Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
dvd készítés
dvd készítés
...a TMPGEnc-ben egy fél óra alatt megcsináltam a teljes menüstruktúrát az egyedi háttérképekkel, gombokkal, feliratokkal együtt, de az meg mindig hibaüzenettel áll le DVD készítésekor.
Az is megvolt.
Gyanús, hogy a feliratoktól akad ki, soha korábban nem volt problémám vele.
Mindensetre lejátszáskor nem ír ki feliratot és nem is említi a fájl tulajdonságainál.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
dvd készítés
Létezik egyáltalán olyan progi, amelyik menüt tud csinálni feliratos DVD-Video anyaghoz?
Már arra is gondoltam, hogy egy DVD felvevő winyójára áthúzom a feliratos anyagot és azzal csinálok menüt hozzá.
dvd készítés
Mindegyik progi befuccsolt, mert a videó feldolgozásakor lefelejtik a feliratot.
Nem lehetne menüt készíteni úgy, hogy a forrásfájlokhoz nem nyúlnak hozzá???
dvd készítés
AMikor a szerkesztő oldalon vagy, akkor meg lehet egy legördülő menüben adni, hogy melyik menüt akarod szerkeszteni...
Jó, ezt még megnézem, mert a másik progival elakadtam.
A DVDlabpro-ban kutya bonyolult a menü összerakása, mert a linkeket, amiket a többi progi automatikusan megcsinál, itt kézzel kell egyesével húzogatni, ráadásul fejezetekre nem is lehet húzni, csak a végén jöttem rá, hogy azt egy külön legördülő menü 3. szintjén lehet beállítani (22 title, a főmenüben felosztva 2 csoportra, mindkettőben 3-3 menüvel, a visszacsatolásokkal együtt totálisan átláthatatlan pókhálót rajzol a Connection ablakba; a TMPGEnc-ben egy fél óra alatt megcsináltam a teljes menüstruktúrát az egyedi háttérképekkel, gombokkal, feliratokkal együtt, de az meg mindig hibaüzenettel áll le DVD készítésekor).
A gondom nem is ez, hanem az, hogy az eredeti fájlokból nem ismeri fel a fejezetbeosztást és a feliratot sem. A fejezeteket már megcsináltam kézzel, de a feliratokra még nem jöttem rá. Subtitle: 0-t ír ki.
dvd készítés
Sikerült 1 főmenüt és almenüket csinálnom, de az almenüket sajnos nem tudtam testreszabni.Pórbálkozok tovább inkább a DVD Lab Pro 2.2-vel.
AMikor a szerkesztő oldalon vagy, akkor meg lehet egy legördülő menüben adni, hogy melyik menüt akarod szerkeszteni...
dvd készítés
Ebből a képből hogy derül ki, hogy egy főmenüből almenüket lehet választani? A menükészítésbe lépve nekem csak egyszintű menü jött elő, nem láttam title menüt és chapter menüket külön. Esetleg tudsz valamit?
Sikerült 1 főmenüt és almenüket csinálnom, de az almenüket sajnos nem tudtam testreszabni.
Pórbálkozok tovább inkább a DVD Lab Pro 2.2-vel.
dvd készítés
Most ezt a marhaságot honnan szedted???
Ebből a képből hogy derül ki, hogy egy főmenüből almenüket lehet választani?
A menükészítésbe lépve nekem csak egyszintű menü jött elő, nem láttam title menüt és chapter menüket külön. Esetleg tudsz valamit?
dvd készítés
A Nero Vision nem tud főmenüt+almenüket.
Egyéb ötlet?
Most ezt a marhaságot honnan szedted???
dvd készítés
DVDLabPro
Köszi, kipróbálom.
dvd készítés
Keresek olyan progit, amivel DVD formátumú feliratos anyaghoz többszintű menüt tudnék készíteni.A TMPGEnc és a kameráról berántó szoftverek nem jók, mert a feliratot lefelejtik.
Egyéb ötlet?
DVDLabPro
Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van. És még kemény se legyek?
dvd készítés
Keresek olyan progit, amivel DVD formátumú feliratos anyaghoz többszintű menüt tudnék készíteni.
A TMPGEnc és a kameráról berántó szoftverek nem jók, mert a feliratot lefelejtik.
Egyéb ötlet?
dvd készítés
Vágásra, szűrésre, úgymond trükkökre használom, a Video Studio 10 Plus-t.Menükészítésre a Dvd Movie Factory 5 Plus-t.
