Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DivX asztali DVD-n?

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Simon jól gondolom, hogy te már megoldottad vagy tudod a választ.
A megérzésed nem csal ifjú Skywalker.

A megoldás roppant egyszerű. A kártya felbontását állítsd 848x480-ra. Ez szabványos felbontás megtalálod az üzemmódok között. Így összenyomja a képet. Ezt a wide TV-n csak szét kell húzni és kész is.

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

Írok inkább egy kicsit részletesebben mert utálom a félmondatos leírásokat. Amiről gyakorlati tapsztalatom van az a következő:Ati Radeon 8500
Nvidia Geforce4 (NV17-es chippel)
Matrox G450 Dualhead

A három közül a legszebb 2D-s képe a Matroxnak van. A három közül a legszebb TV kimenete a Matroxnak van. Az Ati-n és az Nvidián állítani kell a TV kimenetet, méretezni kell és elhelyezni, a Matrox minden állítás nélkül hibátlanul méretezi és helyezi el a képet. Az Ati-n és az Nvidián az anamorph képért át kell állítani a kártya felbontását a Matrox ezt enélkül is tudja. Az Ati és az Nvidia bármilyen fps-es filmet (25, 23.976) gond nélkül megjelenít, a Matroxnal ehhez segédprogira van szüksége a DivxG400-ra. Ez utóbbi viszont talán az egyik legszebb feliratozó progi is tehát érdemes ettől függetlenül is használni.

Nekem két problémám van a Matroxal. Az egyik, hogy a Dolby Digital hangú filmek akadnak (képileg), a másik, hogy lehetetlen sokat kell várni, hogy bekapcsolja a TV kimenetet. Ez MicroDVD esetén 3-4mp, de MediPlayer esetén akár 20mp is lehet. Azonban a fenti hibákat eddig egy Matrox tulajdonos sem tapasztalta és nekem PCI buszos kártyám van ezért valószínű, hogy ez ennek a rákfenéje.

Simon jól gondolom, hogy te már megoldottad vagy tudod a választ.

Végigfutottam, végignéztem az eddigi bejegyzéseket ("Divx a TV-n"-t is), de nem találtam választ (vagy csak figyelmetlen voltam?).

Szeretnék Divx filmet nézni a Wide-os tv-n nekem is Nvidia Geforce4-esem van (talán NV17-es chippel). A képet gyönyörűen meg tudom jeleníteni a tv-n ezzel semmi gond nincs (bár, ha nem az erősítőn keresztül megy a kép, akkor van benne két halvány csík a középen). Azonban anamorph-ként szeretném megjeleníteni a TV-n, hogy utána már csak wide-ra kelljen állítani a TV-n a képet. Az egyik megoldás a TVTool lenne, de ez ugye nem támogatja az NV17-es chipet. Letöltöttem az nView 2.0-s user guide-ját de az sem tesz említést róla.

UI: Ha valaki más is tudja a megoldást ne kíméljetek.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Írok inkább egy kicsit részletesebben mert utálom a félmondatos leírásokat. Amiről gyakorlati tapsztalatom van az a következő:
Ati Radeon 8500
Nvidia Geforce4 (NV17-es chippel)
Matrox G450 Dualhead

A három közül a legszebb 2D-s képe a Matroxnak van. A három közül a legszebb TV kimenete a Matroxnak van. Az Ati-n és az Nvidián állítani kell a TV kimenetet, méretezni kell és elhelyezni, a Matrox minden állítás nélkül hibátlanul méretezi és helyezi el a képet. Az Ati-n és az Nvidián az anamorph képért át kell állítani a kártya felbontását a Matrox ezt enélkül is tudja. Az Ati és az Nvidia bármilyen fps-es filmet (25, 23.976) gond nélkül megjelenít, a Matroxnal ehhez segédprogira van szüksége a DivxG400-ra. Ez utóbbi viszont talán az egyik legszebb feliratozó progi is tehát érdemes ettől függetlenül is használni.

