Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Veszteségmentes hangtömörítés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem muszáj, ennyit bénázni vele. A CueSplitter viszi, csak a Monkey driver (.ape) nincs rendesen felrakva.
Így van, A CueSplitter mindent képest feldarabolni. Hasznos progi.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lex »

Nem muszáj, ennyit bénázni vele. A CueSplitter viszi, csak a Monkey driver (.ape) nincs rendesen felrakva.
Üdvözlettel: Lex

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha van egy ape/cue-m,
Sajna ki kell csomagolnod, pl vinyóra egy virtuál drive-ra és aztán majd darabolás se kell csak egyenként visszatömöríteni ape-be.

Vendég

Ha van egy ape/cue-m, azt mivel tudom trackekre darabolni? Nem akarom kiírni CD-re és tudom, h a Neroba megtudom nyitni, de én ezt nem akarom! A HDD-re akarom trackekre bontani... Mp3directcut a nevéből fakadóan nem boldogul vele, mp3-nál tökéletes volt. Vmi hasonlót keresek, ape-ra (nem baj ha flac-t is tudja).

Cue Splitter-t próbáltam, de vmi macdll.dll -re vonatkozó hibát írt ki, pedig ott van a file a system32-be. Más egyéb progi esetleg?

Vendég

Köszi mindenkinek

Vendég

Ape vagy flac-ra tök jó a Jetaudio és CD-t is ír
www.jetaudio.com

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Ape, FLAC zenéim cd audiora való konvertálása megoldható veszteségmentesen. Tehát ugyanazt a minőséget kapom vissza?
Ha kibontod a flac, vagy ape fájlokat, és úgy írod ki, akkor pont olyan, mintha végig a wav-ból dolgoznál. Ha flacból játszod le (pl PC+DAC, stb) akkor már nem ennyire egyértelműen ez a vélemény, a software + codec is számít.
Én spec nem javaslom flac-ból egyből CD-re írni, mert a neten található flacok között előfordult már nekem hibás is. Írás előtt tömörítsd ki, tárolni viszont megérhetii a Lossless, mert kb. fele helyigény - viszont kicsivel melósabb, mint a tömörítetlen.

Köszi

Azt szeretném, hogy nemrég betömörítettem egy csomó zenémet ape/flac ba, de most szeretném kiírni inkább cd-re. Eladtam a DAC-omat és most csak cd- van, a laptopról zenélés sajnos így elég gagyi dac nélkül.

Nero visszakódolja??

Ha Flac és az APE a Nero után került föltelepítésre, akkor igen. Próbáld ki egy RW-re első körben mindenesetre.

Ha igazán jó megoldást keresel, akkor a FLAC-cal, vagy vagy APE-val enkódolodot az anyagot, majd pedig az EAC írójával kiírod. Állítólag a legjobb eredményt így kapod.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Vendég

Ape, FLAC zenéim cd audiora való konvertálása megoldható veszteségmentesen. Tehát ugyanazt a minőséget kapom vissza?
Ha kibontod a flac, vagy ape fájlokat, és úgy írod ki, akkor pont olyan, mintha végig a wav-ból dolgoznál. Ha flacból játszod le (pl PC+DAC, stb) akkor már nem ennyire egyértelműen ez a vélemény, a software + codec is számít.
Én spec nem javaslom flac-ból egyből CD-re írni, mert a neten található flacok között előfordult már nekem hibás is. Írás előtt tömörítsd ki, tárolni viszont megérhetii a Lossless, mert kb. fele helyigény - viszont kicsivel melósabb, mint a tömörítetlen.

Köszi

Azt szeretném, hogy nemrég betömörítettem egy csomó zenémet ape/flac ba, de most szeretném kiírni inkább cd-re. Eladtam a DAC-omat és most csak cd- van, a laptopról zenélés sajnos így elég gagyi dac nélkül.

Nero visszakódolja??

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Flac mellett még:

- jól tag-elhető (és a Flac frontEnd viszonylag intelligensen generálja magától)
- a "gain"elve a hangerőszint úgy normalizálható hogy az adat maga nem változik
- szép az ikonja
- Winamppal is "gapless" lejátszható.

Jó progi még a CueSplitter - ha a musik egy file-ban van grabbelve a Cue shhet alapján szét dobja külön fileokba áttömörítés nélkül. Aki igényli.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Hasznos oldal: http://www.hardwareoc.hu/print.php?cikk=165

Hasznos progi: http://avlossless.extra.hu/ - Letöltés - TrAuMa

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: arty »

Flac rulez!  
Mert:

- elég jó a tömörítési aránya
- integrtálódik a Neroba és a WinAmpba
- egyre több hardware-es lejátszó ismeri
- legálisan INGYENES
- torrenten egész jó választékban hozzáférhető, és ez egyre javul!