Már a 3-4 verziót végigjátszottam, nagyon sokat fejlődtek. Ha van időd (és kedved) próbáld ki, főleg a Movie Factory-t.
Persze mindenki arra esküszik, ami neki bevált. Egyik munkatársam a DVD Encore-t nyúzza már évek óta.
Kipróbáltam a Ulead VideoStudio 10 Plust, tudásban leginkább a Pinnacle Studiora hasonlít. Megjelenésre csicsásabb, pl. a szűrőket nem csak felsorolja, hanem meg is jeleníti. Viszont sokkal kisebb a clipart albuma (biztosan jó pénzért van több is), számomra nehézkesebb volt vele a szerkesztés és a menüje is elég korlátolt (pl. 9 mozgó thumbnail-nél többet nem hajlandó kitenni 1 képernyőre) és egy csomó menü opciót hiányoltam, amit a korábbi szoftvereknél megszoktam. Nem tetszett pl., hogy menükészítés előtt hiába osztottam fel a filmet szakaszokra, menükészítéskor a chaptereket nem lehet a felosztás szerint kialakítani, hanem tök elölről kézzel kell megkeresni minden chapter kezdetét. Ráadásul a beállított chapterfelosztást nem menti el a project fájlba, így azt minden betöltés után újra el kell végezni kézzel.
A sok szűrőből igazából egy jó zajszűrő érdekelt volna, de itt sem jobb, mint a Pinnacle Sudiónál. Míg az utóbbinál kameramozgáskor szérestek a kontúrok, a Ulead esetén darabos mozgást okozott a zajszűrő.
Mivel semmivel sem lettem előrébb a Ulead-del, ezért 2 nap után le is szedem a gépről.
dvd készítés
Vágásra, szűrésre, úgymond trükkökre használom, a Video Studio 10 Plus-t.
Menükészítésre a Dvd Movie Factory 5 Plus-t.
Már a 3-4 verziót végigjátszottam, nagyon sokat fejlődtek. Ha van időd (és kedved) próbáld ki, főleg a Movie Factory-t.
Persze mindenki arra esküszik, ami neki bevált. Egyik munkatársam a DVD Encore-t nyúzza már évek óta.
dvd készítés
Előre, is bocsánatot kérek a kérdésért, de miért jó ha Pinnacle-vel szerkeszted ha már úgy is használtad az Ulead-ot? A Video Studio, vagy a Dvd Workshop nem megfelelő erre? Nekem beváltak.
Csak kipróbáltam. A Ulead DVD Workshop tudása minimális, gyakorlatilag berántani lehet vele meg az elejéről és a végéről levágni a felesleget. Közbenső szerkesztés, feliratok, átmenetek, szűrők, effektek nuku. A nagyobbik Ulead is megvan, azzal korábban ugyanúgy jártam, mint a Pinnacle Studióval, úgyhogy ment le a gépről. Most először a Pinnacle Studiót vettem elő, lehet, hogy később a Ulead is jön vissza.
Ami tetszik a Pinnacle Studióban és ami nem:
+ DV minőségű anyagot szerkeszt DV minőségben, csak a végeredményt kell a legvégén 1x tömöríteni, nem úgy, mint a felvevőknél (először berántáskor 28 Mbps-ről 8-9,5 kbpsre, majd szerkesztés után mégegyszer 6-7 kbps-re, hogy ráférjen 1 lemezre). A szerkesztés képkocka pontosan történik, nem csak főkockánként, mint Mpeg2-es anyagnál.
+ rengeteg átmenet, Hollywood FX and Co.,
+ szűrők, de csak korlátozott esetben adnak jó minőséget, nagyon ki kell tapasztalni!
+ A videóanyagot tetszőleges darabocskákra lehet vágni és mindegyikre külön kép- és hangbeállításokat lehet alkalmazni.
+ hatalmas menüalbum, de magunkak is bármit összeállíthatunk
+ feliratozás, utóhangosítás keveréssel és még kismillió extra olyan bőséges felszereltséggel, amit más progiban nem láttam eddig.
