Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
Foobar2000
Sziasztok!
Infót és segítséget szeretnék kérni. Most ismerkedem a pc zenehallgatással.
Össze barkácsoltam egy Usb dac kit-et I2S a bemenet. Van hozzá egy Amanero clone. Diver az Amanero oldaláról letöltöttem.
Problémám:
Foo 2000 kimenetén ki tudom választani a Amanero combo drivert, a chanel mapping-ban színtén látom, de üres minden és nem szerkeszthető.
Nem tudom hogy ez normális?
A asio4all-ban csak a hangkártyát látom.
Kellene usb-t vagy valamit látnom?
Ha kimenet all4-re van állítva elindítja a lejátszást, ha az amanero-t választom ki azt a hiba üzenetet kapom , hogy a diver nem lett inicializálva .
Már többször töröltem és újra telepítettem mindent. Így sajnos nem tudom eldönteni , hogy a dac működik vagy sem...
Mi lehet a probléma, mit kell beállítani vagy telepíteni?
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=88
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
Foobar2000
Sziasztok!
Infót és segítséget szeretnék kérni. Most ismerkedem a pc zenehallgatással.
Össze barkácsoltam egy Usb dac kit-et I2S a bemenet. Van hozzá egy Amanero clone. Diver az Amanero oldaláról letöltöttem.
Problémám:
Foo 2000 kimenetén ki tudom választani a Amanero combo drivert, a chanel mapping-ban színtén látom, de üres minden és nem szerkeszthető.
Nem tudom hogy ez normális?
A asio4all-ban csak a hangkártyát látom.
Kellene usb-t vagy valamit látnom?
Ha kimenet all4-re van állítva elindítja a lejátszást, ha az amanero-t választom ki azt a hiba üzenetet kapom , hogy a diver nem lett inicializálva .
Már többször töröltem és újra telepítettem mindent. Így sajnos nem tudom eldönteni , hogy a dac működik vagy sem...
Mi lehet a probléma, mit kell beállítani vagy telepíteni?
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
- svan
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
Foobar2000
Van abban ráció, amit írtál. Sokkal több lehetőség adódik, ha előbb DXD-t csinálunk,
és onnan vissza 24/88.2-re.
Találtam egy ezzel foglalkozó cikket, Archimago 2015 április 15-ei blogbejegyzését.
Ugyanő az iZotope RX4-re "esküszik", de ez a lényegen nem változtat. Ja és a foobar
plugin is jóval régebbi.
Hát van egy-két érdekes ábra. Számomra meglepetés, a jRiver jó szereplése. Egy hozzászólásra
adott válaszban emlegetik a SoX-et is.
Valamiféle szűrés kell, mert anélkül elég "szőrös" a jel. A brick-wall meredekségű
viszont rontja az impulzus átvitelt, további lengéseket okoz. A fene se igazodik itt el.
Tegnap én is megtaláltam ezt az írást. Lehet, hogy jriverrel konvertálok, mert a foo sacd-hez nem találtam egybehangzó állásfoglalást.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Foobar2000
Régebben olvastam valahol, hogy a foo_input_sacd-t érdemes 352khz-re állítani, majd SoX-al ezt lekonvertálni 88khz-re. Sajnos már nem találom a cikket.
Az sem világos, hogy DSD2PCM mode: Multistage Floating Point, Multistage Double-Precision, Direct Floating Point és Direct Double-Precision közül melyik módot érdemes használni a legjobb minőség eléréséhez. (a Directek 30khz-től vágnak is)
Van abban ráció, amit írtál. Sokkal több lehetőség adódik, ha előbb DXD-t csinálunk,
és onnan vissza 24/88.2-re.
Találtam egy ezzel foglalkozó cikket, Archimago 2015 április 15-ei blogbejegyzését.
Ugyanő az iZotope RX4-re "esküszik", de ez a lényegen nem változtat. Ja és a foobar
plugin is jóval régebbi.
Hát van egy-két érdekes ábra. Számomra meglepetés, a jRiver jó szereplése. Egy hozzászólásra
adott válaszban emlegetik a SoX-et is.
