Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DivX asztali DVD-n?
DivX asztali DVD-n?
Nyahh, közben én is találtam egy szórólapot...
Tehát az üzlet neve: el-depo
Cím: 1134 Bp. Lôportár u. 9.
Tel.: (06-1) 350-4539
Április 1-én nyitottak, úgyhogy lehet zaklatni ôket...
Egyébként a szórólapon szerepel az MP 101 DVD, de ár nincs írva, csak néhány másik modellnél... Könnyen elôfordulhat, hogy még nincs nekik, de nem akarok vészmadár lenni...
DivX asztali DVD-n?
Ha minden igaz egy mostnában nyíló üzlet szórólapján már szerepel ez a készülék, de nem emlékszem az üzlezt nevére és hogy hol nyílik... :/
Ennek nem lehetne utananezni?
Krinyo
Sziasztok!
A Technosonic gépeket áruló bolt két hete nyílt a 13. ker. Lőportár utcában (talán 9. szám). A szórólapon ígérték, hogy a bemutató teremben ki lehet próbálni a DivX-t is lejátszó modellt. Mivel 50 méterre lakom onnan, valamelyik nap átmegyek és tényleg kipróbálom.
BeerCan
DivX asztali DVD-n?
Ha minden igaz egy mostnában nyíló üzlet szórólapján már szerepel ez a készülék, de nem emlékszem az üzlezt nevére és hogy hol nyílik... :/
Krinyo
Sajnos azóta nem látom sehol azt a szórólapot, de ha valahol belefutok, leírom, hogy hol és mikor nyílik/nyílt...
DivX asztali DVD-n?
Az Xbox NTSC lejátszásával kapcsolatban sajnos azt kell mondanom hogy "akadgatnak". A filmek szinte alig észrevehetően, de a játékok "filmbejátszásai" viszont elég csúnyán.
Clint Eastwood bekaphatja!
DivX asztali DVD-n?
Krinyo
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |
DivX asztali DVD-n?
nReady dvd lejátszó volt itthon már régebben ...
kár h a teszt nem tér ki az ac3 hangi divx, ill. a feliratok témakörre
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DivX asztali DVD-n?
Eztcsekkmeg:
http://www.digit-life.com/articles2/nre ... index.html
Krinyo
Ez teccik, csak mikor lehet kapni vajon mifelénk és főleg majd mennyiért
DivX asztali DVD-n?
Eztcsekkmeg:
http://www.digit-life.com/articles2/nre ... index.html
Krinyo
Ez teccik, csak mikor lehet kapni vajon mifelénk és főleg majd mennyiért
DivX asztali DVD-n?
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
simon: ha a TV kimenet PAL, a filmed pedig NTSC, akkor akadoznia kell a tv kimeneten !
Ezt a geforcaimon szépen lehet is látni, ahogy másodpercenként akadnak egyet...
Na, ez a kérdés az XBOXra, h ott akadozik e, esetleg vmi trükkel megoldják ..
Ja, akkor nem tudom. Én nem vettem észre sem a Geforce4-emen sem a Matroxomon, hogy akadnának az NTSC filmek. Ha itt nem látom akkor ott sem. De mivel ha jól tudom Geforce kártya van az X-Boxban is ezért gondolom ugyanaz a jelenség.
DivX asztali DVD-n?
simon: ha a TV kimenet PAL, a filmed pedig NTSC, akkor akadoznia kell a tv kimeneten !
Ezt a geforcaimon szépen lehet is látni, ahogy másodpercenként akadnak egyet...
Na, ez a kérdés az XBOXra, h ott akadozik e, esetleg vmi trükkel megoldják ..
Jó volt itt.
DivX asztali DVD-n?
Állítólag nemsokára kapható lesz egy újabb nem létező márka (talán Technosonic?), aminek az egyik készüléke Divx-et is le tud játszani. Ja, persze itthon.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
... lévén az EUs xbox PAL tv kimenetü ... akkor hogy lesz a kimenete NTSC? lehet h az is csak szoftveres trükközéssel? vagy csak simán akadozni fog a video ?
