Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio szoftverek

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: madmedve »

szívesen
s persze mindkettő progi be tudja vizsgálni accuraterip adatbázis alapján is az egész albumot
s az se több idő

Számomra ez az adatbázis dolog egyébként kicsit vakulj paraszt mozgalom. Főleg magyar CD-ket veszek eredetiben, ott legtöbbször én rippeltem először... A legbiztosabb csak a test & copy, és a zenefájlból újra kinyert crc-k összevetése. Most, hogy ez egyszerűbb lett, lehet, megint berippelem majd pár CD-met.

Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor

Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Akkor ez így tökéletes megoldás. Köszönöm! Meg másoknak is az építő hozzászólást. Sokat fejlődött az egész, mióta utoljára komolyabban foglalkoztam vele. Az egész accurate-ben ezt az ellenőrzést utáltam a legjobban...

szívesen
s persze mindkettő progi be tudja vizsgálni accuraterip adatbázis alapján is az egész albumot
s az se több idő

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

a "fizikai" fájlt kicsomagolja s azon elvégzi a crc érték meghatározását
szal nem egy előre beégetett crc érték kiolvasásáról van szó

Akkor ez így tökéletes megoldás. Köszönöm! Meg másoknak is az építő hozzászólást. Sokat fejlődött az egész, mióta utoljára komolyabban foglalkoztam vele. Az egész accurate-ben ezt az ellenőrzést utáltam a legjobban...

Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Hogyan kerül oda ez az adat?

a "fizikai" fájlt kicsomagolja s azon elvégzi a crc érték meghatározását
szal nem egy előre beégetett crc érték kiolvasásáról van szó

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

foobar-ba van olyan "addon" hogy Verifier
vagy ott van a cuetools verify funkciója

ezek kb. 10-15mp alatt kidobják a lossless által tárolt wav crc értékét

Hogyan kerül oda ez az adat?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Hogyan? Ha van egyszerűbb módja, kíváncsi vagyok, persze.

Az már biztos, hogy a makrós progi időközben elavult, és nem találok friss példányt.

foobar-ba van olyan "addon" hogy Verifier
vagy ott van a cuetools verify funkciója

ezek kb. 10-15mp alatt kidobják a lossless által tárolt wav crc értékét

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

Hogyan? Ha van egyszerűbb módja, kíváncsi vagyok, persze.

Az már biztos, hogy a makrós progi időközben elavult, és nem találok friss példányt.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

qqriq

Ha image készítésnél is készülhet ilyen trackekre bontott log, akkor - elvileg - semmi akadálya, hogy accurate legyen. Ez számomra újdonság, és eddig egy darab ilyen rippel sem találkoztam. Bár image-t ezután sem tervezek, biztos ki fogom próbálni.
Attól a zenét én is hallgatom, ha hibás, de nem jelölöm accurate-nak.

KMT

Igen, legfontosabb az ellenőrizhetőség. Ha nem felel meg a legszigorúbb accurate kritériumoknak, de a crc-k stimmelnek, én már annak tekintem, de ezzel nem mindenki van így.

Akkor a módszerem, sk61-től tanultam. Semmi csodatrükk, pofonegyszerű az egész.
Mit ellenőrzünk? Alapvetően azt, hogy a log adatai tényleg egyeznek-e a hozzá tartozó zenei késztermékkel.
A művelet: a kész zenefájlokat újra rippeljük EAC-val, és az így nyert crc-t összevetjük az eredeti loggal. Így fel lehet deríteni a hamis avagy hibás logokat, vagy egyéb módon sérült vagy megváltozott, esetleg rosszul elkészült zenefájlokat. Saját rippeknél is melegen ajánlott, főleg ha új meghajtót veszünk használatba.

A folyamat (5-10 perc):
Én wav-ot készítek foobarral a rippelt lossless anyagból (nem bízom a Nero-ra), ezt behúzom a Nero-ba, és audio CD-t készítek a virtuális meghajtóval. Persze DAO, és ne manipuláljon semmit a Nero, csendek, szünetek, stb. Kapok egy Image-t. Ezt betöltöm Daemon-ba, és EAC-ban kiválasztom a megfelelő meghajtót. (Semmiképpen ne hagyjuk, hogy az Accurate adatbázis itt beállitsa magát, és adatokat gyűjtsön!!!) Ennél minden ugyanúgy legyen beállítva, kivéve az olvasási offset, ami 0 (nulla). Elég F4 gap detection, és elég a sima copy, hiszen csak az elkészült log-ra lesz szükség. Ezt összevetjük az eredeti log crc-ivel, és ha egyezik, hátradőlhetünk.

