Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: arty »

Hali!  
Kérném, hogy akinek rendelkezésre áll, az küldje el nekem a S.W.A.T. DVD chapter infóját a DVDMaestro számára emészthető formában.

Na, valaki! Vagy ennyire nyár van?

sztem csinalj kezzel egy ilyen fajlt ... gondolom nem halalfontos, h pont ugyanott legyenek a chapterpontok, ahol az origin ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nincs vlk-nek meg a Pinnacle Studio akármelyik? Nadon sürgős!

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Faby »

Hali!  
Kérném, hogy akinek rendelkezésre áll, az küldje el nekem a S.W.A.T. DVD chapter infóját a DVDMaestro számára emészthető formában.

Na, valaki! Vagy ennyire nyár van?

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Faby »

Hali!

Ugyanis:
Elkészítettem magamnak a S.W.A.T. c. film 2 CD-s angol szinkronos AVI-jából a magyar szinkron hozzáadásával egy DVD-t.
Mivel elég jól sikerült, :vazeg: meg szeretném tartani végleg, ezért szükségem lenne a chapter infóra, hogy az elvárásaimnak tökéletesen megfelelő DVD-m legyen.

Kérlek, akinek ez megvan, segítsen.

Ui: A fórumon található leírások, segítségek nagy hasznomra voltak, köszönet érte mindenkinek!

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Nem tom talán vki tud segíteni.Adva van egy avim ntscben.szeretném átkonvertálni dvdre a ulead dvd movie factory 2-vel.De átakarja tenni palba de azt nem akarom maradjonigy ahogy van.hol lehet azt állitani mert azok a gombok szürkék nem aktivak.....tud vki segíteni?

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: ZuppaInglese »

Most találtam egy progit ami aviból csinál S/vcd-t meg dvd-t.A használata nagyon egyszerű és szerintem meglehetősen jó minőségben dolgozik.Érdemes kipróbálni!FilmMachine
Kell hozzá a CCE is.
CCE

Aki kipróbálja az majd írja le a tapasztalatait!!!

Ha már itt találtam ezt a linket, leírom a tapasztalást

A progi (The FilmMachine) lényegében egy keretprogram, amely egy sor freeware (pl. VirtualDub, AviSynth, DVDAuthor -- ezek mind benne vannak a letölthetö csomagban, és a telepítéskor fel is települnek) segítségével írja át az AVI fájlokat VCD/SVCD/DVD formátumba. Kell hozzá még valami enkóder is: a csomag tartalmazza az ingyenes Quenc-et, de tudja használni a CCE-t és a Canopus Procodert is. Én elsöre egy 2x700 MB-os filmmel próbáltam ki, amit DVD-re írtam át.

Kezelése: Pofonegyszerü
Helyigény: Összesen kb. 10 GB lemezterület kellett neki
Idö: Leginkább az enkóder beállításaitól függ: CCE, 4 pass esetén nálam (Barton 2500, 512 MB RAM) kb. 10 óra alatt készült el, igaz, közben folyamatosan ment 3-4 más progi is a gépen.
Minöség: Nagyon jó, gondolom, ez is a CCE-nek köszönhetö.

Összességében tehát nekem nagyon bejön a TFM, mivel nem kell átböngésznem egy tucat freeware program innen-onnan összeszedett használati utasításait. Akinek mindez már a kisujjában van, annak nem nyújt semmi pluszt, söt, nyilván elvész bizonyos finom-beállítások lehetösége is, de hát valamit valamiért.
Ja, egy VIDEO_TS és egy AUDIO_TS könyvtárat szül, amit pl. Nero-val lehet lemezre írni.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Osztán miért csippentenél le? Ha FAT32-vel jó volt soksok gigásnak, akkor NTFS-ben is jó lesz, nem? A meghajtókat a PMagic-kel (és talán a Win saját convert-jével is, de ezt nem tudom) a teljes tartalmuk megörzése mellett tudod konvertálni. Söt, a PMagic-kel, ha akarod, fel is darabolhatod a partícióidat... izé, meghajtóidat. Oké, belátom, hogy 80 giga adattal konvertálni egy meghajtót eléggé rizikós (bár én már jó néhányszor csináltam ugyanilyen konverziót, és soha semmi baj nem történt.) Esetleg vehetnél bele még egy winchestert (40G újonnan 15e körül van), és azt egyböl NTFS-re formázhatnád. Persze nem ismerem sem a rendszeredet, sem a pillanatnyi anyagi lehetöségeidet, de mint alternatíva, ez sem rossz.

