Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vob-ot hogyan

Vendég

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mit lehet még huzni rajt.Bocs

Vendég

Vob-ot hogyan

Hello Face!
Kösz a választ megkeresem a progikat:Még ha azt megtudnád mondani :hogy van az hogy a dvd berippelve kivéve belölle a fölösleg /hang,felirat,vob id/és még igy se fér rá egy lemezre pedig csak 85perc a film,két dvd-re meg nem akarom felirni.Mit lehet esetleg még huni rajt??

Vendég

Vob-ot hogyan

Az mpeg2 filet ugy gondolod hogy abban mar benne van az audio es a video is ?????
Ha igen akkor hasznalj olyan progit mint a DVD Junior vagy DVD wise ha jol tudom ok elfogadjak oket igy is es kb 1 ora alatt vobot formal neked belole.Szet is lehet oket szedni m2v videora es ac3 audiora es akkor egy jobb author progival osszrakod oket illetve maga a progi osszerakja oket neked vobba ifo es bup filekkel egyutt.
Avibol nem sok ertelme van dvdet csinalni mert az avinal jobb minosege nem lesz rosszabb lehet attol fuggoen hogy hogy lesz mpegge kodolva milyen bitrataval meg ilyenek...

Vendég

Vob-ot hogyan

Kérdés!
Hogy lehet egy mpeg2 filét dvd-re irni,vagy mivel lehet belölle egy vob-ot késziteni?
Azt tudom hogy az instant dvd progi avibol megcsinálja de egy teljes filmet kb egy napig késziti.
Vagy nem is érdemes ezzel foglalkozni,mekkora lehet a minőségromlás?
Aki tud erröl valamit légyszi szoljon hozzá.kösz

Vendég

Vob-ot hogyan

Szia Barba,igen az az ifoedites dolog jol mukodik csak nem minden lajatszo jatssza le erre mar en is rajottem.En azota nem hasznalom az ifoeditet hanem ahogy irtam is vagy 2-3 napja kiszedem stream processinggel a video(m2v) filet es az audio (ac3 vagy dts) hangsavot mar smartripperrel a dvderol es egy dvd author progival(barmelyik jo vegul is amelyik elfogadja a dtsest vagy dd 5.1-est) es azzal az author progival keszitettem el a dvdet es igy 99%-ban jatsza minden asztali lejatszo is.Van valamilyen dvd author progid ??

Vendég

Vob-ot hogyan

Szia Face !

Az IFOEdit-et. A tanácsod alapján és teljesen jó müködik a számítógépemben.

Köszi: bArba

Vendég

Vob-ot hogyan

gn2000 hat ez az amit nem tudok sajnos ez eleg ritka progi szerintem nekem is nagy szerencsem volt hogy le tudtam tolteni de az mar vagy fel eve volt es sajna nem emlekszem honnan toltottem le akkoriban....bocs.

Vendég

Vob-ot hogyan

Barba milyen author progit hasznalsz??

Vendég

Vob-ot hogyan

Köszi a segítséget! A rippelés rendben van, de honnan tudom letölteni a Scenarist Pro-t?

Vendég

Vob-ot hogyan

Szia !
Bocs, ha zavarlak, de lenne egy kérdésem. A tanácsod alapján sikerült pár filmet elkésziteni. Tényleg nagyon jó, müködik is a DVD-mel a RealMagic kártyával. De a napokban vettem egy Pioneer DVD 350-est (multirégiós! kb. 48.000 Ft volt) Ez nem ismeri fel ! De lejátsza azokat a DVD filmeket, amiket a NET-ről lehetett letölteni ISO-ban!
A nyersanyag nem számit neki, lehet Verbatim és Princo is (1x sebbeséggel irva), csak az igy elkészített (ISO-s) filmeket játsza le. Szerintet mi lehet a baj? Találkoztál már ilyennel?
Toshiba DVD-vel irok a Neró progival.

Előre is köszi: Barba

Vendég

Vob-ot hogyan

A dvdet berakod a dvd romba es elinditod a smartripper progit.Ott raklikk a stream processingre.Ott kivalaszod melyik hang savot szeretned es meg a videoanyagot es kivalasztod majd klikk demux extra file.Akkor mar meg is van neked a video es audio filed.Azt beolvasod egy dvd author progiba mondjuk a Scenarist Proba es o mar is elkeszit neked egy dvdet...KESZ

Vendég

Vob-ot hogyan

Sziasztok!
Még kezdő vagyok a dvd-írás terén, ezért kérnék valakit, magyarázza el nekem részletesen, hogyan tudom a *.vob fileokból kiszedni a felesleges nyelveket és feliratokat, valamint új *.ifo és *.bup fileokat csinálni, hogy fel tudjam írni dvd-re úgy, hogy az asztali dvd-lejátszóm gond nélkül le tudja játszani. Előre is kösz!

Vendég

Vob-ot hogyan

Ahoz hogy dts hangsavot vagy ac3-at beillesszel de foleg ahoz hogy feliratot berakjal egy dvdebe ahoz egy eleg komoly progit kell hasznalnod amit Scenarist Pronak hivnak.Ez a legjobb dvd keszito es amit csak el tudsz kepzelni azt meg tudod vele csinalni.En rengeteg regio 1-es dvdet feliratoztam vele....Bar en frame konverziot nem hasznaltam mivel a kivetitom lejatssza az ntscet es a palt is....

