Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vob-ot hogyan
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy olyan problémában hogy leszedtem a Spruce Dvd Meastro 2.915 verzióját a minap, hogy menüt szerkesszek a filmem elé, meg több hangsávot, sub-ot rakjak alá; DE mikor megnyitom vele a Tmpeg-ben elkészített m2v kiterjesztésű fileomat akkor kiírja hogy "This Media is Unsuported" (vagy valami hasonlót)! Minden mást (hangot menüképet mindent) elfogad csak a videót nem. A segítséget előre is nagyon köszönöm Abe
Vob-ot hogyan
Segítsetek!
Teljesen új vagyok ebben a témában. Vásároltam egy 20 Gb-os háttértárat, ami sok mindent lejátszik, de videóban csak az mpg fájlokat. Mivel, és hogyan tudok DVD-ről mpg-be konvertálni egy filmet?
Ha tudtok segíteni, akkor tisztelettel megköszönöm.
Janikaclb@freemail.hu
Ezt nem értem. Mit vettél? 20GB háttértárat? Magyarul 20GB-os vinyót?
Elkúrtuk
Vob-ot hogyan
Segítsetek!
Teljesen új vagyok ebben a témában. Vásároltam egy 20 Gb-os háttértárat, ami sok mindent lejátszik, de videóban csak az mpg fájlokat. Mivel, és hogyan tudok DVD-ről mpg-be konvertálni egy filmet?
Ha tudtok segíteni, akkor tisztelettel megköszönöm.
Janikaclb@freemail.hu
Vob-ot hogyan
Halló Mindenki!
Nekem is van egy nagyon nagy gondom. Ulead Video Studió 7SE-vel ha elkészítek egy DVD-t, akkor 10-ből 9 szer nem lesz hang a lemezen. Az előzetes szerkesztő felületen, ahol a végterméket lehet tesztelni, még működik minden, megírás után se a menű alatt, sem magának a felvételeknek nincs hangjuk. (saját DV kamerás videók, ill. capture-s régebbiek)
Egyszer sikerült olyat is csinálni, aminek volt hangja, de fogalmam sincs, mitől, mert szerintem mindent ugyanúgy csináltam, bár nem is lehet nagyon másképpen.
Ha csak DVD formátumra elkészítem, és a Nero-val felírom, akkor sincs neki hangja, tehát nem írás közben vész el a hang.
Ha valaki tud segítsen!
Lécci, lécci, lécci, lécci, lécci, lécci!
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
Nem tudja valaki,bárki,akárki, hogy honnan tudnám letölteni a dolby digital, dts, thx intrókat ????
Vob-ot hogyan
Ha egy lépésben akarod megcsinálni a DVD-t, akkor még szóba jöhet az ULEAD DVD Workshop, PowerDirector Pro.
Vagy először konvertálod az avit mpeg2-re (tmpgenc, Mainconcept) és utána authoring, pl DVDMaestro, Tmpgenc Authoring.
A kész video_ts-t tudod a NERO-val megírni.
Vob-ot hogyan
Tök jól csináltad. Ezért nem szeretek én sem bazi méretű videókkal dolgozni. Időként keményen megszívatnak a szoftverek.
Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha van egy szinkronos avi fájlom, akkor azt hogyan tudom vagy milyen progit használjak, hogy ki tudjam irni DVD-re?? Most a Nero 6.0-át használom, ami jo addig, hogy ha van avi-d akkor azt kiirhatod VCD-be meg SVCD-be, viszont amikor DVD-re akarnám kiirni az avi-t nem tudom, mert a Nero megad egy menüt, ahol két könyvtár van: AUDIO_TS és VIDEO_TS. Az AUDIO_TS-be csak AC3 formátumot enged betenni, a VIDEO_TS-be meg csak VOB, IFO -t enged betenni, szal avi-t nem meg mpg-t sem! Most akkor mit csináljak? AVI fájlt mivel vagy hogyan tudom átkódolni VOB fájllá??? Segítsetek plese nagyon fontos!!!
THX by E-JAY2003
TmpGenc vagy Ulead Movie Factory2 vagy Adobe Premiere stb
Vob-ot hogyan
Tök jól csináltad. Ezért nem szeretek én sem bazi méretű videókkal dolgozni. Időként keményen megszívatnak a szoftverek.
Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha van egy szinkronos avi fájlom, akkor azt hogyan tudom vagy milyen progit használjak, hogy ki tudjam irni DVD-re?? Most a Nero 6.0-át használom, ami jo addig, hogy ha van avi-d akkor azt kiirhatod VCD-be meg SVCD-be, viszont amikor DVD-re akarnám kiirni az avi-t nem tudom, mert a Nero megad egy menüt, ahol két könyvtár van: AUDIO_TS és VIDEO_TS. Az AUDIO_TS-be csak AC3 formátumot enged betenni, a VIDEO_TS-be meg csak VOB, IFO -t enged betenni, szal avi-t nem meg mpg-t sem! Most akkor mit csináljak? AVI fájlt mivel vagy hogyan tudom átkódolni VOB fájllá??? Segítsetek plese nagyon fontos!!!
THX by E-JAY2003
Vob-ot hogyan
Vob-ot hogyan
Köszi a tanácsot!
Közben rájöttem a hiba okára, közel egy hetes szívás után !
A Pinnacle Studio valamit elszúrt az AVI végével, mert ha az utolsó pár képkockát kihagytam (a tmpgenc-nél be lehet állítani az intervallumot), akkor jó lett.
