Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
"Paint" programok
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
"Paint" programok
Simon!
Van itt egy újabb probléma. Hogy lehet két képet egymásba átúsztatni?
Valahogy úgy képzelem, hogy a bal oldalon lévő kép fokozatosan elhalványul jobb felé haladva, a jobb oldalon lévő kép pedig balfelé haladva. A két szélén csak egy-egy képből láthatók a részletek, de középen mindkettő kivehető.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Photoshop kérdések:
1. A sima windows-os paint programban van olyan lehetőség, hogy Fill with Color és erre az összefüggő területen lévő azonos színű pixeleket beszinezi ezzel a színnel. Itt hogy lehet ezt megcsinálni?
2. Még mindig gradient kérdés. Már nagyon szép gradient háttereket tudok csinálni, de most csak egy síkidomot kellene feltöltenem úgy, hogy a kép többi része érintetlen marad. Lehet ilyet csinálni?
3. Egy adott területet szeretnék körbe keríteni és ott sötétebbre vagy világosabbra állítani a színeket, a kép többi részét szeretném változatlanul hagyni.
Előre is köszi.
1. Esetleg az célszerű, hogy az azonos területek kijelölésére használd a Magic Wand Tool-t. A Tools-ban a fentről jobb második. A tűrését (tolerance) is be tudod állítani. Az így kijelölt területet aztán úgy színezed ahogy akarod (Paint vagy Paintbrush tool).
2. A Lasso-val (Tools bal felső második) jelöld ki a kívánt területet és a gradient csak arra a területre lesz érvényes.
3. Szintén. A Lasso-val jelöld ki a kívánt területet. A bekerítés után az összes művelet (fényesség, szín) csak erre a területre lesz érvényes.
A Lassonak három állása van (Alt+Click) használd a polygonal verziót.
Köszi Simon, működik!
-
Vendég
"Paint" programok
Photoshop kérdések:
1. A sima windows-os paint programban van olyan lehetőség, hogy Fill with Color és erre az összefüggő területen lévő azonos színű pixeleket beszinezi ezzel a színnel. Itt hogy lehet ezt megcsinálni?
2. Még mindig gradient kérdés. Már nagyon szép gradient háttereket tudok csinálni, de most csak egy síkidomot kellene feltöltenem úgy, hogy a kép többi része érintetlen marad. Lehet ilyet csinálni?
3. Egy adott területet szeretnék körbe keríteni és ott sötétebbre vagy világosabbra állítani a színeket, a kép többi részét szeretném változatlanul hagyni.
Előre is köszi.
1. Esetleg az célszerű, hogy az azonos területek kijelölésére használd a Magic Wand Tool-t. A Tools-ban a fentről jobb második. A tűrését (tolerance) is be tudod állítani. Az így kijelölt területet aztán úgy színezed ahogy akarod (Paint vagy Paintbrush tool).
2. A Lasso-val (Tools bal felső második) jelöld ki a kívánt területet és a gradient csak arra a területre lesz érvényes.
3. Szintén. A Lasso-val jelöld ki a kívánt területet. A bekerítés után az összes művelet (fényesség, szín) csak erre a területre lesz érvényes.
A Lassonak három állása van (Alt+Click) használd a polygonal verziót.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Photoshop kérdések:
Előre is köszi.
-
Vendég
"Paint" programok
Kösz! Az igazság az, hogy én régen tanultam angolt, akkor se sokat (1 évet a 8. osztályban és az már 20 éve volt), és a számítógépes hibaüzeetek, meg a jó telepítések szövegéből tanulok valamicskét, meg ilyen programot még nem használtam, kivéve a jó öreg windows-os paint-et!
Van magyar nyelvű Photoshop is bár szerintem az néha sokkal érthetetlenebb, mint az angol.
- sozs
- V.I.P.

- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
"Paint" programok
Ezt nem nagyon értem. Fogod a színes képet majd Image->Mode->Grayscale
És szürkeárnyalatos lesz a kép. El is mentheted így, vagy pedig visszaalakíthatod RGB-re, attól még szürkeárnyalatos marad.
Kösz! Az igazság az, hogy én régen tanultam angolt, akkor se sokat (1 évet a 8. osztályban és az már 20 éve volt), és a számítógépes hibaüzeetek, meg a jó telepítések szövegéből tanulok valamicskét, meg ilyen programot még nem használtam, kivéve a jó öreg windows-os paint-et! Sajnoz ez van!
Köszi a segítséget!
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
-
Vendég
"Paint" programok
Tegnap a netről letöltöttem a Photoshop 7.0.1-es verziót. Szeretném tudni, merre találok fekete-fehér konvertálót, mert az rgb-vel fekete fehér lessz, de nem menti el feketén-fehéren. Fontos lenne, egy tervemhez, mivel csak fényképből tudnám elkészíteni, és egyéb okokból fekete-fehér kép is kellene!
Előre is köszi!
