Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

omen
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: omen »

Na azt nem várom, hogy tökéletes legyen egy film, csak mégis a kockákat meg ha homályos egy egy film akkor kilehessen javítani. A VirtuálDub nekem bonyolut használni. Bár egyes változatáhozz találtam már magyarosítást is.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

VirtualDub kféle szüröivel lehet ilyesmit, de Lacynak igaza van, nem lesz olyan mint a gyári.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

omen

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Azaz megvenni. Jó magam leginkább olyan filmeket keresek ami nem nagyon van dvd formátumba. Bár az is igaz ha türelemmel van az ember, egyszer csak megjelenik.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát nem hiszem, hogy házi használatú progik között találsz ilyet... 
És akkor hol keresek? Úgyanis arról van szó, hogy némelyik avi film nagyon rossz minőségű és mielőtt dvd formátumba raknám szeretném kijavítani a hibát, úgy a kockák eltüntetését, úgy mint a homályoságot. Ha elrontani ellehet egy jó filmet, akkor talán javítani is lehet valahogy valamilyen módon.

Hát elrontani sokkalta könnyebb..

Amit Te keresel, az olyan progi és gép igényű, amit házi használatra nemigen hiszem, hogy lehetne szerzni.
Gondolj bele, a régi filmeket amiket a DVD-re írás miatt felújítanak, az több ember több hónapos munkájának az eredménye, és a folyamat csak részben autómatikus.
Te valami hasonlót szertnél, de szerintem ne is próbálkozz mélyrehatóan, mert hiábavaló lesz...
Egyszerűbb lenne, már amennyiben lehet, a filmet jobb forrásból és minőségben megszerezni.

omen

AVI to DVD ,vagy S/VCD

És akkor hol keresek? Úgyanis arról van szó, hogy némelyik avi film nagyon rossz minőségű és mielőtt dvd formátumba raknám szeretném kijavítani a hibát, úgy a kockák eltüntetését, úgy mint a homályoságot. Ha elrontani ellehet egy jó filmet, akkor talán javítani is lehet valahogy valamilyen módon.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

omen

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!

Nem tudom hova írjam a kérdésemet, igy hát ide teszem fel a kérdést. Tudna valaki olyan progit ajálani, amivel a kockákat és a homályos képet kilehet tisztitani egy filmről? Remélem értelmes voltam.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: arty »

hello valaki segitsen aki tud valami egyszerüen használható menű készítő progit ha tudna valaki nagyon megköszönném amivel dvd-re feliratott tudok rakni.thx
Duracell

javasolnám a kérdésednek megfelelő topik felkeresését van a forumnak keresője, oda beirod, hogy " felirat " és .....

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

hello valaki segitsen aki tud valami egyszerüen használható menű készítő progit ha tudna valaki nagyon megköszönném amivel dvd-re feliratott tudok rakni.
thx
Duracell

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Faby »

Készítettem egy leírást a DVD2SVCD-hez, lépésről lépésre, elsősorban feliratos filmekhez, de nyilván használható felirat nélül is. Mivel elég nagyocska lett, ide nem tudom feltölteni, weboldalam nincs, és nem is tudok/akarok csak ezért csinálni egyet, úgyhogy ha valakit érdekel, levélben el tudom küldeni.
Használja mindenki sikerrel!

DE:

Nem ez az egyetlen helyes út, amit én végig jártam! Az, hogy nálam ez bevált (vagy ez vált be) nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag így a jó!
Ez csak a számtalan variáció egyike, ne érezze magára nézve senki kötelezőnek, nyugodtan ki lehet és kell is próbálni más lehetőségeket is!

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

hgfhg

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: arty »

Thx a tippeket! megszereztem mindent de az elején elakadtam, a virtualdubbal mikor megnyitom, vagyis szeretném megnyitni a filmet akkor ezt irja ki::::coludnt locate decompressor for format xvid
virtual requires a video for windows(vfw) compatible codec to decompress video. Directshow codecs, such as those used by windows media player, are not suitable.!!
HA esetleg vágos erre a választ azt is megköszönném, ugy mint az eddigi helpedet!
üdv

kérdésbe a válasz:

- xvid codec kell neki (annak van vfw =videoforwindows interfésze )
- neked csak ffdshow van fent, ami csak directwhow interfésszel rendelkezik (najo, ez igy nem egészen igaz, de...)

Tehát, az, hogy valamit le tud játszani a mediaplayer, nem jelenti azt, hogy avi szerkesztövel szerkeszteni si tudod.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Amire még figyelj oda: a DVD2SVCD CinemaCrafEncodert (CCE) használ, ami egy nem ingyenes MPEG2 tömörítő, ha nem találsz rá megoldást (vedd meg  ), akkor minden képkocka vmely sarkába kiteszi a logóját! Nem hiba, csak így működik!

