal (na ennek sincs jó magyarírása, a MS termékek is csak a fonetikus verzióig jutottak el: fájl).

Kedves Zorro!

OFF

Ne haragudj, ha félreérthető voltam. Nem szántam ellened irányuló kirohanásnak a hozzászólásom. Csupán kikívánkozott belőlem, mert gyakran hallom, hogy a magyar változat ilyen-meg-olyan szar (most nyelvileg értve), s bár nem vagyok nyelvész, sem zászlólobogtató "nagy magyar", én igenis fontosnak érzem a magyar szaknyelv megszületését (úgy is, mint gyakorló szakfordító), de persze ezzel együtt jár az olyan félreértés is, mint az alábbiak.

Én a magam részéről azért szeretem a tükörfájl elnevezést, mert a képfájl számomra a .jpg-t és társait jelenti, a CD-kép meg bár pontos, de szerintem nehézkesebb kifejezés. Az "imidzs-fájlt" meg szeretném a saját szótáramból is száműzni...

Bocs mindenkitől az OFF-ért!

ON

Carnivoor honlapja (fényképek)

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Kedves Carnivoor!

OFF:
Én is inkább számítógépet mondok, mint computert, én a h...e magyarítás miatt írtam a magyarázatomat, mert a "CD kép" és "DVD kép" elnevezést tökéletesen elfogadhatónak tartom, bár lehet, hogy a "CD/DVD tartalom" elnevezés még jobb volna az ilyen típusú file-okra.
Igazából a rövidített "kép" szóval volt/van annyi bajom, hogy könnyen összetéveszthető a valódi kép tartalmú file-okkal (na ennek sincs jó magyarírása, a MS termékek is csak a fonetikus verzióig jutottak el: fájl).
ON:

A felirat hozzáadással kapcsolatosan pedig írtam már egy párszor, jópár topicban. A legfrissebb próbálkozásom szerint, ha fel van telepítve a VobSub 2.xx és a DirectShow filter a legnagyobb priorítású a TMPGEnc enviroment beállításoknál, akkor nem kell a VDub+felirat plug-in+frameserver a TMPGEnc-el való AVI->SVCD/DVD kódoláshoz, hogy beégesse a feliratot. A Media Lejátszóhoz hasonlóan, a VobSub automatikusan beilleszti a feliratot.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

" és ez a h...e magyarítás az oka az egésznek." 

OFF

Bocs Zorro, de - a félreértéssel együtt is - jobban örülök neki, hogy ha a kezdők már magyar szavakat használnak. Én még gyakra "imidzs fájlnak" hívom a tükörfájlt szóban, s bizony amikor néhány régi barátommal számítógépekről beszélgetünk, ez ügyben járatlan Kedvesem bizony erőteljesen pislog az érthetetlen, kevertnyelvű argó hallatán.

Az egyetlen probléma a magyarítással az, hogy sok szó esetében nincs konszenzus. Ezzel együtt is, úgy érzem, hogy nagy szükség van a magyarításra, mert ha egy nyelv a legdinamikusabban fejlődő (tudomány)területen nem fejlődik, s nem születnek meg a magyar szakszavak, akkor az előbb-utóbb a nyelv elsorvadásához vezet. SZVSZ a magyar egy szép nyelv, s kár lenne egy az egyben átvett szavakkal elcsúfítani (amúgy is elég erős ez a folyamat).

ON

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hali!

.cue és .bin kép file-ok? Igen, és ez a h...e magyarítás az oka az egésznek.

Eredeti elnevezéssel ezek egy CD tartalmat leíró un. image file-ok, amit valaki(k) "CD kép file", "CD tükörkép file" elnevezéssel fordítottak, és mint látszik már eljutottunk oda, hogy a "CD" előtag nélkül is használják, simán "kép file" formátumban, ami igen megtévesztő - bocs gandalf30 - a kezdő felhasználók körében.

Na szóval, a .cue, .bin, .iso, stb. kiterjesztésű un. (CD) kép file-okat vagy kiírjuk egy újraírható CD-re, vagy a már említett IsoBuster-rel megnyitjuk és már látható is a tényleges tartalom.

Egy kicsit sokat írtam erről, de egyszer én is voltam kezdő, és bizonyosan vannak olyan dolgok amiben leszek is még.

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Lehet,hogy hülyeséget mondok,de szerintem írd ki Nero-val az image file-t egy rw-re és uttán kiderűl ,hogy milyen formátumot is tartalmaz.Ha ez megvan akkor be a Bsplayerbe és már kész is.Ha nem menne akkor letöldöd a divx codecet meg az xvidet és egy ac3 codeket is.Ezek után mennie kell kivéve ha svcd,de erre is van codec.Ha megvan a feliratod akkor már csak annyi vele a dolgod ,hogy berakod abba a mapába ahol majd a film lesz és átnevezed ,hogy ugyan az legyen a neve és elvileg ilyenkor a lejátszó automatikusan feliratozza vele a filmet.
Köszi Robesz.most már csak az a kérdésem,hogy a cue,vagy a bin filét kell felírni cdre?Egyébként valószínü hogy svcd formátum,mert az egyik lejátszóm(videocd player)lejátsza,de ebbe a lejátszóba nem lehet feliratot illeszteni.

Bocs, ha félreértettelek.

