Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Doki »

Ha úgy gondolod, hogy nem segítettem, rendben. Nem tudok minden programot kipróbálni, amit látok a neten. Itt egy leírás, nem tűnik bonyolultnak http://www.videohelp.com/forum/userguides/159399.php plusz van egy előnye a DVDlab-al szemben: ingyenes.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Fórumokon olvastam róla, én soha nem használtam.
Jah, így én is tudnék ajánlgatni...

Bocsáss meg, hogy segíteni próbáltam... Ezt a progit sokan használják igencsak eredményesen, de ha kifog rajtad, vagy lusta vagy utánaolvasni, az a te bajod.

Nah, nem kell fekapni rögtön a vizet... Ne menjünk már le 12 éves szintre...
A segítség nem az, hogy adok egy linket, ahol van valami program, amit még ki sem próbáltam. Legalábbis én olyasmit nem ajánlok, amit én magam még nem is láttam. Ez pont olyan, hogy Juliska néni unokájának a barátjának a nővérének a férje azt mondta... Kösz szépen, de ha ennyit tudsz segíteni, akkor megvárom inkább, amíg valaki hozzáértő leírja, hogy mi a megoldás ... vagy utánaolvasok. Mert tudod olyanok is vannak, akik csak akkort tesznek fel kérdéseket, ha régebbi postokban nem találnak választ. Itt nem találtam, de egy másik fórumon mondtak megoldást, nevezetesen a DVD-lab nevezetű programot. Akit hasonló gondok gyötörnek, esetleg nézzen bele. http://www.mediachance.com/dvdlab/ És én leírom, amit te elfelejtettél, hogy nem ismerem a programt, de felraktam és most ismerkedek vele - elvileg képes arra, hogy több SVCD filmet asztaliban is olvasható módon felírjon DVD lemezre.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Bocsáss meg, hogy segíteni próbáltam... Ezt a progit sokan használják igencsak eredményesen, de ha kifog rajtad, vagy lusta vagy utánaolvasni, az a te bajod.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Thx. El tudnád mondani azt is, hogy ez pontosan mit fog nekem csinálni? És mit csináljak majd azzal, ait ez csinál az SVCD fájlokkal? Össze is fu˝zi nekem a 3 CD-t, ha megkérem rá?
Elvileg annyit csinál, hogy átírja az mpeg fájl headerét úgy, hogy a DVD lejátszó azt higyje, szabványos DVD formátumú anyagot játszik le. Fórumokon olvastam róla, én soha nem használtam.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

A Nero mindig is híresen rossz volt arról, hogy mit és milyen mino˝ségbe konvertál.Mellesleg, amit csinál, nemhogy szar mino˝ségben, hanem durva hibákkal csinálja...
Írásra elfogadható, de konvertálásra teljesen el kell felejteni!

Nem a Nero pluginjérôl beszélek, hanem a VisionExpress-rôl. Próbáld ki, meg fogsz lepôdni. Egyébként én csak kíváncsiságból néztem meg, mit tud, nem igazán konvertálok Divx-et DVD-re, semmi értelme.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Pár napja vettem DVD írót (magyarul láma vagyok), nekiestem egy 3 CD-s SVCD filmnek (Potter varázsló) (a 3 CD-t összefűztem az író mellé kapott CD-n lévő vágó szoftverrel), de igen furán fest az eredmény (amit mellesleg kerek 21 óráig csiált a 900-as cerkámmal). Kockás, csíkos, szal nem a legjobb minőség. Kérdés, hogy hogyan lehetne felírni ezt a 3 CD-s filmet minőség romlás nélkül úgy, hogy az asztali DVD is olvassa?
Például ezzel: http://www.svcd2dvd.com/Releases/default.aspx.
Egyébként mindenkinek ajánlom a Nero VisionExpress-t, aviból csinál DVD-t, SVCD-t és VCD-t, egyszerű kezelni, tud összefűzni és egyből meg is írja.

Thx. El tudnád mondani azt is, hogy ez pontosan mit fog nekem csinálni? És mit csináljak majd azzal, ait ez csinál az SVCD fájlokkal? Össze is fűzi nekem a 3 CD-t, ha megkérem rá?

Feltettem a prgt, de nekem kicsit gagyinak tűnik. Nem nagyon szeretem az ilyen noname cuccokat. Valami komolyabb esetleg? Vagy más ötlet több SVCD DVD-re írásához?

