Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!Kitudna nekem segíteni abban, hogy kipróbáltam ezt a kis huncut the filmmachine-t , végig is vártam ezt a mindössze 30 órát  :vazeg: és a végén mit láttam a video_ts könyvtárban? Hát semmit hisz üres volt  vajon miért mit szúrtam el???
Légyszi segítsetek egy kivénhedt öregembernek!
Köszi

Nézz körül a vinyón, a Temp könyvtárban. Valahol biztosan meglesz.

Megnéztem a vinyóimat de sehol nem találtam a kész dvd anyagot. Ahova terveztem ott mindenféle TFM file van mit egy 8,5giga csak a dvd formátum nem jött létre vajh miért?

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Sziasztok!Kitudna nekem segíteni abban, hogy kipróbáltam ezt a kis huncut the filmmachine-t , végig is vártam ezt a mindössze 30 órát és a végén mit láttam a video_ts könyvtárban? Hát semmit hisz üres volt :vazeg: vajon miért mit szúrtam el???
Köszi

Nézz körül a vinyón, a Temp könyvtárban. Valahol biztosan meglesz.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!
Kitudna nekem segíteni abban, hogy kipróbáltam ezt a kis huncut the filmmachine-t , végig is vártam ezt a mindössze 30 órát és a végén mit láttam a video_ts könyvtárban? Hát semmit hisz üres volt :vazeg: vajon miért mit szúrtam el???
Köszi

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Üdvözlet!

Kellene egy kis segítség a The FilmMachine használatához!!! Egy avi-s koncertet akarok dvd-nek átformálni de nem jutok egyről-kettőre. /használati utasítás stb/

Ui: de lehet, hogy csak szerencsétlen vagyok???

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok! 
Láttom itt mindenki profi a témában...

Az én gondom:
DV avi (type 2) megetetve a DVD2SVCD-vel merthogy DVD-t szeretnék belőle, CCE-vel kódol, azonban a hangot nem tudja kiszedni az avi fileból. Egy 44 byte-os file-t hoz létre extract file-nak, ebből meg ugye nem tud később kódolni....
Mi lehet a gond? Találkozott már valaki ezzel? csinált már valaki DV-ből DVD-t a DVD2SVCD progival?

Üdv.

használj pinnacle studió ver.9 est az megcsinálja szépen, és egyszerűen

Szia Fufuka!

Bocs, de pihenni voltam....
Szóval Pinnacle 9...beszerzem, de addig kellene infó:
- ezzel is capture-öljek?
- tudok ezzel szerkeszteni? (most Ulead Studio7-et használok - kezdő vagyok)
- ebben van mpg2 kódoló vagy itt is kell külön valami mást használni?
- DVD formátumot (chapter,...) tudok készíteni vele, vagy ahhoz is kell pl. DVD MovieFactory?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv. BG

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Szeretném megtudni mivel lehet dvd ről levenni a hangot, hogy az cd-n sztereóban szóljon, monduk a kocsiban?
No.1. DVD Audio Ripper
DVD Audio Ripper

+ van egy csomó, de ezek a jobbak
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Írtam egy másik fórumba, de oda kevesebben járnak és még nem érkezett válasz. Ha már úgyis itt vagyok, nem nyitok új topicot, és talán kicsit témába is vág a kérdésem:Arról van szó, hogy Ulead DVD MF 3-ba belvastam egy közel 700 megás avit, ami a prg állítása szerint majd tele is rakja a korongot. Ezzel szemben van egy ~ 1.5 gigás *.mpg file, amit beolvasva, ugyan azokkal a beállításokkal simán ráférne, sőt marad is mellette ~ 30% üresen. Egy 2.3 gigás *.mpg fájlt már sikeresen megírtam DVD-be, még ezen is volt egy kis hely szabadon.
Így jártam, vagy van valami megoldás? Ha átkonvertálnám az avit mpgbe, az segítene, vagy nem érdemes vacakolni vele?
Azért kérdezek inkább, mint kipróbálom, mert nincs valami erős vasam, amivel pár óra alatt át lehetne kódolni a filét.

tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok! 

Az én gondom:
DV avi (type 2) megetetve a DVD2SVCD-vel merthogy DVD-t szeretnék belőle, CCE-vel kódol, azonban a hangot nem tudja kiszedni az avi fileból. Egy 44 byte-os file-t hoz létre extract file-nak, ebből meg ugye nem tud később kódolni....
Mi lehet a gond? Találkozott már valaki ezzel? csinált már valaki DV-ből DVD-t a DVD2SVCD progival?

Üdv.

tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Szeretném megtudni mivel lehet dvd ről levenni a hangot, hogy az cd-n sztereóban szóljon, monduk a kocsiban?
na ez nem egyszerű!!!! egy dvd2avi progival csinálj egy avit a filmről, utána egy goldwave progiba dobd be az avit és az kiveszi wav ba a hangot. utána kiírod és kész

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

T. fórumtársak!

Szeretnék létrehozni 1 menüs DVD-t kb:4.5-6óra film /2 vagy 3film/.
Lehetséges? /persze tudom max vcd minöség lesz/
Már kipróbáltam több progit is de 2óra fölött bedobták a kulcsot /nem 1DVD re fért volna fel/.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!