Az isobuster-t a www.isobuster.com-on találod meg. Free cucc. Ha tényleg SVCD, akkor a track2-t kell kifejteni (Extract) és az MPEG-filtert használni. Ekkor megkapod lejátszható fájlban (már ha van MPEG-2 codeced).

Ha nem SVCD, csak sima adat, akkor gond nélkül ki tudod szedni fájlként.

A felirat MPEG-be fésülésére most nncs ötletem (korán van még, s lassan forog az agyam), ám ha avi, akkor egyszerű dolgod van. VirtualDub+subtitler plugin+TMPGEnc, majd néhány órás kódolás után a NERO felírja SVCD-ként (egyébként erről a témakörről van már egy-két topik).

Jah, a cd-re írás. A .cue fájlt kell megadni a Nero-nak, mert ez írja le, hogy a .bin-fájlban mit hol talál...

Robesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

A Neronál(vagy clone cd-nél) kiválasztod azt ,hogy cd képírása és ott majd amelyik file-ok latszanak azokat kell kiírnod.Ha nem magyar íroprogit használsz akkor image write vagy valami ilyen szöveget keress.Rá fogsz jönni szerintem!Ha nem akkor majd segítek ha tudok!Különben nem értek valamit ha már lejátszod valamivel ,mert ugye az írod ,hogy a Video cd player játsza akkor mi a ló nemiszervét akarsz még kiírni?Keres ilyet a lejátszon,hogy subtitle ott lehet megnyitni a feliratot.

gandalf30

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Lehet,hogy hülyeséget mondok,de szerintem írd ki Nero-val az image file-t egy rw-re és uttán kiderűl ,hogy milyen formátumot is tartalmaz.Ha ez megvan akkor be a Bsplayerbe és már kész is.Ha nem menne akkor letöldöd a divx codecet meg az xvidet és egy ac3 codeket is.Ezek után mennie kell kivéve ha svcd,de erre is van codec.Ha megvan a feliratod akkor már csak annyi vele a dolgod ,hogy berakod abba a mapába ahol majd a film lesz és átnevezed ,hogy ugyan az legyen a neve és elvileg ilyenkor a lejátszó automatikusan feliratozza vele a filmet.
Köszi Robesz.most már csak az a kérdésem,hogy a cue,vagy a bin filét kell felírni cdre?Egyébként valószínü hogy svcd formátum,mert az egyik lejátszóm(videocd player)lejátsza,de ebbe a lejátszóba nem lehet feliratot illeszteni.

Robesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

gandalf30

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok.1:Milyen progival lehet konvertálni bin vagy cue ill. képfájlokat,hogy megnézhessem bármilyen lejátszóval pcn?2:Hogy rakok rá 1 képfilera(pl.cue)feliratot?
segítsetek please.Tök kezdő vok.Elöre is köszi.

Itt vmi nagyon nagy kuszaság van...

a .bin és .cue egy ún. tükörfájl, vagyis egy korong (CD, DVD) tartalmát rejti. Egy cd-író progi segítségével írható fel a megfelelő hordozóra. Az Isobuster progival belenézhetsz, hogy mi van benne.

A konvertálás így attól függ, hogy mit is rejt az említett fájl. A 2. kérdésed nem értem. Egy képre akarsz feliratot tenni? Vagy egy filmre, ami egy tükörfájlban van?

Szóval kezdem elöröl.szeretnék a képfájlból avit,vagy divxet,ill.akármilyen más videóformátumot átalakítani.ha ezzel megvagyok,akkor szerenék hozzátenni 1 feliratot.Konkrétan a mátrix3at szedtem le,de egyik médiaplayerem se tudja lejátszani,pedig kiraktam virtual daemonra és alcohol 120ra is.gol lelehető ez az isobuster?

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok.1:Milyen progival lehet konvertálni bin vagy cue ill. képfájlokat,hogy megnézhessem bármilyen lejátszóval pcn?2:Hogy rakok rá 1 képfilera(pl.cue)feliratot?

Itt vmi nagyon nagy kuszaság van...

a .bin és .cue egy ún. tükörfájl, vagyis egy korong (CD, DVD) tartalmát rejti. Egy cd-író progi segítségével írható fel a megfelelő hordozóra. Az Isobuster progival belenézhetsz, hogy mi van benne.

A konvertálás így attól függ, hogy mit is rejt az említett fájl. A 2. kérdésed nem értem. Egy képre akarsz feliratot tenni? Vagy egy filmre, ami egy tükörfájlban van?

gandalf30

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok.1:Milyen progival lehet konvertálni bin vagy cue ill. képfájlokat,hogy megnézhessem bármilyen lejátszóval pcn?
2:Hogy rakok rá 1 képfilera(pl.cue)feliratot?

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

immi77:

Jó a CCE, csak a munka során kell hozzá vagy VDub frame server, vagy Avisynth, vagy más progi ami a szükséges előkészítő lépéseket (méretezés, stb.) megcsinálja számára. A TMPGEnc-nél ez nem szükséges.

Kipróbáltam mindkettőt, 2 pass VBR-el és Cel900-as gépemen a CCE csak 10-20 %-al volt gyorsabb a TMPGEnc-nél, és a képminőségben sem volt 5%-nál nagyobb eltérés a CCE javára . Vszínleg az előkészítő progik fogták vissza a sebességét.

Mivel főleg saját DV felvételeket dolgozok fel, és az további bűvészkedést kíván a CCE használatához, maradtam a TMPGEnc + TDA párosnbál.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”