A Nero mindig is híresen rossz volt arról, hogy mit és milyen minőségbe konvertál.
Mellesleg, amit csinál, nemhogy szar minőségben, hanem durva hibákkal csinálja...

Nem, szó nincs néróról. A filmek már SVCD formátumban kerültek a vinyómra. Az íróhoz egy Pinnacle szoftvert adtak, azzal próbálkoztam. Valszeg gyönyörűen meg is csináta volna, ha nem akarok rátuszkolni egyszerre 3 CD-nyi filmet. De hát pont ezért vettem a DVD írót, hogy egyszerre több film is rámenjen egy krongra. És gazdaságosabb is. Tehát - ahogy már említettem párszor - olyan eljárás kellene, amivel rámegy mind a 3 CD egy DVD-re a minőség megőrzésével. A 3 CD egyébként nincs 2.5 giga, szóval elvileg rámenne egy DVD-re még ezen felül egy másik 2 CD-s film is. De hogyan?

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Pár napja vettem DVD írót (magyarul láma vagyok), nekiestem egy 3 CD-s SVCD filmnek (Potter varázsló) (a 3 CD-t összefűztem az író mellé kapott CD-n lévő vágó szoftverrel), de igen furán fest az eredmény (amit mellesleg kerek 21 óráig csiált a 900-as cerkámmal). Kockás, csíkos, szal nem a legjobb minőség. Kérdés, hogy hogyan lehetne felírni ezt a 3 CD-s filmet minőség romlás nélkül úgy, hogy az asztali DVD is olvassa?
Egyébként mindenkinek ajánlom a Nero VisionExpress-t, aviból csinál DVD-t, SVCD-t és VCD-t, egyszerű kezelni, tud összefűzni és egyből meg is írja.

Thx. El tudnád mondani azt is, hogy ez pontosan mit fog nekem csinálni? És mit csináljak majd azzal, ait ez csinál az SVCD fájlokkal? Össze is fűzi nekem a 3 CD-t, ha megkérem rá?

Feltettem a prgt, de nekem kicsit gagyinak tűnik. Nem nagyon szeretem az ilyen noname cuccokat. Valami komolyabb esetleg? Vagy más ötlet több SVCD DVD-re írásához?

A Nero mindig is híresen rossz volt arról, hogy mit és milyen minőségbe konvertál.
Mellesleg, amit csinál, nemhogy szar minőségben, hanem durva hibákkal csinálja...

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Miért ilyen bonyolult a DVD írás? Olvasgatom a fórumot, mindenki használ 2-3-4 programot, hogy kiírjon egy akármit. Menü szerkesztő, tömörítő meg miegymás... Miért nem csinálnak egy programot, amit elindítok, kitallózom a kiégetni kívnt fájlt (vagy fájlokat), felkínálja a lehető legjobb minőséget (merthát szándékosan miért akarna valaki rossz minőségű filmet írni), amit a kiválasztottakból lehet csinálni, írás gomb és kész a DVD. Mé nincs ilyen? Miért feltételezik az szoftvergyártók, hogy mindenki tudja, milyen tömörítés kell neki és ilyenek? A DVD írás már nem olyan dolog, hogy csak egy szűk körnek elérhető, igazán csinálhatnának felhasználóbarát szoftverket is...

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: ZuppaInglese »

Hi Quote!Miután lekodolt a filmmachine utánna mit kell csinálni, barátom?
Segíts már egy szenvedő, öregemberen!

Szia "Öregember"!

Nem tudom, hogy én lennék-e Quote , de szívesen segítek: a Film Machine készít neked egy VIDEO_TS könyvtárat (meg egy üres AUDIO_TS-t, de az most nem érdekes). Szerzel egy minél újabb Nero-t (amit írok, az a 6.xxx-re vonatkozik, a korábbiakat nem ismerem). Elindítod. A New Compilation ablakban a bal szélen kiválasztod a DVD-Video ikont, majd ugyanezen ablak jobb felsö sarkában a New (új) gombra kattintasz. A jobb szélen kikeresed a Film Machine által készített VIDEO_TS könyvtárat, megnyitod, és a teljes tartalmát áthúzod a bal szélen látható (feltehetöen piros színnel jelzett) VIDEO_TS könyvtárba. Ez után az égö gyufát és CD-t ábrázoló ikonra kattintva kiírod. Ennyi. Ha túl szájbarágós, bocs, ha valami még nem világos, csak kérdezz.

