Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDShrink DVD-Maker
DVDShrink DVD-Maker
Az asztali lkejtászó egyszerűen "átugorja" a hibát.
Mégis átugorta, volt ott egy 10-15mp-es "átugrás" (ha Mester ajánlása nem müxik akkor), majd beadom holnap, h gáz volt, régi karcos lemez, ha szerencsém van adnak helyette újat (remélem ott egy tescos asztali van, amibe berakja majd a csaj és kifagy az egész és kapok helyette másikat :taps: ).
Holnap már melózok és még ma van rá időm (holnap 6ig kell vinni), mivel szar a lemez így lehet nem elég a jó 30 perc a felmásolásra és ma nem nagyon tudok fent lenni éjszaka, ha tudtok egy linket nagyon megköszönném, egy ős shrinkre! Sztem már nem lenne rá időm (meló)
DVDShrink DVD-Maker
Ha olvasási hibás egy lemez, akkor nekem sem sikerült rippelni. Az asztali lkejtászó egyszerűen "átugorja" a hibát.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
DVDShrink DVD-Maker
Másold fel egy ősrégi dvdshrinkkel! Keress rá valahol biztos fent van még...
Nekem ilyenkor azzal sikerült.
DVDShrink DVD-Maker
Kihoztam a tékából az A.I.-t h biztonsági másolatot készítsek nekik, arra az esetre ha tönkremenne a lemezük, de úgy tűnik, h már most sem tudok rajtuk segíteni, mert a lemez rossz ~1:12:00 körül. Az asztalim viszont simán tovább viszi ott (odatekertem). Próbáltam többféle programmal:
- DVD Decrypter-rel (a hibás résznél hibaüzenet és ennyi)
- DVD Shrinkel (anilázálásnál már kiakad avagy ugye be sem tudja olvasni)
- Smart Ripperrel (elkezdi felmásolni a filmet, de kiakad)
- Total Commanderrel F5-el (ez egy utolsó teszt volt, ez már ott kiakadt, ahol a Smart Ripper tovább vitte)
Valószínűleg, mind ugyanott (legalábbis ugyannnál a file-nál nem tud tovább menni) ront és áll le.
Próbáltam már monitor tisztítószerrel megtakarítani a lemezt (többször is). Nulla sikerrel, volt már CDR lemezem aminél bevált, most sajnos nem
Mit tudok tenni ezzel a lemezzel, h a biztonsági másolat meglegyen?
DVD Decrypter
DVD Shrink
Total Commander
DVDShrink DVD-Maker
Okay. Van egy kis gond a Clone-al, ha az angol és magyar felirat kell csak. Első subtitle az angol (eddig oké), de a magyar sub csak a 8. sáv körüli helyet foglal, ami után és természetesen előtt még van egy rakás felesleg, héber meg ilyen szemetek... Kijelöltem, h csak angol és magyar kell. De az asztali, csak az (1/1) angolt látja, a PC PDVD6-ja meg mind2-t. Érdekes Mivel ~5MB az összes felirat inkább jelöljem ki mindet(?!), de akkor mind rajta lesz köztük a magyar is (jól)? :taps:
Ilyen felirat problémával még nem találkoztam, valami nem stimmel.
2 helyen lehet feliratot meg hangot kiválasztani: az egész lemezre meg az egyes title-kre vonatkozóan. Mindkettőt ellenőrizd le, lehetnek eltérések.
De lehet, hogy a Pio szoftvere hülyéskedik? Gyanús, mert a PC látta a magyart is. Végső esetben megtarthatod mindet.
ASPI drivereket tölhetsz le a netről, de az is lehet, hogy van a gépeden is, csak más könyvtárban, mint ahol a Smart Ripper keresi. Pl. a Windowsnak és a Neronak is van saját ASPI-ja. De enélkül is megy a Smart, csak akkor a Windows fájlrendszert használja.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVDShrink DVD-Maker
Majd elfelejtem, ezzel kell foglalkozni, mi ez, ez gáz? Utánna amúgy belölti, mer nyitok a filmnek egy pdvd-t, amit lepauzálok..
DVDShrink DVD-Maker
Okay. Van egy kis gond a Clone-al, ha az angol és magyar felirat kell csak.
