Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD reklamáció

Vendég

DVD reklamáció

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szevasz Józsi!
Ha megvolt a teszt, kíváncsian várom az összegzést. Én is úgy gondolom, hogy 2-3 évig nem veszek új lejátszót, hátha kinövi magát a gyermekbetegségeiből. Most nyaralok 2 hétig, addig is üdv.

Shep

Vendég

DVD reklamáció

Hello Shep!

Már megszerveztem egy kiegészitő tesztet, egy Panasonic RV32-essel fogjuk megnézni. Ha ez sem játssza le, akkor besétálok a forgalmazóhoz a filmmel.

Azt hiszem, a seregnyi inkompatibilásról olvasva, a DVD játszóm cseréje csak 2-3 év múlva lesz esedékes... Talán addigra eltünnek ezek a problémák.

Köszi a segitséget
üdv
Józsi

Vendég

DVD reklamáció

Egy darab írott CD-m sincs, ez nem probléma, csak már régóta egy másik készüléket használok ami CD lejátszásra is kiváló. Egyébként semmi bajom az RV60-nal.

Vendég

DVD reklamáció

Van egy apró bibi az RV60-assal mondjuk az RV61-es (új) modellel szemben. Méghozzá az, hogy nem olvassa az írott CD-ket és az MP3-at. Sokan cserélték le emiatt a régi modellt.

Vendég

DVD reklamáció

Tudod mi jutott eszembe Potter!
Most komolyan miért akarod eladni a masinád, hiszen sok helyen olvastam hozzászólást, hogy ez egy nagyon megbízható kis gép. Akkor meg mi értelme túladni rajta?
Mi az ami mégsem stimmel vele?

Üdv: Shepherd

Vendég

DVD reklamáció

Köszi, egyenlőre sajna elköltöttem minden forintomat TV-re, erősítőre, úgyhogy új DVD esetleg 1 év múlva esedékes.
Shep

Vendég

DVD reklamáció

Helló Sepherd!

Van egy eladó alig használt RV60-nam, ha gondolod (80K)

Vendég

DVD reklamáció

Persze garancia nincs, csak jobbak az esélyeid. Nekem még mindig csak egyetlen filmmel volt problémám a 2 és fél év alatt a Mézgával, de mivel az magyar edition ezért azt is fenntartással kezelem.

Vendég

DVD reklamáció

A drágább vagy "márkásabb" lejátszóknál sincs semmi garancia arra, hogy mindegyik filmnél tökéletesen fog m?ködni.
Annak idején a Matrix megjelenésekor, mivel az volt az els? széles körben elterjedt DVD ROM infóval is ellátott film, sok márkás lejátszó megadta magát. A népek hurcolták ?ket chip cserére.
Nekem akkor Philips 950-es lejátszóm volt, aminek szerencsére ezzel nem volt gondja. Az Omen trilógia els? részét voszont egyszer?en nem volt hajlandó lejátszani.
Az egyik barátomnak Panasonic RV41-ese van, ami legendásan megbízható min?ségi középkategóriás gép. Mégis a Bronxi mese jelenetválasztó menüje nem m?ködött nála rendesen.
Az mostani lejátszómmal (Grundig Xenaro 6510) eddíg minden jól ment, de biztos vagyok abban, hogy csak id? kérdése, hogy a megfelel? lemezt megtaláljam hozzá, amit?l kifekszik!

Vendég

DVD reklamáció

Bocsánat az elütésekért, nagyon reggel van még!

Vendég

DVD reklamáció

Hali!
Józsi, szerintem ennyi időt és energiát még megér a dolog. Én bemennék a forgalmazóhoz, hogy lássam tényleg működik e a lemez. Ha minden OK, legfeljebb elteszed és később, ha majd veszel egy másik lejátszót, ezt vidd a boltba tesztlemeznek. Ha lejátsza, azt a gépet megveheted.

Én egy Samsunggal szívtam meg, 85K-ért vettem és 2-3 lemeznél problémás. Az Xpress-el is leveleztem, ahol azt mondták biztos DVD-ROM alapú a masina, ezért nem 100%-osan kompatibilis a DVD Video szabvánnyal. Hát elképzelhető, mert a Samsung a számítástechnikai piacra is gyárt rendesen CD-ROM-ot, DVD-ROM-ot.