- A zajszűrő kiválóan leszedi az apró vibráló pöttyöket (különösen beltéri felvételeknél hasznos), de csak álló képháttér és viszonylag kis mozgás esetén szép. Teljes képernyős kameramozgásnál a kontúrok igen csúnyán szétesnek, bár ilyenkor a zaj sem látszik annyira. Ilyenkor jön a darabolós trükk, a filmet szét kell vágni lassú és gyors mozgású részekre, a lassú képeket lehet szűrni, a gyorsaknak meg úgyis mindegy. Sok munkával jár, de nagyon szépen ki lehet simítani a gyengébb fényviszonyok miatt megjelenő képzajokat.
dvd készítés
Nekem egy Leadtek PVR-em van a gépben hardveres mpg2 dekoderrel (tehát nem használja a gép prociját) digizés mellett bármi mást is lehet csinálni. Saját leírásod szerint a végső összeállítást, finomítást úgy is a gépen csinálod, akkor meg minek Ram-ozzak. Persze az asztali dvd írónak is megvannak az előnyei, de a PC mégiscsak több lehetőséget nyújt.
Hát nem pont ezt mondtam?
Egy hardveres kártya a PC-be, meg normális programok hozzá, többe van mint egy sima asztali
Arról nem is beszélve, hogy ha épp nem homevideót digiz az ember, akkor egy asztali felvevő még annyi ,ás dologra is jó :kiraly:
Pont azért szerkesztek a Pc-n, mert több a lehetőség.
Viszont NEM KELL konvertálni már közben meg utána.
dvd készítés
Népek!!Dobni az összes ilyen szart a kukába
Én pont azért vettem DV bemenetes DVD felvevőt, mert ideális a kamera és egyéb analóg felvételek digitalizálására (is )
Egy normális analógot is tudó digitalizáló kártya ami még jó is 50-60ezernél kezdődik, és még szüttyöghetsz a gépen.
DVD RAM be a felvevőbe, arra felmásol a felvétel, a RAM alkalmas a szerkesztésre is (ha persze merevlemezes, akkor mégjobban) szóval kisebb nagyobb szerkesztéseket szépen meg lehet az sztalin csinálni, utána be a RAM-ot a PC DVD olvasójába (iit nem árt, ha az valóban olvassa a RAM-ot is) és innen már csak a végső finomítások, affekt, zene felirat, ami kell kerül hozzá, majd megírni. Ami roppant előnyös, hogy a PC-n már nem konvertálódik az anyag, mert végig mpg2-ben van. :kiraly:
Nekem egy Leadtek PVR-em van a gépben hardveres mpg2 dekoderrel (tehát nem használja a gép prociját) digizés mellett bármi mást is lehet csinálni. Saját leírásod szerint a végső összeállítást, finomítást úgy is a gépen csinálod, akkor meg minek Ram-ozzak. Persze az asztali dvd írónak is megvannak az előnyei, de a PC mégiscsak több lehetőséget nyújt.
dvd készítés
Népek!!
Dobni az összes ilyen szart a kukába
Én pont azért vettem DV bemenetes DVD felvevőt, mert ideális a kamera és egyéb analóg felvételek digitalizálására (is :kiraly: )
Egy normális analógot is tudó digitalizáló kártya ami még jó is 50-60ezernél kezdődik, és még szüttyöghetsz a gépen.
DVD RAM be a felvevőbe, arra felmásol a felvétel, a RAM alkalmas a szerkesztésre is (ha persze merevlemezes, akkor mégjobban) szóval kisebb nagyobb szerkesztéseket szépen meg lehet az sztalin csinálni, utána be a RAM-ot a PC DVD olvasójába (iit nem árt, ha az valóban olvassa a RAM-ot is) és innen már csak a végső finomítások, affekt, zene felirat, ami kell kerül hozzá, majd megírni. Ami roppant előnyös, hogy a PC-n már nem konvertálódik az anyag, mert végig mpg2-ben van.
dvd készítés
Ezt a kérdést a videokamerák saját topicjában is feltettem és ott kaptam választ a megoldásra. Ezek szerint a Ulead beránt, a Pinnacle szerkeszt és csak a kész anyagot kell DV-ről DVD-re konvertálnom. Így nem kérdés a közbenső formátum bitrátája, mert nincs ilyen.
Előre, is bocsánatot kérek a kérdésért, de miért jó ha Pinnacle-vel szerkeszted ha már úgy is használtad az Ulead-ot? A Video Studio, vagy a Dvd Workshop nem megfelelő erre? Nekem beváltak.
dvd készítés
Ezt a kérdést a videokamerák saját topicjában is feltettem és ott kaptam választ a megoldásra. Ezek szerint a Ulead beránt, a Pinnacle szerkeszt és csak a kész anyagot kell DV-ről DVD-re konvertálnom. Így nem kérdés a közbenső formátum bitrátája, mert nincs ilyen.
dvd készítés
Más, visszatérve az eredeti témára: DV to DVD.
