Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DivX asztali DVD-n?
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Én még nem láttam, de még csak nem is hallottam, hogy valaki látott volna... Úgyhogy én nem adom fel a reményt a 3-as divx-szel kapcsolatban... Elméletileg a 4-es és az 5-ös kódek is viszi a 3-as divx-et, de a próba hiányában ezek csak találgatások...
A HWSW-n nem csak láttak, de teszteltek is egy készüléket. Sőt vagy 6 oldalban le is írták a tapasztalataikat.
Itt olvashatod is!
DivX asztali DVD-n?
Én még nem láttam, de még csak nem is hallottam, hogy valaki látott volna... Úgyhogy én nem adom fel a reményt a 3-as divx-szel kapcsolatban... Elméletileg a 4-es és az 5-ös kódek is viszi a 3-as divx-et, de a próba hiányában ezek csak találgatások...
mert azok SZOTFVERBŐL lekezelik, de itt hardverről van szó ... fix hardverről, amit dedikáltan a divx4/5 hez készítettek
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Fiukák!
Látott már valaki ilyen készüléket? És ha igen merre felé lehet kapni? :smile47:
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
A CeBit-en ez a DVD lejátszó volt ott mind Divx képes
KiSS DVD Player DP-450
ISO MPEG-4 and DivX (Ver. 4 & 5)
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Sziasztok!
Lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de a nyitólap DivX a CEBIT-en cikkében az asztali divx lejátszók kompatibilitásánál fel van tűntetve a 3-as (3.xx) divx is... Lehet, hogy nincs még minden veszve, vagy csak egyszerű elírás??? :smile47:
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Én az MM-ben 65-ért láttam.(Egy játékkal!) Persze én sem mondtam hogy ez a megoldás ingyen van, de sokkal rugalmasabb mint a Kiss féle lejátszó és még a chippel sem drágább nála. És mint írtam még játszani is lehet vele, ami szintén +. Én még a laptopos "verziónál" is ezt tartom jobbnak, és olcsóbbnak is.(Persze ha most szigorúan a videózásról beszélünk, mert azért a laptop sok minden másra is jó)
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Az xbox maga úgy 80 körül van, ha jól tudom?
Kell hozzá a modchip, hogy olvassa az írt lemezeket és a dvd pack. Utána jöhet a media player!
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
drága és a képkimenete is hagy némi kívánni valót
ráadásul elég modern gépnek kell lennie, hogy az új Xvideket is vigye és legyen a hangkártyáján digital out
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Notebookban legalább 800-1000Mhz kell a biztos és akadásmentes Divx nézéshez. Ezen kívül láttam shared memoriás VGA kártya TV kimeneti képét és nem volt olyan szép, mint az én Geforce4-emnek. Szóval szerintem ki kell várni mire a P-III ezres gépek ára leesik használtan 150 rugó alá.
A másik, hogy ha már erről beszélünk sok olyan egybe integrált alaplap létezik ami sokkal jobb megoldás ennél (és olcsóbb). A VIA-nak is van egy 12x12 cm-es alaplapja integrálva rá VGA, hangkártya, processzor. Csak RAM és vinyó kell bele.
De a legegyszerűbb a sokat emlegetett X-Box. Olcsó és mindent tud ami a Divx nézéshez szükséges.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Sziasztok,
Mivel nagyon döcögősen indul az asztali divx lejátszók története ezért kollégámmal arra jutottunk hogy az ideális megoldás egy csendes kicsi laptop, amit akár a tévé mellé állítva rádiós billentyűvel vezérelve akár a dohányzóasztal alsó polcáról játsza a filmeket.
Elég egy alsó-közép kategóriás laptop amin van tvoutos vga kártya, akár úgy felrakva a programokat hogy célgépként használja az ember.
Jó megoldás ha nem akarod a nappaliban tartani az asztali pc-d. Várom a véleményeket.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
"Meg repülő autója is lesz mindenkinek."
Fluxuskondenzátorral!
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Hát sajnos erre én is emékszem.. Ez elég szomorú is. Itt kezd el gondolkodni az ember, hogy inkább elmegy moziba, meg vesz dvd-ket... :-)
Szerintem ez az egész divx dolog addig lesz aktuális míg itthon is nem 50 cent lesz egy dvd-r (mint kint már most is) és picit még lemennek az írók árai, mondjuk már most sem olyan vészes..
Már most is elég sok dvdr van warezba, mondjuk azért divx-et még könnyebb leszedni, de csak idő kérdése az egész.. 1-2 év és szerintem ejtve lesz az egész.
Meg repülő autója is lesz mindenkinek. :-)
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Egy ellenpélda rögtön van, mikor megjelent a legújabb istentudja hanyas verziójú xvid akkor azzal készítették a Red Dragon screenert. Mindenkinek update-elni kellett a codecet mert a régin hulla minőségű volt.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha frissítik az encoderét egy formátumnak (xvid pl.) attól még nem biztos, hogy a decodert is változtatni kell.
Magyarul lehet úgy fejlesztgetni egy bizonyos formátumhoz tartozó encoder programokat, hogy attól még a betömörített stream szabványos marad.
