Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MS Windows Vista

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Tami »

- jovoheten szereztem
kölcsönadhatnád az időgéped hogy majd múlt héten kijavítsam a zhm

- jovohetre
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

HU_DW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: HU_DW »

Tényleg felesleges a nagy vasigény miatt nyávogni. Szerintem az XP annak idején nagyobb érvágást okozott és emiatt (is) mindenki szídta, ahogy kell. Most meg pont azok a hangok ragaszkodnak hozzá. 

Ez így van. Itthon egy E6700-es Conroe-m van, és egy gyengébb egymagos gépre tettem fel a múlt héten Vistát. Én azt vettem észre, hogy a másik gépen minden csicsával együtt a Vista nem lassabb, mint az itton az XP, tehát szerintem nem kell aggódni. A memóriát viszont jobban eszi az Aero miatt, ez tény.

Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: tau »

- jovoheten szereztem
kölcsönadhatnád az időgéped hogy majd múlt héten kijavítsam a zhm

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MS Windows Vista

- jovoheten szereztem a cegnel egy tartalek P4-et majd felrakom a veglegeset... es majd megmondom milyen
T A M I . H U

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

... néhány editor (pl. SoundForge) igényli a .Net keretrendszert. A Vistában a legújabb 3.0 van, de ezek a hülye programok az első verziót szeretnék, anélkül nem működnek. Márpedig ha megpróbálom feltenni, akkor kicsit meghülyül a Windows. No és nincs még hozzá ASPI driver sem, ami az audio CD-khez kellene.
Módosítok: megoldva mindkettő. Természetesen én bénáztam.

A .NET-ten ez már örökletes hibája. Nem hiszem, hogy vlaah is foglalkozik vele a MS. - gondolom úgy vannak vele, előbb - utóbb csak elfogynak azok a programok amelyek az 1.x-et használják. (És tán voltak annyira nagyeszűek végre, hogy a 3.0 felülröl komptibilis 2.0-val)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... néhány editor (pl. SoundForge) igényli a .Net keretrendszert. A Vistában a legújabb 3.0 van, de ezek a hülye programok az első verziót szeretnék, anélkül nem működnek. Márpedig ha megpróbálom feltenni, akkor kicsit meghülyül a Windows. No és nincs még hozzá ASPI driver sem, ami az audio CD-khez kellene.
Módosítok: megoldva mindkettő. Természetesen én bénáztam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

MS Windows Vista

No meg valóban nem a végleges verziót nyüstöljük (én még csak nem is az RC2-őt), szóval még sok minden változhat.
Csak a saját nevedben beszélj! Nálam a végleges verzió van fenn.

Tényleg felesleges a nagy vasigény miatt nyávogni. Szerintem az XP annak idején nagyobb érvágást okozott és emiatt (is) mindenki szídta, ahogy kell. Most meg pont azok a hangok ragaszkodnak hozzá.

Legújabb megfigyelésem szerint más módon kezeli a RAM-ot, mint az XP. Nálam néha napokig be van kapcsolva a gép és ilyenkor bizony érezhetően lelassul a cucc. Na itt Vista alatt ezt nem érzem. Másfél napja nem volt restart és olyan gyorsan reagál, mintha most indult volna el.

De azért mondok negatívot is: néhány editor (pl. SoundForge) igényli a .Net keretrendszert. A Vistában a legújabb 3.0 van, de ezek a hülye programok az első verziót szeretnék, anélkül nem működnek. Márpedig ha megpróbálom feltenni, akkor kicsit meghülyül a Windows. No és nincs még hozzá ASPI driver sem, ami az audio CD-khez kellene. Remélem, hamar orvosolják ezeket is.

Vendég

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nekem most az új Ubuntu van és az eddigi vineket mind veri és linuxokat is.
mág az ipodot is felismerte ahogy rádugtam, sőtt, kiolvasta az albumokat és a számokat és berakta a zenelejátszóba, amiről eddig úgy tudtam, hogy csak az itunes tudja
úgyhogy nem lesz viszta itten:)

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

MS Windows Vista

Tegnap próbálgattam a hangparancsokat, de szerintem még nem igazán működik jól. Sok parancsot nem ért meg, illetve azt írja ki, hogy még nem elérhető. Az alap parancsokat gyorsan felfogja, mint pl. zárjon be egy ablakot, vagy nyissa meg az IEt, de pl. ha a start menüt nyitom meg hangal, majd valami programot akarok indítani, akkor azt nem tudja végrehajtani és elkezd keresgélni, pedig ott van előtte az a program, vagy bármi. A tutorial szerint csináltam és mégsem.
Sok jelentősége nincs is. A Magyar változatban nem elsz benne...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Tami is váltani fog, csak most még kéreti magát

Nagyobb a teljesítmény írénye, de ki nem sz*rja le?! Nem 2 évig lesz itt ez a windows, útánna meg egy átlag pc agyonveri teljesítményben egy mai csúcsgépet. No meg valóban nem a végleges verziót nyüstöljük (én még csak nem is az RC2-őt), szóval még sok minden változhat.