Eddig úgy csináltam, hogy a kameráról leszedett DV anyagot a lehető legnagyobb bitrátával írtam át DVD formátumra, majd TMPGEnc DVD Authorral kivágtam a nem szükséges részeket, lemezneként kb 90-100 perces anyagot meghagyva, mozgó menüt csináltam hozzá, majd ezt tömörítettem össze egyrétegű DVD lemeznyi méretűre (Shrink kétmenetes tömörítéssel). Azt vettem észre, hogy a túl erős utólagos tömörítés miatt szemmel láthatóan romlott a képanyag minősége.
Most azon gondolkozok, hogy mi lenne, ha nem a legnagyobb bitrátát használnám a képhez, csak annyit, amenny feltétlenül szükséges. Pl. ha tudom, hogy a tömörített lemezen az video bitráta átlag 7600 kbps, de a maximum sem megy 8300 kbps fölé, akkor talán elég lenne ezt használnom a DV-DVD átkonvertáláshoz, hogy a Shrinknek kevesebbet kelljen tömörítenie. Sőt az is felmerült bennem, hogy a kameráról berántott DV anyag talán még ennyi sincs, akkor felesleges nagyobb bitrátával editálni, majd minőségromlással viszatömöríteni.
Valaki meg tudja mondani, hogy a Digital8, illetve a 800.000 képpontos, 1 CCD-s kamerával felvett MiniDV kameráról berántott DV anyagnak mekkora a videó bitrátája? Pontosabban ez sem elég, mert ha a DV erősebb tömörítésű, mint az MPEG2, akkor ugyanolyan minőséghet kisebb bitráta is elegendő. Akkor milyen bitrátájú MPEG2 felel meg a DV anyag minőségének?
dvd készítés
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni dvd-feliratok ügyben. Ott kezdeném, hogy németországi tanulmányaim alatt megismerkedtem egy helyes cseh kislánnyal, azóta is együtt vagyunk :kiraly: Mindketten szeretünk filmeket nézni, de elég nehezen találunk olyan filmeket eredetiben, amiken van cseh vagy magyar felirat legalább (egyébként érdekes élmény cseh dubbingal és magyar felirattal nézni egy filmet, ajánlom mindenkinek ) Ezért a már meglévő eredeti lemezeim egy részét szeretném írható lemezre úgy átszerkeszteni, hogy egy cseh faliratot hozzá tudjak biggyeszteni valahogy.
Sajnos a témában nem vagyok nagy szakértő, ezért szívesen veszem bárki segítségét.
Előre is köszönöm
Javaslok egy közös nyelvet, pl. német.
dvd készítés
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni dvd-feliratok ügyben.
Ott kezdeném, hogy németországi tanulmányaim alatt megismerkedtem egy helyes cseh kislánnyal, azóta is együtt vagyunk Mindketten szeretünk filmeket nézni, de elég nehezen találunk olyan filmeket eredetiben, amiken van cseh vagy magyar felirat legalább (egyébként érdekes élmény cseh dubbingal és magyar felirattal nézni egy filmet, ajánlom mindenkinek ) Ezért a már meglévő eredeti lemezeim egy részét szeretném írható lemezre úgy átszerkeszteni, hogy egy cseh faliratot hozzá tudjak biggyeszteni valahogy.
Sajnos a témában nem vagyok nagy szakértő, ezért szívesen veszem bárki segítségét.
Előre is köszönöm
dvd készítés
Sziasztok.Vannak Dolby logók különböző vob filek-ben. ezekből hogyan lehet lemezt kreálni, hogy működjön? Hiányolja íráskor az ifo file-t, ilyetm hogyan csináljak?
Van egy pár dolby demo lemezem, meg mindenféle teszt lemezem, ha érdekel, nem érdemes vacakolni velük...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
dvd készítés
Segítség! Eget-földet, s minden követ megmozgattam, de sajna nem tudok a Férfiak póráz nélkül c. film nyomára bukkanni. Kérlek ha van valami ötletetek, akár sercegős video, akár 8 mm-es, bármilyen formában életbevágó megszerezzem. Kérlek írjon aki tud segíteni! Köszönöm