Ezt nem nagyon értem. Fogod a színes képet majd Image->Mode->Grayscale
És szürkeárnyalatos lesz a kép. El is mentheted így, vagy pedig visszaalakíthatod RGB-re, attól még szürkeárnyalatos marad.
- sozs
- V.I.P.

- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
"Paint" programok
Tegnap a netről letöltöttem a Photoshop 7.0.1-es verziót. Szeretném tudni, merre találok fekete-fehér konvertálót, mert az rgb-vel fekete fehér lessz, de nem menti el feketén-fehéren.
Fontos lenne, egy tervemhez, mivel csak fényképből tudnám elkészíteni, és egyéb okokból fekete-fehér kép is kellene!
Előre is köszi!
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Megpróbálom jól megfogalmazni a kérdést, remélem értitek!
Van-e valamilyen lehetőség valamelyik programban, hogy valamilyen gradiens átmenetetet csináljak két-három szín között. Például kékből feketébe majd esetleg onnan pirosba mondjuk függőlegesen föntről lefelé vagy bármilyen akármilyen irányban? Esetleg körkörösen kifelé vagy egy adott területet (mondjuk egy kacskaringós csíkot) így kitölteni ezzel. ugyanis készülget a fotóalbumon és most szeretnék valamilyen jó hátteret kitalálni a menünek és arra gondoltam, hogy egy ilyen háttérre még akármilyen egyéb mintát/szöveget is be lehetne helyezni.
Még mindig Photoshop. Már ha erre gondoltál:
Igen valami hasonlóra. Hogy kell?
Létrehozol egy kívánt méretű üres dokumentumot, majd az eszköztárból a jobb felülről a hatodik eszközzel amely egyik esetben Paint Bucket Tool a másik esetben Gradient Tool (Alt+egérgombbal lehet váltani köztük) a Gradient Tool-t választod. A menüsorban kiválaszthatod az átmeneti színeket (az első esetben az eszköztárban beállított két színt használja) és az átmenet formáját. Ezek után az egérrel húzol egy vonalat és a vonal mentén megcsinálja az átmenetet.
Leírva ez is bonyolultabb, csinálva 1 másodperc.
Illusztrálom is neked:
Köszi, szuper.
-
Vendég
"Paint" programok
Van-e valamilyen lehetőség valamelyik programban, hogy valamilyen gradiens átmenetetet csináljak két-három szín között. Például kékből feketébe majd esetleg onnan pirosba mondjuk függőlegesen föntről lefelé vagy bármilyen akármilyen irányban? Esetleg körkörösen kifelé vagy egy adott területet (mondjuk egy kacskaringós csíkot) így kitölteni ezzel. ugyanis készülget a fotóalbumon és most szeretnék valamilyen jó hátteret kitalálni a menünek és arra gondoltam, hogy egy ilyen háttérre még akármilyen egyéb mintát/szöveget is be lehetne helyezni.
Létrehozol egy kívánt méretű üres dokumentumot, majd az eszköztárból a jobb felülről a hatodik eszközzel amely egyik esetben Paint Bucket Tool a másik esetben Gradient Tool (Alt+egérgombbal lehet váltani köztük) a Gradient Tool-t választod. A menüsorban kiválaszthatod az átmeneti színeket (az első esetben az eszköztárban beállított két színt használja) és az átmenet formáját. Ezek után az egérrel húzol egy vonalat és a vonal mentén megcsinálja az átmenetet.
Leírva ez is bonyolultabb, csinálva 1 másodperc.
Illusztrálom is neked:
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
-
Vendég
"Paint" programok
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
"Paint" programok
Image/rotate Canvas/Arbitary
ez előtt azonban érdemes a "Vonalzó" eszközzel kihúzni egy mérővonalat bármi olyan egyenes mentén (lámpaoszlop, horizont, ...), aminek függőlegesnek vagy vizszintesnek kellene lennie!
ha így hívod elő az Arbitary elforgatást, akkor ott értékként automatikusan az lesz, amekkora korrekció szükséges = nem kell próbálgatni, az első lépés után azonnal jó kép az eredmény (bár persze a széleken muszáj lesz még vágni egy kicsit)
"Paint" programok
...Ha megvanak a szeletek egyenkent minden szeletet beallithatsz milyen minosegi formatumni legyen...
Bocs a hibakert
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
"Paint" programok
Az ImageReady mire jó pontosan, Simon?
Megmondom őszintén nem jöttem rá. Ez egy másik grafikus program. Nem sokat szórakoztam vele így lehet, hogy vannak olyan dolgok amelyet az ImageReady tud, de a Photoshop nem. Elvileg kiegészítik egymást, egy gombnyomással lehet váltani köztük (már ha mind a kettő telepítve van).
Hi!
Az imageready Webdesign-hez igen igen jol hasznalhato program.