Mit ad pluszba ez az XPhez képest? Szerintem sokat, de ez szubjektív.

Jah és még annyi, hogy ha visszaállítód a felületet és kikapcsolod a sok effektet, akkor már nem lesz akkora a teljesítmény ígénye.

Más:
Tegnap próbálgattam a hangparancsokat, de szerintem még nem igazán működik jól. Sok parancsot nem ért meg, illetve azt írja ki, hogy még nem elérhető. Az alap parancsokat gyorsan felfogja, mint pl. zárjon be egy ablakot, vagy nyissa meg az IEt, de pl. ha a start menüt nyitom meg hangal, majd valami programot akarok indítani, akkor azt nem tudja végrehajtani és elkezd keresgélni, pedig ott van előtte az a program, vagy bármi. A tutorial szerint csináltam és mégsem.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Skipper »

- ha azt nezem, hogy mit kapok azert, hogy nagyobb teljesitmenyu gepet kell vennem, haaat khm.
Ez azért igen szubjektív. Pl. Fapaci tutira váltani fog, mert sokkal egyszerűbben kezeli a Vista a Rokut.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MS Windows Vista

Kicsit lassú, szóval valószínűleg még nagyobb gép kéne neki, de így is használható (minden maxon van). - errol beszeltem korabban.., a nagyobb teljesitmenyigenyere
Az XP-nek is nagyobb volt a gépigénye, mint a Win9x-nek.
Továbbra is azt mondom, hogy ha azt nézed, hogy a megjelenlskor milyen HW-en futott az XP, szerintem a Vista legalább olyan jól áll ezen a téren.

- ha azt nezem, hogy mit kapok azert, hogy nagyobb teljesitmenyu gepet kell vennem, haaat khm.
T A M I . H U

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Skipper »

És Ronin továbbra sem a végleges verzióról beszél.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

MS Windows Vista

Kicsit lassú, szóval valószínűleg még nagyobb gép kéne neki, de így is használható (minden maxon van).
- errol beszeltem korabban.., a nagyobb teljesitmenyigenyere

Az XP-nek is nagyobb volt a gépigénye, mint a Win9x-nek.

Továbbra is azt mondom, hogy ha azt nézed, hogy a megjelenlskor milyen HW-en futott az XP, szerintem a Vista legalább olyan jól áll ezen a téren.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MS Windows Vista

Kicsit lassú, szóval valószínűleg még nagyobb gép kéne neki, de így is használható (minden maxon van).
- errol beszeltem korabban.., a nagyobb teljesitmenyigenyere
T A M I . H U

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

MS Windows Vista

Én is folyamatosan nyúzom. Elég jó, eddig minden működött. Kicsit lassú, szóval valószínűleg még nagyobb gép kéne neki, de így is használható (minden maxon van).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

MS Windows Vista

Nekem egyre jobban tetszik. Szépen sorban beüzemelek rajta minden programot, kütyüt, funkciót, amire szükségem van. Ma a külső cuccaimat etettem meg vele. A PDA-hoz már nem a jól ismert (és butasága miatt általam gyűlölt) ActiveSync programot használja, hanem egy teljesen új Mobile Sync Centert, amiben sokkal több dolog konfigurálható és nagyon pofás az egész. Rákötöttem a hálózati zenelejátszómat is a gépre, amit a Vista kapásból felismert és szinte magától beállított mindent, majd megrökönyödésemre udvariasan megkérdezte, hogy milyen muzsikát akarok hallgatni vele most azonnal. Az XP-t órákon át kellett kalapálni, hogy a Rokuval tudjak zenét és netrádiót hallgatni. No, ez itt kb. fél perc volt és már műxik is.

