Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

"Paint" programok

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Nem tudja valaki, hogyan lehet a Photoshop-ban egy réteget egy gradiens szerint átlátszóvá tenni? (hogy az alatta levő réteg fokozatosan tűnjön elő) 

Kijelölöd a layert majd a Layers ablak alján található Add a mask gombot megnyomod. Utána használhatod a Gradientet.

Köszi, de csak most sikerült kipróbálnom

Ez szépen működik is, ha a kép egyik oldaláról van szó.
Megcsinálom pl. a kép bal oldalán. De ha a jobb oldalon is megcsinálom, akkor átteszi oda, és a bal oldalról eltűnik.
Új rétegmaszkot pedig már nem tudok hozzáadni a képhez, mert ha hozzádtam egyet, akor az alsó ikon már átváltozik és vektormaszkot lehet hozzáadni, nem pedig rétegmaszkot.

Vagyis hogy tudnám megcsinálni, hogy van a réteg, és az azon levő kép mind a 4 széle szépen elhalványul?

Vendég

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Srácok, köszi a segítséget, a PowerDVD megvan, de bénázok. 
A videofile egy sony dvd recorderrel készült felvétel, amiről nem tudom, hogy milyen minőségű, csak annyit, hogy kb. 15 perc és 172 megabájtot foglal el a lemezen.

Amikor lementem a PowerDVD-ben a Capture funkcióval a kívánt képet, akkor produkál nekem egy 352x288-as méretű bitmap-et. Ez normális? Nekem ennél valamivel jobb minőségben kellene. A lejátszó tudja teljes képernyőben is mutatni.

Azért ment ekkora képet mert ekkora a film felbontása. Mikor teljes képernyőn nézed akkor a lejátszó nagyítja fel. Ha nagyobb méretben kell akkor Photosohopban nagyítsd fel a kimentett képet (nyilván minőségromlással, de a PowerDVD-nél is azzal jár a teljes képernyős mód).

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Srácok, köszi a segítséget, a PowerDVD megvan, de bénázok.

A videofile egy sony dvd recorderrel készült felvétel, amiről nem tudom, hogy milyen minőségű, csak annyit, hogy kb. 15 perc és 172 megabájtot foglal el a lemezen.

Amikor lementem a PowerDVD-ben a Capture funkcióval a kívánt képet, akkor produkál nekem egy 352x288-as méretű bitmap-et. Ez normális? Nekem ennél valamivel jobb minőségben kellene. A lejátszó tudja teljes képernyőben is mutatni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Kellene nekem egy olyan program, amivel a Media Playerben lejátszott videó egy pillanatstoppal megállított képkockájának egy részét ki tudja másolni egy bitmap-be. 
Alt-PrtScr nem megy.

vmilyen snap nevezetu programmal asszem ezt meg lehet oldani, de a PowerDVD-ben is van ilyen funkcio.

Igen, a PowerDVD-t használd a Media Player helyett és egy gombnyomásal bármelyik képkockát le tudod menteni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: gemini »

Kellene nekem egy olyan program, amivel a Media Playerben lejátszott videó egy pillanatstoppal megállított képkockájának egy részét ki tudja másolni egy bitmap-be. 
Alt-PrtScr nem megy.

vmilyen snap nevezetu programmal asszem ezt meg lehet oldani, de a PowerDVD-ben is van ilyen funkcio.

Vendég

"Paint" programok

Alt-PrtScr nem megy.

Használj olyan lejátszót amelyikből lehet képet menteni. Én is MediaPlayert használok, de ha képet szeretnék menteni Divx-ből vagy DVD-ből vagy akármiből akkor vagy valamelyik DVD lejátszó programot használom vagy Elecard playert.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Alt-PrtScr nem megy.

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Carnivoor »

tegnap én is kiprobáltam, de a csillagszűrőt sehol nem találtam. Még szerencse, hogy van a gépemen
Pedig ott van az: Star néven keresd a listában is

Persze, ha van a gépeden, akkor neked nem is hiányzik...

Carnivoor honlapja (fényképek)

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

tegnap én is kiprobáltam, de a csillagszűrőt sehol nem találtam. Még szerencse, hogy van a gépemen

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

"Paint" programok

Hááát, most megfogtál. Én nem emlékszem ilyen beállításra szűrőben. Azt hiszem 3 csúszkán lehet állítani a fényességét, erősségét, meg a thresholdot a maszkoláshoz. Azt, hogy hány ágú legyen, szerintem nem lehet változtatni. 
Én is nagy reményeket fűztem az effekthez, de már nézegetem az igazi szűrőket...

Lehet, hogy eleve 8-as csillag szűrőben voltál.
Letöltöttem az összes Photoshopos plugint az oldalról, most még hirtelen sok nekem az egész, de majd egyszer a végére érek.

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

"Paint" programok

Azt gondoltam, hogy nem spórolhatom meg az igazi szűrőket, de azért hasznosak lehetnek.
8-as helyett 4-es (X-alakú) csillaggal próbáltad?

Hááát, most megfogtál. Én nem emlékszem ilyen beállításra szűrőben. Azt hiszem 3 csúszkán lehet állítani a fényességét, erősségét, meg a thresholdot a maszkoláshoz. Azt, hogy hány ágú legyen, szerintem nem lehet változtatni.

Én is nagy reményeket fűztem az effekthez, de már nézegetem az igazi szűrőket...