Nekem két problémám van a Matroxal. Az egyik, hogy a Dolby Digital hangú filmek akadnak (képileg), a másik, hogy lehetetlen sokat kell várni, hogy bekapcsolja a TV kimenetet. Ez MicroDVD esetén 3-4mp, de MediPlayer esetén akár 20mp is lehet. Azonban a fenti hibákat eddig egy Matrox tulajdonos sem tapasztalta és nekem PCI buszos kártyám van ezért valószínű, hogy ez ennek a rákfenéje.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Gordon314: attól függ: az egyik ut a Simon T. féle Matrox, tényleg szép képpel csak kicsit sem egyszerű kitenni a képet a TVre szerintem.
Ezzel nem értek egyet. A Matrox Dualhead-es tehát gyk. semmit nem kell csinálni csak elindítani a filmet és az megjelenik a kimeneten anamorph formában. A Geforce vagy Ati kártyáknál (már amilyeneket láttam és van nekem), mind át kell méretezni a képet, hogy szélesvásznú lehessen a TV-n. Ez sem egy nagy művelet de bonyolultabb, mint a Matroxnál.
Az biztos, hogy a legszebb 2D-s képe a Matroxnak van és tapasztalatból mondva a TV kimenete is a Matroxnak a legszebb. De játszani azt nem lehet vele. Egyáltalán.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: arty »

Gordon314: attól függ: az egyik ut a Simon T. féle Matrox, tényleg szép képpel csak kicsit sem egyszerű kitenni a képet a TVre szerintem.

A másik, hogy veszel egy olyan geforcot amire jó minőségü tvchip került. Utánanézni a www.tvtool.de oldalon tudsz, de a vásárlás előtt érdemes szemre is meggyőződni az adott kártyán levő chipről.(pl Inno geforce mx400-ast láttam már a rossz chrontel 700x es ill. a jobb bt869essel is!)
Ráadásul ha váltanál egy Leadtek Gef2MX-re, különös anyagi áldozatot sem kivánna!

Így a tvtoolt használva akár bilentyüzet shortcutokkal (pl Shift+F5 = TV, 720*576, PAL) vezérelhetnéd a kimenetet. (innen csak egy apró lépés egy soros porti infravevő -> távirányítás...)

Feltéve ha játékra nem kell a kártya ...

De szerintem ha ezt nemis, a live!-ot mindenképpen vezesd ki az erősítődre!! A DPL2 sosem lesz DD51 !

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

gordon314: szerintem cseréld ki a 7100asodat, és kábelezd csak be svideon a képet, ill. valahogyan az ac3mat sem ártana kivezeted, nem hiszem h olyan sokba kerüle mindez! Viszont a filmek élvezeti szintjének erösen emelkednie kell a papírforma szerint
Kösz a javaslatot, de ennyit nekem most nem ér a dolog!
Egyébként milyen videókártyát ajánlanál, aminek jobb a tv-outja?
gordon314.fw.hu

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

gordon314: szerintem cseréld ki a 7100asodat, és kábelezd csak be svideon a képet, ill. valahogyan az ac3mat sem ártana kivezeted, nem hiszem h olyan sokba kerüle mindez! Viszont a filmek élvezeti szintjének erösen emelkednie kell a papírforma szerint

Egyébként a MatrixMixer cimen van egy jó filter. Ezzel a sima mp3 hangu divx 5.1 lesz. Egyenlőre ebből dolby digital 5.1 et csak az nForce chipsetes alaplapi SoundStorm hangkártyások tudnak csinálni (kipróbáltam, a halálos iramban autói eléggé a térben közlekedtek!), de készül egy szoftveres ac3 enkoder is -> ITT

Jó volt itt.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

DivX asztali DVD-n?

olyan esetben javaslom az Xboxot ha valakinek "semmi sincs" vagy olyan régi a PC-je hogy k*va drága lenne a bővítés, és valaki nem kizárólag DVD-zni akar hanem mást is le szeretne játszani kényelmesen.
Ebben teljesen igazad van. Ha valakinek nincs korszerü PC-je és játszani is akar, meg dvd-t, divx-et nézni is és egy készülékben akarja megvalósítani annak az Xbox a tökéletes.
Nekem van viszonylag korszarü PC-m, játszani nem játsszom, asztali dvd-t használok. A kínai kütyü az mp3 lejátszókról jutott eszembe. A kocsiba használok egy ilyen nintaus bigyulát, amin bár erösen látszanak a kínai elemek, de mégis az árához képest elfogadható mp3 discman. Otthon rákötve a PC-t és a discman-t a hifire, a nintaus lealázta a PC-t mp3-ban. Ez nem volt meglepö, hiszen igazából erre találták ki. Az asztali dvd lejátszónál viszont nem szólt jobban mp3-ban sem.
Szóval a minap láttam ehhez hasonló discman-t, ami az mp3-on túl a VCD-ket, SVCD-ket is lejátszotta. Kb 30 eFT volt az ára. Én el tudnék képzelni ebböl egy továbbfejlesztett változatot, amibe a divx is bekerül.
Na akkor szívesen beruháznék egy ilyenre max 35 eFt-ért!
gordon314.fw.hu

Attika
Isten Hozott! :)

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Attika »

Attika: nézd meg egy-két számtech bolt árlistáját esetleg depo, keresés, xcard  
20-21nettó körül láttam.