Az én gondom:

Üdv.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

A gyorsan talulást talán az is jelzi, hogy egyedül az elsőt rontottam el, a második gyönyörűen, a várakozáson felül sikerült - nem az itt kapott segítség miatt.
hanem mert elkezdtél gondolkodni? Ugye ez azért nem olyan nagy baj?

Mástól kértem segítséget. Vannak olyan dolgok, amire akár milyen penge vagy, magadtól nem jöz rá. És mivel már egy het rágták miatta a fülem, nem volt időm átolvasni ezer topicot.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

A gyorsan talulást talán az is jelzi, hogy egyedül az elsőt rontottam el, a második gyönyörűen, a várakozáson felül sikerült - nem az itt kapott segítség miatt.
hanem mert elkezdtél gondolkodni? Ugye ez azért nem olyan nagy baj?

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Írtam egy másik fórumba, de oda kevesebben járnak és még nem érkezett válasz. Ha már úgyis itt vagyok, nem nyitok új topicot, és talán kicsit témába is vág a kérdésem:
Arról van szó, hogy Ulead DVD MF 3-ba belvastam egy közel 700 megás avit, ami a prg állítása szerint majd tele is rakja a korongot. Ezzel szemben van egy ~ 1.5 gigás *.mpg file, amit beolvasva, ugyan azokkal a beállításokkal simán ráférne, sőt marad is mellette ~ 30% üresen. Egy 2.3 gigás *.mpg fájlt már sikeresen megírtam DVD-be, még ezen is volt egy kis hely szabadon.
Így jártam, vagy van valami megoldás? Ha átkonvertálnám az avit mpgbe, az segítene, vagy nem érdemes vacakolni vele?
Azért kérdezek inkább, mint kipróbálom, mert nincs valami erős vasam, amivel pár óra alatt át lehetne kódolni a filét.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Én is már leírtam lehet itt lehet másutt, de mikor anno tavaly novemberben megvettem a DVD írómat, hát biz sok-sok -RW-t gyártottam, ami nem volt olvasható, vagy valami más baja támadt. Az első igazán használható lemezt valamikor karácsony után sikerült egy sima -R-re tenni, minő boldogság volt.Nem hőzöngeni kéne, hanem kicsit türelmesnek lenni, mert sajna ez a hobbi meg ráadásul igen időigényes is (ha a 900-as gépet nézzük akkor meg triplán az) Én türelmet kívánok neked, arra is legalább annyi szükséged van, mint okos tanácsokra.

Gyorsan tanulok, ha van miből. Okés, hogy ez hülyén hangzik ott, ahol minden ezzel van tele, de próbáld meg átrágni magad ezen a rengeteg topicon, akár a keresőt használva. Nem tudok olyan szót beírni, amire nincs ezer találat.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Ha úgy gondolod, hogy nem segítettem, rendben.
Bocs, ha belegázolok a büszkeségedbe, de nem segítettél...

Pedig szerintem neked kellene gy kissé visszevenned magadból. Doki segítőkészen reagált a kérdésedre, te viszont kifogásolod, hogy nem vezet téged végig lépésről lépsére a teendőkön. Miért? Szerintem nyugodtan utána olvashatsz egy kicsit te is, ne várd, hogy a szádba tegyék a sültgalambot...

Nézőpont kérdése. Aki már ért hozzá, annak valószínüleg ez is segítség. Aki nem ért hozzá, annak csak egy program, amit nem ismer, ráadásul még az sem próbálta ki, aki ajánlotta. Annyira nem vagyok láma, hogy ne tudjak kezelni egy programot, ha szépen le van írva, hogy Fájl => Megnyitás => Kovertálás menüt keresd. Még akkor sem, ha netán a program angol. De ilyet én sehol nem olvastam, tehát nem jutottam előrébb.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Komolyan nem értem, miért probléma, hogy nem próbáltam ki... Olvastam róla, mégpedig jókat, megnéztem a guide-ját, nem bonyolult és ingyenes Számtalan alkalommal volt már olyan, hogy mások által ki nem próbált (és ajánlott) programokat egyedül tanultam meg használni. Na mindegy, téma lezárva.

Dokinak adok igazat, még akkor is ha számára a téma lezárva.

Miért ne fordulhatna elő, hogy valaki (akár Ő is) használ egy progit, de az esetleg túl komplikált , vagy fizetős, és drága, de azt kívülről ismeri, viszont nem ajánlaná egy kezdőnek, aki ezt nyilvánvalóan be is vallja.
Viszont hallott, látott, olvasott egy jó, egyszerű progiról, ami egy kezdő számára sem bonyolult, eddig nem szidták hogy ócska, és jó véleményeket olvasott, hallott róla.
Ezekután kérdezem, mit kéne ajánlania egy ilyen kérddésre egy újoncnak?