Első subtitle az angol (eddig oké), de a magyar sub csak a 8. sáv körüli helyet foglal, ami után és természetesen előtt még van egy rakás felesleg, héber meg ilyen szemetek... Kijelöltem, h csak angol és magyar kell. De az asztali, csak az (1/1) angolt látja, a PC PDVD6-ja meg mind2-t. Érdekes Mivel ~5MB az összes felirat inkább jelöljem ki mindet(?!), de akkor mind rajta lesz köztük a magyar is (jól)? :taps:
DVDShrink DVD-Maker
Hű, már alakul a lemez, egyre jobban sikerülnek a dolgok. Bár én még a Shrinkel raktam fel a gépre tegnap uncompressedbe az egész lemezt, abból csináltam Clone DVD2-vel a tömörítést. Ez nem jó? Használjak inkább SmartRippert? Nem makacskodok, csak érteni akarom a miértjét.
1. CloneDVD2-nél kipipálom, h menük megtartása. De! Ezt tömöríti? Vagy ez uncompressed lesz? Mert ezt nem látom sehol És jó lenne tudni (főleg azért, mert ahol nem foglal sokat a menü, ott elkézelhető h tömörítetlenül készíteném).
2. Mielőtt a CloneDVD2-t akarnám használni, előtte felmásolom az egész DVD-t a gépre (régen használtam a Smart Rippert, most is ezt fogom). Akkor, ott hadjam úgy ahogy a lemezen van? Ne szedjek ki onnan se hangot, se feliratot se semmit? A Smart-al csak szüzen nyomjam fel a gépre, h kilőjje a másolásvédelmet, aztán a többi mindent a CloneDVD2-vel csináljam (kiválasztani a filmfile-t, azon a kellő hangsávot, felirat kiválsztani és kész?).
Jó lemeznél jó a Shrink, de felesleges ezzel a nagy programmal sokáig kínódni.
Karcos, hibás lemezhez nem ajánlom.
1. A menü tömörítése ugyanolyan lesz, mint a filmé. Hacsak nincs agyontömörítve, nem érdemes ezzel a pár másodpercig szereplő menüvel túl sokat foglalkozni.
2. Mindent húzzál át a winyóra, mert ha hiányzik valami, reklamálni fog a Clone. A Clone-nal sokkal jobban tudsz válogatni, akár vágni is (igaz, csak chapterhatároknál).
DVDShrink DVD-Maker
De már gond is van vele, mert azt mondja, h másolásvédett lemezt nem tud megnyitni (ergo még elkezdeni sem tudtam semmit).
Másolásvédett lemezt DVD Decrypterrel vagy Smart Ripperrel kell felmásolni a vinyóra. Ennek az az előnye, hogy winyóról fog dolgozni és nem bajlódik az esetleges olvasási hibákkal. Míg a Shrink elakad az 1. hibánál, addig a Decrypter akár 1000x is újraolvashatja a problémás részt a lemezen. Utána meg jöhet a CloneDVD2.
Hű, már alakul a lemez, egyre jobban sikerülnek a dolgok. Bár én még a Shrinkel raktam fel a gépre tegnap uncompressedbe az egész lemezt, abból csináltam Clone DVD2-vel a tömörítést. Ez nem jó? Használjak inkább SmartRippert? Nem makacskodok, csak érteni akarom a miértjét.
1. CloneDVD2-nél kipipálom, h menük megtartása. De! Ezt tömöríti? Vagy ez uncompressed lesz? Mert ezt nem látom sehol És jó lenne tudni (főleg azért, mert ahol nem foglal sokat a menü, ott elkézelhető h tömörítetlenül készíteném).
2. Mielőtt a CloneDVD2-t akarnám használni, előtte felmásolom az egész DVD-t a gépre (régen használtam a Smart Rippert, most is ezt fogom). Akkor, ott hadjam úgy ahogy a lemezen van? Ne szedjek ki onnan se hangot, se feliratot se semmit? A Smart-al csak szüzen nyomjam fel a gépre, h kilőjje a másolásvédelmet, aztán a többi mindent a CloneDVD2-vel csináljam (kiválasztani a filmfile-t, azon a kellő hangsávot, felirat kiválsztani és kész?).
DVDShrink DVD-Maker
De már gond is van vele, mert azt mondja, h másolásvédett lemezt nem tud megnyitni (ergo még elkezdeni sem tudtam semmit).
Másolásvédett lemezt DVD Decrypterrel vagy Smart Ripperrel kell felmásolni a vinyóra. Ennek az az előnye, hogy winyóról fog dolgozni és nem bajlódik az esetleges olvasási hibákkal. Míg a Shrink elakad az 1. hibánál, addig a Decrypter akár 1000x is újraolvashatja a problémás részt a lemezen. Utána meg jöhet a CloneDVD2.
