Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DivX asztali DVD-n?

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: kezol »

Nyahh, közben én is találtam egy szórólapot...
Tehát az üzlet neve: el-depo
Cím: 1134 Bp. Lôportár u. 9.
Tel.: (06-1) 350-4539
Április 1-én nyitottak, úgyhogy lehet zaklatni ôket...

Egyébként a szórólapon szerepel az MP 101 DVD, de ár nincs írva, csak néhány másik modellnél... Könnyen elôfordulhat, hogy még nincs nekik, de nem akarok vészmadár lenni...

BeerCan
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: BeerCan »

Ha minden igaz egy mostnában nyíló üzlet szórólapján már szerepel ez a készülék, de nem emlékszem az üzlezt nevére és hogy hol nyílik... :/
Ennek nem lehetne utananezni?

Krinyo

Sziasztok!

A Technosonic gépeket áruló bolt két hete nyílt a 13. ker. Lőportár utcában (talán 9. szám). A szórólapon ígérték, hogy a bemutató teremben ki lehet próbálni a DivX-t is lejátszó modellt. Mivel 50 méterre lakom onnan, valamelyik nap átmegyek és tényleg kipróbálom.

BeerCan

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Ha minden igaz egy mostnában nyíló üzlet szórólapján már szerepel ez a készülék, de nem emlékszem az üzlezt nevére és hogy hol nyílik... :/

Krinyo

Sajnos azóta nem látom sehol azt a szórólapot, de ha valahol belefutok, leírom, hogy hol és mikor nyílik/nyílt...

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Az Xbox NTSC lejátszásával kapcsolatban sajnos azt kell mondanom hogy "akadgatnak". A filmek szinte alig észrevehetően, de a játékok "filmbejátszásai" viszont elég csúnyán.
Clint Eastwood bekaphatja!

Krinyo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Krinyo »

Krinyo
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: arty »

nReady dvd lejátszó volt itthon már régebben ...

kár h a teszt nem tér ki az ac3 hangi divx, ill. a feliratok témakörre

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Eztcsekkmeg: 
http://www.digit-life.com/articles2/nre ... index.html

Krinyo

Ez teccik, csak mikor lehet kapni vajon mifelénk és főleg majd mennyiért

Attika
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Attika »

Eztcsekkmeg: 
http://www.digit-life.com/articles2/nre ... index.html

Krinyo

Ez teccik, csak mikor lehet kapni vajon mifelénk és főleg majd mennyiért

Krinyo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Krinyo »

| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

simon: ha a TV kimenet PAL, a filmed pedig NTSC, akkor akadoznia kell a tv kimeneten ! 
Ezt a geforcaimon szépen lehet is látni, ahogy másodpercenként akadnak egyet...

Na, ez a kérdés az XBOXra, h ott akadozik e, esetleg vmi trükkel megoldják ..

Ja, akkor nem tudom. Én nem vettem észre sem a Geforce4-emen sem a Matroxomon, hogy akadnának az NTSC filmek. Ha itt nem látom akkor ott sem. De mivel ha jól tudom Geforce kártya van az X-Boxban is ezért gondolom ugyanaz a jelenség.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

simon: ha a TV kimenet PAL, a filmed pedig NTSC, akkor akadoznia kell a tv kimeneten !

Ezt a geforcaimon szépen lehet is látni, ahogy másodpercenként akadnak egyet...

Na, ez a kérdés az XBOXra, h ott akadozik e, esetleg vmi trükkel megoldják ..

Jó volt itt.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Doki »

Állítólag nemsokára kapható lesz egy újabb nem létező márka (talán Technosonic?), aminek az egyik készüléke Divx-et is le tud játszani. Ja, persze itthon.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Vendég

DivX asztali DVD-n?