Sima Divx filmeket néztünk amelyek 23.976-osak voltak. Mindegyik PAL-ban jött le és nem akadozott. Ha PC-ről játszod le VGA kártya TV kimenetén keresztül azon sem akadozik.
Vagy én értem rosszul a kérdést?
DivX asztali DVD-n?
... lévén az EUs xbox PAL tv kimenetü ... akkor hogy lesz a kimenete NTSC? lehet h az is csak szoftveres trükközéssel? vagy csak simán akadozni fog a video ?
Jó volt itt.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
simon: az xbox már nincs nálad... ?
vajon az hogyan tenné/teszi ki az NTSC filmeket?
Nem nálam volt, egy barátomnál voltam megnézni. Mire gondolsz konkrétan?
DivX asztali DVD-n?
simon: az xbox már nincs nálad... ?
vajon az hogyan tenné/teszi ki az NTSC filmeket?
Jó volt itt.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Ezt probaltad mar? :
http://ogo.nerim.net/reclockfilter
Köszi, megnézem. Per pillanat nincs ilyen filmem de amint lesz kipróbálom.
DivX asztali DVD-n?
Simon ugye te sem nem gondoltad komolyan hogy 25fps-el fogsz 23.976 videot ugy jatszani hogy az AC3 hangot hozza igazitja a gep?
Ahogy mostanság elnézem a 25fps-es AC3-as avit sem játsza rendesen úgyhogy én már semmit sem gondolok.
De nem nagy ügy. 10 perc alatt átkódolom wav-ba.
Ezt probaltad mar? :
http://ogo.nerim.net/reclockfilter
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Simon ugye te sem nem gondoltad komolyan hogy 25fps-el fogsz 23.976 videot ugy jatszani hogy az AC3 hangot hozza igazitja a gep?
Ahogy mostanság elnézem a 25fps-es AC3-as avit sem játsza rendesen úgyhogy én már semmit sem gondolok.
De nem nagy ügy. 10 perc alatt átkódolom wav-ba.
DivX asztali DVD-n?
Küldök neked Emailt, a szaggató ac3-as filmek oka a rossz audio/video interleave érték. Az AVIMUX-al ujramuxolt filmek gyönyörűen mennek, akár egy mp3-as.
simon_templar@index.hu
Amúgy a pontos leírása a dolognak az, hogy ha az AC3-as avi 25fps-es akkor hibátlanul megy. Ha 23.976-os és a kimenetet hagyom NTSC-n akkor is király. De ha PAL kimenetet akarok akkor kénytelen vagyok a DivxG400-at használni és akkor akad. Tehát 23.976-os AC3-as avit- nem tudok akadásmentesen 25fps-ben lejátszani.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Hétvégén volt szerencsém egy X-Box-ot "tesztelni". A készülékben nem chip-es hack volt hanem bios-os. Ez egyrészről sokkal egyszerűbb, másrészről szebb is. A gép bootolás után szépen kiteszi a főmenüt. Itt található a MediaPlayer. Elindítva megtaláljuk az opciókat (16:9, 4:3). Sima UTP kábellel egy PC-ről az X-Box-ra másolhatjuk a Divx filmjeinket és a hozzá tartozó feliratokat. A MediaPlayer szépen kilistázza a merevlemezen található filmeket. Amennyiben a felirat fileneve megegyezik az avi-éval szépen hozzáteszi a filmhez a magyar feliratot. Két dolog volt ami zavaró (ezeket nem tudtam mélyebben tanulmányozni), az egyik, hogy túlságosan lentre teszi a feliratot és nem találtam erre beállítást a másik, hogy az ű ő betüket a nyugat európai betütípussal jeleníti meg (kalapos). Lehet, hogy mindkettőre van megoldás. A videókimenetnek szép képe volt, AC3-as avit nem teszteltem.
-
Vendég
DivX asztali DVD-n?