Amúgy én is túl vagyok már néhány X-en :vazeg:

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Most találtam egy progit ami aviból csinál S/vcd-t meg dvd-t.A használata nagyon egyszerű és szerintem meglehetősen jó minőségben dolgozik.Érdemes kipróbálni!FilmMachine
Kell hozzá a CCE is.
CCE

Aki kipróbálja az majd írja le a tapasztalatait!!!

Ha már itt találtam ezt a linket, leírom a tapasztalást

A progi (The FilmMachine) lényegében egy keretprogram, amely egy sor freeware (pl. VirtualDub, AviSynth, DVDAuthor -- ezek mind benne vannak a letölthetö csomagban, és a telepítéskor fel is települnek) segítségével írja át az AVI fájlokat VCD/SVCD/DVD formátumba. Kell hozzá még valami enkóder is: a csomag tartalmazza az ingyenes Quenc-et, de tudja használni a CCE-t és a Canopus Procodert is. Én elsöre egy 2x700 MB-os filmmel próbáltam ki, amit DVD-re írtam át.

Kezelése: Pofonegyszerü
Helyigény: Összesen kb. 10 GB lemezterület kellett neki
Idö: Leginkább az enkóder beállításaitól függ: CCE, 4 pass esetén nálam (Barton 2500, 512 MB RAM) kb. 10 óra alatt készült el, igaz, közben folyamatosan ment 3-4 más progi is a gépen.
Minöség: Nagyon jó, gondolom, ez is a CCE-nek köszönhetö.

Összességében tehát nekem nagyon bejön a TFM, mivel nem kell átböngésznem egy tucat freeware program innen-onnan összeszedett használati utasításait. Akinek mindez már a kisujjában van, annak nem nyújt semmi pluszt, söt, nyilván elvész bizonyos finom-beállítások lehetösége is, de hát valamit valamiért.
Ja, egy VIDEO_TS és egy AUDIO_TS könyvtárat szül, amit pl. Nero-val lehet lemezre írni.

Hi mindenkinek!

Kipróbáltam én is a The FilmMachine-t, elsőre nagyon meggyőző volt, 1CD-s avikat gyönyörűen átkonvertálta DVD-re...
Viszont van egy kis bökkenő, ha 2 CD-s filmekkel (avi) próbálkoztam, a DVD közepén a kép megakadt, és csak a hang ment tovább...Van valakinek valami ötlete?
Köszi

Hi Quote!
Miután lekodolt a filmmachine utánna mit kell csinálni, barátom?
Segíts már egy szenvedő, öregemberen!

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Rájöttem még valamire: az összes 2cd-s filmem (amit kipróbáltam a TFM-ben és nem működött) divx-es volt. Az xvid-eseket pedig gyönyörűen megcsinálta. Lehet, hogy itt van a kutya elásva?
Passz. Talán divx-codecet kellene frissítened? Csak az nem világos, hogy ha codec-hiba, akkor a film elsö felét miért csinálja meg jól. A fene sem érti... én meg nem vagyok guru, csak lelkes júzer

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Rájöttem még valamire: az összes 2cd-s filmem (amit kipróbáltam a TFM-ben és nem működött) divx-es volt. Az xvid-eseket pedig gyönyörűen megcsinálta. Lehet, hogy itt van a kutya elásva?

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Kipróbáltam én is a The FilmMachine-t, elsőre nagyon meggyőző volt, 1CD-s avikat gyönyörűen átkonvertálta DVD-re...
Viszont van egy kis bökkenő, ha 2 CD-s filmekkel (avi) próbálkoztam, a DVD közepén a kép megakadt, és csak a hang ment tovább...Van valakinek valami ötlete?
Köszi

???
Nálam semmi gond a 2CD-s filmekkel, csak jobb a minöség. Ugyan nem túl valószínü, hogy ez lenne a baj, de azért megkérdezem: a két rész teljesen azonos kódolású?