Azt nem gondoltam, hogy lehet adatostól konvertálni, de sztem valahogy megoldom, hogy üresen tudjam konvertálni! Mert muszáj lesz úgy néz ki! egy pár dolog DVD-re megy, a többit meg valahova máshová pakolom át! Azért tényleg köszi a segítséget! Amúgy magáról az NTFS-ről mi a meglátásotok, azon kívül, hogy nagyobb fájlokat is lehet tárolni rajta, azon kívül van-e még gyakorlati előnye? A winyó sebessége, vagyis az NTFS-en történő operációk gyorsabbak, lassabbak netán uolyan gyorsak lesznek?

itt találsz infót az NTFS-ről

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Azt nem gondoltam, hogy lehet adatostól konvertálni, de sztem valahogy megoldom, hogy üresen tudjam konvertálni! Mert muszáj lesz úgy néz ki! egy pár dolog DVD-re megy, a többit meg valahova máshová pakolom át! Azért tényleg köszi a segítséget! Amúgy magáról az NTFS-ről mi a meglátásotok, azon kívül, hogy nagyobb fájlokat is lehet tárolni rajta, azon kívül van-e még gyakorlati előnye? A winyó sebessége, vagyis az NTFS-en történő operációk gyorsabbak, lassabbak netán uolyan gyorsak lesznek?
NTFS: Hogy gyorsabb-e, azt nem tudom, de pl. lehet tömörített meghajtóként használni, ami némi helynövekedést eredményez. Annak idején, amikor átálltam NTFS-re, elolvastam, mik az elönyei, de bevallom, már nem emlékszem. Mindenesetre meggyöztek.

Diego
Isten Hozott! :)

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Diego »

Osztán miért csippentenél le? Ha FAT32-vel jó volt soksok gigásnak, akkor NTFS-ben is jó lesz, nem? A meghajtókat a PMagic-kel (és talán a Win saját convert-jével is, de ezt nem tudom) a teljes tartalmuk megörzése mellett tudod konvertálni. Söt, a PMagic-kel, ha akarod, fel is darabolhatod a partícióidat... izé, meghajtóidat. Oké, belátom, hogy 80 giga adattal konvertálni egy meghajtót eléggé rizikós (bár én már jó néhányszor csináltam ugyanilyen konverziót, és soha semmi baj nem történt.) Esetleg vehetnél bele még egy winchestert (40G újonnan 15e körül van), és azt egyböl NTFS-re formázhatnád. Persze nem ismerem sem a rendszeredet, sem a pillanatnyi anyagi lehetöségeidet, de mint alternatíva, ez sem rossz.

..::Diego::..

maxcoveri
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: maxcoveri »

Köszi!

Közben kipróbáltam, hogy átkonvertáltam 25fps-re, és így jó lett.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Valami a fps körül lehet, de nem tudom mi. Próbáltam már VirtualDub-bal
Ha már így sejted, akkor miért nem nézted meg, mikor a VDub-al megnyitottad, hogy milyen fps-ű? (File -> File Information menű)
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

maxcoveri
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: maxcoveri »

Sziasztok!

Xvid avi-ból szeretnék MPEG-1-et (VCD) konvertálni. A probléma az, hogy konvertálás után mindig akadozik (vagy szaggatott) a kép. Valami a fps körül lehet, de nem tudom mi.
Próbáltam már VirtualDub-bal (Avi-ból 4:3-as avit és úgyis, hogy xvid-del úgyis, hogy divx 4.12-vel újratömörítve) és TMPGENC-kel is, az eredmény ugyanaz.
Az xvid-es avit minden lejátszó program szépen viszi, tehát nem kodek gond lehet.