Valamiféle szűrés kell, mert anélkül elég "szőrös" a jel. A brick-wall meredekségű
viszont rontja az impulzus átvitelt, további lengéseket okoz. A fene se igazodik itt el.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- svan
- Fórumlakó

Foobar2000
Kell a SoX erre? A Foobar2000 megteszi ezt a szivességet nélküle is. Anisiutkin mester
fejleszti a plugint serényen. A kimenetet PCM-re állítom, a szintet +6dB-n szoktam
hagyni, LFE as-is, ez új tulajdonság. Érdemes az ismeretlen konvertálást logolni, ha
vágás van, vissza kell venni a szintből.
Ezután a mintavételezés esetedben 88200Hz. Ha szűrőkkel akarsz kísérletezni, DSD2PCM Mode.
Stereo, OK, behúzom a dsd iso-t, a legördülő menüből Convert, Convert, azután hadd szóljon.
Régebben olvastam valahol, hogy a foo_input_sacd-t érdemes 352khz-re állítani, majd SoX-al ezt lekonvertálni 88khz-re. Sajnos már nem találom a cikket.
Az sem világos, hogy DSD2PCM mode: Multistage Floating Point, Multistage Double-Precision, Direct Floating Point és Direct Double-Precision közül melyik módot érdemes használni a legjobb minőség eléréséhez. (a Directek 30khz-től vágnak is)
Foobar2000
Szeretném az SACD iso fáljaimat 88/24-re konvertálni. Foobarban mi a legjobb beállítás erre?
Elegendő a foo_input_sacd plugin kimenetét DSD-re állítanom, majd Active DSP-nek kiválasztva a SoX-ot annak alapbeállításaival 88khz mintavételezéssel Best Quality-val konvertálni? Vagy van lényegesen jobb megoldás erre a célra?
Kell a SoX erre? A Foobar2000 megteszi ezt a szivességet nélküle is. Anisiutkin mester
fejleszti a plugint serényen. A kimenetet PCM-re állítom, a szintet +6dB-n szoktam
hagyni, LFE as-is, ez új tulajdonság. Érdemes az ismeretlen konvertálást logolni, ha
vágás van, vissza kell venni a szintből.
Ezután a mintavételezés esetedben 88200Hz. Ha szűrőkkel akarsz kísérletezni, DSD2PCM Mode.
Stereo, OK, behúzom a dsd iso-t, a legördülő menüből Convert, Convert, azután hadd szóljon.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- svan
- Fórumlakó

Foobar2000
Szeretném az SACD iso fáljaimat 88/24-re konvertálni. Foobarban mi a legjobb beállítás erre?
Elegendő a foo_input_sacd plugin kimenetét DSD-re állítanom, majd Active DSP-nek kiválasztva a SoX-ot annak alapbeállításaival 88khz mintavételezéssel Best Quality-val konvertálni? Vagy van lényegesen jobb megoldás erre a célra?
Foobar2000
Sziasztok.
Nem tudom, hogy megoldható-e de mappákba rendezve vannak számok, amiket a mappa nevek alapján akartam csoportosítani.
A custom columns-on belül csináltam egy ilyet: %directoryname%
Ezzel meg is oldódott viszont összevissza vannak a számok és szeretném ha még ezen belül is rendezve lennének albumok szerint, ezt még nem sikerült megoldanom.
Előre is köszönöm.
Nem tudom, hogy megoldható-e de mappákba rendezve vannak számok, amiket a mappa nevek alapján akartam csoportosítani.
A custom columns-on belül csináltam egy ilyet: %directoryname%
Ezzel meg is oldódott viszont összevissza vannak a számok és szeretném ha még ezen belül is rendezve lennének albumok szerint, ezt még nem sikerült megoldanom.
Előre is köszönöm.
Foobar2000
Re is.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Foobar2000
Re is.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Foobar2000
Mi a kérdés?
Ment pü!
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Sziasztok!
HTPC építésben valaki javaslatot, tanácsot tudna adni?
Köszönöm
Mi a kérdés?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Foobar2000
Sziasztok!
HTPC építésben valaki javaslatot, tanácsot tudna adni?
Köszönöm
Hello!