Hello!
Csak zarojelben jegyeznem meg, hogy a legutobbi verziok mar mukodtek az ingyenes Qenc encoderrel is. Persze azt hiszem a minosegben meg tovabbra is a CCE a nyero...
Smelo

Persze, meg működik még a Tmpeg és a Canopus encoderével is, de szerintem a CCE nyújtja a legjobb eredményt.

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Smelo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Smelo »

Amire még figyelj oda: a DVD2SVCD CinemaCrafEncodert (CCE) használ, ami egy nem ingyenes MPEG2 tömörítő, ha nem találsz rá megoldást (vedd meg ), akkor minden képkocka vmely sarkába kiteszi a logóját! Nem hiba, csak így működik!

Hello!
Csak zarojelben jegyeznem meg, hogy a legutobbi verziok mar mukodtek az ingyenes Qenc encoderrel is. Persze azt hiszem a minosegben meg tovabbra is a CCE a nyero...
Smelo

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!Tudna nekem segíteni valaki abban h aviból szeretnék Svcd t csinálni feliratosat, de nem tudom h a feliratot h kell alá tenni! Az Avi feliratos és külön van a felirat! Vagy ha azt tudja valaki akkor avi alá hogy lehet betenni a feliratot az is segítene nekem előre is köszönöm!!!
Sziasztok

Javaslom neked a DVD2SVCD progit, a linken megtalálod: DVD2SVCD, a Doom9 magyarnyelvű honlapon és macsman oldalán valamint fórumán találsz bőséges leírást, ill az egyébb szükséges dolgokat is.

Sok sikert, nálam ez bevált, azért némi időráfordítással számolj, többmenetes konvertálások géptől függően órák is lehetnek!

szia!
Thx a tippeket! megszereztem mindent de az elején elakadtam, a virtualdubbal mikor megnyitom, vagyis szeretném megnyitni a filmet akkor ezt irja ki::::
coludnt locate decompressor for format xvid
virtual requires a video for windows(vfw) compatible codec to decompress video. Directshow codecs, such as those used by windows media player, are not suitable.!!
HA esetleg vágos erre a választ azt is megköszönném, ugy mint az eddigi helpedet!
üdv

Nincs telepítve a gépre XVID kodek. innen elérhető: DivX-Xvid, esetleg nem árt egy ffdshow filter, ha az Xvid nem működne: Ffdshow filter

Bár, ha a virtualdub nem tudja megnyitni, akkor eddig mivel játszottad le?
NA, mindegy.

Egyébbként az általam használt/vázolt eljáráshoz nem kell a virtualdub, viszont az xvid/ffdshow igen!

Amire még figyelj oda: a DVD2SVCD CinemaCrafEncodert (CCE) használ, ami egy nem ingyenes MPEG2 tömörítő, ha nem találsz rá megoldást (vedd meg ), akkor minden képkocka vmely sarkába kiteszi a logóját! Nem hiba, csak így működik!

Ha végképp elakadsz, csinálok egy lépésről lépésre útmutatót, de az kicsit hosszadalmas lenne, mert már elég rég foglalkoztam SVCD-vel.

numbred

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: numbred »

Sziasztok!Tudna nekem segíteni valaki abban h aviból szeretnék Svcd t csinálni feliratosat, de nem tudom h a feliratot h kell alá tenni! Az Avi feliratos és külön van a felirat! Vagy ha azt tudja valaki akkor avi alá hogy lehet betenni a feliratot az is segítene nekem előre is köszönöm!!!
Sziasztok

Javaslom neked a DVD2SVCD progit, a linken megtalálod: DVD2SVCD, a Doom9 magyarnyelvű honlapon és macsman oldalán valamint fórumán találsz bőséges leírást, ill az egyébb szükséges dolgokat is.

Sok sikert, nálam ez bevált, azért némi időráfordítással számolj, többmenetes konvertálások géptől függően órák is lehetnek!

szia!
Thx a tippeket! megszereztem mindent de az elején elakadtam, a virtualdubbal mikor megnyitom, vagyis szeretném megnyitni a filmet akkor ezt irja ki::::
coludnt locate decompressor for format xvid
üdv

numbred

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hello thx a választ!!
NAgyban el is kezdtem a programokat letölteni, de akad 1 kis probléma! az lenne a gondom h mikor a virtualdubban meg akarom nyitni a filmet ezt irja ki és nem tudom h miért:: Couldnt locate decompressor format "Xvid" (unknown)
Virtualdub requires a video for windows (vfw) compatible codec to decompress video. Directshow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable.!!!
NAh ebben segítsen valaki! tuti valami kodek dolog de h milyen nem tom válaszotok előre is köszönöm!