... lévén az EUs xbox PAL tv kimenetü ... akkor hogy lesz a kimenete NTSC? lehet h az is csak szoftveres trükközéssel? vagy csak simán akadozni fog a video ?
Sima Divx filmeket néztünk amelyek 23.976-osak voltak. Mindegyik PAL-ban jött le és nem akadozott. Ha PC-ről játszod le VGA kártya TV kimenetén keresztül azon sem akadozik.
Vagy én értem rosszul a kérdést?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

... lévén az EUs xbox PAL tv kimenetü ... akkor hogy lesz a kimenete NTSC? lehet h az is csak szoftveres trükközéssel? vagy csak simán akadozni fog a video ?

Jó volt itt.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

simon: az xbox már nincs nálad... ?  
vajon az hogyan tenné/teszi ki az NTSC filmeket?

Nem nálam volt, egy barátomnál voltam megnézni. Mire gondolsz konkrétan?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

simon: az xbox már nincs nálad... ?

vajon az hogyan tenné/teszi ki az NTSC filmeket?

Jó volt itt.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Ezt probaltad mar? : 
http://ogo.nerim.net/reclockfilter

Köszi, megnézem. Per pillanat nincs ilyen filmem de amint lesz kipróbálom.

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: balagee »

Simon ugye te sem nem gondoltad komolyan hogy 25fps-el fogsz 23.976 videot ugy jatszani hogy az AC3 hangot hozza igazitja a gep?
Ahogy mostanság elnézem a 25fps-es AC3-as avit sem játsza rendesen úgyhogy én már semmit sem gondolok.

De nem nagy ügy. 10 perc alatt átkódolom wav-ba.

Ezt probaltad mar? :

http://ogo.nerim.net/reclockfilter
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Simon ugye te sem nem gondoltad komolyan hogy 25fps-el fogsz 23.976 videot ugy jatszani hogy az AC3 hangot hozza igazitja a gep?
Ahogy mostanság elnézem a 25fps-es AC3-as avit sem játsza rendesen úgyhogy én már semmit sem gondolok.

De nem nagy ügy. 10 perc alatt átkódolom wav-ba.

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: balagee »

Küldök neked Emailt, a szaggató ac3-as filmek oka a rossz audio/video interleave érték. Az AVIMUX-al ujramuxolt filmek gyönyörűen mennek, akár egy mp3-as.
simon_templar@index.hu

Amúgy a pontos leírása a dolognak az, hogy ha az AC3-as avi 25fps-es akkor hibátlanul megy. Ha 23.976-os és a kimenetet hagyom NTSC-n akkor is király. De ha PAL kimenetet akarok akkor kénytelen vagyok a DivxG400-at használni és akkor akad. Tehát 23.976-os AC3-as avit- nem tudok akadásmentesen 25fps-ben lejátszani.

Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Hétvégén volt szerencsém egy X-Box-ot "tesztelni". A készülékben nem chip-es hack volt hanem bios-os. Ez egyrészről sokkal egyszerűbb, másrészről szebb is. A gép bootolás után szépen kiteszi a főmenüt. Itt található a MediaPlayer. Elindítva megtaláljuk az opciókat (16:9, 4:3). Sima UTP kábellel egy PC-ről az X-Box-ra másolhatjuk a Divx filmjeinket és a hozzá tartozó feliratokat. A MediaPlayer szépen kilistázza a merevlemezen található filmeket. Amennyiben a felirat fileneve megegyezik az avi-éval szépen hozzáteszi a filmhez a magyar feliratot. Két dolog volt ami zavaró (ezeket nem tudtam mélyebben tanulmányozni), az egyik, hogy túlságosan lentre teszi a feliratot és nem találtam erre beállítást a másik, hogy az ű ő betüket a nyugat európai betütípussal jeleníti meg (kalapos). Lehet, hogy mindkettőre van megoldás. A videókimenetnek szép képe volt, AC3-as avit nem teszteltem.

Vendég

DivX asztali DVD-n?