Bocs, azt hiszem félreértettük egymást. Én a KiSS DVD Player DP-450
nevű kütyü felől érdeklődöm, azt pedig nem igen lehet számtek boltokban kapni. Még egyszer elnézést.

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Gordon, erröl már volt szó. Persze ha van otthon gép, TVOUT-os kártya,(esetleg Sigma kártya) stb... akkor drága az Xbox is CSAK videózni. Bár én ebben az esetben az általad említett "gagyi kínai" álomgépet sem venném meg, de ez magánvélemény. Én olyan esetben javaslom az Xboxot ha valakinek "semmi sincs" vagy olyan régi a PC-je hogy k*va drága lenne a bővítés, és valaki nem kizárólag DVD-zni akar hanem mást is le szeretne játszani kényelmesen. 65E+15E mod chip + 10E távirányító, és mindezért az ember kap egy olyan gépet aminél garantáltan nem kell aggódnia hogy valamilyen új formátum miatt nem tud megnézni valamit. Persze nekem mindegy ki mit választ, az igazság az hogy én nagyon kevés DIVX-et nézek, és nem is nagyon játszom, emiatt nincs nekem sem Xbox-om, de jól ismerem több haveromnak is van, és tényleg állati kényelmes ha az embernek ez kell. Egyébként még a kiírással sem kell vacakolni, átmegy az ember a cimbihez, ethernet-en összeköti a PC-vel az Xboxot átmásolja a vinyóra ami kell, hazamegy és már nézheti is a filmeket. Lehet hogy a kínaiak csinálnak olyan gépet amit mondtál (bár amennyire a szuperprofi távolkelet DVD hamisítást ismerem erős kétségeim vannak) és lehet hogy olcsóbb lesz, de hogy ennek a közelébe sem lesz kényelem szempontjából az biztos. És ott sincs semmi garancia hogy új codec-nél lenne-e frissítés....
Clint Eastwood bekaphatja!

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: kezol »

Nekem nem a minôség, hanem a csendesség és az egérkattintgatás nélküli bootmentes filmnézés a cél... A videókártyám tv kimenete nekem megfelel, csak azok a q***va ventilátorok+vinyók+cd-romok ne "zörögnének annyira, nameg persze a fekete keretrôl is le tudmék mondani... (a tvtool nem kezeli a twinview nézetet)... De a lényeg, hogy 100 ezerért még ha vinné a 3-as divx-et sem vennék ebbôl a kiss masinából...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

DivX asztali DVD-n?

Tudom, egyéni szoc.probléma, de nekem bonyolultabb lenne egy ilyen külön kütyi mivel akkor ki kellene írni CD-re a filmeket míg így simán letöltés után meg tudom nézni.Amúgy nem tudom milyen VGA kártyád van, de nekem van egy Geforce4 és egy Matrox G450 (mindkettő olcsó darab) és mindkettőnek hibátlan képe van.

A kiírást is meg lehetne úszni, ha lenne firewire csatlakozás. Bár a lemezre kiírás sem tart tovább pár percnél és erre érdemes lenne külön "beruházni" két RW-s lemezre.

ASUS 7100-as a kártya (GF MX2). Én kicsit komplikálom a dolgot, mert elég távol van a számítógép a tv-töl (72 16:9) ezért rádiotranszmitter közbeiktatásával viszem át a kép és hang jelet. A transzmitter csak kompozit videót és sztereó analóg hangot visz át. Az s-video egy hangyányit talán jobb lenne, de csak ezért nem kábelezem be. Az én egyéni szocproblémám az, hogy nincs digitális kimenete a hangkártyámnak, ezért az AC3-as divx-ek is csak PLII-ben szólnak.
Az összhatás egyébként nem rosz. Föleg mióta a TVTool-lal használom. Azért monitoron szebb a kép jóval. A kártya tv-out-ját kicsit kontraszthiányosnak és sötétnek találom, amit a tvtool-lal és a tv beállításaival igyekszek korrigálni kevesebb sikerrel.
A kártyák videókimenetelével azért vagyok szkeptikus, mert a vga/pal átalakítás eröforráslekötéssel és hibákkal jár, mint minden felesleges átalakítás. Tudom, hogy a divx-ek sem pal, vagy ntsc rendszerüek, hanem monitorra készülnek, de ha pl van egy 640x 240-es film, akkor azt teljesen felesleges 640x480-ba kiszámíttatni, majd átkonvertálni 576-os sorfelbontásra.
gordon314.fw.hu

