A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
egy rossz win frissítés is tud ilyet csinálni (pl. nálam volt már olyan hogyha a .net-et valami használta akkor az nem tudta lezárni a folymatot s mindig teleírta a memóriát)
vagy akár vírusírtó vagy más hasonló realtime progi is csinálhatja
a win nem lehet elég szűz ...
Folyamatosan vizslató vírusirtó, rendszervédelem, de még a torrent is a jó hangzás halála. Amennyiben megoldható, a zenegéppel ne Netezzünk! Egy közepes CD játszó árából össze lehet rakni egy Barebone PC-t, vagy venni egy használt laptopot, amit csak zenék, filmek lejátszására használunk, minden felesleges funkciót kikapcsolva. Erre jó például a Fidelizer szoftver, ami kellően lebutítja a Windowst és csak a szükséges alkalmazásokat, szolgáltatásokat hagyja futni.
Szia!
Köszönöm a tanácsokat!
A rendszer elvileg szűznek tekinthető: van rajta egy foobar, egy firefox-lehet az kavar be? , és xbmc, egy win commander, és ennyi. MEg amit a netbookra raktak a gyárban, a win7-el...
egy rossz win frissítés is tud ilyet csinálni (pl. nálam volt már olyan hogyha a .net-et valami használta akkor az nem tudta lezárni a folymatot s mindig teleírta a memóriát)
vagy akár vírusírtó vagy más hasonló realtime progi is csinálhatja
Win7, Asus netbook, csak a foobar fut-wasapival, kb két-három óra után elkezd recsegni, kihagyni...kifagyasztja úgy a gépet, hogy bár a programot bezárom, de a gépet nem tudom se kikapcsolni, se újraindítani...
Mi a fene lehet ez? Ma már háromszor csinálta...
Melegedés? Nézz néhány hőfokot lejátszás közben, nem kezd-e felfelé kúszni. Közben legyen megnyitva a feladatkezelő, figyeld benne a lemez- és RAM használatot, CPU foglaltságot, stb.
ha 15 perc alatt nem recseg akkor ott nem hardver hiányosság lesz, hanem inkább szoftver (szvsz)
az 1gb memó bőven elég erre, szal emiatt ne bővíts
ha a full file buffering -re gondolsz akkor min. 100000-re (100MB) ragd (hogy az egész szám belekerüljön) az 1000kB = 1MB szal a zene töredéke kerül csak a memóriába
bár lehet sokkal többet is beállítani úgyis csak az adott lejátszandó fájl tartalma kerül bele
ill. ha be van kapcsolva hogy állandóan ellenőrizze a mappák tartalmát akkor azt is érdemes kikapcsolni (media library/music folder -> rescan on startup; monitor for changes while running)
s amikor kerül a mappába új tartalom manuálisan elindítani (rescan now)
erre a tesztelési időre kirakhatnád a cpu és memó minialkalmazásokat így mindig látod majd azokat
de mindenféleképpen egy hardverbővítés előtt én biztos hogy egy szűz rendszer alatt is kipróbálnám
Szia!
Köszönöm a tanácsokat!
A rendszer elvileg szűznek tekinthető: van rajta egy foobar, egy firefox-lehet az kavar be? , és xbmc, egy win commander, és ennyi. MEg amit a netbookra raktak a gyárban, a win7-el...
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Sajnos a zúgás/recsegés után nem bírom már megnyitni a feladatkezelőt.
Most átállítottam a buffer méretét 0kByte-ról 1000-re...meglátom mit csinál. Meg az 1 giga memóriát fel fogom bővíteni kettőre, de inkább négyre.
ha 15 perc alatt nem recseg akkor ott nem hardver hiányosság lesz, hanem inkább szoftver (szvsz)
az 1gb memó bőven elég erre, szal emiatt ne bővíts
ha a full file buffering -re gondolsz akkor min. 100000-re (100MB) ragd (hogy az egész szám belekerüljön) az 1000kB = 1MB szal a zene töredéke kerül csak a memóriába
bár lehet sokkal többet is beállítani úgyis csak az adott lejátszandó fájl tartalma kerül bele
ill. ha be van kapcsolva hogy állandóan ellenőrizze a mappák tartalmát akkor azt is érdemes kikapcsolni (media library/music folder -> rescan on startup; monitor for changes while running)
s amikor kerül a mappába új tartalom manuálisan elindítani (rescan now)
erre a tesztelési időre kirakhatnád a cpu és memó minialkalmazásokat így mindig látod majd azokat
de mindenféleképpen egy hardverbővítés előtt én biztos hogy egy szűz rendszer alatt is kipróbálnám
nincs leterhelve a gép? (feladatkezelőbe megnézhetnéd ilyenkor) nem e eszi e valami a cpu-t vagy memo-t
Sajnos a zúgás/recsegés után nem bírom már megnyitni a feladatkezelőt.
Most átállítottam a buffer méretét 0kByte-ról 1000-re...meglátom mit csinál. Meg az 1 giga memóriát fel fogom bővíteni kettőre, de inkább négyre.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Win7, Asus netbook, csak a foobar fut-wasapival, kb két-három óra után elkezd recsegni, kihagyni...kifagyasztja úgy a gépet, hogy bár a programot bezárom, de a gépet nem tudom se kikapcsolni, se újraindítani...
Mi a fene lehet ez? Ma már háromszor csinálta... !36_7_11.gif
nincs leterhelve a gép? (feladatkezelőbe megnézhetnéd ilyenkor) nem e eszi e valami a cpu-t vagy memo-t
Mi a fene lehet ez? Ma már háromszor csinálta... !36_7_11.gif
Hadd ne írjam le 34. alkalommal is részletesen! Lendület, dinamika, egység szól az XBMC mellett, részletesség, színezetlenség a Foobar mellett. Elég egyszerű összevetni a kettőt, alakítsd ki a magad véleményét!
A következő problémával állok szemben : a foobar időnként lefagyasztja az egész rendszert .
Win7 HP a legújabb foobar, wasapi protokoll ami telepítve van. Zenehallgatás közben 1x csak kék képernyő. Teljesen random csinálja van hogy napokig semmi majd egymás után többször is.
Már próbáltam újra telepíteni a foobart (kigyomláltam a registryt is), próbáltam portable módban telepíteni is de ugyan az.
Találkozott már más is a problémával?
Egy tipp: Nézd meg, engedélyezve van-e a kimeneti eszköz kizárólagos kezelése a speciális beállításoknál! Módosíts rajta, esetleg segíthet.
A következő problémával állok szemben : a foobar időnként lefagyasztja az egész rendszert .
Win7 HP a legújabb foobar, wasapi protokoll ami telepítve van. Zenehallgatás közben 1x csak kék képernyő. Teljesen random csinálja van hogy napokig semmi majd egymás után többször is.
Már próbáltam újra telepíteni a foobart (kigyomláltam a registryt is), próbáltam portable módban telepíteni is de ugyan az.
Nekem valahányszor, valamikor kékhalálom volt, később mindig kiderült, hogy hardverhiba.
Legutoljára, kb fél éve pl. alaplapot cseréltem és megszünt a jelenség.
Előszőr futtass le egy memtesztet, vagy fújasd ki a port. Vagy ez egy HP laptop?
És még valami. Végre most már nem kell minden számítógép ki-bekapcsolás után újra beállítani az asio drivert a foobarban az emu dac-hoz. Most már megjegyzi.