DVDShrink DVD-Maker
Mester miért mondta(d), h a Clone DVD-vel ne is probálkozzak? Nem tudom azért kérdezem, nehéz ám úgy kiigazodni, h neked ez, neked meg az. Vagy YvsMad azért ajánlott Clone DVD-t, mert ah én akarom elkészíteni a másolatot, erre a célra az a legjobb ill. ami nekem kell róla azt a legjobban formálja meg?
DVDShrink DVD-Maker
De nekem kell a menü!!
Pontosan ezek fontosak egy biztonsági DVD-nél(!):
- Menü
- Eredeti 5.1 (ha vannak ilyen akkor ezen sorrend szerint: dts es, dts, dd 5.1 de csak egy ezek közül), szinkron nem kell!
- Extrák: 0 byte-nyi!!!
- Kép, ami ebből kijön.
Miért nem oldható meg, h a still image-s (maradék 260MB-nyi szemetet) vobokat vhogy (szabályosan) leszedjem és jobb lehessen a kép? (nem fogok 2 dvd-t csinálni, ha ez összejön, ekkor már tök jó nekem a másolat!). Azt hiszem nincs más igényem. Csak még ezeket a still imgae extrákat szedhessem le (lehetőleg Shrinkel).
Arra a célra, amira neked kell, nem alkalmas a Shrink. Shrinket csak akkor használj, ha vagy az egész lemez kell, vagy csak a főfilm. Ha le akarsz hagyni dolgokat, akkor a Clone DVD2-t használd. A Clone lehagyja a felesleget és nem alakítja át rángatózó állóképekké, amik továbbra is feleslegesen foglalják a helyet a film elől, továbbá a menü funkcionalitása is megmarad. Hangsávokat meg ugyanúgy lehet választani, mint a Shrinknél. A fentiek miatt a Shrinket csak vészhelyzet esetén használom másolásra.
DVDShrink DVD-Maker
Ne akarj menüzni! Vagy csinálj több titlés lemezeket. Berántod balra a filmet, meg az extravideókat. Max I<< és >>I -vel fogsz köztük mozogni, nem menüben.Viszont lehet plussz hangsávod, szebb képminőséged.
De nekem kell a menü!!
Pontosan ezek fontosak egy biztonsági DVD-nél(!):
- Menü
- Eredeti 5.1 (ha vannak ilyen akkor ezen sorrend szerint: dts es, dts, dd 5.1 de csak egy ezek közül), szinkron nem kell!
- Extrák: 0 byte-nyi!!!
- Kép, ami ebből kijön.
Miért nem oldható meg, h a still image-s (maradék 260MB-nyi szemetet) vobokat vhogy (szabályosan) leszedjem és jobb lehessen a kép? (nem fogok 2 dvd-t csinálni, ha ez összejön, ekkor már tök jó nekem a másolat!). Azt hiszem nincs más igényem. Csak még ezeket a still imgae extrákat szedhessem le (lehetőleg Shrinkel).
Ja próbáltam Nero-val kiírni a manuálisan letörölt vob-ok nélkül (ami a still image-s extrák) a filmet, de nem engedte, mondván: h ez így már bizony érvénytelen DVD_Video anyag blabla :taps: Baromság..
DE! Ez azért volt, mert így kezdődtek a Film file-ok: VTS_02_0.BUP (volt előtte 01-es extra, de ugye letöröltem manual); én viszont átírtam VTS_01_0.BUP -re így már nem pofázik a Nero!!! Így sem lesz kompatibilis asztalival? Elvégre elfogadta!!!
DVDShrink DVD-Maker
Ne törölj manuálisan fájlokat! Inkább hagyd rajta a lemezen a pár mega szemetet!Nagyon sok lejátszó nem hajlandó beolvasni toc ellenőrzés után.
Szerintem te sem akarsz non-all-compatible lemezt csinálni...
Hadjam rajta a 260MB still image-es extrákat (ez esetben)?! :taps: (lehet egy másik filmnél ez sokkal több lenne és addigra meg szeretném tanulni, h ezektől/azoktól a szemetektől h szabaduljak meg akkor: szabályosan!). Visszatérve: Ez már egy két csatornás hangsávnak megfelhet kb., ugye azt már leszednéd és ha én ezt a still image-s extrákat is le akarom szedni? Azt h csináljam Shrinkel? Ez már ~8% a képminőség javára írható lenne egy több, mint 2 órás film esetében, ami nem jön rossz! Egy eredeti lemez majdhogynem felére csökkentett méreténél már, mindent meg kell(ene) ragadni, h minnél jobb legyen a kép.