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Én igazából arra várok, hogy a meglévö DIVX dekóder chipböl, olcsó cd-romokból a kínaiak legyártanak valami "filléres" készüléket, amivel csak divx-et lehet nézni. Nem kell, hogy játszani, internetezni, dvd-zni lehessen vele, csak szebb legyen a képe, mint a számítógépek tv kimenete, ne zúgjon a ventillátora, ne kelljen várni amíg bebootol és ne legyen bonyolultabb használni, mint egy dvd lejátszót.
Jól hangzana, de félek ha kínai tömegtermelés lesz belőle akkor az a képminőség rovására megy. Tudom, egyéni szoc.probléma, de nekem bonyolultabb lenne egy ilyen külön kütyi mivel akkor ki kellene írni CD-re a filmeket míg így simán letöltés után meg tudom nézni.
Amúgy nem tudom milyen VGA kártyád van, de nekem van egy Geforce4 és egy Matrox G450 (mindkettő olcsó darab) és mindkettőnek hibátlan képe van. Egy 55cm-es TV-n egy 2CD-s Divx-et már nehéz megkülönböztetni a DVD-től. Persze 70-80cm-en már simán, de ez sem a VGA kártya hibája hanem a Divx-é. Szóval szerintem ha a minőség a legfontosabb akkor nehéz lesz a mostani TV kimenetes VGA kártyáknál jobbat elérni.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

DivX asztali DVD-n?

Én igazából arra várok, hogy a meglévö DIVX dekóder chipböl, olcsó cd-romokból a kínaiak legyártanak valami "filléres" készüléket, amivel csak divx-et lehet nézni. Nem kell, hogy játszani, internetezni, dvd-zni lehessen vele, csak szebb legyen a képe, mint a számítógépek tv kimenete, ne zúgjon a ventillátora, ne kelljen várni amíg bebootol és ne legyen bonyolultabb használni, mint egy dvd lejátszót.
gordon314.fw.hu

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Kell mellé még egy modchip, hogy az írott lemezeket lejátsza, egy dvd player kit, hogy távirányítani is tudjad és akkor már ott járunk a 100 eFt-nál!
Persze árban lehet, de szolgáltatásban többet kapsz. A KISS még a mai napig nem tud feliratozni. Persze majd egyszer tud, de ma még nem. A különböző formátumokat vagy lejátsza vagy nem. De a legjobban az az észrevétel zavart benne, hogy nem méretarányosan játsza a Divx-et. Nem saját tapasztalat, de állítólag a monitor és a TV közti képponteltérést nem korrigálja ezért minden film kicsit nyomott (függőlegesen).
Szóval ha választanom kellene akkor inkább az X-Box. Persze nem kell választanom, mivel van számítógépem.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

DivX asztali DVD-n?

Ha valakit kizárólag az érdekel hogy minden sz*rt lejátszon a cucc akkor egy xbox + mediaplayer a jó választás. Még olyan "kunsztokat" is tud, hogy ha egy felirat nem stimmel (el van csúszva esetleg) akkor pl. lehet késleltetni... és persze minden formátum megy...és még jászani is lehet vele... és még orromat is tisztíccsa. (Ja ezt már nem. Bocs.)
Kell mellé még egy modchip, hogy az írott lemezeket lejátsza, egy dvd player kit, hogy távirányítani is tudjad és akkor már ott járunk a 100 eFt-nál!
gordon314.fw.hu

Vendég

DivX asztali DVD-n?

20-21nettó körül láttam.

Az biztos, hogy akkora híre nincs, mint a H+-nak. Persze hozzá kell tenni, hogy a H+ elterjedésének legfőbb oka az volt, hogy akkoriban a csúcs gépek is a PII kategóriából kerültek ki és egyszerűen lehetetlen volt velük szoftveresen DVD-t nézni. Olcsó alternatíva volt a DVD lejátszókkal szemben. Ma már az X-Card csak egy kiegészítő és sok konkurense van, szinte mindenki gépében megtalálható valamilyen TV kimenetes VGA kártya (az újak már szinte csak ilyenek).

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

20-21nettó körül láttam.

Jó volt itt.

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Természetesen eszemben sincs százezres nagyságrendű dvd-romra épülô asztali lejátszót venni csak a divx miatt, de a kezdetekben egy mp3-as noname player is 100 e volt... Szal valószínűleg az ára csak csökkenni fog, de az is hiába, ha nem viszi a 3-as filmeket... :smile6:

Attika

DivX asztali DVD-n?

