Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DivX asztali DVD-n?

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A hwsw-n volt teszt most nem tudom a pontos címét. Ott biztos megtalálod. Ami probléma volt:
1. Egy lemezen egy féle formátum. Vagy ilyen vagy olyan. Kevert esetén az egyiket nem ismeri fel.
2. Az AC3 kezelés nagyon bugos. Hol szól hol nem.
3. A feliratkezelés nem megoldott (jelenleg).
4. 3.11 támogatás nem megoldott (nem is lesz).
5. Eredeti képarány a kimeneten. Az anamoprh Divx (mindegyik az) nyújtottan jelenik meg a képen ha nincs 16:9-es váltógomb a TV készüléken.
6. Nagyon zajos tálca.
7. A Divx videók képe nem pixelarányosan jelenik meg. A TV képen kicsit laposabb, mint az eredeti.

Azt hiszem dióhéjban ennyi. Amúgy tavasszal jelenik meg egy másik cég a Jamo asztali DVD/Divx lejátszója is.

Amúgy a következtetéseid nagyon rosszak. Egy normális számítógép nem fagy. Ki is dobnám az ablakon. Az elmúlt másfél év alatt egyszer sem sikerült neki pedig online megy 24 órán keresztül. A supportja a PC-nek a legjobb. Csak sokkal utána araszol egy cég célkészüléke. Hangosnak szerintem nem hangos, de ha hangos is akkor is megy a gép ha asztali lejátszón nézem (csak azért nem kapcsolom ki). Ma már szinte minden VGA kártyának van minőségi S-Video kimenete és szinte minden hangkártyának van SPDIF kimenete. A PC-nél nincsnek meg a fenti gondok (egyik sem) és nem igényel külön beruházást. Arról nem beszélve, hogy nem kell CD-re írni a filmeket mehet a HDD-ről.

De ahogy mondod ez csak az én véleményem jópár indokkal megerősítve lehet, hogy valakinek ezektől a dolgoktól függetlenül megéri egy ilyen készüléket venni 120 ezerért és szenvedni vele több évig.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Bocs kicsit szétestem

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Simon elküldenéd nekem azt a linket ahol a DivX 3.11 lejátszást tesztelték?
Mint ahogy minden MPEG4 alapú codecel működik a Kiss, így Xvidet is játsza bevalottan. A családi videó csak egy legalizálási próbálkozás volt , mindannyian tudjuk aki ilyet vesz nem (csak):smile7:erre fogja használni.
Egy percre azért nézzük meg a dolog előnyeit. Célkészülék:
pillanatok alatt üzemképes, csendes, nem fagy az operációs rendszer, jó a supportja a Kissnél nincs javítgatás helyben, ha rossz a gép megy vissza Dániába és helyben csere (ha van forgalmazó !), és a képéről minden tesztben (amit én láttam) azt írják hogy átlag feletti.
Egyébként itt van két értelmes cikk a Kissről:
http://www.tomshardware.com/newsletter/ ... dp450.html
itt látszik mi van benne a többi megtudod rendelni a Sigmatól és írhatsz egy vezérlő szoftvert (ha tudsz) :smile45: http://www.jamo.com/media/press/release ... 0103095642
és itt mint látható nagy gyártók is nyitnak a Kiss felé. (Ez egy konkrét termék.)
Azért ebből valami csak elindul.
Ti például moziba mentek megnézni minden új filmet vagy megvárjátok a DVD-t, vagy esetleg letöltöttök egy "pre-releaset".
Eddig mindenki egy ilyen gépre vágyott most meg nem szeretné senki? Bár Simon azért egymaga nem az a tömeg ami alapján az igényt mérni lehetne:smile23: (mv3)
Mennyiért vennétek meg egy ilyen masinát, ne felejtsük el azért nem gagyi?

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Simon elküldenéd nekem azt a linket ahol a DivX 3.11 lejátszást tesztelték?
Mint ahogy minden MPEG4 alapú codecel működik a Kiss, így Xvidet is játsza bevalottan. A családi videó csak egy legalizálási próbálkozás volt , mindannyian tudjuk aki ilyet vesz nem (csak):smile7:erre fogja használni.
Egy percre azért nézzük meg a dolog előnyeit. Célkészülék:
pillanatok alatt üzemképes, csendes, nem fagy az operációs rendszer, jó a supportja a Kissnél nincs javítgatás helyben, ha rossz a gép megy vissza Dániába és helyben csere (ha van forgalmazó !), és a képéről minden tesztben (amit én láttam) azt írják hogy átlag feletti.
Egyébként itt van két értelmes cikk a Kissről:
http://www.tomshardware.com/newsletter/ ... dp450.html
itt látszik mi van benne a többi megtudod rendelni a Sigmatól és írhatsz egy vezérlő szoftvert (ha tudsz) :smile45: http://www.jamo.com/media/press/release ... 0103095642
és itt mint látható nagy gyártók is nyitnak a Kiss felé. (Ez egy konkrét termék.)
Azért ebből valami csak elindul.
Ti például moziba mentek megnézni minden új filmet vagy megvárjátok a DVD-t, vagy esetleg letöltöttök egy "pre-releaset".
Eddig mindenki egy ilyen gépre vágyott most meg nem szeretné senki? Bár Simon azért egymaga nem az a tömeg ami alapján az igényt mérni lehetne:smile23: (mv3)
Mennyiért vennétek meg egy ilyen masinát, ne felejtsük el azért nem gagyi?

