Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
most frissitettema 0.9.6-ot , működiik E-mu 1212m hangkártyával a KS meg az ASIO-is
első hallásra mindha nagyobb lenne a dinamika , nem rossz ... megtartom
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
Foobar2000
Minden lejátszásnál lefagy(gondolok itt mp3,wav,flac-re)?Nálam megy E-MU -val az új Foobar,most próbáltam.
Az új foobar nálam is megy, de ha a 'preferences' - 'output' menüben kiválasztom a KS-t, akkor nincs hang. Meg van valami hibaüzi is. Természetesen előtte bemásoltam a foo-out-ks.dll-t a components mappába.
Foobar2000
Minden lejátszásnál lefagy(gondolok itt mp3,wav,flac-re)?
Nálam megy E-MU -val az új Foobar,most próbáltam.
Foobar2000
Én kernel streamingot használok a foobarhoz, ASIO jobb? Végre átneveztem a .dts-re a dts hangú wav-jaimat és le tudom játszani foobarral, kb 1 éve kinlódtam ezzel. A dts plug-in megvolt, de csak fehér zajt hallottam foobarral. A hülye azért én vagyok :lol!: :lol!:
Nekem a Kernel Streaming jobban bejött az ASIO-val szemben."Sokkal "részletezőbb és komolyabb hangja van.(E-MU 1212-vel tesztelve)
Pedig az E-MU-nak van saját ASIO-ja.Ha már ASIO-t kell működtetni(mert példul a hangkártya vagy a külső DAC nem támogatja a KS-t)akkor csak saját,a hagkártyához adottat érdemes használni.Az ASIO4ALL plugint én elfelejteném mert csak kvázi ASIO ,a minősége megkérdőjelezendő.(Próbáltam)
Nálam lefagy a kernel streaminggel a legújabb foobar (emu 0404) :lol!:
Foobar2000
foobar2000 v0.9.6 Latest stable version
:lol!:
Foobar2000
Nekem a Kernel Streaming jobban bejött az ASIO-val szemben.
Ezt örömmel olvastam!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Foobar2000
Én kernel streamingot használok a foobarhoz, ASIO jobb? Végre átneveztem a .dts-re a dts hangú wav-jaimat és le tudom játszani foobarral, kb 1 éve kinlódtam ezzel. A dts plug-in megvolt, de csak fehér zajt hallottam foobarral. A hülye azért én vagyok :lol!:
Nekem a Kernel Streaming jobban bejött az ASIO-val szemben."Sokkal "részletezőbb és komolyabb hangja van.(E-MU 1212-vel tesztelve)
Pedig az E-MU-nak van saját ASIO-ja.Ha már ASIO-t kell működtetni(mert példul a hangkártya vagy a külső DAC nem támogatja a KS-t)akkor csak saját,a hagkártyához adottat érdemes használni.Az ASIO4ALL plugint én elfelejteném mert csak kvázi ASIO ,a minősége megkérdőjelezendő.(Próbáltam)
Foobar2000
Én kernel streamingot használok a foobarhoz, ASIO jobb? Végre átneveztem a .dts-re a dts hangú wav-jaimat és le tudom játszani foobarral, kb 1 éve kinlódtam ezzel. A dts plug-in megvolt, de csak fehér zajt hallottam foobarral. A hülye azért én vagyok :lol!:
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Foobar2000
látom lassan beleástad magad a témába. Lehet, hgoy pc alapon fogsz zenélni?
Foobar2000
kijött a 2.9-es ASIO klik
Ez mi?