Klassz infók a verziókról, árakról, telepítésről, használatról:
WinSuperSite

E szerint a Home verzió valóban 20e Ft környékén lesz, de a fullos Ultimate sem lesz sokkal több 50ezernél.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

MS Windows Vista

Egy dolog ami nagyon idegesítő számomra, mégpedig hogy mindenre engedélyt kér. Nem hülyeség, mert így sok rosszindulatú progit ki lehet szűrni, viszont kicsit zavaró. Valahogy le lehet tiltani, SGn írtak róla, majd megnézem. A másik ami ide tartozik és érdekes lehet, hogy a laptopon egy pillanatra elmegy a kép, majd besötétedik kicsit mikor megkérdezi, hogy ismerjük e a bizonyos programot és tuti futtatni akarjuk. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt még jól is csinálták meg, mert szvsz valami titkosított részre megy ilyenkor el, hogy egy rossz indulatú program helyettünk véletlenül se tudjon válaszolni erre a kérdésre. Kicsit kényelmetlen az egész, de egy félmegoldás sok progi, vírus ellen. 
Szvsz jó lesz ez, csak annyit kell innen már megcsinálni, hogy stabil legyen és minden fusson rajta (stabilitással nem volt még gondom, de még minden lehet).

Ezt ki tudod kapcsolni a user beállításoknál. (már ha jól értem, miről beszélsz.. )

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

MS Windows Vista

ja ki is próbáltam ezt a 10 ablakos dolgot. Nálam vagy egy egész másodpercet ígénybe vett, hogy visszarakjon 10 ablakot meg egy winampot (x800xt).

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

MS Windows Vista

RC1-et enis probaltam amikor kijott. A felulet kulsore jobban bejon mint az apple osx gyari kinezete. A hasznalhatosaga mar gagyibb sokkal. Az ablakkezeles gyanusan valami bena3d/2d hibrid. Tok szep, meg gyors amikor mozgatsz 1 ablakot, es alig eszik cpu-t. De Pl 10 ablakot rakj egymas fole, windows+D (hide all), majd ujra windows + D (show all) es rendesen lassan epiti fel az ablakokat. Ha full 3d lenne (ala osx), nem igy epulne fel. GAGYI! Pedig amugy frankon zsirul nez ki.
A felület egy vektoros felület lett. Állítólag 3d-s, bár nem tudom mitől 3D-s egy ilyen vektoros felület, nekem nem tűni annak és nem is lenne értelme. Amúgy a feületet a videókártya kezeli el, ezért is kell neki komolyabb 3d-s gyorsító. A CPU terheltésge ebből az okból nem magas. Ha jobb VGA-d lenne, valszleg nem akadna a felület, de ugye még csak most fog kijönni ez az oprendszer és valószínűleg nem a több éves hardverekre van tervezve (9700 nam mai darab).

Ha 3D-s alkalmazást futtatsz, a felületet úgy sem kell megrajzolnia és akkor már az nem terheli a kártyád, szóval szvsz teljesen jól lett megcsinálva.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

MS Windows Vista

No tegnap én is felraktam magamhoz is az RC1-es verziót. Eddig minden működik, csak videó lejátszással volt gond, de az ugye codek. 3dsmax fut rajta, CS:S fut rajta. Eddig ennyi, de folyamatosan tolom fel a cuccokat és meglátjuk.

Alapból a videókártyát megtalálta, nem kellett driver hozzá és szépen futnak is a játékok (legalábbis az az egy szál game jól megy ). Ma kipróbálom, hogy mekkora sebességbeli külömbség van a gyári driver és az ATI beta drivere között, amit Vistahoz ajánl. Valószínűleg az lesz a gyorsabb, max stabilitási hibái lehetnek (bár a vista driverének is lehet). Hangkártyát nem találta meg, tehát hangom nem volt, de talán a véglegesbe már benne lesz a drivere (X-Fi).

Felület az nagyon tetszik, szép, ígényes. Kicsit lassú az egész, de nem vészesen. Én szinte mindent megtalálok benne, durván minden ugyan ott van, mint az előzőben, legalábbis az alapvető felépítés nem változott, most maximum mindent jobban szétszórtak, meg próbálták felhasználóbarátabbá tenni, de annak aki kicsit tapasztaltabb, annak ez pont hátrány lett, mert többet kell kattingatnia.

Nagy problémám, hogy a 2.9-es winampom skine a vistához már nagyon nem illik és elrontja az összképet

Monitor felbontását is indításkor már 1920*1200-ra tette, minden kérdezés nélkül, szal már est sem kell állítgatni.

