Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MS Windows Vista
MS Windows Vista
- a legutobbi release candidate verziot hivatalosan le lehet toltnei es ingyenesen hasznalni 2007.07-ig ha jol emlekszem.
- ez szakik szerint megegyezik a veglegesen kiadott verzioval..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
MS Windows Vista
Világosítsatok már fel lécci. Most van egy új Vista? Mi ez az RC1 és RC2, most akkor van már RC2? Én több hónapja raktam fel egy Vistat. Érdemes kipróbálni a jelenleg legfrisebbet? Végigolvastam a totyikot és jókat olvastam róla. Ja még valami, ez ingyes vagy 'meg kell venni' a Vistát vmi filecserélőn?
Konfigom: asus vas, p4 2,66, 768ddr, 9600pro
Kint van a végleges retail verzió (van 32 bites és 64 bites is). Le lehet tölteni a legtöbb file-cserélőről. Feltört ami azt jelenti, hogy szimplán telepíthető, de az aktiválás nincs megoldva, tehát 30 nap után viszlát.
Valószínű, hogy egy ideig nem is lesz megoldva az aktiválás megkerülése. Szerintem internetes gépeken nem is nagyon fog működni mivel a Microsoft állandóan ellenőrzi a szoftverei kapcsán az aktiválást és ki tudja hogyan lehet ezt megkerülni. Én az XP-t is megvettem, a Vistától sem fogom sajnálni azt a 25 ezer Ft-ot. Az XP-t majd 5 évig használtam megelégedéssel, nekem ennyit megér. A magyar majd tavasszal.
-
Vendég
MS Windows Vista
Világosítsatok már fel lécci. Most van egy új Vista? Mi ez az RC1 és RC2, most akkor van már RC2? Én több hónapja raktam fel egy Vistat. Érdemes kipróbálni a jelenleg legfrisebbet? Végigolvastam a totyikot és jókat olvastam róla. Ja még valami, ez ingyes vagy 'meg kell venni' a Vistát vmi filecserélőn?
Konfigom: asus vas, p4 2,66, 768ddr, 9600pro
MS Windows Vista
- mint irtam korabban, akinek erosebb gepe van az annyira nem erzi a lassusagot..
- de az atlag embernek nem 'bika' gepe van
T A M I . H U
MS Windows Vista
Az én tapasztalatom szerint nem nagyobb a processzor terheltsége vista alatt, mint xp-nél és szerintem ez még javulni fog, ha lesz valami olyan lejátszó, ami vista kompatibilisebb lesz. (kb. megőrjít az aero örökös ki-bekapcsolgatása mplyerC mellett)
Tűzfal egyelőre nincs a Vistara - mármint a sajátján kívül, de mire a boltokba kerül, gondolom ezen a téren is lesz javulás.
Virusgyilkok közül ott van a frissen megjelent not, valamint az AVG is, meg még 1-2. Nekem most a NOD van fenn, mert az AVG kissé betegesen viselkedett, ezzel egyelőre nincs semmi gondom.
Nem feltétlenül Vista hír, de kijött a FlashGet vista kompatibilis verziója, ami ráadásként már torrenteket is kezel. (ez még akár jó is lehet!)
Egyébként nekem változatlanul tetszik az új Win. Szerintem hozzávaló környezetet alapul véve gyorsabb mint az XP. - véleményem szerint nincs olyan nagyon extra erőforrás igénye az XP-hez képest. Természetesen jobb a gyorasbb proci, sok memória, de én 3GHz P4 és 2 GB RAM mellett nem éreztem lassulást.
(Ha meg úgy nézzük a dolgot, hogy XP piacra kerülésekor milyen HW-en futott, szerintem a Vista nagyon jól teljesít.)
Én egyelőre még nem állok át rá, aminek egyik fő oka, hogy nincs megoldva az aktiválás de lassan már az is az okok közé tartozik, hogy nincs belőle Magyar vezió.
Driver szinten nekem nincs gondom vele, igaz, nem is használok semmi egzotikus cuccot, bár tény, hogy egy jobb ATI driver-re majd szüksége lesz. (ha csak le nem cserélem majd addig a kártyát nvidia-ra.)
-
Vendég
MS Windows Vista
- nekem az a velemenyem, hogy a vista tobb CPU erot emeszt fel onmaga, HTPC-s felhasznalas szemszogbol kevesebb jut a dekodolasra/postprocesszingre ez egyelore nem jelent elonyt. - teny ha veszel egy 2 vagy 4 procis Core2 DUO-s gepet ez nemfog erdekelni, de ehhez is az kell, hogy a futtatott progik multiprocesszoros/multithreades kornyezetre legyenek megirva.
