Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vob-ot hogyan

Vendég

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Piranha dvd-r, fekete a korong, kollegám felírta a home-videóit, Sony sav-300 (vagy hasonló) asztalin ment, meg az otthoni gépén is, egy másik gépben nem. Mi az a lemez, ami a legtöbb lejátszón megy? Ára mennyi kb?

Vendég

Vob-ot hogyan

Nem akarlak idegesíteni és ezt nagyon komolyan mondom, de a Kardhal nem fér el egy 4.7-es lemezen letisztítva sem. Vigyázni kell mert a film minőségétől függően nem lehet általánosítani, hogy ennyi perc még rámegy, ennyi meg már nem. A Zorro 132 perc és vígan elfér egy hanggal egy lemezre, a Bogár élete meg 90 perc és alig megy rá!!

Vendég

Vob-ot hogyan

Igen írtam PIO103-mal! 1500-ért milyen DVD-R van? Mert a lejátszók válogatósak ám!

Vendég

Vob-ot hogyan

Persze, én is arra gondoltam, hogy csak extrém hosszú és nagyon jó filmeknél tenném meg azt, hogy a két réteget valahogy lecopyznám 2 dvd-r-re, és így (gondoltam én) nem kell annyit b@szakodni, csak sima copy lenne ... különben egy lemez 1500 huf (feketén) 3rongy még megéri egy 7-8k-s filmért szerintem. Bár cserélgetni lusta vagyok, svcd-t is ezért nem csinálok :-)
Viszont vannak filmek (pl. Kardhal) amiken egy hangsáv van, és 100 percnél rövidebbek, ezek extra nélkül konvizás nélkül is kisebbek 4.7G-nél... én ezzel akarom kezdeni. Amúgy az a doksi tényleg nem rossz, thanx még egyszer. Te egyébként már írtál dvd-t?

Vendég

Vob-ot hogyan

Norbi!

Akkor nem. De nem lesz annyival rosszabb minőségű a film, hogy érdemes legyen 2 lemezre kiírni. Két DVD-r ára már majdnem az eredetivel vetexik. 65-70%-ban nyugodtan összenyomhatod a filmet!

Vendég

Vob-ot hogyan

Köszi, már kuksizom ... :-)
A 8. hozzászólást mire írtad válaszul? Akkor is bika gép kell, ha nem akarod konvizni a filmet, csak stream-eket kivenni?

Vendég

Vob-ot hogyan

Igen! A "The Guides" szekcióban, a "DVD And Mini DVD Guide" oldalon,a "Creating A DVD That Contains Just The Main Movie" cím alatt!

Lev-is

Vendég

Vob-ot hogyan

Ja, és nem egyszerű!
Idő kell hozzá tengernyi meg "machine" is jó gyors.
Lev-is

Vendég

Vob-ot hogyan

Kösz a tippet, jártam már más okból (svcd) az oldalon, de ilyenre nem emléxem! Konkrétan ezekről is szó van valahol?

Vendég

Vob-ot hogyan

Szia!

Látogass el ide: http://www.doom9.org/ !!!

Lev-is

Vendég

Vob-ot hogyan

Sziasztok, ez a vob kérdés engem is érdekelne! Nekem nemrég lett egy samsung dvd-íróm, ami ugye többek között dvd-r lemezeket tud írni. Mivel ezek 4.7 gigásak, így 3 módszerben gondolkodom, ahogy dvd-t lehetne írni:
1. Viszonylag rövidebb (max 95-100 perc) filmek
lecsupaszítva (1 DD sáv+ 2 felirat) ráférnek a 4.7-es
korongra. Azt azonban nem tudom, hogy ha nem akarok menüt
csinálni, akkor megtehetem azt, hogy a filmet tartalmazó
vob és ifo fileokat átnevezem pl. Vts_01.vob-ról
Video_ts.vob-ra és akkor a film automatikusan elindul?
Egyáltalán melyik állomány az, amit a lejátszó
automatikusan indít? (egyébként szívesen csinálnék menüket,
de sajna olyan progit nem találtam, amihez egy már meglévő
vob-ot tudok filmként illeszteni és nem mpeg-et. Arról nem
is beszélve, hogy a feliratokat meg a hangsávokat sem
tudom, hogy kell bedrótozni a menübe. Uleadot próbáltam, meg a DVD it!-et)
2. Hosszabb filmeknél -ha a megéri- 2 korongra csinálnék
másolatot, de sajna nem találok olyan progit, amivel egy
korongról rétegenként tudnék copy-t csinálni. (Nero a két
rétegű lemezeket is egy rétegként mutatja)
3. Olyan filmeknél, ahol nem éri meg 2 lemezre másolni, ott
némi minőségromlással csökkenteném a méretet, és van is
erre a célra egy félprofi kártya, de sajna nem tudom, hogy
lehetne megcsinálni a .vob->mpeg (ezt kezeli a kártya) ->
átalakítás ->.vob konverziót úgy, hogy a sub és audio
stream-ek ne vesszenek el.

Szóval ha valakinek van erről infója és azt meg is osztaná velem, az ne kíméljen! Thanx

Vendég

Vob-ot hogyan

Köszi.
Sajna én is hasonlót tippeltem, hogy ha "meglátja" hogy CD akkor csak azon szoftverjeiből válogat a lejátszó ami Cd-n lehetséges. Elméletben.

Vendég

Vob-ot hogyan

Nem is arról van szó, hogy milyen gyors a meghajtó (hisz VOB-ot lehet csinálni 2700 kbit alatti bitrátával is), hanem arról, hogy a lejátszók 99%-a a CD-R/RW médium felismerése után már nem hozza számításba a DVD formátumot (tovább már csak az AudioCd, VCD esetleg SVCD, MP3 formátumokat kezdi kerseni a lemezen). Ez csak a firmware-tol fugg, de a "neves" lejátszóknál ez szerintem abszolute kizárt, hogy valaha is változzon...

Sanyi

Vendég

Vob-ot hogyan

CDn esetleg miniDVDnek irva lehetne megpróbálni, mely formátumrol találsz a topikokban elég infót. de szerintem nem fog menni , aligha van a 205ösben gyors CDmeghajto...

Vendég

Vob-ot hogyan

Sziasztok!

Van nékem egy Samsung M-205-ös DVD playerem és vob file-okat akrtam rajta lejátszani.
Kérdés: Van valami speciális könyvtárszerkezet? Vagy csak DVD-R-en ismeri fel DVD formátumnak vagy egyáltalán nem tudja lejátszani. Mert csak egymás után írva a file-okat VCD-nek ismeri fel de nem indul a track 1. Igazából nem túl fontos a dolog csak az összes ilyen Dolby Digital videok vannak így meg a train, rain, Egypt stb. amik a mozik elején (meg a Hazafi elején) szerepelnek.

Tényleg miért nincs sok DVD-n ilyen DD induló movie.
Eddig én csak a Hazafi és ugye Gladiátor DTS filmecskéivel találkoztam.
:smile1:

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”