Most ennyi jutott eszembe

tud 5.1-et!

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Én ape-t és flac-t használok, mostanában a flac-ot jobban szeretem, bár különösebb oka nincs, de valamiért mégis..van néhány hordozható lejátszó pl ami tud flac-ot (iriver).

És természetesen foobar-al játszok le mindent
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó zenei anygaim Mp3, Ape és Flac fileokból állnak. Lejátszásukhoz szinte majdnem mindig Winamp-ot használok.

Ajánlom figyelmetekbe a következő Winamp Tool-t:

Mp3cue
http://www.guerillasoft.co.uk/mp3cue/

Vannak anyagok, amiknél az egész CD egyetlen fileként kerül digitalizálásra. Pl. "Madonna - Confessions..." amikor nincs szünet két szám között, akkor általában egy fileként rippelik az egészet. Ha ilyen anyagot játszunk le, akkor eléggé bosszantó, hogy össze-vissza kell ugrálni az anyagban, ha egy számot keresünk.
Ezen segít az Mp3cue. Egy plussz ablakban segít navigálni a lejátszott anyagban. Nyílván kell, hozzá egy CUE sheet, amiből meg tudja határozni, hogy mikor melyik szám jön. Komolyabb letöltő helyeken ez a CUE Sheet mindig fent van.

Ha meg mi rippelünk, akkor egyértelmű, hogy EAC-cal be kell olvasni és el kell menteni a CUE sheetet is.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hasznos tool az Mp3tag

http://www.mp3tag.de/en/

Ezzel a kis progival internetes adatbázisból importálhatjuk a zenei anyagaink információit (ID TAG). A progi általában az anyagunkat. Nekem legalábbis 90%-ban felismeri az MP3 albumot. Ha nem ismerné fel, akkor kereséssel lehet elvégezni az azonosítást. A DC-n letöltött, illetve barátoktól kapott anyagaim ID TAG-jét szoktam a progi segítségével kitölteni, hogy hatékonyabban tudjam használni a media lejátszó program library funkcióját. Sok gépeléstől mentett már meg!

A következő file típusokat kezeli a progi:
- Advanced Audio Coding (aac)
- Free Lossless Audio Codec (flac)
- Monkey's Audio (ape)
- Mpeg Layer 3 (mp3)
- MPEG-4 (mp4 / m4a / m4b / iTunes compatible)
- Musepack (mpc)
- Ogg Vorbis (ogg)
- OptimFROG (ofr)
- OptimFROG DualStream (ofs)
- Speex (spx)
- True Audio (tta)
- Windows Media Audio (wma)
- WavPack (wv)

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

CD beolvasáshoz (mert ugye azt is kell)

Exact Audio Copy (EAC)
http://www.exactaudiocopy.de/

- a beolvasás minden fontos paramétere testre szabható
- integrált online freedb.org id tag kezelés
- CD író funkció
- CUE sheet kezelés
- Külső tömörítő programok integrálása (egy klikkes beolvasás-tömörítés)

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

APE
Monkey's Audio

http://www.monkeysaudio.com/

- elmondása szerint a legjobb tömörítéssel rendelkezik
- ingyenes
- integrálódik Winamp-ba, Nero-ba (on the fly írható)
- az asztali lejátszók sajnos által sajnos ritkán támogatott (ebben jobb a Flac)
- TAG-elhető

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Hozzászólás Szerző: GTomi »

OFFTOPIC:

kiváncsi leszek, hogy ez a topik mikor fog "átmenni" személyeskedő: melyik jobb és akkor, ha tönköly búza párnára teszed-e a a cd írót vagy sem
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Flac rulez!

Mert:

- elég jó a tömörítési aránya
- integrtálódik a Neroba és a WinAmpba
- egyre több hardware-es lejátszó ismeri
- legálisan INGYENES
- torrenten egész jó választékban hozzáférhető, és ez egyre javul!

Most ennyi jutott eszembe

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem nagyon láttam olyan topic-ot, ahol kifejezetten ez a téma lett volna kitárgyalva.

Amiről szó lenne:

- veszteségmentes formátumok,
- rippeléshez használt eszközök,
- PC-s lejátszók,
- asztali lejátszók, amik támogatják
- stb...

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”