Vendég

DivX asztali DVD-n?

...a maradék release pedig XVID kitudja melyik buildje... és ki tudja h azokat lejátsza e ? aligha van értelme a KISSnek, pláne ennyiért!

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Én hangosan jegyzem meg, hogy a tesztek alapján a KISS lejátszó NEM játsza le a 3.11-es Divx filmeket.
A családi felvételekről. Ma már nem sokkal drágább digit kamerával felvenni a cuccot majd egy i-linken keresztül bedigizni a gépbe, megvágni és kiírni egy DVD lemezre menüvel stb-vel. A Divx codeknek ebben a szegmensben nincs túl nagy értelme. Ha valaki mégis CD-re akarna dolgozni akkor ott az SVCD.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Csendben hozzáfűzném, hogy egy DivX 5.02-es codec is játszik 3.11-es filmeket, de abban kiegyezhetünk hogy nem túl egészségbarát megoldás egy feltört Microsoft codec használatának képességét hírdetni. Egyébként ne beszéjünk csak filmekről, abban nincs fantázia ha valaki egy középkategóriás géppel saját maga álltal összevágott felvételeket szeretne, egy olcsó médiumon és esetleg nem a családdal a monitor előtt kuporogva a televízióján keresztül végígnézni. Gejza: meglehet esetleg tudni ki az a cég ? Ők lesznek a forgalmazók ?

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Tudomásom szerint hivatalos forgalmazo meg nincs a KISS lejátszójára, de egy céget tudok aki egy mintadarabot behozatott tavaly év végén. Ha minden igaz ez nemsokára megfordul nálam is. Annyit lehet tudni a készülékről hogy 4.X-től felfele játsza le a DivX file-okat, de sajna pillanatnyilag az ára a legnagyobb gond kb 100+fa lenne a nagyker beszerzési ára kb., többek közt ezért nem kapkodnak a behozatalával. Valahol meg is értem őket, viszont a supportja egész jó, legalábbis az elmult hetekben ha jol tudom 3-4 firmware update jott ki ra, tehát folyamatossan javitják a hibákat. Ha nálam lesz a készülék megírom a tapasztalataimat, bár engem kevésbé izgat a DivX, de ha már tudja kipróbálom azt is.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Erről sokat beszéltünk, megtalálhatod őket a többi topicban. A véleményem változatlanul az, hogy a Divx-et nézők túlnyomó többsége a nagy csapatok release-eit nézi. Vagy letölti a netről vagy másodkézből jut hozzá. Ezen ripek több, mint fele 3.11-es Divx-el készült tehát a KISS lejátszója nem boldogul el vele. Szóval a filmek 60%-át nem tudod nézni. Ez katasztrófális adat ennek így semmi értelme. Akik maguknak gyártják a filmeket talán láthatnak benne fantáziát.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Templar! Értékelem a humorodat, házimozi szakmában.
Nem feltétlen vásárolni szeretnék egy ilyen készüléket hanem inkább az érdekelne, hogy van e igény M.o.-n egy a Kisshez hasonló játszóra. Külföldön a fórumokon nagyon jó a visszajelzés a készülékre, ha jól értesültem európában tavaly november óta közel 15.000 db dp-450-es játszót értékesítettek, ha ott érdekelte az embereket gondoltam megkérdezem itthon mi a helyzet. Az X-card helyzete meg én azt hiszem két dologból adódik:
1.) A kutya sem hírdeti, sokan nem is tudnak róla
2.) Ma már sok gép bikából szoftveresen elboldogúl a DivX-ekkel és egyebekkel.. ( bár kevés jól hangolt konfigurációt láttam eddig ami jól csinálná)
Simon érdeklődöm, de köszönöm építő jellegű hozzászólásaidat

Vendég

DivX asztali DVD-n?

A Divx szakmában dolgozol?
Elképzelhető, hogy per pillanat még nincs hazai importőre. Ami késik az a vonat. Ha eddig éveket tudtál rá várni azt a pár hónapot kibírod. De ha annyira sürgős külföldön beszerezheted.
Az is lehet, hogy egyszerűen nincs rá kereslet. Maga az X-Card sem egy mai darab még sem nagyon találod meg hazai boltok polcain.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

sztem mindenkit érdekelne, ha valoban létezne ilyen, tudna feliratot kezelni, ac3/mp3/ogg hangot, divx3/4/5/xvid stb./mpeg1/2 ... hirtelen ennyi :-) és mindezt bugok nélkül, jó minőségben... pontosan ugy, ahogy ma egy low end pc tudja

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Megtudod mondani hogy hol van Magyarországon olyan bolt ahová lesétálsz és megveszed. Érdekelne én a szakmában dolgozom de még nem találkoztam ilyen géppel. Ez év tavaszáig valóbban a Kiss az egyetlen olyan cég aki megkapta a Sigmától a dekóder jogát.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Több ilyen topic is van. Ha valakit érdekel akkor lemegy a boltba és megveszi. Kiss gyártmányú a szentem és Divx 4.02-től felfele játsza az avikat, valamint az Xvidet is lejátsza.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Érdekelne valakit egy DivX-et játszó DVD masina?
Kiváncsían várom láttok e fantáziát egy ilyen gépben.
Nyugodtan, fotelből, zaj nélkül, rendszerfagyások nélkül mozizni!

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”