Amiota az Adobe kihozta en nelkulozhetetlennek tartom
Nagyjabol a kvetkezore haszhalhato:
Megrajzolsz Photoshopban egy weboldalt. Ha ugy dontottel hogy kesz es mehet,
akkor atugrasz imagereadybe. Itt felszeleteled (slice tool) annak megfeleloen,
hogy hogyan szeretned a table-ket az oldalon elhelyezni. (Jelen pillanatban
a legtobb oldal table-kkel van igazitva).
Ha megvanak a szeletek egyenkent minden szeletet beallithatsz milyen minosegi formatumni legyen. (gif/jpg). A vegen pedig mikor minden szelet be van alitva, az egeszbol legeneral egy HMTL-t es elmenti a szeletekhez tartozo jpeg/gif kepallomanyokat.
Nalam ez az alapja egy oldal elkeszitesenek. A kapott html-t hasznalom sablonnak, abba
helyezem bele a tobbi kodot (vagy szabdalom fel a sablon html-t)
Imageready elott ez az egesz folyamat egy kinszenvedes volt!
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
"Paint" programok
Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet egy-két fokkal elforgatni egy beszkennelt képet?Például a Photoshopban melyik menüvel lehet ezt megtenni?
Mennyire torzít egy ilyen forgatás? Célszerűbb inkább újra szkennelni? (Ezt nem nagyon szeretném, mert iszonyatos meló volt.)
Image/rotate Canvas/Arbitary
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet egy-két fokkal elforgatni egy beszkennelt képet?
Például a Photoshopban melyik menüvel lehet ezt megtenni?
Mennyire torzít egy ilyen forgatás? Célszerűbb inkább újra szkennelni? (Ezt nem nagyon szeretném, mert iszonyatos meló volt.)
"Paint" programok
+1 a Photoshopnak!!! Mi is azt használjuk a munkahelyen (sajna csak az 5.5-ös van fent a gépeken) és spec én a retusálást még élvezem is... A szöszmötök kiszedéséhez próbáld ki a Dust & Scratches filtert, bár nem minden "helyzetben" lesz eredményes...
-
Vendég
"Paint" programok
Megmondom őszintén nem jöttem rá. Ez egy másik grafikus program. Nem sokat szórakoztam vele így lehet, hogy vannak olyan dolgok amelyet az ImageReady tud, de a Photoshop nem. Elvileg kiegészítik egymást, egy gombnyomással lehet váltani köztük (már ha mind a kettő telepítve van).
"Paint" programok
-
Vendég
"Paint" programok
most dologozom föl a nyaralás digitális képeit: 1200 minimum marad
Én is ezt élvezem a legjobban. Mindenkiből fotómodellt csinálok a Photoshoppal és úgy hivatom elő a képeket. És mindenki imád, hogy milyen jól néznek ki.
-
Vendég
"Paint" programok
Én is gondoltam, hogy az automatikus javítás egy kicsit nehezen elképzelhető, így marad a szkenner tisztítás. A baj az, hogy már vagy 300 képet beszkenneltem és nagy kedvem nincs ezeken még egyszer végig menni.
Viszont a másik dologról nem szóltatok semmit. A transparens, bizonyos fokban megdőlt szöveg beillesztéséhez is jó a Photoshop? Ha igen, akkor melyik verzióban van ez benne?
A Photoshop layerekkel dolgozik. Fogsz egy üres "képet" és beleteszel 20 másikat. Ezeket egymáshoz és az üres képhez képest mozgathatod, átlátszóvá teheted, törölheted, stb. Jelen esetben fogod a képet amely lesz az első layer és létrehozol egy másik layert. Erre a másik layerre megírod a szöveget amely így rajta lesz a képen (kitakarja azt). Ezután a szöveget színezheted, forgathatod, mozgathatod, árnyékolhatod, textúrázhatod, stb.
Azt hiszem az 5-ös volt az első ahol a szöveg független layerként utólagosan is módosítható volt. De érdemes minimum a 6-ost leszedni (most a 7 a legfrissebb). Maga a Photoshop nem nagy program 50-70Mb, de együtt van az ImageReady szoftverrel a programban (ezt telepítéskor ki lehet hagyni) és így olyan 120Mb. Az ISO az 500Mb.
"Paint" programok
Photoshop mindenre jó, amit képekkel kapcsolatban elképzelni tudsz, gyakorlatilag mindegy melyik verzióhoz jutsz (mondjuk 4-esnél érdemes újabbat találni, akkor jelent meg a többszintű Undo - de ez nem nagy szó, az már lehet vagy 5 éve)
300 kép? örülj neki
most dologozom föl a nyaralás digitális képeit: 1200 minimum marad
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Én is gondoltam, hogy az automatikus javítás egy kicsit nehezen elképzelhető, így marad a szkenner tisztítás. A baj az, hogy már vagy 300 képet beszkenneltem és nagy kedvem nincs ezeken még egyszer végig menni.
Viszont a másik dologról nem szóltatok semmit. A transparens, bizonyos fokban megdőlt szöveg beillesztéséhez is jó a Photoshop? Ha igen, akkor melyik verzióban van ez benne?