Szóval ezért én is lehet, hogy így tettem volna, és ezt minden rossz szándék nélkül.
(amúgy meg az ilyen vagdalkozások, csak a segítő szándékú emberek kedvét veszik el attól, hogy máskor is segítsenek. :vazeg: )

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Doki »

Komolyan nem értem, miért probléma, hogy nem próbáltam ki... Olvastam róla, mégpedig jókat, megnéztem a guide-ját, nem bonyolult és ingyenes
Számtalan alkalommal volt már olyan, hogy mások által ki nem próbált (és ajánlott) programokat egyedül tanultam meg használni. Na mindegy, téma lezárva.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Ejnye-bejnye 'gyerekek'. Már megint a vita. Igazság osztóként had jegyezzem, meg hogy mindenkinek igaza van.

Aki DVD-t karcsinálni, annak minimum tisztában kell lenni azzal, hogy mi is az a DVD, video, hogyan épül fel, stb. NTSC PAL, fps, sok a tudni való, de nem reménytelen. Ehhez viszont sokat kell olvasni, tapasztalni.

Ismeretlen progik ajánlani? Ez sem korrekt, ha nincs oda írva, hogy "én ugyan még nem próbáltam".

A DVDLab valóban tud ilyet, de ez sem egy egyszerű program, ezért nem is használom ilyen célra. Inkább ebből indultam ki, ahol tudom, hogy mit és miért teszek:
http://www.videohelp.com/guides.php?link=373
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok! 
Van egy kis problémám. Van egy avi filmem. A DVD2SVCD + CCE 2.5 programmal csináltam belőle DVD-t. Vagyis csak akartam. A program ugyanis csinált nekem egy 3,5 GB-s mpeg fájlt.

Ezzel mit tudok kezdeni? Hogy tudok eből DVD-t csinálni?

A segítő hozzászólásokat előre köszönöm.

Üdv mindenkinek. B. Józsi.

pl. a már említett TMPGEnc DVDAuthor programmal

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Van egy avi filmem. A DVD2SVCD + CCE 2.5 programmal csináltam belőle DVD-t. Vagyis csak akartam. A program ugyanis csinált nekem egy 3,5 GB-s mpeg fájlt.

Ezzel mit tudok kezdeni? Hogy tudok eből DVD-t csinálni?

A segítő hozzászólásokat előre köszönöm.

Üdv mindenkinek. B. Józsi.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Pár napja vettem DVD írót (magyarul láma vagyok), nekiestem egy 3 CD-s SVCD filmnek (Potter varázsló) (a 3 CD-t összefűztem az író mellé kapott CD-n lévő vágó szoftverrel), de igen furán fest az eredmény (amit mellesleg kerek 21 óráig csiált a 900-as cerkámmal). Kockás, csíkos, szal nem a legjobb minőség. Kérdés, hogy hogyan lehetne felírni ezt a 3 CD-s filmet minőség romlás nélkül úgy, hogy az asztali DVD is olvassa?
Én is már leírtam lehet itt lehet másutt, de mikor anno tavaly novemberben megvettem a DVD írómat, hát biz sok-sok -RW-t gyártottam, ami nem volt olvasható, vagy valami más baja támadt. Az első igazán használható lemezt valamikor karácsony után sikerült egy sima -R-re tenni, minő boldogság volt.
Nem hőzöngeni kéne, hanem kicsit türelmesnek lenni, mert sajna ez a hobbi meg ráadásul igen időigényes is (ha a 900-as gépet nézzük akkor meg triplán az) Én türelmet kívánok neked, arra is legalább annyi szükséged van, mint okos tanácsokra.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Pedig szerintem neked kellene gy kissé visszevenned magadból. Doki segítőkészen reagált a kérdésedre, te viszont kifogásolod, hogy nem vezet téged végig lépésről lépsére a teendőkön. Miért? Szerintem nyugodtan utána olvashatsz egy kicsit te is, ne várd, hogy a szádba tegyék a sültgalambot...

Egyébként nagyon sok program van ami videokonvertálással foglalkozik. Szerintem a legcélszerűbb ha előbb kiszeded az mpg fielokat az SVCD-ből pl. VCDGEAR-rel, utáűna meg egy konvertáló programmal a megfelelő formába hozod. pl. pollo Technology No1 Video Converter . ha megvan az mpg, már csak össze kell raknod a DVD-t, mert ugye SVCD-t nem tehetsz ki DVD-re, mert semmi nem fogja neked lejátszani. Ehhez megint jó pár program áll a rendelkezésedre. Ilyen pl. a TMPGEnc DVD Author program.

Sok infotmációt szedhetsz össze pl. a Doom9ről is.

Szóval mielőtt kifogásolod valaki segítőkészségéd, előbb nézz szét magad körül...

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”