Cimborámnak van, nem mondom nagyon tetszetős a cucc. Távirányító, és egész jó kép+hang. Nekem az asztali után nem kéne, de aki PC-ben gondolkodik annak jó lehet, viszont a Sigmával kapcsolatban a kompatibilitásról (van-volt néhány problémás lemez)  túl sok jót nem hallottam. A frissítés elég lassan szokott érkezni. A másik "oldal" viszont az, hogy már szinte húsz-huszonöt rongyért is lehet asztali lejátszót kapni, szóval csak PC fanatikusoknak. A divx lejátszás miatt biztos nem érdemes megvenni... bár erröl már volt szó valahol, de azért ide is leírom a véleményem. Ha valakit kizárólag az érdekel hogy minden sz*rt lejátszon a cucc akkor egy xbox + mediaplayer a jó választás. Még olyan "kunsztokat" is tud, hogy ha egy felirat nem stimmel (el van csúszva esetleg) akkor pl. lehet késleltetni... és persze minden formátum megy...és még jászani is lehet vele... és még orromat is tisztíccsa. (Ja ezt már nem. Bocs.) 
Légyszi Kérdezd már meg a cimborád, hogy hol szerezte

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Cimborámnak van, nem mondom nagyon tetszetős a cucc. Távirányító, és egész jó kép+hang. Nekem az asztali után nem kéne, de aki PC-ben gondolkodik annak jó lehet, viszont a Sigmával kapcsolatban a kompatibilitásról (van-volt néhány problémás lemez) túl sok jót nem hallottam. A frissítés elég lassan szokott érkezni. A másik "oldal" viszont az, hogy már szinte húsz-huszonöt rongyért is lehet asztali lejátszót kapni, szóval csak PC fanatikusoknak. A divx lejátszás miatt biztos nem érdemes megvenni... bár erröl már volt szó valahol, de azért ide is leírom a véleményem. Ha valakit kizárólag az érdekel hogy minden sz*rt lejátszon a cucc akkor egy xbox + mediaplayer a jó választás. Még olyan "kunsztokat" is tud, hogy ha egy felirat nem stimmel (el van csúszva esetleg) akkor pl. lehet késleltetni... és persze minden formátum megy...és még jászani is lehet vele... és még orromat is tisztíccsa. (Ja ezt már nem. Bocs.)
Clint Eastwood bekaphatja!

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

A 3.11 tamogatas viszont valoban erdekes dolog: a Sigma az Xcard melle is odairja mar, hogy 3.xx-tol kompatibilis, de hogy ez milyen megoldast takar, azt nem tudom. Valoszinuleg valami szoftveres hack, amit egy asztali lejatszoba epitett kodek nem fog tudni megoldani...

kéne valaki akinek van XCardja az jól kiprobálhatná nekünk, mert énis kiváncsi lennék a képére ...

Jó volt itt.

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Én is olvastam a hwsw tesztjét, de ha jól emlékszem egy szó sem esett a 3-as divx-rôl (se mellette, se ellene)...
Egyébként ezt a kompatibilitási mizériát elôször itt hallottam: dvd center hírei közt

Attika

DivX asztali DVD-n?

Én még nem láttam, de még csak nem is hallottam, hogy valaki látott volna... Úgyhogy én nem adom fel a reményt a 3-as divx-szel kapcsolatban... Elméletileg a 4-es és az 5-ös kódek is viszi a 3-as divx-et, de a próba hiányában ezek csak találgatások...
A HWSW-n nem csak láttak, de teszteltek is egy készüléket. Sőt vagy 6 oldalban le is írták a tapasztalataikat.
Itt olvashatod is!

Köszi a cikket olvastam már régebben de az ott található cégnél nem igen lehet hozzájutni a kütyühöz

Krinyo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Krinyo »

A Sigma keszulekben talalhato kodekje nem kifejezetten a DivX-et vagy az XViD-et tamogatja, hanem az MPEG-4-et. Az elobb emlitett kodekek (a DivX a 4.02 óta) kompatibilisek az MPEG-4 dekoderekkel, ezert kepes oket megjeleniteni a KiSS lejatszoja.
A 3.11 tamogatas viszont valoban erdekes dolog: a Sigma az Xcard melle is odairja mar, hogy 3.xx-tol kompatibilis, de hogy ez milyen megoldast takar, azt nem tudom. Valoszinuleg valami szoftveres hack, amit egy asztali lejatszoba epitett kodek nem fog tudni megoldani...

Krinyo
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”