Aki kicsit komolyabban kezd el foglalkozni számítógépes zenéléssel, rögzítéssel, hamarosan belebotlik a fogalomba. Az ASIO-t (Audio Stream Input Output) a Steinberg cég találta ki, a Cubase VST fejlesztésével párhuzamosan. Megúnták, hogy a hang a Windows multimédia bugyrain keresztül kacsázik a hangkártya és a winchester között, oda és vissza. Ezért kitaláltak egy direkt elérésű módozatot, mely spéci driver segítségével lehetővé teszi a kártyák adatainak közvetlen elérését, illetve a lejátszott adatok lehető leggyorsabb kivitelét, a Windows multimédia felület kiktatásával. A VST és a többi ASIO-val dolgozó program lehetővé teszi a hagyományos kártyák használatát is, ilyenkor az "ASIO multimedia drivert" kell választanunk. A jobb kártyákhoz azonban mindig rendelkezésre áll a saját ASIO driver, ami a multimédiás 600-800 ms késés helyett 10-20 ms-ra csökkenti azt az időt, amit a feldolgozott hang különféle átmeneti tárolókban (pufferekben) tölt.Ez a késési idő (latency) a pufferek számából, a méretükből és a mintavételi frekvenciából egyszerűen számítható. A legtöbb ASIO kontrol panelen a pufferek méretét csökkentve mérsékelhetjük a latency értékét, lemehetünk akár 1-3 ms-ra is. Az elérhető legkisebb érték azonban függ a kártyától, az alaplapunk és egész gépünk sebességétől, időzítésének stabilitásától, és még jópár dologtól. Ezért óvatosan csökkentsük az értéket, illetve atratsuk meg a legnagyobb értéket, amin még biztonságosan tudunk dolgozni. Sok esetben mindössze a monitorozás miatt adódik a késés okozta gond, holott akár a direkt monitorozással, akár a külső keverővel ez egyszerűen kiküszöbölhető.
Van aztán a DirectX, ami valami hasonlót csinál, de amolyan microsoftos módon, vagyis a játékoknál sokat segít, a komolyabb programjainknál nem sok hasznát vesszük.
Lényeges tehát, hogyha valaki Cubase VST-t, SX-et, SL-t, Emagic Logic Audio-t, Reasont, vagy hasonlót akar használni, előtte győződjön meg róla, hogy kártyájához létezik megbízható ASIO driver.
Foobar2000
kijött a 2.9-es ASIO
klik
Foobar2000
Sziasztok!Az a kérdésem, hogy .shn-t, hogy tudok lejátszani foobarral? Valahogy nem találtam hozzá kiegészítőt.
SHN* plug in
Köszönöm, sikerült!
Foobar2000
Tud ez a program magyarul is?
Szerintem azért nem annyira bonyolult progi, hogy angolul ne boldogulnál.
Úgy látom, hogy lenne rajta néhány beállítási lehetőség, amit nem értek.
mibol gondolod hogy magyarul tudnad mit allitasz vele?
kerdezd meg itt ami ketseges szamodra.
- wigand
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Foobar2000
Úgy látom, hogy lenne rajta néhány beállítási lehetőség, amit nem értek.
Foobar2000
Foobar2000
Sziasztok!Az a kérdésem, hogy .shn-t, hogy tudok lejátszani foobarral? Valahogy nem találtam hozzá kiegészítőt.
SHN* plug in
- wigand
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Foobar2000
Foobar2000
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy .shn-t, hogy tudok lejátszani foobarral? Valahogy nem találtam hozzá kiegészítőt.
Foobar2000
direct sound outputot en nem javallanam, ott szoktak ilyen kacifantossagok elofordulni. es/vagy ha ape-t hallgat az ember (nem is szereSSuk ezt a formatumot).
egyebkent nem tan EMU hangkarid van?
A 100% procihasználatot csak példának írtam, lossless lejátszásom 0-1% =)
Persze FLAC-ot jobban szeretjük..
Nekem nincs igazi hangkarim, csak egy hivox-os usb/digit coax átalakító (gyakorlatilag bele van építve a dac-ba), amivel csak a direct sound megy, viszont így is elég tuti.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Foobar2000
Íme ilyenkor már lehet szabályozni a + - gombokkal,csak a a hangminőség már nem olyan mint a Mix. állásban.
Foobar2000
Egyébként a 8-as verzióban is volt hangerőszabályzó, szerintem alapban is (+,- gombok, ha más nem).
Ez így van.Már a régebbi verziókban volt hangerőszabályzás a +- gombokkal(is),de ha az E MU hangkártyám a következő módon van beállítva akkor sajnos ez nem ment.Csak a PatchMix-ben lehetett állítani és az körülményesebb volt.Most már szerencsére ez könnyebb.