Van valakinek vmi ötlete?

Előre is köszi a segítséget.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Igen én is találtam ilyesmit, csak sajnos az a meghajtó, amiből le tudnék (rendszerújratelepítés nélkül) csippenteni egy kb 10 gigát azon 80 giga adat van, amit nehéz lenne most hirtelen archiválni! De azért köszi!
Ebbe a hibába már én is beleestem, aztán megtanultam hogy nem szabad ennyi archiválandó adatot felhalmozni!

Ilyen esetelben mint a tied, nagy gondot okoz, ha meg neki kell állni archiválni, arra meg rámegy legalább fél nap!

Azóta rendszeresen archiválok! :vazeg:

Ha meg fontos adatok, akkor előbb utóbb úgyis archiválni kell, úgyhogy jobb ezen túlesni minél hamarabb!

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Osztán miért csippentenél le? Ha FAT32-vel jó volt soksok gigásnak, akkor NTFS-ben is jó lesz, nem? A meghajtókat a PMagic-kel (és talán a Win saját convert-jével is, de ezt nem tudom) a teljes tartalmuk megörzése mellett tudod konvertálni. Söt, a PMagic-kel, ha akarod, fel is darabolhatod a partícióidat... izé, meghajtóidat.
Oké, belátom, hogy 80 giga adattal konvertálni egy meghajtót eléggé rizikós (bár én már jó néhányszor csináltam ugyanilyen konverziót, és soha semmi baj nem történt.) Esetleg vehetnél bele még egy winchestert (40G újonnan 15e körül van), és azt egyböl NTFS-re formázhatnád. Persze nem ismerem sem a rendszeredet, sem a pillanatnyi anyagi lehetöségeidet, de mint alternatíva, ez sem rossz.

Diego

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Igen én is találtam ilyesmit, csak sajnos az a meghajtó, amiből le tudnék (rendszerújratelepítés nélkül) csippenteni egy kb 10 gigát azon 80 giga adat van, amit nehéz lenne most hirtelen archiválni! De azért köszi!

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Ha netán WinXP-d van (ez valszeg az NT-re és a 2000-re is érvényes), akkor nem is kell telepíteni. Vannak erre szolgáló célszerszámok (pl. PowerQuest Partition Magic), söt, a WinXP-be be is építették az opciót: a parancssorba begépeled a következö utasítást

convert meghajtó: /fs:ntfs

oszt már csinálja is. (Eltarthat egy darabig)

Diego

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Majd még olvasgatok az NTFS-ről, és ha úgy döntök, akkor majd az összes partícióra azt rakok, de most jelenleg nincs kedvem rendszert telepíteni!

Amúgy persze, hogy megválaszoltam a kérdést, hisz én jöttem rá!

apuci
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: apuci »

Na rájöttem, és szerintem igen tanulságos eset! 
Nálam FAT32 fájlrendszer van, ami csak max 4 gigás fájlokat képes kezelni! Ezért állt le a kódolás, egészen pontosan akkor, amikor a fájlom elérte azt a bizonyos méretet!

Nos most 2 megoldás van számomra:

1. Csinálok egy kb. 10 gigás partíciót NTFS-re és azon csinálom a filmet

2. Ha esetleg meg tudja valaki mondani, mekkora is a pontos méret amit kezelni tud a FAT32, akkor úgy állítom be a bitrátát

Na majd eldől!

Kicsit olvass vissza,mert válaszoltál is magadnak.:
"Nálam FAT32 fájlrendszer van, ami csak max 4 gigás fájlokat képes kezelni! "

Egyébként miért nem az egészet konvertálod NTFS-re?
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok

Diego

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Na rájöttem, és szerintem igen tanulságos eset!

Nálam FAT32 fájlrendszer van, ami csak max 4 gigás fájlokat képes kezelni! Ezért állt le a kódolás, egészen pontosan akkor, amikor a fájlom elérte azt a bizonyos méretet!

