Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Feliratot a filmbe

Vendég

Feliratot a filmbe

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sajnos DivX AVI témában nemigazán vagyok otthon...nem ismerem a kodekjei kozti kulonbséget sem...
De ha késik a kép a felirathoz képest, nem lehet azért, mert mondjuk a felirat fájlod 24 fps-re van optimalizálva, a divx avi meg mondjuk PAL, vagy 29.97-es NTSC?

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

A Virtualdub konyvtárban található auxsetup.exe-vel elindítottad a frame klienst? Mert általában akkor jon elo ez a hibauzenet a TMPEGEnc-ben...

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Hogy nyisasam meg a vdrt a tmpeg azt irja hogy,can not open or unsupported? :smile23:

Vendég

Feliratot a filmbe

Szevasztok!Nekem egy oly problémám volna,hogy akár a Vob Sub,akár Sub creator-al konvertálom a feliratot,a vége nem jelenik meg,kb. a film közepe-végéhez tartozó feliratnak csak az első pár karaktere jelenik meg a többit "elfelejti" átkódolni ssa-ra.Már minden variációt próbáltam de 0. :smile9:
Üdv.:Davee.

Vendég

Feliratot a filmbe

De igen csak az baromi nagy formátumra konvertálja. Viszont korai volt az öröm, ugyanis müködik a feliratozás ám az a baj olyan formátumú az avi amit valahogy nem tud kezelni mert továbbra is késik a kép szagatottan megy, pedíg már a legtőbb codeket letöltöttem már. Egy másik régebbi kodolású simán fut (Dix3) a többi valamivel mással van kodolva. Tudsz valamit ajánlani?

Vendég

Feliratot a filmbe

Orulok neki... :-)

És SVCD-t nem tud a lejátszód?

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Vissza szivok mindent!!!! elindult csak elöb bisztos valamit elbasztam hálás vagyok az infoért végre egy honapi várakozás után sikerül filmet irni még enyszer Köszi

Vendég

Feliratot a filmbe

Kedves Sándor kicsit lassan fogtam fel amit mondtál,de az a baj, hogy az én Mpegem nem tudja kezelni a feliratot vagy is nem tudom hol hozzáadni (vagy én nem találom) ebben kéne segíteni nekem 2.57 ben nincs felirat felismerő

Vendég

Feliratot a filmbe

Na mindegy. A lényeg az, hogy virtualdubban nem kell menteni semmit, csak elindítani a frame serverét. Az enkódolást átveszi a TMPEG, azzal, hogy a *.vdr fájl lesz benne megnyitva, mint source. Persze a Virtualdubot nem szabad bezárni! Max. lekicsinyíteni, hogy ne zavarjon a képernyon...
Azért a virtualdubban még ajánlom hogy codec-nek olyan kodek legyen beadva, amelyik minimális veszteséggel dolgozik (pl. uncompressed RGB- itt nincs egyáltalán veszteség: kikódolja a Divx avi-ból a soron kovetkezo frame-t, hozzákeveri a feliratot, és nem komprimálva továbbadja a már feliratos frame-et a TMPEG-nek a vdr-en keresztul, és így tovább, és így tovább)

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

2 kettes hozzászolás (bocs a nevet nem irtam ki) által utalt leirástból vettem, hogy nyissam meg a Virtuált+filmet hivjam be a Text filtert válaszam ki a codeket és eldítom a mentést ekkor kezd a kép szagatni a hang simán megy tovább

Vendég

Feliratot a filmbe

Köszi nekem is csak a cselekedett van vissza, a progikat beszereztem. Remélem mihamarabb beszámolhatok a sikerről.
MInden segítséget köszönök.
Korep

Vendég

Feliratot a filmbe

Zolisound:

Face írása (7) talán kissé félrevezeto volt sźamodra.

Akkor:
Megcsinálod azt, amit a 11-es hozzászólásomban írtam, tehát, hogy a subtitle filterrel rárakod a feliratot a képre. De ezután te nem divx-be fogod enkódolni a már felirattal ellátott avi-t, hanem indítsd el a virtualdub frameserverét, és a keletkezett *.vdr fájlt (kb. 1 KB a hossza) nyisd meg a TMPEG-ben. Így a TMPEG már a felirattal kiegészített filmet fogja enkódolni MPEG1/2-be. Nem kell tehát semmi extra program, csak a virtualdub, a hozzávaló subtitlefilter (Avery Lee-tol), és a TMPEGEnc. Persze azért ne felejtsd el a virtualdub alkonyvtárban levo auxsetup.exe programmal életrekelteni a frameklienst is...

És hogy érted azt, hogy szaggatott a virtualdubban a kép és a hang? Milyen formátumba írtad ki és hogy?