Új IE egész jó, szerintem ezt fogom használni. Hasonló lett mint a Firefox, de nekem a keresése még mindig nem tetszik. A Firefoxban sokkal jobb, de ez van.

Oldalso eszközbár került bele, ami még egy kicsit feldobja az egészet. Egy két jó dolog azért van rajta. Internetről leszedi az árfolyamokat pl. Rakhatsz rá órát, ami van lent is, szóval inkább csak design miatt érdekes. A jegyzetfüzet viszont kifejezetten tetszik, az XP úgy is tele volt txt fileokkal, amikbe a sok xart írtam. Van időjárás, amit megintcsak a netről húz. Bp.-et be is lehet állítani. Van kis naptár, CPU terhelés mérő és még egy két cucc, amit később biztos lehet még bővítani jó kis cumókkal.

Egy dolog ami nagyon idegesítő számomra, mégpedig hogy mindenre engedélyt kér. Nem hülyeség, mert így sok rosszindulatú progit ki lehet szűrni, viszont kicsit zavaró. Valahogy le lehet tiltani, SGn írtak róla, majd megnézem. A másik ami ide tartozik és érdekes lehet, hogy a laptopon egy pillanatra elmegy a kép, majd besötétedik kicsit mikor megkérdezi, hogy ismerjük e a bizonyos programot és tuti futtatni akarjuk. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt még jól is csinálták meg, mert szvsz valami titkosított részre megy ilyenkor el, hogy egy rossz indulatú program helyettünk véletlenül se tudjon válaszolni erre a kérdésre. Kicsit kényelmetlen az egész, de egy félmegoldás sok progi, vírus ellen.

Szvsz jó lesz ez, csak annyit kell innen már megcsinálni, hogy stabil legyen és minden fusson rajta (stabilitással nem volt még gondom, de még minden lehet).

Vendég

MS Windows Vista

Az AC3Filter nem müxik rendesen Vista alatt.Ez már engem eleve visszatart az áttéréstől, mert nem tudok mozizni.

Ez nálam bonyolultabb és egyszerűbb. A HTPC-n jódarabig marad az XP mivel tökéletesem működik. A HD-DVD miatt lehet majd okosság de szerintem nem lesz baj. Ha pedig nem lesz akkor addig marad az XP amíg akar.
Azon a gépen amelyiken dolgozom cserélem majd az op rendszert a legalapabb Vistára, a Matrox kártyámon úgysem fut az Aero. A másik három gépen is maradhat az XP, esetleg a gyereknek is megveszem, hogy tanulja az újat.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Az AC3Filter nem müxik rendesen Vista alatt.
Ez már engem eleve visszatart az áttéréstől, mert nem tudok mozizni.

Az aktiválás szerintem rendben van, meglátni nem nagyon fogjuk, mert ez egy 32 bites és fel fogom rakni a 64-eset, ha majd rendben lesz minden driver.
Meg lehet, hogy az RTM után lesz még véglegesebb változat...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Vendég

MS Windows Vista

Már hogy ne lenne megoldva az aktiválás!? Nem is olyan nagyon bonyolult, kettő file-t kell felülvágni (meg egy kis macera: plusz egy restart).
Ez is fenn van a torrenteken...

Igen, én is olvastam. Majd megbeszéljük pár hónap múlva.

A Microsoft szerint a Vista Basic nem lesz drágább, mint az XP Home, az meg OEM ennyibe kerül.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

MS Windows Vista

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Kint van a végleges retail verzió (van 32 bites és 64 bites is). Le lehet tölteni a legtöbb file-cserélőről. Feltört ami azt jelenti, hogy szimplán telepíthető, de az aktiválás nincs megoldva, tehát 30 nap után viszlát.
Már hogy ne lenne megoldva az aktiválás!?
Nem is olyan nagyon bonyolult, kettő file-t kell felülvágni (meg egy kis macera: plusz egy restart).
Ez is fenn van a torrenteken...

Valószínű, hogy egy ideig nem is lesz megoldva az aktiválás megkerülése. Szerintem internetes gépeken nem is nagyon fog működni mivel a Microsoft állandóan ellenőrzi a szoftverei kapcsán az aktiválást és ki tudja hogyan lehet ezt megkerülni. Én az XP-t is megvettem, a Vistától sem fogom sajnálni azt a 25 ezer Ft-ot. Az XP-t majd 5 évig használtam megelégedéssel, nekem ennyit megér. A magyar majd tavasszal.
Hol lesz ilyen olcsó a Vista (25e)?

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”