Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVDShrink DVD-Maker

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ne nézz hülyének, többször kipróbáltam. RW-re írtam, cloneval kétszer tömörítettem, neroval kiírtam. Mindkétszer rossz volt. Utána ugyanezt megcsináltam dvd2one-al, jó volt, utána shrinkkel, szintén jó volt. Mindezt ugyanazon az RW-n. :taps:

Már több 100 film átment nálam a Clone DVD2-n, de ilyet még nem tapasztaltam.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVDShrink DVD-Maker

I. A francba! Akkor vagy egy régebbi Shrink, vagy a Nero recode tudja ezt, mert én már csináltam ilyet (menü reklámmentesítése).

II. Én már vettem ki olyan tékás lemezt, hogy Shrinkkel volt re-masterelve a menüje és így nem működött. Azok is onnan szerzik a filmeket, ahonnan tudják.

III. Néha jól jön a Shrink, jobb %-ot szokott adni, mint a Clone vagy a Recode.

IV. Nem igaz! Ezt a Recode csinálja. A Shrink still pictures opciója a mozgófilmet állóképek sorozatává alakítja. A hányinger tör rám, amikor valamelyik okos a film előtti bejelentkezést így akarja lespórolni

V. Ez sem igaz ebben a formában! A Clone-nal meg nem tudsz belenyúlni a menübe, így a reklámot sem tudod kivenni belőle. Csak a film utáni extrákat szedi le, de azt legalább rendesen. :taps:

VI. A No compression csak arra jó, hogy a kiválasztott title tömörítésére 100%-ot ír ki. Mivel extrát nem szed le a Shrink, csak összébbhúzza, ezért kénytelen végigmenni a tömörítési fázison!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Mester »

Én azért félek a clonetól mert nekem már csinált felettébb undorító tömörítéseket is. (Szétesett a kép, kockásodott, de még a kijelzőn a counter sem tudta hol tart, megállt.)
Az írási vagy lemezhiba volt! A Clone nem tudja megállítani a számlálót!

Ne nézz hülyének, többször kipróbáltam.
RW-re írtam, cloneval kétszer tömörítettem, neroval kiírtam. Mindkétszer rossz volt. Utána ugyanezt megcsináltam dvd2one-al, jó volt, utána shrinkkel, szintén jó volt. Mindezt ugyanazon az RW-n. :taps:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVDShrink DVD-Maker

Én azért félek a clonetól mert nekem már csinált felettébb undorító tömörítéseket is. (Szétesett a kép, kockásodott, de még a kijelzőn a counter sem tudta hol tart, megállt.)
Az írási vagy lemezhiba volt! A Clone nem tudja megállítani a számlálót!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker

strato
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: strato »

V."Viszont a Clone dvd simán megcsinálja neked, egyszerüen kiveszed a reklámot, és a beállításoknál engedélyezed mindkét újramesterelési opciót."
Ezt el tudnád magyarázni bővebben ilyenre nem emlékszem (nem használtam még, nem tudom hol van). :taps:

Üdv!
1. Film betallóz
2. Előnézet fülnél reklámblokk kiválaszt (ugyanúgy megmutatja a blokkokat mint a shrink).
3. a reklámelőtti pipa kivesz. (ezzel eltávolítottad a filmanyagot mindenestől)
4. jobbfelső sarok beállítások legörget.
5. ott találsz újramesterelési opciókat, mindkét opciót pipáld ki.
6. Had menjen

Strato

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Hozzászólás Szerző: Vendég »

I.
YvsMad:
- Shrinkben rámentem a Menü-re ott pedig lenyitottam a Title menus-t és a VTS 1-et. A Title menus a reklám hiszen látszik, h 16MB az egész és lenyitva mutatja, h 30mp.
- A VTS 1 pedig a full menü. Alatta 19 db file-al.. a maga 460MB-jával..
Ha lenyitom bármelyiket, nem tudom letörölni Shrinkben, NINCS ILYEN OPCIÓ!!!
1. no compression (tömörítetlen, nem jó); 2. automatic (auto bitrate, dehogy jó); 3. custom ratio (nem jó); 4. still image (nem jó, shrink logot nem bámulok 30mp, akkor már a reklám..); 5, still pictures (vki már javasolta, nem jó, benne lesz így is reklám).