A logok összevetésére létezik egy segédprogram, sk61 írta excel-ben, és makrókat használ, nem kell böngészni a crc-ket. Utánakeresek, hol lehet letölteni, nekem sincs friss példány.

Ezt nem értem.

de miért nem a fájlból olvastatod ki a crc értékeket?
mert végülis ezt csinálod csak futsz még pár kört

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

qqriq

Ha image készítésnél is készülhet ilyen trackekre bontott log, akkor - elvileg - semmi akadálya, hogy accurate legyen. Ez számomra újdonság, és eddig egy darab ilyen rippel sem találkoztam. Bár image-t ezután sem tervezek, biztos ki fogom próbálni.
Attól a zenét én is hallgatom, ha hibás, de nem jelölöm accurate-nak.

KMT

Igen, legfontosabb az ellenőrizhetőség. Ha nem felel meg a legszigorúbb accurate kritériumoknak, de a crc-k stimmelnek, én már annak tekintem, de ezzel nem mindenki van így.

Akkor a módszerem, sk61-től tanultam. Semmi csodatrükk, pofonegyszerű az egész.
Mit ellenőrzünk? Alapvetően azt, hogy a log adatai tényleg egyeznek-e a hozzá tartozó zenei késztermékkel.
A művelet: a kész zenefájlokat újra rippeljük EAC-val, és az így nyert crc-t összevetjük az eredeti loggal. Így fel lehet deríteni a hamis avagy hibás logokat, vagy egyéb módon sérült vagy megváltozott, esetleg rosszul elkészült zenefájlokat. Saját rippeknél is melegen ajánlott, főleg ha új meghajtót veszünk használatba.

A folyamat (5-10 perc):
Én wav-ot készítek foobarral a rippelt lossless anyagból (nem bízom a Nero-ra), ezt behúzom a Nero-ba, és audio CD-t készítek a virtuális meghajtóval. Persze DAO, és ne manipuláljon semmit a Nero, csendek, szünetek, stb. Kapok egy Image-t. Ezt betöltöm Daemon-ba, és EAC-ban kiválasztom a megfelelő meghajtót. (Semmiképpen ne hagyjuk, hogy az Accurate adatbázis itt beállitsa magát, és adatokat gyűjtsön!!!) Ennél minden ugyanúgy legyen beállítva, kivéve az olvasási offset, ami 0 (nulla). Elég F4 gap detection, és elég a sima copy, hiszen csak az elkészült log-ra lesz szükség. Ezt összevetjük az eredeti log crc-ivel, és ha egyezik, hátradőlhetünk.

A logok összevetésére létezik egy segédprogram, sk61 írta excel-ben, és makrókat használ, nem kell böngészni a crc-ket. Utánakeresek, hol lehet letölteni, nekem sincs friss példány.

livestrong
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 656

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: livestrong »

Viszont létezik olyan módszer, amivel bármelyik rip ellenőrizhető kb 5 perc alatt. Ha érdekel, leírom.

Szisztok!
Ez engem is érdekelne!

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Viszont létezik olyan módszer, amivel bármelyik rip ellenőrizhető kb 5 perc alatt. Ha érdekel, leírom.

Image-dzsel az a baj, hogy egyrészt nincs semmilyen adatbázisa, másrészt ha 10 trackből csak 9 jó, és egy sosem lesz az, akárhogy próbálkozol (nekem volt ilyen magyar kiadásom, hagytam a fenébe), akkor mire ezt kideríted image-nél, mi a baj, annyi idő alatt 2 lemezt berippelsz trackekre bontva. Ráadásul az is időbe telik (több rip), mire kiderül, hogy esetleg a lemezeid gyengék, vagy egyszerűen elromlott a meghajtód, vagy egyéb okból alkalmatlan hibátlan rippelésre. Elvileg persze lehetséges image-be is accurate rippet készíteni, de sosem próbáltam, és gyanítom, hogy ellenőrizni sem lehet a helyességét a segédprogrammal.