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

"Paint" programok

Azért persze csodákra ne számíts ám! Itt egy képem, amit a csillagszűrő effekttel kicsit megdolgoztam: párizsi operaEgy igazi szűrő nem egészen ilyen hatást kelt.

Azt gondoltam, hogy nem spórolhatom meg az igazi szűrőket, de azért hasznosak lehetnek.
8-as helyett 4-es (X-alakú) csillaggal próbáltad?

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

"Paint" programok

Külön progit nem ismerek ilyet, de Photoshop-hoz van kifejezetten egy ilyen plugin-gyűjtemény. 55mm a neve. itt megnézheted a honlapját.
Köszi, ez jónak tűnik.

Azért persze csodákra ne számíts ám! Itt egy képem, amit a csillagszűrő effekttel kicsit megdolgoztam: párizsi opera
Egy igazi szűrő nem egészen ilyen hatást kelt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

"Paint" programok

Külön progit nem ismerek ilyet, de Photoshop-hoz van kifejezetten egy ilyen plugin-gyűjtemény. 55mm a neve. itt megnézheted a honlapját.
Köszi, ez jónak tűnik.

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

"Paint" programok

Valahol olvastam olyan képfeldolgozó progiról, ahol a fényképekre szoftveresen lehet fotós szűrőket rátenni. Pl. UV szűrő, polárszűrő, csillagszűrők, sky, stb. a nyilvánvaló hideg-, meleg-, szürke és egyéb színszűrőkön kívül. Nem tudjátok véletlenül, melyik progi ez?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

"Paint" programok

Valahol olvastam olyan képfeldolgozó progiról, ahol a fényképekre szoftveresen lehet fotós szűrőket rátenni. Pl. UV szűrő, polárszűrő, csillagszűrők, sky, stb. a nyilvánvaló hideg-, meleg-, szürke és egyéb színszűrőkön kívül.
Nem tudjátok véletlenül, melyik progi ez?

close652
Beköltözött
Beköltözött

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: close652 »

köszönöm a tanácsokat.
jut eszembe van egy canon 350D gépem, előtúrom a cd-t
system

Vendég

"Paint" programok

Én ilyet nem javaslok, de mások esetleg az mondanák, hogy töltsd le és próbáld ki, hogy elvben megfelel-e a tudása.
ugy tudom hogy van kirobálhato verzioja a adobe oldalán

Bizony, itten van:

http://www.adobe.com/products/tryadobe/ ... product=40

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

Én ilyet nem javaslok, de mások esetleg az mondanák, hogy töltsd le és próbáld ki, hogy elvben megfelel-e a tudása.
ugy tudom hogy van kirobálhato verzioja a adobe oldalán

Vendég

"Paint" programok

sejtettem, hogy ez van, de ez ingyenes ugye kb arra amit egy irfanview és egy Windows beépített paint együtt tud.
ne két programmal rakosgassak össze két képet stb.
semmi extra, pl. Lenin a nyaralási képeken, stb.

Vagy van még egy megoldás az pedig az Adobe Photoshop Elements. Ez egyrészt olcsóbb, mint a Photoshop másrészt sok fényképezőgéphez ingyen adják (a Canon szokta). Butított a Photoshophoz képest, így az effektezés sokkal gyermetegebb, a szövegekkel sem tud olyan fortélyokat, de alapvetően azért sokat tud. Én ilyet nem javaslok, de mások esetleg az mondanák, hogy töltsd le és próbáld ki, hogy elvben megfelel-e a tudása.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

sejtettem, hogy ez van, de ez ingyenes ugye kb arra amit egy irfanview és egy Windows beépített paint együtt tud.

a két emlitett prgramnálmindenképpen jobb. esetleg van még egy lehetoség, a corel otthoni változata MM-ban 10K alatt van, ha ennyit ér neked. én azt sem kedvelem, de attol még használhato, és vannak jo megoldások benne.

close652
Beköltözött
Beköltözött

"Paint" programok

sejtettem, hogy ez van, de ez ingyenes ugye
kb arra amit egy irfanview és egy Windows beépített paint együtt tud.
system

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

Akinek nincs Photoshop-ja éppen, az mennyire tudja kiváltani a GIMP-pel? (XP az op.rendszer)Alap dolgok ugyanúgy könnyen mennek benne? érdemes belevágni?

tudom hüjje kérdés, ne cseszegessetek de
feleslegesesen nem akarok több gépre installálni föl-le.

en kb 5 éve feltettem a gépemre egy gimpet, de le is szedtem gyorsan. Nem tudom hogy azota hl tartanak, de egy ideig a PS-t nem fogja senki utolérni szerintem. Állitollag elég felhasználobarát, én mégsem tudtam kiigazodni rajta, ugyanugy mint a corel paintnél. lehet hogy csak tobbet kellett volna foglalkozni vele, de biztos hogy joval kisebb tudással rendelkezik mint a PS.
Mire akarod használni?

close652
Beköltözött
Beköltözött

"Paint" programok

Akinek nincs Photoshop-ja éppen, az mennyire tudja kiváltani a GIMP-pel? (XP az op.rendszer)
Alap dolgok ugyanúgy könnyen mennek benne? érdemes belevágni?

tudom hüjje kérdés, ne cseszegessetek de
feleslegesesen nem akarok több gépre installálni föl-le.
system

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Belehúzni... Köszi.
A palettán van egy nyíl gomb (jobb legfelső), arra kattints és azzal tudod megfogni és a képet és egyik doksiból a másikba húzni illetve dokumentumon belül mozgatni.

Köszönöm sikerült.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”