Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
Tény, hogy van hallható különbség a formátumok között, de nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne a magyarázat. Egy modern masinán pl. az egyik 0,4 a másik 0,6 % CPU időt foglal, ez nem okozhatja a jelenséget. Nagyon régi gépnek kell lennie, amelyiket számottevően terhel egy ilyen dekódolás.
Lehet, hogy az optimalizálatlan kód máshogy olvas a lemezről, illetve az hogy hány %-ot mér a Windows sem mindig mérvadó abból a szempontból, hogy pontosan mi is történik a háttérben. Mi más lehetne a hardver erőforrások eltérő használatán kívül, kicsomagolás után ugyanazt a bitstream-et kapjuk.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11324
- Kapcsolat:
Foobar2000
Feltételezem a Monkey dekóder erőforrás igényesebb, mint a flac dekóder és ez okozhatja, de ennek a hatásnak a mértéke ismételten PC (erő) függő. Más fórumokon van egy csomó ember, akik emiatt elkötelezett hívei a Wav lejátszásnak, mivel ott nem kell kitömörítéssel terhelni a processzort. Azt hozzá kell tegyem, hogy pont mostanában kódoltam át az összes ape fájlomat FLAC-ba és az én gépemmel nem hallottam a differenciát.
Tény, hogy van hallható különbség a formátumok között, de nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne a magyarázat. Egy modern masinán pl. az egyik 0,4 a másik 0,6 % CPU időt foglal, ez nem okozhatja a jelenséget. Nagyon régi gépnek kell lennie, amelyiket számottevően terhel egy ilyen dekódolás.
Foobar2000
.
Valaki más is tapasztalta már, hogy Foobar-al lejátszva az APE formátumról FLAC formátumra konvertált zene jobban szól, mint az eredeti APE?
.
Feltételezem a Monkey dekóder erőforrás igényesebb, mint a flac dekóder és ez okozhatja, de ennek a hatásnak a mértéke ismételten PC (erő) függő. Más fórumokon van egy csomó ember, akik emiatt elkötelezett hívei a Wav lejátszásnak, mivel ott nem kell kitömörítéssel terhelni a processzort. Azt hozzá kell tegyem, hogy pont mostanában kódoltam át az összes ape fájlomat FLAC-ba és az én gépemmel nem hallottam a differenciát.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
-
Vendég
Foobar2000
.
Valaki más is tapasztalta már, hogy Foobar-al lejátszva az APE formátumról FLAC formátumra konvertált zene jobban szól, mint az eredeti APE?
.
Foobar2000
Sziasztok
Az mitől van szerintetek hogy a asio4all t megnyitom a foobar ban és piros x van a dac előtt(nem elérhető)?
Alatta a custom channel mapping ban pedig megnyitom add new t ott meg not connnected van.
Viszont hang az megy így.
G
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Foobar2000
Nincs mit, nem sokat segítettem....
Dehogy nem! Ment privi.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Foobar2000
Nincs mit, nem sokat segítettem....
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Nagyon köszönöm Palkó!!!!!!!!!!!!
Ha nem mondod ezt a CUE dolgot, soha nem jövök rá! Nem elég a wav-ot flac-ra átírni a FILE sorban az ékezetes betűket is ki kell cserélni ékezet nélkülire és már ismeri is a foobar.
Mégegyszer köszönöm!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Akár az is lehet, de inkább a cue-val lesz valami. Lehet tudni mi ez az anyag és honnan van? Jobban tudnék segíteni, ha látnék mindent. Pm-ben is jöhet.
nCore-n vagy?
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Akár az is lehet, de inkább a cue-val lesz valami. Lehet tudni mi ez az anyag és honnan van? Jobban tudnék segíteni, ha látnék mindent. Pm-ben is jöhet.
Ok, megpróbálom!
Foobar2000
Köszi a tippet, de volt ahol ez működött de amik maradtak azoknál ez nem megy. ( wav-ot cseréltem flac-ra). lehet ezek tényleg hibás fájlok?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Szia!