Érdekelne a szakértők, nálam műszakilag képzettek véleménye, hogy mi a külömbség a számítógépbe készített és kifejezetten az asztali lejátszókba készített olvasófejek (chippek? hardveres dekódolók?) között. A számgépes miért nem tud megbírkózni néhány lemezzel?

Esetleg egy frimware-frissítés ezt megoldaná? Vagy gyűjtögesse és vegyek pár év múlva egy drága, de megbízhatóan működő masinát? (ebben az esetben milyen márkát ajánlotok?)

Köszönöm, ha volt türelmetek elolvasni kissé dilettáns kérdéseimet, illetve előre is köszi a segítőkészségeteket.
Üdv: Shep

Vendég

DVD reklamáció

Azt szokták mondani, hogy ha egy DVD lejátszó is lejátsza hibátlanul a lemezt akkor az megfelel a DVD szabványnak és a Te lejátszód a hibás. Ez egyébként ilyen kevésbé "márkás" készüléknél könnyen előfordul.

Vendég

DVD reklamáció

Hello !

A forgalmazó a következő választ kuldte a Netpiacnak:
"Ha gondolja a vevo, és megszervezheto, hozza be hozzánk személyesen, és itt
megnézzük vele, hátha az eloszlatja a kétségeit.
Ha nem tud bejönni, természetesen beküldheti hozzánk."

Érdemes ezzel még tovább foglalkozni és elmenni a forgalmozóhoz megnézni a filmet? Beteszik a DVD-t egy hipi szupi több száz rongyos masinába és lejátsza... Pl. a CD játszóm, ami nem éppen egy olcsó darab volt, a tök karcos CD-ket is simán lejátssza, egy kommerszebb Sony vagy Pana pedig kifekszik ugyanazon a CD-n.

Köszönöm az eddigi észrevételeket.

Üdv
Józsi

Vendég

DVD reklamáció

Alfa!
A Shrekket én is kicseréltem, mert a tok három kis karma a lemez visszahelyezésekor berepesztette. Ha csupán az asztali lejátszóddal nézed az így "megpattant" lemezt nem hiszem, hogy szétrobbanna. Azoknak tanácsolják inkább, hogy a repedt lemezt cseréljék ki, akik számítógépes DVD drive-ot használnak. Az a lemez behelyezésekor felpörök 20-25-szörös sebességre és itt néhány másodpercig nagyobb erőhatás éri a lemezt mint az egyenletes asztaliban.

Üdv: Shep

Vendég

DVD reklamáció

Sziasztok!

Nemrég vásároltam meg a Hangyák a gatyában c. DVD-t.
A magyar 2.0 -ás hang katasztrofális.(nem a készülékben van a hiba.) A német 5.1 tökéletes. Hogy lehet ilyen minőségüt kiadni?

Vendég

DVD reklamáció

Sziasztok,

Nekem Philips Q50-esem van és soha semmi hibát nem okozott neki még egyetlen lemez sem, pedig voltak közötte olyanok, melyekkel szerintetek más lejátszók vacakoltak.
Szívesen venném, ha valaki, akinek ezzel a lejátszóval gondja volt, megadná a film címét, hogy kipróbálhassam.

Olvastam, hogy megrepedeznek lemezek a vacak tok miatt, s hogy volt akinek kicserélték. A Shrek nekem is elpattant egy pár mm-en. Tud valaki olyanról, hogy e miatt a lejátszó esetleg szétpörgette, magyarán rommá törte?

Üdv

Vendég

DVD reklamáció

Köszi az észrevételeket. Hát lehet, hogy a következő lejátszóm Pana RV60-as lesz! Már írtam a Samsung márkaképviseletnek, de válaszra se méltattak :smile6: . Szóval bekaphatja a sok nagynevű gyártó. Az Armageddon egyik legjobb beszólása jut eszembe (.. orosz alkatrész, amerikai alkatrész, úgy is mind Made in Tajvan..). Valószínűleg a sok távolkeleti lejátszóba ugyanazt a típusú dekoderchippet szerelik (lásd Thomson, ami belül tök Samsung).