Küldök neked Emailt, a szaggató ac3-as filmek oka a rossz audio/video interleave érték. Az AVIMUX-al ujramuxolt filmek gyönyörűen mennek, akár egy mp3-as.
simon_templar@index.hu

Amúgy a pontos leírása a dolognak az, hogy ha az AC3-as avi 25fps-es akkor hibátlanul megy. Ha 23.976-os és a kimenetet hagyom NTSC-n akkor is király. De ha PAL kimenetet akarok akkor kénytelen vagyok a DivxG400-at használni és akkor akad. Tehát 23.976-os AC3-as avit- nem tudok akadásmentesen 25fps-ben lejátszani.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DivX asztali DVD-n?

gordon: igaz, a 7007 már jó! Amit én láttam az 7003as volt és borzalmas képpel rendelkezett! Ráadásul tuning=0, ára az egekben mert ASUS... igy kihagytam
Ha nincs digi kimeneted, akkor az bukta, bár olvastam h az ensoniq chipes sb64eket lehet hekkelni - analogot digitté. De inkább hagyjuk , a radiotranszmitter szerintem nem jó megoldás. Nemcsak digitre. Szerintem. De te tudod. Én kábeleznék inkább...

Simon T.: volt nekemis g200/g400/g450/g550 És a dualhead nekem akkor müködött jól, ha akart... Márpedig nem akart. Volt, h a 32 bites szinmélység miat, volt h a fps miatt akadt, volt h maradt fekete keret, stb... igaz, lehet azota a divxg400 vagy a honapokon át tartó uj driverrel való igérgetés megvalósult. Nekem soha többet Matrox. (pl parhelia) Hiába volt a 2d-s képe jó! (egyébként sztem a g400 tv-s képe szebb volt mint a Gx50 !)

Jó volt itt.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

A másik, hogy veszel egy olyan geforcot amire jó minőségü tvchip került. Utánanézni a www.tvtool.de oldalon tudsz, de a vásárlás előtt érdemes szemre is meggyőződni az adott kártyán levő chipről.(pl Inno geforce mx400-ast láttam már a rossz chrontel 700x es ill. a jobb bt869essel is!)Ráadásul ha váltanál egy Leadtek Gef2MX-re, különös anyagi áldozatot sem kivánna!

Így a tvtoolt használva akár bilentyüzet shortcutokkal (pl Shift+F5 = TV, 720*576, PAL) vezérelhetnéd a kimenetet. (innen csak egy apró lépés egy soros porti infravevő -> távirányítás...)

De szerintem ha ezt nemis, a live!-ot mindenképpen vezesd ki az erősítődre!! A DPL2 sosem lesz DD51 !

Az általam használt Asus 7100-as MX2-es és CH7007 tv chip van rajta. Ezt nem cserélném le egy azonos képességü Leadtek-re.
Matrox Marvel G200-t használtam és hát nem voltam azért sem ode meg vissza. Akkor még nem volt a divx elterjedve, így azzal nem próbáltam.

Infrás a billentyüzetem így, ahogy írtam is, a tvtool-t használva az általad leírt módon nézem a filmeket tv-n.

Live-om nincs. Volt, de most olyan hangkártya, egy régi SB PCI64-es, van a gépbe, amelyiknek nincs digital outja. És ez még csak a probléma fele, mert a digitalis hangot nem hiszem, hogy át tudja vinni a rádiótranszmitter amivel a tv-re küldöm a kép és hang jelet.

Persze nem élvezhetetlen így sem az eredmény, de a dvd lejátszón lejátszott SVCD-k alatt marad jóval, mind kép, mind kényelem szempontjából.

Azért köszönöm a javaslataidat és egy szgép csere idején már ezek a szempontok is szerepet fognak játszani!
gordon314.fw.hu

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DivX asztali DVD-n?

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

Simon jól gondolom, hogy te már megoldottad vagy tudod a választ.
A megérzésed nem csal ifjú Skywalker.

A megoldás roppant egyszerű. A kártya felbontását állítsd 848x480-ra. Ez szabványos felbontás megtalálod az üzemmódok között. Így összenyomja a képet. Ezt a wide TV-n csak szét kell húzni és kész is.

Kösz a választ, azért ez tényleg egyszerűnek hangzik.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”