Nézd meg a cue fájlban mi a fájl kiterjesztése. Ha nem flac írd át mentsd el úgy és működni fog.
Köszi a tippet, de volt ahol ez működött de amik maradtak azoknál ez nem megy. ( wav-ot cseréltem flac-ra). lehet ezek tényleg hibás fájlok?
Foobar2000
Szia!
Nézd meg a cue fájlban mi a fájl kiterjesztése. Ha nem flac írd át mentsd el úgy és működni fog.
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Van pár flac-om (albumok) ami tulajdonképpen egy fájl a foobar ennek is ismerifel sajnos, de szeretném ha nótánként menne a dolog (XBMC így is látja, de onnan meg nem tudom menteni), a CUE fájlt nem tudom vele lenyeletni, mert hibát ír. Amelyik albumnál sikerült a CUE -t betölteni ott tudtam nótánként menteni a lemezt, néha egy -egy dalra lenne szükségem.
Elöre is köszi!
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Foobar2000
Talán ez : XBMC 11.0 Eden
Köszi!
Ránézek!
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Foobar2000
Gyors kérdés: létezik foobarral egyenértékű progi linux oprendszerre?
Barátom laptopján Ubuntu van, a dac pedig egy Zero DAC.
Mivel érdemes próbálkoznia?
Köszönöm előre is!
Speedy
Talán ez : XBMC 11.0 Eden
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Foobar2000
Hátha neked nagyobb szerencséd lesz!
Én is feltettem már ezt a kérdést... választ nem kaptam!
Hát nagyon nem úgy néz ki...
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Foobar2000
Köszönöm előre is!
Speedy
Hátha neked nagyobb szerencséd lesz!
Én is feltettem már ezt a kérdést... választ nem kaptam!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Foobar2000
Köszönöm előre is!
Speedy
-
Vendég
Foobar2000
eac3to-t javaslom én is. Az a legjobb.
Itt van hozzá egy guide:
http://en.wikibooks.org/wiki/Eac3to/How_to_Use
Btw.
Ezzel csinálok a BluRay-ből is FLAC hangsávot (DTS-HD/TrueHD-ból) az mkv alá.
Foobar2000
Sziasztok!
Kérdés: a foobar lejátszik sima dvd-n található zenei anyagot valami úton módon?
Van egy szám, amit sehol nem bírok megszerezni (Sara K. What matters - abban a verzióban amin a B&W nautilius tour albumán van, és ami meg is van nekem), de szeretném kényelmesen a gépről hallgatni, ami úgy van beállítva, hogy a dac felé csak a foobar hangja menjen ki, az összes többi hang pedig a fülesre. Tud valaki valami plugint, átkonvertálást a dvd-hez?
avisynth -el be lehet adni neki bármilyen videót, s le fogja játszani a hangsávot s ki se kell belőle muxolni
a Xilisoft, Joboshare, Bigasoft, ImTOO ... és hasonlók (mert ezek ugyan azt a motort használják) nem tudom hogy ki tudják e szedni veszteség nélkül a hanganyagot
hogy veszteség nélkül lehessen kiszedni érdemes lenne ezekkel megpróbálni: eac3to, megui, smartripper
sőt chapter -enként is meglehet ezt csinálni
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Ezzel sikerült is megoldanom, köszönöm a segítséget!
Nincs mit. Én is jobban szeretem mint a Joboshare-t, csak olyan ritkán kell, hogy már elfelejtettem a nevét is, szét kellett nézzek a gépemen, azért ment később a válasz.
Foobar2000
Vagy Xilisoft DVD Audio Ripper
Ezzel sikerült is megoldanom, köszönöm a segítséget!
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
Vagy Xilisoft DVD Audio Ripper
- Big
- V.I.P.

Foobar2000
A dvd-t első körben felmásoltam a gépre, annak a valamilyen külső programnak a neve kellene
Joboshare DVD Audio Ripper