Melyik verzió? Nekem a korábbival volt "kihagyásos" problémám. Igaz, akkor, amikor másik progi igénybe vette a procit. De közel sem volt 100% a terhelés és mégis...
Még egy dolog: A Playback > Output > Buffer length állítgatása. Akár fél percre is beállítható...
Most a v1.3.9 van, és az nem csinálja.
Még egy dolog:
Köszi!
v1.2.2, a buffer 1000 ms
Semmi más nem fut, fidelizert is használok, a procin már nem tudok többet hozni.
De a buffert majd kipróbálom.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 464
Foobar2000
Hello!
Melyik verzió? Nekem a korábbival volt "kihagyásos" problémám. Igaz, akkor, amikor másik progi igénybe vette a procit. De közel sem volt 100% a terhelés és mégis...
Még egy dolog: A Playback > Output > Buffer length állítgatása. Akár fél percre is beállítható...
Még egy dolog:
Köszi!
v1.2.2, a buffer 1000 ms
Semmi más nem fut, fidelizert is használok, a procin már nem tudok többet hozni.
De a buffert majd kipróbálom.
Újratervezés
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Foobar2000
Üdv!
Laptop, win server, foobar, audio cd.
Számváltásoknál erősen (hallhatóan) felpörgeti a lemezt, majd az új track első néhány másodperce után egy apró megakadás, kihagyás. Szoftveres állítással meg lehet ezt előzni?
A ramdisk jutott eszembe, de audio cd-nél nem működik.
Ötlet, javaslat?!
Köszi!
Hello!
Még egy dolog:
Üdv!
Számváltásoknál erősen (hallhatóan) felpörgeti a lemezt, majd az új track első néhány másodperce után egy apró megakadás, kihagyás. Szoftveres állítással meg lehet ezt előzni?
Ötlet, javaslat?!
Köszi!
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 464
Foobar2000
Üdv!
Ötlet, javaslat?!
Köszi!
Újratervezés
Foobar2000
Sziasztok!Egy olyan problémám van,hogy újra kellett telepíteni a gépet és felraktam megint a foobar-t!Telepítettem ahogy régen és a http-is,control servert stb...Közben egy másik helyre költöztünk!A probléma az,hogy hogy a telefonról nem tudom irányítani,nem találja az ip címem,vagy nincs telepítve a server az alapbeállításoknál ezt írja ki!A telómon is telepítve van a foobar controller és a gépen is elvileg jó beállítás,eddig működött tökéletesen!Szerintetek mi a baj?Egyébként nálam tökéletesen fut!
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
hát!
Közvetlenebb kapcsolat?
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Foobar2000
Biztos, hogy a foobar zabálja?
hát!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Vagy az is lehet, ezt hallgatja nap mint nap..
Na, jól körbe cikiztünk! Bocs, de nem lehetett kihagyni!
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Foobar2000
Lehet olvasta valahol.
Vagy az is lehet, ezt hallgatja nap mint nap..
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Nálam ezek be sem voltak kapcsolva, mégis 70 %-on pörgött a CPU, DSD lejátszásnál felugrott 100-ra. Ez volt az utolsó közös élményünk.
Érthető, én már csak laptopon használom TAG szerkesztésre, szeretem, ha rend van.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11324
- Kapcsolat:
Foobar2000
A peakmeter spectrum és a channel spectrum panel 40% környéki procit emészt fel. Kiszedhető.
Nálam ezek be sem voltak kapcsolva, mégis 70 %-on pörgött a CPU, DSD lejátszásnál felugrott 100-ra. Ez volt az utolsó közös élményünk.
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Szerintem süket is, bár most speciel igaza van.
A Darkone skin valóban megpörgeti a CPU-t, de a Foobarral már nem ez a legnagyobb probléma. Úgy jártak, mint a Nokia, elrobogott mellettük a világ.
A peakmeter spectrum 30% és a channel spectrum panel 10% környéki procit emészt fel, egy átlagos 2 magos gépen. Kiszedhető.
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Szerintem süket is, bár most speciel igaza van.
A Darkone skin valóban megpörgeti a CPU-t, de a Foobarral már nem ez a legnagyobb probléma. Úgy jártak, mint a Nokia, elrobogott mellettük a világ.
Lehet olvasta valahol.