Szerintem ha van olyan megoldás amivel még lehet ellenőrizni az eredetiséget (bithelyességet) akkor nyugodtan leírhatod. Szerintem több embert is érdekelhet!

az hogy track-re van bontva vagy image attól az egésznek a minősége és adatbázisa ugyan az lesz, max bizonyos eszközök nem megfelelőképpen kezelik
ellenőrizni is ugyan úgy lehet mintha track-re lenne bontva

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: qqriq »

@madmedve

Nekem a kizárólagosságra tett kijelentéseddel volt csupán problémám. Amúgy az EAC készít log fájlt akár trackenként, akár image-be készíted a ripet, és ott mutatja a copy %-os állapotát. Image készítése esetén ha valamelyik számmal gond van a lemezen, az a rip közben is látható, az EAC a beállításoktól függően visszaveszi a lemez fordulatát és többször próbálja olvasni ugyanazt az adatot, addig, amíg nem sikerül hibátlanul. Ha valamelyik track hibás a lemezen, azt egyik másolási metódus sem másolja le, hacsak a beállításokat át nem állítod. De akkor már nem beszélhetünk 100%-os copyról.
Amúgy én nem olvasási hibák alapján hallgatok zenét, azaz ha nekem tetszik egy album, nem érdekel, hogy a másolat egyik számában van-e egy nyúlf@sznyi hiba vagy nincs. Mindenképp megtartom.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: KMT »

qqriq, teljesen ésszerű, amit mondasz. Sőt, nem tökéletesen beállított, tehát nem accurate rippel is lehet hibátlan (pattogásmentes, bithelyes) másolatot készíteni, viszont ezt az életben sosem tudod majd eldönteni róla egzaktul, vagyis matematikai, számszerűsíthető alapon, ez a gond.

Nem attól tökéletes, hogy be van kapcsolva az accurate rip. Ennél akkor már fontosabb a test&copy.

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

qqriq, teljesen ésszerű, amit mondasz. Sőt, nem tökéletesen beállított, tehát nem accurate rippel is lehet hibátlan (pattogásmentes, bithelyes) másolatot készíteni, viszont ezt az életben sosem tudod majd eldönteni róla egzaktul, vagyis matematikai, számszerűsíthető alapon, ez a gond.

Az accurate adatbázis tényleg csak valószínűsít. Viszont létezik olyan módszer, amivel bármelyik rip ellenőrizhető kb 5 perc alatt. Ha érdekel, leírom.

Image-dzsel az a baj, hogy egyrészt nincs semmilyen adatbázisa, másrészt ha 10 trackből csak 9 jó, és egy sosem lesz az, akárhogy próbálkozol (nekem volt ilyen magyar kiadásom, hagytam a fenébe), akkor mire ezt kideríted image-nél, mi a baj, annyi idő alatt 2 lemezt berippelsz trackekre bontva. Ráadásul az is időbe telik (több rip), mire kiderül, hogy esetleg a lemezeid gyengék, vagy egyszerűen elromlott a meghajtód, vagy egyéb okból alkalmatlan hibátlan rippelésre. Elvileg persze lehetséges image-be is accurate rippet készíteni, de sosem próbáltam, és gyanítom, hogy ellenőrizni sem lehet a helyességét a segédprogrammal.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

... Az egyetlen, akár ezerszer is ellenőrizhető módja a hiba nélküli CD másolat készítésnek a trackekre bontott accurate rip.....

Miért csak trackekre bontva jó? Miért is nem lehet hibátlan a wav image fájl egy cue-val?
Egyébként az accurate rip a nagyszámok alapján feltételezi, hogy ha valami már többek által be lett húzva és az én ripem egyezik velük, akkor jó. De mi van akkor, ha egy albumról csupán 2 vagy 3 feltöltött adat áll rendelkezésre és azzal veti össze az enyémet. Kié a jó? Ezért írtam, hogy a saját rip készítésekor inkább bízom a hw (olvasó) és a sw (pl. EAC) pontos beállításában.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Szeretnék egyetérteni, de nem tudok. Az egyetlen, akár ezerszer is ellenőrizhető módja a hiba nélküli CD másolat készítésnek a trackekre bontott accurate rip. Az összes többi mód többé vagy kevésbé kétséges eredményhez vezet. Az ördög sosem alszik. Bárcsak minden kedvencemet magam rippelhetném be...

Igen ez így van, mivel a lossless rip-elés (helyesen!) mindig ugyan azt a végeredményt fogja hozni. Tehát ha az adatbázis szerint bármilyen egyezés vagy akár különbözés van az accurate adatbázishoz viszonyítva akkor az önmagába helyes rip-elés (max helytelen az offset érték, de az adatbázis is statisztikára épül!)

helytelen rip-elés vagy lossy meg mindig különböző értéket fog felvenni

szal tényleges minőség ellenőrzésre az accuraterip a legalkalmasabb

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

Pfff... Megvan a válasz a hivatalos fórumról:

Non compliant cuesheets are not supported by fb2k. (A noncompliant cue-kat nem támogatja a foobar.)