Ha már végre nem számítógépezek, had élvezzem Nagyba a Jót (ha már eddig Kicsiben volt a Rossz -többnyire divx-).
Ne akarj menüzni! Vagy csinálj több titlés lemezeket. Berántod balra a filmet, meg az extravideókat. Max I<< és >>I -vel fogsz köztük mozogni, nem menüben.
Viszont lehet plussz hangsávod, szebb képminőséged.
DVDShrink DVD-Maker
Ne törölj manuálisan fájlokat! Inkább hagyd rajta a lemezen a pár mega szemetet!Nagyon sok lejátszó nem hajlandó beolvasni toc ellenőrzés után.
Hadjam rajta a 260MB still image-es extrákat (ez esetben)?! :taps: (lehet egy másik filmnél ez sokkal több lenne és addigra meg szeretném tanulni, h ezektől/azoktól a szemetektől h szabaduljak meg akkor: szabályosan!). Visszatérve: Ez már egy két csatornás hangsávnak megfelhet kb., ugye azt már leszednéd és ha én ezt a still image-s extrákat is le akarom szedni? Azt h csináljam Shrinkel? Ez már ~8% a képminőség javára írható lenne egy több, mint 2 órás film esetében, ami nem jön rossz! Egy eredeti lemez majdhogynem felére csökkentett méreténél már, mindent meg kell(ene) ragadni, h minnél jobb legyen a kép.
Ha már végre nem számítógépezek, had élvezzem Nagyba a Jót (ha már eddig Kicsiben volt a Rossz -többnyire divx-).
DVDShrink DVD-Maker
Ne törölj manuálisan fájlokat! Inkább hagyd rajta a lemezen a pár mega szemetet!
Nagyon sok lejátszó nem hajlandó beolvasni toc ellenőrzés után.
DVDShrink DVD-Maker
No, meg van a (már) használható DVD (Matrix-al játszadozok).
Menü: ha nem olyan bonyolult, nálam: no compressed-be készül(t).
Title (film): automatikus
Extra: still picture (így már nem csinál sok szar file-t, hanem nálam a(z, adott film) egész extrái két vob-ba kerültek, ez király. Kiírja still picture-be hány MB az extra és a két file-t ami létrehozott, letörlöm és így az extrák nulla helyet foglalnak (bár még ez így nem teljes).
Átállítom a title (film)-re vonatkozó részt customra és annyit tolok felfelé a képminőségen amennyit kiírt az extrákra still image módban.
(előtte hozzáadtam a 4465MB-hoz -ez egy 4,7-es dvd- a still picture módban shrink által kiírt extrák méretét h tudjam hány MB-ig kell felfelé tolni a képminőséget %-ban, ami több lesz mint 4,7GiB és a program encode előtt pofázni is fog, h nagyobb mint egy sima DVDR, de hát minket ez nem érdekel, mert az extrákat manuálisan törölni fogjuk).
Ok, letöröltük, de gondolom ez így még nem oké és vki vmit említett a MenüEdig progival. Ha már eddig rájöttem a némi kis segítséggel (úgy h még soha nem csináltam ilyet), segítsetek a MenüEdittel plz, h miket kell ott állítgatnom, (ki)kapcsolgatom, mert h letöröltem az extrákat manuálisan tcmd-be az gondolom még kevés a boldogsághoz.
ui.: 87,1% -os képminőség tömörítéssel jár a 2:10:00 perces film no compressed menüvel, csak angol 5.1-el és vmennyi felirattal, 0 extrával, egy 4,7GiB-os lemezre.
Már csak apró segítség kérésre vágyom és kész a tuti lemez.
DVDShrink DVD-Maker
Áááá.... Menüt így ne rakj hozzá!!! Csak a titlét. Ha menüt akarsz és extrafilmet nem, akkor nyomd be still imagének az extrát, MenuEdit-tel tedd inaktivvá az extrákat elérő gombot a menüben.... Jobb nincs. Clonedvd-vel ne is próbálkozz.
Most LŐL lett mer a Shrinknek a logo-jával indul a DVD :taps:
DVDShrink DVD-Maker
Áááá....
Menüt így ne rakj hozzá!!! Csak a titlét. Ha menüt akarsz és extrafilmet nem, akkor nyomd be still imagének az extrát, MenuEdit-tel tedd inaktivvá az extrákat elérő gombot a menüben.... Jobb nincs. Clonedvd-vel ne is próbálkozz.
DVDShrink DVD-Maker
Noh az az érdekes dolog történt, h jobb ha külön szedem, mert annyi minden van.