Nos most 2 megoldás van számomra:

1. Csinálok egy kb. 10 gigás partíciót NTFS-re és azon csinálom a filmet

2. Ha esetleg meg tudja valaki mondani, mekkora is a pontos méret amit kezelni tud a FAT32, akkor úgy állítom be a bitrátát

Na majd eldől!

Diego

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hali!

Az én gondom a következő, cce-vel készítek (újrakódolok: vbr 3 pass) filmet! Azonban már 3x megcsinálta azt, hogy a vaf fájl elkészítése után az első pass vége felé a következő hibaüzenetet írja ki:

cce encoding failed: ***Could not write to the file <Encoded_Video_CCE_PAL.mpv>*** [Windows error code: 0x70 112]

aztán ok-t nyomva:

fexp_close() failed: ***Could not set the file size <Encoded_Video_CCE_PAL.mpv>*** [Windows error code: 0x70 112]

Mi lehet a gond (nem a szöveg magyarra fordítására lennék kíváncsi )!?

Ha valaki esetleg sejti vagy van ötlete az bátran ossza meg velem!

Előre is köszi!

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Hello! 
Pinnacle-guruk, help! Felbuzdultam az itt olvasottakon, és úgy gondoltam, kipróbálom ezt a Studio 9 progit. SVCD-re próbálnék konvertálni, és a kép valóban gyönyörü, csak éppen hang nincs. Söt, a program már az Edit menüben megnyitott fájlokhoz (AVI) sem játssza le a hangot. Nincs ötletetek, mi lehet a baj? (Az eredeti AVI-nak természetesen van hangja; de ha a konvertált mpg fájlt másik lejátszóval nyitom meg, akkor sincs hang.)

Elöre is köszi!

(Ja, a Ulead gyönyörüen konvertálja a hangot, a képböl viszont diavetítést csinál: pár másodpercenként beadja az éppen aktuális képkockát. Ezt sem igazán értem...)

Biztosan a demoverziók hibája :vazeg:

goldwave progival vedd ki a hangot mp3 ba és add ülön hozzá, a hangsávba. akkor jó lesz
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hello!

Pinnacle-guruk, help! Felbuzdultam az itt olvasottakon, és úgy gondoltam, kipróbálom ezt a Studio 9 progit. SVCD-re próbálnék konvertálni, és a kép valóban gyönyörü, csak éppen hang nincs. Söt, a program már az Edit menüben megnyitott fájlokhoz (AVI) sem játssza le a hangot. Nincs ötletetek, mi lehet a baj? (Az eredeti AVI-nak természetesen van hangja; de ha a konvertált mpg fájlt másik lejátszóval nyitom meg, akkor sincs hang.)

Elöre is köszi!

(Ja, a Ulead gyönyörüen konvertálja a hangot, a képböl viszont diavetítést csinál: pár másodpercenként beadja az éppen aktuális képkockát. Ezt sem igazán értem...)

Biztosan a demoverziók hibája :vazeg:

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Mester »

Naná!

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Hát ez nem az én 733 mhz-es gépemnek való. Egy perc mire elindul, a továbbiakban csinálni sem sokmindent hajlandó...Eléggé kész van a winem, de azért ez durva volt.

ja kérem, amit maga szeretne csinálni az az egyik leg gépigényesebb meló!!!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hát ez nem az én 733 mhz-es gépemnek való. Egy perc mire elindul, a továbbiakban csinálni sem sokmindent hajlandó...Eléggé kész van a winem, de azért ez durva volt.

Azt hozzá kell tennem, hogy a Te géped nem egy erőmű, azért is lehet, hogy hibázik az Ulead.
Ugyanis először én is azt használtam, nekem speciel semmilyen hibát nem okozott. Csak baromi lassú volt.
Ezért is váltottam át a TMPG-ekre.
Meg én még a Nero-t is szoktam használni.
Azt is főleg, ha sietek, mert gyors.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”