Küldök neked Emailt, a szaggató ac3-as filmek oka a rossz audio/video interleave érték. Az AVIMUX-al ujramuxolt filmek gyönyörűen mennek, akár egy mp3-as.
simon_templar@index.hu
Amúgy a pontos leírása a dolognak az, hogy ha az AC3-as avi 25fps-es akkor hibátlanul megy. Ha 23.976-os és a kimenetet hagyom NTSC-n akkor is király. De ha PAL kimenetet akarok akkor kénytelen vagyok a DivxG400-at használni és akkor akad. Tehát 23.976-os AC3-as avit- nem tudok akadásmentesen 25fps-ben lejátszani.
DivX asztali DVD-n?
gordon: igaz, a 7007 már jó! Amit én láttam az 7003as volt és borzalmas képpel rendelkezett! Ráadásul tuning=0, ára az egekben mert ASUS... igy kihagytam
Ha nincs digi kimeneted, akkor az bukta, bár olvastam h az ensoniq chipes sb64eket lehet hekkelni - analogot digitté. De inkább hagyjuk , a radiotranszmitter szerintem nem jó megoldás. Nemcsak digitre. Szerintem. De te tudod. Én kábeleznék inkább...
Simon T.: volt nekemis g200/g400/g450/g550 És a dualhead nekem akkor müködött jól, ha akart... Márpedig nem akart. Volt, h a 32 bites szinmélység miat, volt h a fps miatt akadt, volt h maradt fekete keret, stb... igaz, lehet azota a divxg400 vagy a honapokon át tartó uj driverrel való igérgetés megvalósult. Nekem soha többet Matrox. (pl parhelia) Hiába volt a 2d-s képe jó! (egyébként sztem a g400 tv-s képe szebb volt mint a Gx50 !)
Jó volt itt.
DivX asztali DVD-n?
A másik, hogy veszel egy olyan geforcot amire jó minőségü tvchip került. Utánanézni a www.tvtool.de oldalon tudsz, de a vásárlás előtt érdemes szemre is meggyőződni az adott kártyán levő chipről.(pl Inno geforce mx400-ast láttam már a rossz chrontel 700x es ill. a jobb bt869essel is!)Ráadásul ha váltanál egy Leadtek Gef2MX-re, különös anyagi áldozatot sem kivánna!
Így a tvtoolt használva akár bilentyüzet shortcutokkal (pl Shift+F5 = TV, 720*576, PAL) vezérelhetnéd a kimenetet. (innen csak egy apró lépés egy soros porti infravevő -> távirányítás...)
De szerintem ha ezt nemis, a live!-ot mindenképpen vezesd ki az erősítődre!! A DPL2 sosem lesz DD51 !
Az általam használt Asus 7100-as MX2-es és CH7007 tv chip van rajta. Ezt nem cserélném le egy azonos képességü Leadtek-re.
Matrox Marvel G200-t használtam és hát nem voltam azért sem ode meg vissza. Akkor még nem volt a divx elterjedve, így azzal nem próbáltam.
Infrás a billentyüzetem így, ahogy írtam is, a tvtool-t használva az általad leírt módon nézem a filmeket tv-n.
Live-om nincs. Volt, de most olyan hangkártya, egy régi SB PCI64-es, van a gépbe, amelyiknek nincs digital outja. És ez még csak a probléma fele, mert a digitalis hangot nem hiszem, hogy át tudja vinni a rádiótranszmitter amivel a tv-re küldöm a kép és hang jelet.
Persze nem élvezhetetlen így sem az eredmény, de a dvd lejátszón lejátszott SVCD-k alatt marad jóval, mind kép, mind kényelem szempontjából.
Azért köszönöm a javaslataidat és egy szgép csere idején már ezek a szempontok is szerepet fognak játszani!
gordon314.fw.hu
DivX asztali DVD-n?
Simon jól gondolom, hogy te már megoldottad vagy tudod a választ.
A megérzésed nem csal ifjú Skywalker.
A megoldás roppant egyszerű. A kártya felbontását állítsd 848x480-ra. Ez szabványos felbontás megtalálod az üzemmódok között. Így összenyomja a képet. Ezt a wide TV-n csak szét kell húzni és kész is.
Kösz a választ, azért ez tényleg egyszerűnek hangzik.