Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Veszteségmentes hangtömörítés
Hogyan tudnám kitömöríteni ezt az anyagot? Elvileg EAC programmal csinálták a log fájl szerint. Eaccal nem megy, próbáltam a Monkey s-el de azzal sem megy a kitömörítés. Ötlete valakinek?
Acme, köszi!
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Senki nem tud segíteni?Fontos volna...
Az EAC-ot nem próbáltad? Azzal elég sok (jó) tapasztalat van, a beállításokat is messzemenően lehet "finomhangolni". Tud flac-ba is rippelni.
Az EAC is fent van, de én nem találtam meg az flac-be való rippelést...ezek szerint béna vagyok.
Na, majd jobban megnézem.
Külső codek-nek kell beállítanod, és ott paraméterezheted a flac-ot. Effektíve természetesen wav-ba rippel, utána áttömöríti flac-ba
Én a magam részéről "manuálisan" szoktam áttömöríteni Flac frontend-del, de így lassúbb valamivel.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Az EAC-ot nem próbáltad? Azzal elég sok (jó) tapasztalat van, a beállításokat is messzemenően lehet "finomhangolni". Tud flac-ba is rippelni.
Az EAC is fent van, de én nem találtam meg az flac-be való rippelést...ezek szerint béna vagyok.
Na, majd jobban megnézem.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Senki nem tud segíteni?
Fontos volna...
Most először rip-elek CD-t flac-fájlba 4×-es sebességgel (beállítható legkisebb) a dB Poweramp nevű progival.
Az első lemezt szépen 'accurate rip'-elte, de a másodikat már 'inaccurate'-nek jelölte meg, beállítások ugyanazok. Winampal hallgatva nem hallok bajt...
Ugyanakkor ugyanezen beállítással a kövbetkező, 3. lemezt accurate-nak írja megint.
Kérdésem: mit is jelent pontosan akkor ez a két fogalom? Ezek után van tippem, de lehet, hogy rosszul értelmezem...
A válaszokat köszi előre is!
Az előző hsz-ban elrontottam valamit:
"A másikon az album peak:1.00, az album gain: -0.87" Nos ez nem -0.87 hanem -8.07, ezért is dupla olyan hangos mont a másik...
Üdv minden topiclakónak!
Remélem a témába vág a kérdésem és van hozzáfűznivalótok.
Lemezeimet flac-ba mentettem és szeretném dvd-re kiírni, hogy egy megfelelő médiumon, majdan kedvem szerint ugrálva a számok közt élvezhessem a zenét, anélkül hogy sokat hangerőszabályoznék.
A problémám a ReplayGain-hez kapcsolódik, kiválasztottam 2 lemezt az egyik jó halk,
album peak:0.63 album gain:+2.64.
A másikon az album peak:1.00, az album gain: -0.87
Tehát a második kb dupla hangerőn szól. Ha a Foobarban RG infót (album gain) beolvastatom és ezáltal érvényre jut a gain, akkor egyforma hangerőn szólalnak meg.
Ez nagyon szép és jó, de...
Ez a közös nevező a hengerőben szerintem egy alacsony érték, szinte a gyüjteményem leghalkabb lemezéhez idomul minden, és ez nem igazán tetszik...
Igaz, a manapság tapasztalható hangerő verseny a cd-ken túlzás.
Amit a foobar beállít (vagy amit csúcsnak enged), az állítólag 89db és amit a flac metadata határoz meg(?).
Mindent figyelembe véve is nekem halknak tünik ez az "átlag", hiszen alig hangosabb mint a 0.63-as albumcsúcs értékű lemezem.
Köszönök minden konstruktív észrevételt, tapasztalatot előre is.
Jobban jar az, aki a Foobar2000-et ismeri. Az is par kattintassal elintezi ezt valamibol sok WAV kerdest, viszont meg sokminden masra is jo.
Ezt leírhatnád kicsikét bővebben...
Köszi előre is.
Nalam sokkal jobban tud meselni a WIKI:
Foobar 2000 WIKI
Nem hiszem, hogy ehhez barmit is hozza tudnek tenni. Konkretan CUE sheetbol tud savokat csinalni mikozben akar konvertalni is tud pl. APE-bol WAV-ba. Azert ez a pelda, mivel itt erre volt most szukseg.
Köszi
Jobban jar az, aki a Foobar2000-et ismeri. Az is par kattintassal elintezi ezt valamibol sok WAV kerdest, viszont meg sokminden masra is jo.
Köszi előre is.
Nalam sokkal jobban tud meselni a WIKI:
Foobar 2000 WIKI
Nem hiszem, hogy ehhez barmit is hozza tudnek tenni. Konkretan CUE sheetbol tud savokat csinalni mikozben akar konvertalni is tud pl. APE-bol WAV-ba. Azert ez a pelda, mivel itt erre volt most szukseg.
Köszi előre is.
Zoli12!
Köszönöm a részletes segítséget.
Este megprószálom....
Üdv
Rag
Még egy egyszerű módszer:
CueSplitter
A mellékelt Cue fájl alapján szétszedi és elnevezi neked a wav-ot, flac-ot stb (csak a Cue-ben stimmeljen a kiterjesztés). Én mindig ezt használom.
Kicsit küzdöttem, mert egy *plugin.msi okozott némi problémát. De végül sikerült kitömörítettem és kiírnom.
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Azért még ne örülj előre a medve bőrére.
Zoli12!
Köszönöm a részletes segítséget.
Este megprószálom....
Üdv
Rag
Wav fájlok
3.lépés
Második lépés.
1:MakeAPL megkeresed a cue fájlt- Build link file- , megnyitod és OK.
2: Megnyitod a Monkesy audio programot , majd katt az -ADD Files opcióra -itt kijelölöd az összes apl fájlt, majd megnyitod. Ezután a Decompress opció és készen is vannak a Wav fájljaid. Utána megírod valami programmal ami wavot konvertál audio cd formátummá.
Akkor máshogy közeliteném meg a problémámat:Ha egy fileként látom a lemezt ape-ban, azt hogyan tudom szétszedni számokra? Akár wav-ba is jó.
Üdv
Rag
Utána már ki tudom írni több mindennel...
Rakd fel a Monkey's-t a gépedre. Ezzel kitudod csomagolni a fájlokat.
Akkor máshogy közeliteném meg a problémámat:
Ha egy fileként látom a lemezt ape-ban, azt hogyan tudom szétszedni számokra? Akár wav-ba is jó.
Üdv
Rag
Utána már ki tudom írni több mindennel...