Pont. Ennyi. Mindig is "noncompliant" cue-kat készítettem (accurate rip ajánlás), de sosem tudtam, mire alkalmatlan: hát a lejátszásra, mégpedig a benne foglalt indexelt szünet (INDEX 00) elhelyezkedése miatt. Gyors megoldás lehet az indexek egyszerű kitörlése az eredeti megőrzése mellett. Ezt fogom most kipróbálni.

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

Szeretnék egyetérteni, de nem tudok. Az egyetlen, akár ezerszer is ellenőrizhető módja a hiba nélküli CD másolat készítésnek a trackekre bontott accurate rip. Az összes többi mód többé vagy kevésbé kétséges eredményhez vezet. Az ördög sosem alszik. Bárcsak minden kedvencemet magam rippelhetném be...

Ettől még élvezettel hallgatok hanyagul rippelt zenék sokaságát, mert csudajó. Viszont ezek után csak nem hagy nyugodni a dolog. Ha kell, és bírom angollal, egészen a foobar legfelsőbb készítőjéig elmegyek, mivel jelen pillanatban nem látok más értelmes megoldást...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Egyébként érezhetően terjednek az accurate rippek. Kár volna az útjába állni, ha már egyszer nincs más mód, hogy gyorsan ellenőrizzük a rippek minőségét.

Sajnos ez még nem biztosíték a minőségre. Saját rip készítésekor inkább bízom a hw (olvasó) és a sw (pl. EAC) pontos beállításában.

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

Legalább 3 indokot tudok, hogy ez miért lenne jó megoldás, de legalább ugyanennyit, hogy miért nem. Ez sajna csak további gondokat szülne nekem. És a beszerzett release-eken egy jottányit sem segít.

Egyébként érezhetően terjednek az accurate rippek. Kár volna az útjába állni, ha már egyszer nincs más mód, hogy gyorsan ellenőrizzük a rippek minőségét.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Megoldás lehet a problémádra, ha nem trackenként ripeled be az albumot, hanem image fájlba (1 db nagyméretű wav, vagy flac + cue fájl). Az így kapott cue fájlt a foobarba betöltve a trackeket különállóan látod és nincs gond a számok közti szünetekkel sem.

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

Kipróbáltam, tényleg jó a progi. Köszönöm a segítséget!

Kis utánajárással sajnos a betegség ezzel együtt fennáll, bár egy tünetet sikerült orvosolni. Kezdem érteni, mi a gond. Az indexelt szünettel, amit a cue információként hordoz, nem tud mit kezdeni a foobar. Vagyis nem is akar, hiszen ezek a szünetek egyébként "default" hozzá vannak fűzve az előző track végéhez magában a zenefájlban.
A foobar az indexelt szüneteket tartalmazó cue-val nem tud mit kezdeni. Itt persze különálló trackeknél jelentkezik ez. Ha ugyanezt a cue-t ráhúzom az EAC-ra, minden pöpec, vagyis ha kiírom, az asztali játszón ezek az indexelt szünetek ott lesznek.

Namost, innen két irányba visz az út. Egyrészt érthetetlen, hogy a foobar miért nem kezeli ezt a látszólag mákszemnyi problémát, hiszen az indexelt szünetet tartalmazó cue - akadémiailag - a tökéletes (accurate) rip szerves része. Ha nem játszom le asztalin, ez persze sosem válik láthatóvá.
Másrészt viszont elvezet ahhoz a rippelési problémához, hogy másféle cue fájlokat gyártsak, amiket egyben listafájlként is használhatok. Ekkor már csak a mások - egyébként tökéletesre gyártott - cue fájljait nem fogom tudni így használni. He-he.

A tökéletesség visszaüt. A legegyszerűbb megoldás mégiscsak az volna, ha a foobar nem akadna fenn a problémán.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Csináltam ezzel egyet és ez alapján javítottam le a tiedet.
Te is használd ezt, szuper kis progi.

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio szoftverek

Köszi Fenyő, király vagy!

Már csak az a kérdésem, ezt a télapónak melyik zsákjából rántottad elő? Mert azt ugye mégsem várhatom, hogy százas nagyságrendben kijavítgasd a cue fájljaimat. Nem ragaszkodom betegesen a cue-hoz, viszont ha választani lehet, inkább az m3u-kat gyomlálnám ki véglegesen, mert okoztak már visszafordíthatatlan balesetet.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: fenyő »

próbál meg így:

REM GENRE Electronic
REM DATE 1991
REM DISCID 2504A704
REM COMMENT "ExactAudioCopy v0.99pb4"
PERFORMER "The Prodigy"