Vendég

Vob-ot hogyan

Sziasztok!

Úgy néz ki egyenlőre, hogy megy 2 db dvd-r lemezen a film teljes terjedelmében.Külön rétegenként nem lehet leszedni, csak egyben Backupolva(Smartripper)!Le kell választani annyi 1 Gb-os vob file-t(Pl.Vts_01_4.vob-ig), amennyi 4,7 Gb-ba belefér, illetve az összes Video_ts file-t, valamint Vts_01_0.bup és ifo fileokat is.A másik lemezen szintén szükség van a fenti alapfile-okra és át kell nevezni a többi Vts file-t 01-04-ig(Pl.Vts_01_5 > Vts_01_1 -re), valamint a többi extra is erre a lemezre mehet rá!Így mindkét lemezen ugyanaz a menü van, csak ki kell választani a nyelvet és a feliratot, és onnan folytatja a filmet ahol az abbahmaradt az első lemezen.Rétegváltás nincs, vagyis nem észrevehető!Full minőség hangban és képben!Jelen estetben a példa a Halálsoron volt, ami összesen 7,9 Gb.Szétszedve 3,89 és 4,020 Gb lett.A lemez Pioneer DVD-R.Asztali Pio 535-ben,Samsung M205-ben és a különböző dvd-romban lett lejátszva sikeresen!Egyre olcsób a -r lemez, így érdemes a jobb filmeket így kiírni.
Milyen progival lehet VOB-ot szerkeszteni?Pl. DTS hangsáv beillesztés,R1-e lemez tartalmába felirat beillesztés korrekcióval, NTSC>PAL kép konvertálás korrekcióval!
Aki tud légyszi segítsen!

Vendég

Vob-ot hogyan

lejátszotol is függ, nem szabványos, de van egykét player ami viszi(MBO). Ha elég kicsi a bitráta, akkor még folyamatos is tud lenni

Vendég

Vob-ot hogyan

Nem... kár :smile9: akkor is kellenek a spec. fileok ha CD-re akarom tenni mint ha mp3 lenne?

Vendég

Vob-ot hogyan

Persze, hogy nem. Ha a filmek lemezein is csak oda lennének pakolva a fájlok, akkor azok sem mennének. Valami dvd-készítő progival készíts hozzá menüt, bár lehet, hogy anélkül is megy. Bár bup, meg ifo fájlokra szükség van, abba van az info

Vendég

Vob-ot hogyan

de nem ám!

Vendég

Vob-ot hogyan

nem

Vendég

Vob-ot hogyan

Hello! Ha kiírok egy .vob-ot (konkrétan amik a DVDcenter ftn-n vanank) egy cdre akkor azt betéve egy ASZTALI dvd lejátszóba olvasható lessz a cucc meg megy-e rendesen?
Hang-tesztelés céljából... :smile47:

Vendég

Vob-ot hogyan

Például Power DVD 4.0 kiváló erre.

Vendég

Vob-ot hogyan

szeva ha valaki tudja hogy kell .vob filet lejátszani (melyik programmal?) írjon köszi

Vendég

Vob-ot hogyan

Probálkoztam DVD-R-t írni az instrukciótok alapján.
Iró: Piooneer DVR-103, lemez: Pioneer DVD-R 4.7GB, Soft: Nero 5.5.9.14
Az eredmény: A DVD író be tudja olvasni a kész DVD-R-t, lejátsza!
Más DVD-rom, illetve asztali nem birja beolvasni a lemezt sem.
Olyan mintha egy hibás lemezt raknék be, probálkoznak beolvasni de nem megy.
Érdekesség, hogy néhány DVD-ROM (pl. Toshiba SD-C2512)viszont be tudja olvani a lemez-t és hiba nélkül lejásztható!
Kérlek írjátok meg , hogy találkoztatok-e hasonló jelenséggel.
Köszi!
Cache :smile45:

Vendég

Vob-ot hogyan

Is-is. Mind a kettő szar lett. Pontosabban pl. az IFO-PLAY jól játszotta le, meg a Media player is (VOB-ot), de a Powerdvd-n már lehetett látni, amit az asztalin is, hogy hibás és elakadt a dolog.

De már sejtem, hogy mi a gond... Ugyebár én CSAK magyar szinkronnal processzáltam le (ifoedit) és gondolom ő akkor a magyar angle-t keresi hozzá... Ami a 2-es! Lehet, hogy itt van a kutya elásva! Akkor movie szinten a Smartripper-rel az Angle 2-est fogom lerippelni. Hátha ez a baja.

Talán nem lesz egy 4-edik bug-os Shrek-kem!

:smile13:

Vendég

Vob-ot hogyan

A Shrek-et én is csináltam (igaz, csak SVCD-be), és ha jól emlékszem, akkor az angle4 volt a magyar kezdofeliratokkal... Mindenesetre nem az 1., az általában mindig az eredeti angol.

Segíteni másban nem tudok, mert DVD-R-t nem csinálok, csak MiniDVD-t CDR-re, ott meg úgyis újraenkódolom a képet, meg a hangot (néha).

Amúgy mi fagyott le, a rippelés, vagy a végtermék?

Sanyi

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”