Igen, teljesen azonos kódolású, azt leellenőriztem. Méretben van csak különbség, de tudtommal az nem lehet probléma.
VirtualDub-bal is egyesítettem előzőleg a két file-t, úgy adtam a FilmMachine-nek, úgy sem sikerült. Sőt a CCE-t is frissítettem, hátha az okozza, de sajna semmi változás...azért köszi

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Viszont van egy kis bökkenő, ha 2 CD-s filmekkel (avi) próbálkoztam, a DVD közepén a kép megakadt, és csak a hang ment tovább...Van valakinek valami ötlete?Köszi

Szerintem a legegyszerűbb ha Virtual Dubbal egyesíted a két részt(kb1-2 perc )és azt adod be neki.

De a FilmMachine is a VirtualDub-ot használja: többrészes forrás esetén elöször egyesíti a részeket, és úgy dolgozik tovább.

apuci
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: apuci »

Viszont van egy kis bökkenő, ha 2 CD-s filmekkel (avi) próbálkoztam, a DVD közepén a kép megakadt, és csak a hang ment tovább...Van valakinek valami ötlete?Köszi

Szerintem a legegyszerűbb ha Virtual Dubbal egyesíted a két részt(kb1-2 perc )és azt adod be neki.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Próbálgatom a "FilmMachine" programot, jónak tűnne, de mintha fizetni kéne 8 eurót érte. Nem tud valaki valamilyen megoldást?  
sicime@freemail.hu

Nem tudok kötelezö befizetésröl. A szerzö tudtommal csak kéri, hogy aki tudja, támogassa.

ZuppaInglese
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Köszi

???
Nálam semmi gond a 2CD-s filmekkel, csak jobb a minöség. Ugyan nem túl valószínü, hogy ez lenne a baj, de azért megkérdezem: a két rész teljesen azonos kódolású?

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Próbálgatom a "FilmMachine" programot, jónak tűnne, de mintha fizetni kéne 8 eurót érte. Nem tud valaki valamilyen megoldást?

sicime@freemail.hu

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Most találtam egy progit ami aviból csinál S/vcd-t meg dvd-t.A használata nagyon egyszerű és szerintem meglehetősen jó minőségben dolgozik.Érdemes kipróbálni!FilmMachine
Kell hozzá a CCE is.
CCE

Aki kipróbálja az majd írja le a tapasztalatait!!!

Ha már itt találtam ezt a linket, leírom a tapasztalást

A progi (The FilmMachine) lényegében egy keretprogram, amely egy sor freeware (pl. VirtualDub, AviSynth, DVDAuthor -- ezek mind benne vannak a letölthetö csomagban, és a telepítéskor fel is települnek) segítségével írja át az AVI fájlokat VCD/SVCD/DVD formátumba. Kell hozzá még valami enkóder is: a csomag tartalmazza az ingyenes Quenc-et, de tudja használni a CCE-t és a Canopus Procodert is. Én elsöre egy 2x700 MB-os filmmel próbáltam ki, amit DVD-re írtam át.

Kezelése: Pofonegyszerü
Helyigény: Összesen kb. 10 GB lemezterület kellett neki
Idö: Leginkább az enkóder beállításaitól függ: CCE, 4 pass esetén nálam (Barton 2500, 512 MB RAM) kb. 10 óra alatt készült el, igaz, közben folyamatosan ment 3-4 más progi is a gépen.
Minöség: Nagyon jó, gondolom, ez is a CCE-nek köszönhetö.

Összességében tehát nekem nagyon bejön a TFM, mivel nem kell átböngésznem egy tucat freeware program innen-onnan összeszedett használati utasításait. Akinek mindez már a kisujjában van, annak nem nyújt semmi pluszt, söt, nyilván elvész bizonyos finom-beállítások lehetösége is, de hát valamit valamiért.
Ja, egy VIDEO_TS és egy AUDIO_TS könyvtárat szül, amit pl. Nero-val lehet lemezre írni.

Hi mindenkinek!

Köszi

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Faby »

Hali!  
Kérném, hogy akinek rendelkezésre áll, az küldje el nekem a S.W.A.T. DVD chapter infóját a DVDMaestro számára emészthető formában.

Na, valaki! Vagy ennyire nyár van?

sztem csinalj kezzel egy ilyen fajlt ... gondolom nem halalfontos, h pont ugyanott legyenek a chapterpontok, ahol az origin ...

Miután senki nem reagált :vazeg: (rajtad kívül), ezt tettem.

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”