INtelt tuti nem veszek. Nem is szeretem, meg drága a deszka alá. Ebbe a konfigomba bele menne egy x2, majd azt ápgrédelek
MS Windows Vista
- nekem az a velemenyem, hogy a vista tobb CPU erot emeszt fel onmaga, HTPC-s felhasznalas szemszogbol kevesebb jut a dekodolasra/postprocesszingre ez egyelore nem jelent elonyt. - teny ha veszel egy 2 vagy 4 procis Core2 DUO-s gepet ez nemfog erdekelni, de ehhez is az kell, hogy a futtatott progik multiprocesszoros/multithreades kornyezetre legyenek megirva.
Én személy szerint egyetértek ezzel. Megfigyelhető, hogy az újabb MS operációs rendszerek gakorlatilag semmi igazi releváns többletet nem nyújtanak az NT óta, csak a proci teljesítményt és a memóriát falják.
Szerintem egy jól optimalizált linux jobb lenne htpc-re. Elméletileg, mert ott a grafikus rész jobban le van választva az oprendszerről amitől persze stabilabban fut de esetleg lassabban, htpc-n ez pedig nem jelent előnyt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
MS Windows Vista
- nekem az a velemenyem, hogy a vista tobb CPU erot emeszt fel onmaga, HTPC-s felhasznalas szemszogbol kevesebb jut a dekodolasra/postprocesszingre ez egyelore nem jelent elonyt.
- teny ha veszel egy 2 vagy 4 procis Core2 DUO-s gepet ez nemfog erdekelni, de ehhez is az kell, hogy a futtatott progik multiprocesszoros/multithreades kornyezetre legyenek megirva.
T A M I . H U
-
Vendég
MS Windows Vista
a gépem már nem túl modern (P4 3,6 GHz, 1 GB RAM, ATI X800 Pro, Intel 865PE chipset), 6 pontot adott neki a Vista (leginkább a procit húzta le).
Végülis igen. Elszaladt az idő. Nekem egy P4 3Ghz-es gépem van és még a gyerekemnek vett gép és sokkal gyorsabb az enyémnél. Asszony X2 4200-asa is már középszerűnek számít.
Azért kiváncsi leszek milyenek lesznek a HTPC-hez fűződő tapasztalatok. MPlayer, ffdshow.......
-
Vendég
MS Windows Vista
a gépem már nem túl modern (P4 3,6 GHz, 1 GB RAM, ATI X800 Pro, Intel 865PE chipset), 6 pontot adott neki a Vista (leginkább a procit húzta le).
Végülis igen. Elszaladt az idő. Nekem egy P4 3Ghz-es gépem van és még a gyerekemnek vett gép és sokkal gyorsabb az enyémnél. Asszony X2 4200-asa is már középszerűnek számít.
MS Windows Vista
o v e r p o w e r e d
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11456
- Kapcsolat:
MS Windows Vista
NOD32 vistahoz
forras
T A M I . H U
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
MS Windows Vista
Üdvözletem a Vista alól!
Felraktam ma kiváncsiságból, de szerintem fenn is marad már és átállok rá. Nagyon tetszik, na! A telepítés csont nélkül lefutott, szerintem gyorsabban (kb. 15 perc), mint az XP-nél, pedig felpakolt 7 gigát. Közben a szokásos kérdések után 3x újraindult, aztán már kész is.
Először is nagyon jól néz ki. Másodszor gyors, pedig a gépem már nem túl modern (P4 3,6 GHz, 1 GB RAM, ATI X800 Pro, Intel 865PE chipset), 6 pontot adott neki a Vista (leginkább a procit húzta le). Biztos voltam benne, hogy lesznek a driverekkel, programokkal bajok, de érdekes módon alig. Mindenhez találtunk meghajtót közös erővel, még a hangkártyámhoz is, pedig az nem egy átlagos darab, meg is szólalt azonnal. Amihez nem találtam Vista drivert (pl. webkamera), ahhoz szerencsére megette az XP-seket.
A programok egyelőre hibátlanul működnek (audio editorok, fotóbuzizók, grabberek, írók, file-kezelők), kivéve a NOD (de hát ez érthető, ugye) és az Alcohol. ZoneAlarmot nem próbáltam, szerintem az sem menne. Talán hamarosan lesznek új verziók ezekből, addig a Vista saját tűzfalát és védelmét használom óvatosan.
A Netre simán felmászott, pedig ezzel másoknak állítólag gondjuk akadt. Az IExplorer sokkal jobban működik alatta, érezhető, hogy ide tervezték. Firefox is hibátlanul megy szerencsére. Az új Office is stabilabban és gyorsabban fut rajta, de ezt még nem teszteltem komolyabban.
A beállítási lehetőségek nagy része új helyre került és keményen ki lett bővítve, ettől függetlenül szerintem logikusabb és érthetőbb, mint az XPnél volt. Alapverzióban hülyének nézi az embert, de ezt hamar ki lehet kapcsolni.