Az ember drágán megvesz egy filmet, amit nem tud maradéktalanul élvezni a lent vázolt hibák miatt, erre visszaviszi a kereskedőhöz ahol kifogástalanul működik. Kellemetlen szituáció + egy rakás pénzkidobás + még a filmet sem tudod megnézni. DVD Forever!

Üdv Shepherd

Vendég

DVD reklamáció

Én meg a Szükségállapot [The Siege] esetében tapasztaltam, hogy a film képe szétesett és megakadt a lejátszás kb a film felétől végig, bárhova is ugrottam, mindenhol csak kockásodva játszotta le a Matrox DVD Player. Ezután a PowerDVD-vel is kipróbáltam, ott semmi ilyen jelenség nem jelentkezett...

Vendég

DVD reklamáció

Sajna az a "rossz" hírem van, hogy nekem még nem akadt ilyen problémám, aminek nagymértékben a Pana RV60-as lejátszó lehet az oka. Akinek ilyen van, az még soha nem panaszkodot az általad leírt inkompatibilitási - huh- hibára. Nálam is akadt már meg lemez, de az vagy karcos, vagy koszos volt.
Úgy tünik a többi ilyen probléma leírás alapján,hogy még nagyobb nevű gyártók lejátszói sem mindíg tökéletesek.
Sajna. :smile26:

Lacy

Vendég

DVD reklamáció

Helló!
Azt javasolnám, hogy legközelebb, ha kifogsz egy problémás filmet egyből a kiadóhoz vidd vissza. Sajnos én is háromszor belefutottam hibás lemezbe és szó nélkül kicserélték. Egyszer a lemez repedt meg a gagyi tok miatt, egy másik alkalommal a film képe szétesett és megakadt a lejátszás. A lemezt megtisztítva sem lett jobb a helyzet, amit bonyolított az is, hogy más lejátszókban hibátlanul futott a film (Armageddon SE). Ez valamiféle inkompatibilitási hiba lehet (Samsung 611-em van). Mások is időnként panaszkodnak, hogy pl. a Pite II film menüje nem jól jelenik meg, illetve most nekem legútóbb a Kémjátszma menüjében az extrák menüpont nem jelenik meg rendesen (csak kis kék téglalapok látszanak a választókép és szöveg helyett). Nem tudom mi okozhatja ezeket a lejátszóspecifikus hibákat, de legfőképp az bosszant, hogy nincs ellenük mit tenni. Mert a problémás lejátszó tulajdonosok miatt nem fogják kijavítani és újra legyártani a lemezeket.

Tud valaki magyarázatot ezekre az időnként felbukkanó hibás lemezekre? Nálatok is előfordult már ilyen eset?

Megtisztelnétek, ha véleményeteket, tapasztalataitokat megosztanátok velünk.

Üdv: Shepherd :smile47:

Vendég

DVD reklamáció

Sziasztok !

A Netpiactól más DVD-k mellett megrendeltem az Excalibur c. DVD-t, amivel problémám adódott. A DVD az első két jelenet lejátszása után megakad és nem lehet tovább nézni a filmet. (Egy Cyber Home DVD lejátszóm van, ami eddig egy karcos lemezen kivűl mindent le tudott játszani.) A cég vezetőjének kérésére visszaküldtem a DVD-t. Két nappal később telefonos érdeklődésemre elmondták, hogy ők simán lejátszották a DVD-t és éppen már küldték volna vissza a DVD-t, mivel semmi gond nincs vele. Ezután beszéltem a cég igazgatójával, aki közölte velem, hogy mivel ők csak terjesztők, ezért semmiképpen nem tudják kicserélni a lemezt, csak tovább tudják küldeni a gyártónak bevizsgálásra. Természetesen ezt a megoldást választottam, mivel nemigen szerettem volna visszakapni a szerintem hibás DVD-t. (Más szempontból is érdekes volt ez a DVD, ugyanis mikor felbontottam, a papírboritó belső része sérült...)
Van valakinek tapasztalata ilyen téren? Van ötletek arra, hogyan lehet tovább lépni. ha esetleg kedvezőtlen választ kapok?

Köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”