II.
"A lemezen nem sok extrát látok, már előre leszedted?"
Neeem. És már egyik topicban rákérdeztem, h vajon ez (egyébként tékás lemez!), nem-e újság mellékletes?!!!!? Ugyanis nem láttam még DVD-n reklámot extra, csak a filmography van, de ez nem is extra.. Ja! Feliratnak meg csak egyetlen db magyar felirat található az egész lemezen. Ez se normális!! Vki mondta abba a másik topicba (film kereses vagy vmi ilyesmi), h ha van a lemezen Best Hollywood-os logo, akkor igazi lemez (majd a tékába elkérem a csajtól a lemezt h had nézhessem meg..).

III.
" (Csak úgy eszembe jutott, most nem vág ide konkrétan:
..."
Nem használok Shirnket (csak most a Bízd a a hackerre-nél jön szóba esetleg)
- DVD Decrypter 3.5.4.0 (felmásolom)
- CloneDVD2 2.4.5.4 (újrakódolom, extra nélkül, menüvel)
Csak ezeket.

IV.
strato:
"A Shrink nem lesz jó, mert még ha still images-re is állítod a reklámblokkot akkor is a film előtt annyi ideig látod az állóképet ameddig a reklám tartott volna."
Így van. Ennyit még nem szívtam lemezzel, csak azt akarom, h tökéletes legyen (Az utolsó szamurájt ill. most a Collateral halál zálogát jó óra alatt tutira csináltam, úgy ahogy nekem király!)

V.
"Viszont a Clone dvd simán megcsinálja neked, egyszerüen kiveszed a reklámot, és a beállításoknál engedélyezed mindkét újramesterelési opciót."
Ezt el tudnád magyarázni bővebben ilyenre nem emlékszem (nem használtam még, nem tudom hol van). :taps:

VI.
"Egyébként a Shrinkel is tudsz tömörítés nélküli átkódolás csinálni, átállítod no compressionra."
Egyértelmű! YvsMad még kezdő

strato
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVDShrink DVD-Maker

Üdv!
Csak most olvastam teljesen vissza a kéréshez, bocsi .
A Shrink nem lesz jó, mert még ha still images-re is állítod a reklámblokkot akkor is a film előtt annyi ideig látod az állóképet ameddig a reklám tartott volna.
Viszont a Clone dvd simán megcsinálja neked, egyszerüen kiveszed a reklámot, és a beállításoknál engedélyezed mindkét újramesterelési opciót.
Sok sikert.
Egyébként a Shrinkel is tudsz tömörítés nélküli átkódolás csinálni, átállítod no compressionra.
:taps:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVDShrink DVD-Maker

(Csak úgy eszembe jutott, most nem vág ide konkrétan:
A Shrink meg a Clone között van egy olyan különbség, hogy míg a Shrink mindig átkódolja az egész DVD tartalmat és ezzel lassabban dolgozza fel a filmet, addig a Clone csak akkor kezdi el újratömöríteni, ha feltétlenül szükség van rá. Pl. ha annyi felesleget leveszünk a gyári lemezanyagról, hogy 100%-ra jön ki az arány, azaz nem kell tömöríteni, akkor a Clone negyed annyi idő alatt elkészül, mint a Shrink és garantáltan nem nyúl a képminőséghez.)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVDShrink DVD-Maker

Elvileg szét lehetne varázsolni, h asztali kompatibilis legyen. (hangosan gondolkodom, talán ezek után jobban tudtok tanácsolni, mert én végtelenül tanácstalan vok)
Akkor fogjál neki és törölgesd le, ami nem kell.
Nyisd meg mindkét könyvtárat (Title Menus & VTS1), nézd végig benne a fájlokat (alul le tudod játszani őket) és ami reklám, azt töröld le.
Nekem egyébként úgy tűnik, hogy a VTS1 lesz a reklám, de megnyitás után kiderül.
A lemezen nem sok extrát látok, már előre leszedted?

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Ha mákod van, akkor simán kiveszi belőle. Viszont az extrákkal nem tudsz majd mit kezdeni. Valahogy úgy kellene csinálni, hogy Shrinkkel kiveszed a menüből a reklámot és úgy csak winyóra írni, de 2 rétegű hosszban (DL). Utána a winyón lévő, nem agyontömörített anyagra ráengedni a Clonet-t, amivel leszeded a felesleges extrákat és csak ezután tömöríted 1 rétegre és írod ki lemezre.Ilyen menü edit egyébként a Nero Recode 2-n is van, ami a Nero Visual Express 2 csomag része.

