Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vob-ot hogyan
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Szia
Honnan töltötted le a scenarist-ot, sgíts légyszíves.
Köszi
Misi
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Letöltöttem én is a Scenarist Pro-t, okos kis proginak tűnik, csakhát izééé... feléről fogalmam sincs, hogy mi-mi
Szóval Face, várjuk azt a leírást!
(Ha lehet jó részletesen)
-
Vendég
Vob-ot hogyan
sziasztok
lenne egy kérdésem:
letöltöttem vob-okat a netr?l. egyszerüen rakjam egy könytárba és irjam ki, vagy könyvtár nélkül a gyökérbe írjam.
köszi
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Üdv Mindenkinek
A scenarist-ot honnan lehet letölteni nekem sajna nem sikerült, lécci segítsetek. Más meglévő vob. filének lehet csinálni ifo. f-t? vagy szét kell szedni és újra összerakni? help
Üdv
Misi
-
Vendég
Vob-ot hogyan
carrera: az a gond h nix otthon netem .. csak itt.. de itt meg a CCE nemmegy(nincs SSE proc...)... szal enm eccerü amit kérsz ;-)
VOBot(+ifo-k, struktura) mpeg2ből egy dvd authoring programmal lehet csinálni. ilyenek: ifoedit, dvdmaestro, spruceup, scenarist.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Üdv!
Már többször végigolvastam a soraitokat de sajnos még mindíg nem tudom pontosan melyik programmal tudok mpg2ből vobot csinálni?
A dazzle megvan de az egyből íni akar dvdre.Mivel a digitalizálásom mpg2be a legjobb abból szeretnék vobot készíteni,megnézni és ha ok akkor kiírni.elyik progival lehet és hol találom?
Minden tanácsot kösz!!
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Kérdés?
Mit lehet csinálni az olyan filmel ami 90 perc hosszú divx és ha elindittom a Tmpeg konvertálót mpeg2 -re (svcd dvd) azt írja ,hogy 5,5 giga lesz. Mit lehet vele kezdeni hogy kisebb legyen?
MÁsik:Ha van egy m2v +m2a dvd-re iráshoz ha feliratot is akarok hozzá tenni azt hiszem az ifoedit megcsinálja milyen formátumba kell tenni a feliratot és mivel,ha ez megva az asztali lejátszó felismeri?
Segitség?! kösz
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Ezuttal szeretnek elnezest kerni mindenkitol aki kerdezett tolem valamit de eppen kiutaztam az USAba egy kicsit de kozben csinalom a leirast amit megigertem es remelem segithetek vele azoknak akiket ez erdekel........hamarosan jelentkezem vele.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Persze VBR-rel, ha ugy jobb lesz, de max 2200 kbps-sel. Ha lehet...
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Arty, ha szepen megkerlek, akkor csinalnal nekem egy olyan probat a CCE-vel, amit irtam? Tehat azt a rovid reszletet. Nagyon kivancsi lennek ra, hogy mekkora a kulonbseg a CCE es a TMPGenc kozott. Mert nekem a 2 pass VBR-rel is szar lett.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
OK, nem adom fel... Amugy az alabbi dolgok mit jelentenek? Ezek a TMPGEnc-ben voltak.
P picture spoilage - a VBR-nel lehet allitani, amugy nem
B picture spoilage - a VBR-nel lehet allitani, amugy nem
GOP Structure - ezt nagyjabol mar kideritettem
Quantize matrix - errol gozom sincsen...
koszi!
-
Vendég
Vob-ot hogyan
carrera: mivel az allando bitrata (CBR) csak egy lépéses enkódolást takar igy SOHA AZ ÉLETBEN NEM LESZ JÓ MINŐSÉGŰ az adott film Két lépéses VBR-t próbálj meg csinálni!
A CCE-t pedig frameservelt, eleve átméretezett forrással kell megetetni.(Avisynth, vfapi avi, virtualdub frameserving)
-
Vendég
Vob-ot hogyan
A lenyeg lemaradt...
Szoval mondjuk a DVD Centerrol is letoltheto LordOfTheRings-FOTR.vob hasznalataval kellene csinalni egy MPEG2 formatumu, 2200 kbps (allando, nem VBR), 480x576 felbontasu videot. Hogy ne legyen tul hosszu, csak az 1860. frametol a 2200. frameig kellene megcsinalni, a hang nem fontos. A legjobban a CCE kodolasa erdekelne, de ha valaki TMPGEnc-cel is jot tud gyartani, akkor az is erdekel, az advanced es a video ful beallitasaival egyutt. CCE-nel meg erdekelne, hogyan meretezik at a DVD felbontast SVCD felbontasra, ha a CCE-vel nem is lehet?
