Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

"Paint" programok

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

szerintem is Photoshop (már persze ha nem kell megvenni), és ilyesmit nem is szabad másként, csak manuálisan végezni
ezzel együtt a legjobban mégiscsak akkor jársz, ha rászánod az időt az előzetes pucolászásra: a tiszta forrás mindig sokkal-sokkal többet ér, mint az utólagos javítgatás (teszem azt ha analóg lemezeket digitalizál az ember, akkor is a tű és a lemezek gondos tisztogatásával kezdi)

Vendég

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sehol egy legény talpon e vidéken? Vagy talán ennyire lehetetlen lenne ez az elképzelés?

Én szívesen segítenék, de nem tudok.
Komolyra fordítva a szót én sokat retusálok és sokat használok grafikai szoftverket, de ilyet nem ismerek. Én Photoshop-ot használok ami teljesen manuális dolog, (minden szöszt neked kell kiszedni vele) és kellően nagy valamint bonyolult is. Ha valamiért a Photoshop mellett döntesz akkor szívesen segítek ha bármi kérdésed van vele kapcsolatban. Amit meg szeretnél oldani az egyébként nem egy bonyolult dolog csak a retusálás igen időigényes.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Sehol egy legény talpon e vidéken?
Vagy talán ennyire lehetetlen lenne ez az elképzelés?

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Egy családi fotóalbumot kezdtem el készíteni és az első lépésen, a szkennelésen már nagyrészt túl vagyok.

1. Azt tapasztalom, hogy bármennyire is tisztítom a szkennert egy-egy szöszmösz be-be csúszik a kép és az üveg közé. Ezek nem túl feltűnőek és nem túl nagyok, de rondák. Az első kép után megúntam a kézzel történő javítgatást. Kellene nekem egy jó kis képjavító program, ami a hibákat detektálja és feltölti hasonló háttérrel mint a mellette levő legközelebbi hibátlan pont.

2. Egy tabló szerű kis menüt is akarok még csinálni, amin a feliratok egy bizonyos szögben lennének feltüntetve (tehát nem vízszintesen és nem függőlegesen, hanem mondjuk 30 fokkal elforgatva). Ráadásul transzparens feliratokat akarok készíteni, ami esetleg rálóghat a képek egy részére is. A felirat is olvasható és a kép is kivehető a felirat alatt.

Remélem érthetően sikerült leírnom a problémáimat!

Egyenlőre ez a két dolog ami érdekel, de nem ismerem annyira ezeket a Paint programokat, hogy el tudjam döneteni, melyiket érdemes használni. Valami könnyen kezelhető, nem túl bonyolult felületűre lenne szükségem, ami a lehető legtöbb automatizmussal dolgozik, de azért utólagosan kézzel is szeretnék még belepiszkálni.

Ha valakinek van ötlete, kérem írja meg.

Előre is köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”