Szóval elképzelhető, hogy még húsz újfajta XVID-et is kihozhatnak, és menni fog vele a KISS gép.
De mittudomén egyébként. :-)
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Valahol megvan nekem, (még a forráskód is) elöbányászom ha nem felejtem el.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Sziasztok valaki tudna esetleg mondani egy ojan helyet ahol le lehet tölteni M-pLAYERT-x-box hoz?Elöre is köszönöm!!
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
)))
sollinka: xvidböl 2 naponta van uj build biztosan mindet vinné ? ;-)
XBOX tényleg nyerőnek látszik, az ára miatt is. Kiváncsi lennék egy XVID+AC3+szb kombóra, és h milyen képminöséget tud.
Konkrét tapasztalata van vkinek ? Ugyértem aki rendelkezik ilyennel, irjon már ide egy 40 sort
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
"csak kölcsön nem ad hó végén..." Talán egy firmware frissítés megoldja. Ha igen, azonnal szóljatok.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
A HWSW topicban is vita tárgya volt a téma. Alapvetöen Simonnal értek egyet, ez a cucc ennyi pénzért szerintem nem nyerö. A késöbb kijövö feature-ök már mind szoftveres megoldások lesznek (lásd Ogg Vorbis, AC3 hang lejátszás) mivel a hardver az fix. Szerintem az ilyen "laza" szabványokhoz mint a Divx, XVid nem olyan jó egy olyan "bebetonozott" hardver mint egy asztali lejátszó. A DVD szabvány abszolút kötött, ott müködik is a dolog.
Annyit tennék csak hozzá, ha mindenképpen "asztali" cucc kell akkor én inkább egy XBoxot vennék. Olyan Media Player van hozzá, hogy csak kölcsön nem ad hó végén... És rendszeres a frissítés. A harddisk-röl is megy a lejátszás, söt a Etherneten keresztül hálózatról is. Ráadásul még olcsóbb is, és még játszani is lehet vele. Ja és még lehet is kapni nálunk.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Csak, hogy ne legyetek 2 személyes topic
Szerintem azért ebben a DiVX kompatibilis lejátszóban valami dolog, csak még elég gyerekcipöben jár. Hasonló a volt a helyzet az svcd-kkel, vagy akár a vcd-kkel amikor az elsö dvd lejátszók nem, vagy korlátozottan támogatták. Ugya sok lejátszó még az írt cd-t sem olvasta. Jött a duma, hogy a kalózkodás fékezése miatt (is) van ez. Aztán most nem lehet olyan dvd lejátszót eladni, ami az svcd-t írott lemezröl ne játszaná le. Nem is szólva az mp3-ról. A DiVX a "mozi MP3-ja ". Bár tiltani akarják mindenhol azért utat fog törni magának!
Számítógépen is lehet svcd-t lesni, de azért dvd-n sokkal jobb. Elég ha csak a képkimenet minöségbeli különbségét vesszük alapul. A hangkártyák zajosságáról nem is szólva. Szerintem pár hónap, vagy max egy év és lesznek olyan asztali dvd-k amik a számítógépeket messze megszégyenítik divx lejátszásban. Ezt én csak merevlemezzel tudom elképzelni, mert a cd-röl lejátszott divx a változó bitráta miatt elég szaggatóssá is válhat. Ha meg már van benne merevlemez és DiVX dekódolásra is alkalmas chip, akkor csak egy lépés az enkóder és máris kész a merevlemezes felvevö/dvd lejátszó kombó. A DiVX-ben kódolt felvétel persze nem éri el a Mpeg2-es merevlemezes felvevök legjobb minöségét, de itt nem is a csúcsminöség a fö cél.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Jah, és mégegy én körülöttem is van 1-2 modernnek mondható számítógép (azért nem felhőtlen velük az élet)
A videokártyákon nem jön ki RGB+szívesebben használok egy rendesen megépített koax kimenetet, de lehet hogy tényleg rosszak a következtetéseim.
Egyébként a Kissnek lesz egy olyan gépe is hamarosan ami tartalmaz majd egy 80 Gb merevlemezt is + tunert + Ethernet
portot és továbbra is müxik DivX-el így tudsz rögzíteni a merevlemezre. Az 80 Gigára nem 1-2 perc. Tudom a számítógép is tud ilyet én is használom, de könyörgök ezek célkészülékek (amatöröknek is).
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
1.) A szoftver folyamatosan frissül, a hibák javitódnak
2.) A Jamo gép=Kiss
3.) És az árára miért mondod hogy 120 ezer forint, még nem is forgalmazzák.
Csak lehet hogy gondolkodnak rajta és ezért is érdeklődnek ...
4.) A te eseted bevallom tényleg speciális, nálam nem megy 24h-ban folyamatosan a gép velem egy szobában.
Az érveidet elfogadom, ez is egy nézet: varietas delectat.
Jó lenne nem kétszemélyes topicnak lenni! Nem kardoskodnék ha nem muszáj, továbbra is csak érdeklődöm.