Video és audio lejátszásról majd holnap írok, még nem próbáltam ki mindent. Szóval klafa, engem meggyőzött, véglegesen váltok, amint lesz normális vírusvédelem és tűzfal hozzá.
Bye-bye XP! R.I.P.
MS Windows Vista
Teszt gep: P4 3GHZ , 1.5G ram, sok HDD, Asus lap, Radeon 9700pro.
Nekem is kb. uez a konfig, csak 2 GB ram és x800xt.
Mondjuk nekem nem fagyott, igaz, 2-3 óránál sose nyúztam többet folyamatosan, mert utána mindig volt valami ami csak az xp-re votl telepítve
Egyébként a sok ablakos lassulás tényleg valós dolog. Igaz, én nem is nagyon láttam értelmét ennek a megoldásnak, de biztosan jó valamire...
MS Windows Vista
RC1-et enis probaltam amikor kijott. A felulet kulsore jobban bejon mint az apple osx gyari kinezete. A hasznalhatosaga mar gagyibb sokkal. Az ablakkezeles gyanusan valami bena3d/2d hibrid. Tok szep, meg gyors amikor mozgatsz 1 ablakot, es alig eszik cpu-t. De Pl 10 ablakot rakj egymas fole, windows+D (hide all), majd ujra windows + D (show all) es rendesen lassan epiti fel az ablakokat. Ha full 3d lenne (ala osx), nem igy epulne fel. GAGYI! Pedig amugy frankon zsirul nez ki.
Amikor az alt+tab-os sorbanallos ablakok osszeallnak is rendesen kesessel indul be. Es amugy azonkivul hogy jol nez ki, funcionalisan SEMMIRE sem jo.
Ettol az apple expose rendszere fenyevekkel jobb. AZ hasznalhato, es hatekony.
De mondom ezt leszamitva nekem a kulseje nagyon bejott. Meg is tartottam volna ha nem fagyott volna le 1-2 orankent, valamint a ha nem lett volna hasznalhatatlan mint HTPC.
Amugy gyors volt es jol futott. A memoriaval is egesz jol bant (bar tobbet evett alapbol)
Teszt gep: P4 3GHZ , 1.5G ram, sok HDD, Asus lap, Radeon 9700pro.
(XP kb sosem fagy le. 1-2 hetente szoktam csak ujrainditani a gepet. amugy nonstop megy)
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
MS Windows Vista
RC1-et próbáltuk: pendriveot rádugva a gépre, lefagy...
Nekem ez ment az RC1-el is...
MS Windows Vista
RC1-et próbáltuk: pendriveot rádugva a gépre, lefagy...
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
MS Windows Vista
Akkor azért SEM gyorsult, meg vszeg a beta mivolta miatt. És még sorolhatnám a driver supportokat is. Fél év és új op rendszerem lesz
Nem tudom, mikorra lesz olyan a sw ellátottság, hogy igazán legyen értelme a 64 bites oprendszernek. Amíg nem használják ki a programok, mire jó?
- túl azon, hogy állítólag sokkal több "védelem" lesz benne az illegális doglok kiszűrésére...
-
Vendég
MS Windows Vista
64 bites procival használtad??
nem.
Akkor azért SEM gyorsult, meg vszeg a beta mivolta miatt. És még sorolhatnám a driver supportokat is. Fél év és új op rendszerem lesz
MS Windows Vista
nem.
-
Vendég
MS Windows Vista
Én valahol már írtam róla, de azóta használtam az RC2-t is, és ezzel már sokkal pozitívabb tapasztalataim voltak.
...
-
Vendég
MS Windows Vista
- nekem itt van az ingyenesen letoltheto legutobbi RC de lusta voltam felrakni
Ez komoly gyakorlati tapasztalat volt. :vazeg:
:kiraly:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
MS Windows Vista
Azt hallottam, hogy nagy nagy szopacs lesz, mert a Vista max 2x engedi telepíteni magát, az internetes reggelés kötelezőségével, oszt kuka... bekap6od.gif
Így volt, de már megváltoztatták. Olvassatok utána, belinkeltem egy cikket is.
MS Windows Vista
Azt hallottam, hogy nagy nagy szopacs lesz, mert a Vista max 2x engedi telepíteni magát, az internetes reggelés kötelezőségével, oszt kuka... bekap6od.gif A piciéspuha szerint azért, mert olyan bazi stabil lesz, hogy nem fog kelleni félévente ujratelepíteni És ha legósztolom? Az visszaszopacs az MS-nek? Akkor elvileg bárhányszor telepíthetem.
- ghost-oltal te mar pl. tartomanyba leptetett windozt?
T A M I . H U