1. Egy könyvtárba rakta az egészet, nem külön audio_ts és video_ts -be és furán túl sok file is lett...
2. a menü előtti rész "Figyelmeztetés" meg ilyesmi végigprögött mintha tekerném
3. Menü bejött, de nem volta aktív a play movie meg ilyesmi (nem tudtam beindítani a filmet)
4. Vége lett a a menünek bejött az extrák menü végigprögött gyorsan, aztán meg jött a spanyol menü és ha annak is vége lett, beindult végre a film is... (a powerdvd6-al sem volt aktív elég sok menü, így a filmet onnan sem tudtam beindítani, meg kellett várni még az összes menü végigmegy).
Úgycsináltam, ah Mester mondta Re-authortba menve áthúztam a menü file-okat és a filmet (ami egy file volt). Már érdekes volt az is, h mindent cuccot egy kalap alá vitt be, meg az is, h nem chapterekre volt osztva a film hanem egy file volt az egész, de inkább az zavart a legjobban, h mindent egybe rakott míg a full disc menü alatt külön volt menu, movie, extra).
Elég gázul megy még ez az egész. Sok mindenre kell még rájönnöm. Azt hittem olyan könnyű lesz ez az egész, mint maga a Shrink. :taps:
Összességében nagy szar másolatot sikerült készítenem, olyat amilyet még nem láttam. Használhatatlant
DVDShrink DVD-Maker
Mennyél a re authorra, aztán csak a filmet húzd át a bal oldalra.
Aha.. Már csinálja úgy. Bár furcsa, mert úgy nincs külön könyvtárban, h "Menu" és az alatt a menü fájlok, meg a film is Title v. milyen könyvtárba külön... Most ömlesztve csinálja elvileg, aztán gyakorlatilag majd meglátom h fog ez kinézni.
DVDShrink DVD-Maker
DVDShinkel próbálok először egy biztonsági másolatot készíteni egy DVD-mről (még soha nem csináltam DVD-ről). Így válaszoljatok (ennyire értek hozzá). A lényeg, h az extrákat sehogy sem tudom kivenni mielőtt encodingolnám a filmet. Annyit tudtam csinálni, h az összes extrára still image-t nyomtam, ami nem tudom mi, de a legkisebb helyet így foglalja el a ripen és még így is pár száz MB-ot elvesz abból, h a kép szebb lehessen. Nem tudom kivenni az extrákat úgy, h nulla helyet foglaljon (mert nem kell egy se)
Mennyél a re authorra, aztán csak a filmet húzd át a bal oldalra.
DVDShrink DVD-Maker
DVDShinkel próbálok először egy biztonsági másolatot készíteni egy DVD-mről (még soha nem csináltam DVD-ről). Így válaszoljatok (ennyire értek hozzá). A lényeg, h az extrákat sehogy sem tudom kivenni mielőtt encodingolnám a filmet. Annyit tudtam csinálni, h az összes extrára still image-t nyomtam, ami nem tudom mi, de a legkisebb helyet így foglalja el a ripen és még így is pár száz MB-ot elvesz abból, h a kép szebb lehessen. Nem tudom kivenni az extrákat úgy, h nulla helyet foglaljon (mert nem kell egy se)
DVDShrink DVD-Maker
Köszi, szomorú vagyok.
A Hardver fórumban az írható DVD tesztek topicban felmerült a hamis Verbatim lemez. Lehet, hogy ez a TDK is hamis???
Még mindig nem merek gondolni rá.
Direktben vesszük a Conflextől, ráadásul számlával.
Viszont baromi érdekes dolgot tapasztaltam. Írtam, hogy a TDK 8x-ost is csak négyszeresen írja, nos azóta vettem megint 8x-ost meg még van a régiből is, az új db-okat felismeri 8x-osként, a régieket pedig csak 4x-ként. Vszinü nem ugyanott gyártották, bár szemre egyforma, viszont a csomagolófólia lezárása egyiknél oldalt a másiknál, felül van. Ez nekem két különböző gépsorra utal.
Ja és a kettő írásmód közötti különbség: a 8x TDK 13'50", míg egy újraírható Sony 4x 14'50" alatt íródik. Normális ez? Gondolkodom, hogy átpártolok a Sonyhoz, bár most vettem vagy 40 TDK-t.
üdv.
DVDShrink DVD-Maker
Köszi, szomorú vagyok.
A Hardver fórumban az írható DVD tesztek topicban felmerült a hamis Verbatim lemez. Lehet, hogy ez a TDK is hamis???