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok

numbred

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban h aviból szeretnék Svcd t csinálni feliratosat, de nem tudom h a feliratot h kell alá tenni! Az Avi feliratos és külön van a felirat! Vagy ha azt tudja valaki akkor avi alá hogy lehet betenni a feliratot az is segítene nekem előre is köszönöm!!!
Sziasztok

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Chiao, honnan lehet a winavi-hoz crack-et letölteni, aki tud légyszi segítsen. előre is köszi
crackportal.com

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Chiao, honnan lehet a winavi-hoz crack-et letölteni, aki tud légyszi segítsen. előre is köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Cinema Craft Encoderrel (CCE) hogyan lehet képet átméretezni? Ha egy VCD, SVCD vagy XSVCD-t akarsz írni, vagy onnan vissza, akkor szét lesz nyújtva a képed. A többi progival nincs ilyen gond, mert vagy automatikus, vagy kézzel beállítható.
Ha jól emléxem, sehogy. Virtualdub frameszerveren keresztül kell etetni és a virtualdub-ban átméretezni, filterezni stb. De azt nem tudom, hogy a CCE újabb verziói megeszik -e a frameszerver kimenetét. A 2.5-ös biztos.

Látod, nem egyszerűen csak több klikkre van szükség az 'egyklikkes' programokkal szemben, hanem több szoftverrel kell egymás után dolgozni. Elmondom, hogy nálam hogy ment ez:
1. TMPGEnc: meghatároztam a szükséges bitrátát a lemezek tökéletes kitöltéséhez és képkocka pontossággal kiválasztottam, hogy hol kezdődjön a 2. SVCD lemez (lehetőleg a film közepe utáni jelenetváltásnál).
2. Virtual Dub: Átméreteztem a képet az SVCD felbontásának megfelelően, a szélesvásznú filmeket 4:3-as képernyőre igazítottam és kimentettem olyan formátumban, amit a CCE fogadni képes.
3. Cinema Craft Encoder: Itt állítottam be a bitrátákat, a vágási helyet és kimentettem 2 Mpeg2 videofájlt és 2 mpa hangfájlt.
4. TMPGEnc: A Disk tool -> Simple multiplex segítségével lemezenként egyesítettem a kép és a hangfájlt SVCD formátumban. Régebbi típusú DVD játékosok számára, amelyek még nem tudták az SVCD-t, csak a VCD-t, meg lehetett azt csinálni, hogy VCD-ként egyesítettem a képet és a hangot, ezzel sok lejátszót (pl. a 400-as Sonymat) át lehetett verni, SVCD filmet etettem meg velük VCD fejléccel.
Ezek után, ha valaki megkérdezte, hogy mivel írom át a filmeket SVCD-re, mit mondhattam?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Doki »

A Cinema Craft Encoderrel (CCE) hogyan lehet képet átméretezni? Ha egy VCD, SVCD vagy XSVCD-t akarsz írni, vagy onnan vissza, akkor szét lesz nyújtva a képed. A többi progival nincs ilyen gond, mert vagy automatikus, vagy kézzel beállítható.
Ha jól emléxem, sehogy. Virtualdub frameszerveren keresztül kell etetni és a virtualdub-ban átméretezni, filterezni stb. De azt nem tudom, hogy a CCE újabb verziói megeszik -e a frameszerver kimenetét. A 2.5-ös biztos.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

udv, szerintem a cinemacraftot meg nem probaltatok ki , mondjuk csak ezt az oldalt olvastam meg de szo nem volt rola, van trial verzioja is, igasz hogy az belelok egy logot... a maganfelhasznalok reszere elerheto mpg2 kodolok kozul a legjobb minoseget produkalja, tud 1pass vbr-tol 10 pass-os kodolasig, persze ez sem gyors, de a minosegnek "ara" van, amugy a tmpg is nagyon jo, de az meg lassab, az univerzalis vfapi multifajlformatumos interface-enek koszonhetoen, cserebe barmibol csinal barmit, aki persze nem veszi a faradsagot, az elegedjen meg vmelyik gagyi egyklikkes rendszerrel, a'la nero...kinek a pap....

remelem segitettem vkinek is, ha nem hat ures szocseples volt csa

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

udv, szerintem a cinemacraftot meg nem probaltatok ki , mondjuk csak ezt az oldalt olvastam meg de szo nem volt rola, van trial verzioja is, igasz hogy az belelok egy logot... a maganfelhasznalok reszere elerheto mpg2 kodolok kozul a legjobb minoseget produkalja, tud 1pass vbr-tol 10 pass-os kodolasig, persze ez sem gyors, de a minosegnek "ara" van, amugy a tmpg is nagyon jo, de az meg lassab, az univerzalis vfapi multifajlformatumos interface-enek koszonhetoen, cserebe barmibol csinal barmit, aki persze nem veszi a faradsagot, az elegedjen meg vmelyik gagyi egyklikkes rendszerrel, a'la nero...
kinek a pap....

remelem segitettem vkinek is, ha nem hat ures szocseples volt csa

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”