Mert a leírt módszerrel frame-enként továbbítja a frameserver a képet és a hangot a vdr-en keresztul a TMPEG-nek

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Kedves Face megtudnád adni azt a helyet ahol le tudom tölteni, vagy el tudod küldeni nekem azt a progit amivel össze tudon irni a feliratot a filmel. Mert az én TMPgen2.57 nem ismeri fel a feliratot csak a képet és a hangot kezeli. Ugyanis szeretném a AVI filmeket át irni Mpeg-re azért, hogy az asztali lejátszómmal is le tudjam játszani. A VirtualDub programmal probáltam már, de ott a kép és a hang szétcsúszik hiába bármelyik kódkkel a kép el kezd szagatni a hang meg fut jól tovább.Előre is köszi a cim [email protected]

Vendég

Feliratot a filmbe

Sanyi, köszi a tippet, ahogy tudom kipróbálom...

Vendég

Feliratot a filmbe

Újraenkódolás nélkul (minoségromlás) nem fog menni ebben az esetben sem...
Keresd meg a neten a subtitle filtert a Virtualdubhoz (szerzoje Avery Lee), és játszd be a plugins alkonyvtárba.
A meglevo felirat fájlt konvertáld át *.ssa formátumba (konvertálás kozben megadhatod a betufont típusát, színét, pozícióját és méretét). Konvertáláshoz használd pl. a srttossa nevu programot (értelemszeruen *.srt formátumból csinál *.ssa formátumot)
Nyisd meg a DivX AVI-dat a virtuladubban, válaszd ki az új subtitle filtert, ami hozzáadja a *.ssa fájlban lévo feliratokat a video-ba. Enkódold újra DivX-be, és kész...

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Tudom, hogy nem én indítottam ezt a topicot, de ha valaki tudja a választ a fenti kérdésemre, kérem írjon!
Röviden: divx filmbe szeretnék feliratot úgy, hogy a végeredmény ugyanaz a divx (nem svcd, meg vcd, meg stb.) film legyen, benne a felirattal!!!

thx:kezol

Vendég

Feliratot a filmbe

A progikat a ddigest.com on megtalalod es ott van hozza leiras is....rmelem beszelsz angolul.....ha nem akkor majd megprobalom neked valemelyest leirni.

Vendég

Feliratot a filmbe

Tudom elöbb járt a kezem, mint a szemem, mivel más helyeken errol márt volt szó, de mégisugy éreztem hátha lesz valami gyorsabb megoldás.
Kifejtenéd pontosan, hogy hogyan kell végrehajtani a muveletet, illetve a programokhoz hol juthatnék hozzá?
Amugy én nekem is az már jó lenne, ha az AVI-ba bedugjuk a feliratot, mivel utána a NERO megírja.
Kösz mindenkinek
Korep:smile46:

Vendég

Feliratot a filmbe

A virtualdub nevu programmal lehet frameserverezni es ugy lehet csinalni vcdet vele.Kell meg hozza egy Tmpegenc is hogy osszerakd a filmet a felirattal.Tobb tucat filmet csinaltam igy.

Vendég

Feliratot a filmbe

Azért szeretném belefűzni a feliratot, hogy bármikor, bárhol elindítva legyen felirat és ne igényeljen speciális progit... (pl ha lesz valami a divx-es asztali lejátszókból, ott nagy hasznát venném, ha egyben lenne a film a felirattal, valamint a munkahelyemen lévô mac-eken is lenne felirat így...) Szóval az érdekelne, hogy megoldható ez valahogy, vagy csak a "külön fájlos" felirat működik divx-hez...???

Vendég

Feliratot a filmbe

Engem is érdekelne a dolog ugyanis én AVI filmekre szeretném rá tenni a feliratot ugyanis az asztali DVD csak VCD játszik le és csak AVIban tudják a filmeket megszerezni. Utána már át tugom irni MPEG formátumbe

Vendég

Feliratot a filmbe

Miért jobb neked a filmbe kódolt felirat, mint a különálló. Ez utóbbi jobb minőségű és bármikor a filmhez testreszabható (méret, szín, betütípus).

Vendég

Feliratot a filmbe

Sziasztok!

Nekem is hasonló a problémám, csak én úgy szeretném a feliratot a filmhez (divx) fűzni, hogy a végeredmény ugyanaz a divx film lkegyen, csak felirattal... Erre van valami lehetôség??? Jó lenne, mert már kezdenek elfogyni a szinkronos filmek és nincs pénzem dvd-n megvenni az összes feliratos filmet, ami tetszik...

Elôre is köszönöm a segítségeket...

Vendég

Feliratot a filmbe

Hello mindenki
Következő a problémám: Filmeket kell VCD-be irnom, ezt Neroval teszem meg (hogy DVD-n megnézhessék), de a feliratos filmeket nem tudom ugy megirni hogy a felirat rajta legyen a filmen, van-e létezik-e olyan program ami beleteszi elég gyorsan könnyedén a filmbe a feliratot, hogy csak az avi-val kelljen foglalkozni?

Minden segítséget előre is köszönök.
Korep

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”