Még is rossz lett a lemez Mester. Asztaliba már csak ma tudtam kipróbálni, tegnap pkéső volt.
YvsMad: a képen látható, a lemez struktúrája (powerdvd-be ha 'title'-re megyek akkor bejön a reklám, ha 'root'-ra, a rendes menü ami kéne). Azt a 'title'-t le kéne varázsolni onnan. A menü sztem a 'title' és a 'root' file együttese, avagy "össze vannak nőve" és tartok attól, h vagy lesz menü reklámmal vagy nem elsz egyik se. De a fileokat nézegetve: külön van a 16mb-os reklám és a 450mb-os menü. Elvileg szét lehetne varázsolni, h asztali kompatibilis legyen. (hangoan gondolkodom, talán ezek után jobban tudtok tanácsolni, mert én végtelenül tanácstalan vok)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVDShrink DVD-Maker

visual=vision
Ja, bocsi, elírtam. :taps:
Köszi a helyreigazítást!

strato
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVDShrink DVD-Maker

Hoppáááá!! MenüEdit...: Delete-ltem azt a vob-ot, de nem teljesen. Hanem a file maradt, de 0 byte-osra redukálta, így nem lesz "rossz" ill. "szabálytalan" a DVD, hanem lefut egyből a menü (elméletileg eltűnt a reklám, de gyakrolatilag nem. bár mégsincs rajta, elvileg ). Ma már késő van holnap kiírom egy RW, és kipróbálom. Sztem tuti siker. Azért köszi. Magamtól nem jöttem volna rá, h MenüEdit Jó éjt
Ha mákod van, akkor simán kiveszi belőle. Viszont az extrákkal nem tudsz majd mit kezdeni. Valahogy úgy kellene csinálni, hogy Shrinkkel kiveszed a menüből a reklámot és úgy csak winyóra írni, de 2 rétegű hosszban (DL). Utána a winyón lévő, nem agyontömörített anyagra ráengedni a Clonet-t, amivel leszeded a felesleges extrákat és csak ezután tömöríted 1 rétegre és írod ki lemezre.
Ilyen menü edit egyébként a Nero Recode 2-n is van, ami a Nero Visual Express 2 csomag része.

visual=vision :taps:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVDShrink DVD-Maker

Hoppáááá!! MenüEdit...: Delete-ltem azt a vob-ot, de nem teljesen. Hanem a file maradt, de 0 byte-osra redukálta, így nem lesz "rossz" ill. "szabálytalan" a DVD, hanem lefut egyből a menü (elméletileg eltűnt a reklám, de gyakrolatilag nem. bár mégsincs rajta, elvileg :taps: ). Ma már késő van holnap kiírom egy RW, és kipróbálom. Sztem tuti siker. Azért köszi. Magamtól nem jöttem volna rá, h MenüEdit Jó éjt
Ha mákod van, akkor simán kiveszi belőle. Viszont az extrákkal nem tudsz majd mit kezdeni. Valahogy úgy kellene csinálni, hogy Shrinkkel kiveszed a menüből a reklámot és úgy csak winyóra írni, de 2 rétegű hosszban (DL). Utána a winyón lévő, nem agyontömörített anyagra ráengedni a Clonet-t, amivel leszeded a felesleges extrákat és csak ezután tömöríted 1 rétegre és írod ki lemezre.
Ilyen menü edit egyébként a Nero Recode 2-n is van, ami a Nero Visual Express 2 csomag része.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker

Hoppáááá!! MenüEdit...: Delete-ltem azt a vob-ot, de nem teljesen. Hanem a file maradt, de 0 byte-osra redukálta, így nem lesz "rossz" ill. "szabálytalan" a DVD, hanem lefut egyből a menü (elméletileg eltűnt a reklám, de gyakrolatilag nem. bár mégsincs rajta, elvileg :taps: ). Ma már késő van holnap kiírom egy RW, és kipróbálom. Sztem tuti siker. Azért köszi. Magamtól nem jöttem volna rá, h MenüEdit Jó éjt
hátha. Jóéjt.

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker

Olyan progival tömörísd, amelyik engedi egyes titlék hosszának a módosítását.
Mik ilyenek? Még csak most jöttem a témához (2 napja) :taps:
Ja! Tudod, menü kell, szóval Shrink élből kilőve.

Az újabb shrinkben ha still picturéra rakod, akkor sem tűnik el?