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Mas topicokban mar probaltam rajonni, hogy nekem miert lesz kockas mindig az mpeg2-m, amit VOB-bol konvertalok. Nem sikerult. Most megint kaptam egy SVCD-t, amiben 480x576 felbontasu MPEG2 van es tokeletes a minosege, ahhoz kepet, amilyenek nekem szoktak lenni.
Ezert szeretnek megkerni valakit, akinek van egy kis ideje, es frankon ert hozza (Mas topikokbol pl. Sanyi, Arty, stb tunt ilyennek
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Szia Face!
Sikerült megszereznem a Scenarist Pro-t,de még sokra nem jutottam.Kérném a segítségedet az R1-es DVD-k feliratozásában, és esetleg az NTSC sebességű DTS hangsáv PAL képbe illesztésében.Ugyan sikerült összeállítani 1Db Vob file-t(6GB), de a hang sebessége nem passzol szinkron bejelölésse után sem.
Azt sem tudom még igazából, hogy létre tud-e hozni egy teljes, tömörítés nélküli VOB anyagot a winchesteren.Ez fontos lenne a H+ miatt!
Ha nem vagyok pofátlan, és nem rabolom az idődet szeretnék kérni egy mailt a fenti címre, és leírom részletesen mi a gondom.
Előre is köszönettel:
Balázs :smile5:
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Köszi Face!
Ha nem nagy kötöszködés és esetleg van olyan hely ahol elfér, akkor a szükséges programokat is fel lehetne tenni. Bár ez már elég nagy extra lenne. :smile1:
A fáradozásaidhoz sok erőt!
Előre is köszi!
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Köszi Face!
Így csináltam ezelött is, csak egyszerre akartam a hangot és a képet. Külön-külön remekül megy.
Ggy
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Ez tényleg jó ötlet, mert kb. 1-2 hónap múlva valószínüleg én is beszerzek egy dvd írót és akkor jól jönnének az infók.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Jol van Kael neki ulok es csinalok eggyet es felrakom a netre es majd ide beirom nektek a linket.....megprobalom jol leirni es igy remelem segithetek.....egy par nap azert kellesz de igyekszem igerem.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Helló Face!
Most olvastam vissza az összes hozzászólást a topicban és úgy látom te vagy itt a guru. Nem tudom mennyire érsz rá, de esetleg csinálhatnál egy leírást ami onnantól kezdi hogy berakod a DVD-t odáig hogy kiírod.
-Hang/kép leszedése
-Film ujrakódolása, ha kell
-Esetleg menükészítés
-Felirat
-stb.
A hozzám hasonló most ismerkedőknek nagy segítség lenne és nem kellene mindent ötször elmondani/leírni.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Stream processing ....valaszd ki a video anyagot es azt a hangot amit megszeretnel tartani es jobb oldalt klikkelj a demux extra filere es kesz
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
Hogy kell a smartrippert beállítani, hogy m2v és ac3 kiterjesztésű fájlok legyenek, mert nekem lett ugyan ac3 de m2v az nem, csak vob.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Umbriel, az a helyet hogy amikor lerippeled az m2v es a ac3 fileket akkor a subtitle fileket azzal a modszerrel nem lehet kiszedni illetve en nekem meg nem sikerult.Siman le kell szedni megegyszer egy masik mappaba az egesz filmet tehat az osszes vobot ugyanugy smartriperrel vagy dvd decrypterrel es akkor azokbol kinyerni a feliratokat meg pedig ugy hogy txt filebe kirippeled a subrip nevu programmal.Ki lehetne szedni bmp filekbe is egybol de azzal az volt a bajom hogy mas szamozasban keszite el oket tehat nem olyan formatumba mint ahogy azt a scenarist kerne.Ezert en txt file elmentem mondjuk sub vagy ssa kiterjeszetssel.Ha subba akkor azt egy masik progival mondjuk a subadjusttal atalakitod ssaba.Utanna az ssa filet beolvasod a maestrosbt nevu progiba es az csinal belole egy csomo bmp es egy sst filet amit mar beolvashatsz a scenarist progiba.A Track editorba behuzod az m2v filet arra nyomsz egy dupla klikket akkor megkapod a track listat arra rahuzod az ac3 filet es oda beimportalod a sst filet megadod a feliratnak hogy hungarian.Utanna a bal oldali ablakban levo tracket athuzod a scenario editorba es odd beledobod a vts mappaba.Amikor ez meg van akkor at mesz at utolso mappaba ami a layout editor es ott a step3 nal van egy kis ablak azt beklikkeled es utanna megnyomod a start gombot es mar keszul is a dvd.Amikor keszen van akkor van egy video_ts mappad benne a bup,ifo es vob filekkel....remelem segithettem.