Hát ami azt illeti, sztem úgyis..
Amikor indult az encode, egyből láttam, h benne van a reklám... (video preview) így értelme nem volt folytatni.

Szerintem engedd végigfutni... próba-cseresznye.

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Mik ilyenek? Még csak most jöttem a témához (2 napja) :taps:

Hát ami azt illeti, sztem úgyis..
Amikor indult az encode, egyből láttam, h benne van a reklám... (video preview) így értelme nem volt folytatni.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker

Mik ilyenek? Még csak most jöttem a témához (2 napja)

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Mik ilyenek? Még csak most jöttem a témához (2 napja)

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Van egy film, aminek a menüjét egy Heineken reklám előzi meg. Nagyon szét **** így a DVD feelinget a büdös reklám (már mindenhol ott vannak ezek a szenny sz*rok). Le tudom vhogy szedni az elejéről?
Ez úgy néz ki, h vannak a következő fileok:
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VIDEO_TS.VOB
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO
VTS_01_0.VOB
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB
VTS_01_3.VOB
VTS_01_4.VOB
VTS_01_5.VOB
VTS_01_6.VOB
Így néz ki a full felcopyzott lemez

Ez a harmadik a VIDEO_TS.VOB ami 22MB, ő maga a reklám, fogtam és letöröltem (áthelyeztem egy másik mappába, amit kiírásnál nem használtam fel, csak h azért megmaradjon). Sejtettem, h kissé bugos lesz így a lemez, de hát próba cseresznye, meglátjuk mi lesz belőle. Nem akartam minden baromsággal beirogatni, így kipróbáltam. Nero magyaráz, mer szabálytalan a DVD-Video lemez, mondom neki: nem érdekel írjál csak! Berakom az asztaliba, nincs rajta a reklám szépen beindul a menü, csakh a menü beállításaival indul és nem is tudok lépkedni a menüben (minden inaktív) várni kell néhány mp-et majd bejön a főmenü (ez így gáz), már aktívak a gombok... H szedjem le a szerencsétlen reklámot a DVD-ről? Nagyon undorító, h így indul egy DVD. :taps:
Attól tartok, h a menü része a reklám, de nem biztos, sőt, sztem külön van, csak nagyon nehezen válnak el egymástól. De hogy?

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

A Decrypternél még esetleg néhányszor rá lehet nyomni a kihagyásra, akkor pár kilobájtot ugrik és tovább próbálkozik.Egyébként nyugodtan veheted totálkárosnak a lemezt, vagy nézd ugrással az asztaliban. Amíg nincs jobb verziód, addig megtarthatod, utána repülhet.

Nem, nem. Volt egy rész ahol CRC-t v. mit írt ki leokáztam, aztán ugrott még egy-kettőt (itt kezdett betegeskedni, előtte sima volt végig), majd megállt egy képkockánál (mondjuk ez Shrink volt), de a többivel is ez volt... Ahol (már amelyik proginál) van video preview, ott mindig PONT annál a kockánál állt meg! Lehetetlen volt felrakni! :taps: Vagy 4-5 progival próbáltam összesen vagy 10-12x-er felrakni és ott elhalt, már törölgettem a pólómmal is erősebben, aztán használtam vmilyen folyadákot, amivel a TFT képerőnyéjét szoktam karbantartani, de az sem. Most a The Last Samurai-t simán felviszi a full DVD-t, cirka ~23 perc alatt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVDShrink DVD-Maker

A Decrypternél még esetleg néhányszor rá lehet nyomni a kihagyásra, akkor pár kilobájtot ugrik és tovább próbálkozik.
Egyébként nyugodtan veheted totálkárosnak a lemezt, vagy nézd ugrással az asztaliban. Amíg nincs jobb verziód, addig megtarthatod, utána repülhet.

Vendég

DVDShrink DVD-Maker

Mester: kerítettem 2.3-as Shrinket nagy nehezen. Nem lett sokkal jobb, aztán egy 1.03-asat. A hibás résznél, már nem köhögött úgy (ilyen szempontból a legjobb még ez volt), csak szépen belassult ott, de van egy képkocka ahol minden elhalt, ez a 1.03-as is, előtte hibaüzenetet kaptam, ha leokéztam (majd a hibásképkocka ahol halál) és megy (menne) tovább, az már nem jó? Ez a lemez másolásra akkor már totálkáros?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”