Úgy jöttem rá, hogy megpróbáltam több mpg fájlba kódolni az avi-t, és mindig az utolsóval nem boldogult a workshop.
szabati
Vob-ot hogyan
Szia,
A Pinnacle Studio-t nem ismerem, de azt javaslom, hogy a vágás után mpeg2-re konvertáld rögtön a kész anyagot.
Ha a Pinnacle-vel nem megy (mert nincs DV-mpeg2 kódolás), akkor próbáld megvágni más programmal.
Ha a tmpgenc sokat matat egy videóval megnyitásnál, akkor már gáz van. Általában olyan hibákat produkál, amit
leírtál. Ilyenkor valami kódolási hiba van a video-ban. Megpróbálhatod még a Mainconcept MPEG kódolóját is. Ezt használja
az Adobe Premier is plug-in-ként.
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
A következő problémám van, ha tudna valaki segíteni:
DV homevideot szeretnék DVD-re írni. Pinnacle Studióban meg lett vágva, avi készült. DVD workshop-pal lett megírva, legjobb minőségben (8000 kbit/sec), de az elkészült DVD-n a kép az asztali lejátszóban vízszintes pásztázásnál ugrál, szaggat. Azt a tanácsot kaptam, hogy TMPGenc-cel készítsem el az mpeg fájlt, majd ez alapján írjam meg workshopban a DVD-t. Most viszont azt történt, hogy a kész mpeg fájlt (3,8GByte) a workshop kb. 10 perc alatt nyitja meg, majd végül csak 13 percet lát belőle (a 63-ból). Mit rontok el?
TMPGenc beállításai:
Constant bitrate 8000
4:3 625 line (PAL)
Interlace
Bottom filed first (field
Ez utóbbi kettőről esetleg felhomályosíthatan valaki, mert elképzelésem sincs, hogy mi lehet.
Előre is köszi!
Sz. Attila
szabati
Vob-ot hogyan
Sanyi neked ez nagyon megy! Ez a színkorrekció engem is érdekelne, a kamerák felvétele hagyományosan kékes. Nekem DVD kamerám van, ez .vro-ba veszi a cuccot (mpeg2). Milyen szoftverrel tudnám úgy megnyitni, színkorrigálni, majd újra menteni minőségromlás nélkül, hogy maradjon a .vro formátum amely viszont jó nekem a DVD Movie Factory-ba.
A kameráknál a fehér egyensúly rossz beállítása miatt tolódhat el a színe a felvételnek. Ha kékbe tolódik, akkor a kamera műfényre van beállítva. Ha a fehér egyensúly állítás automata, akkor az gond.
Vob-ot hogyan
Ezért kell DV kamerát venni, és DVD kamerát... :-))
Ott ha változtatsz a kép tartalmán (színek, felirat hozzárakása, stb...) azért sokkal de sokkal kisebb a veszteség, sot megkockáztatnám, hogy szinte semmilyen - persze fugg attól, hogy milyen DV kodekot használsz. Mert azért a Microsoft DV kodek nem egy fonyeremény....
Sanyi
U.I.
De azért nem kell elkeseredni, nem lesz olyan rossz a végeredmény, kulonben nemigen lenne értelme az MPEG2-es kameráknak....
Sanyi
Köszi, lehet, hogy inkább hagyom a fenébe.
Egyébként nem én vettem a kamerát. Ezzel együtt jobban örülök neki, mint egy DV-nek. Ezzel semmi munka nincsen. Felveszed, USB-n felmásolod a gépre, betöltöd a Movie Factory-ba és megírod DVD-re. Nincs codec, nincs kódolás, nincs állítgatás, 3 mozdulat és kész van. Persze ez lehetne hátrány is mivel nem lehet javítani a dolgon, de se időm, se kedvem nem volna DV-ről DVD-t írni. Olvasgatom itt a topicokban, hogy mennyi meló van vele mire rájössz, hogy melyik szoftver melyik beállítása a legjobb. Kicsi gyerekem halálrossz megvilágítás mellett gügyög. Jó ez így is.
Vob-ot hogyan
Sanyi, kösz a tippet.
próbáltam a subrippel szövegbe leszedni, viszont ezt a hibaüzenetet kaptam : Division by zero...
a múltkor már sikerült ez a fajta lementés, de akkor *.son-ba mentettem el. azt nem lehet vmivel átkonvertálni?
Vob-ot hogyan
Nnna utánanéztem a *.vro-nak (ez valójában a DVD-RAM-on tárolt video formátuma- eltéroen a DVD-+R-tol ,ahol *.vob a fájl).
Egyesek azt írják, hogy elég átnevezni *.mpg-re (amit kicsit azért furcsállok, mert a headeruk szerintem biztos, hogy nem ugyanaz).
De a másik út az járhatóbb:
TMPGEnc Tools szekcióban demultiplexezed *.m2v-re és *.ac3-ra, ettol kezdve az *.m2v-t bármely videoeditorban megnyithatod (Adobe Premiere, Ulead Media Studio Pro, Vegas Video, stb.). Itt ráengedhetsz színkorrekciós filtert, transitiont, stb., de mindenkép reenkódolni kell új *.m2v-be (vagy valamilyen AVI-ba, amit aztán esetleg más MPEG2 enkóderrel átalakítasz *.m2-re).
A végso *.m2v-t és a változatlan *.ac3-at meg valamilyen authoring programba behúzod és authorizálod DVD-re...
Sanyi
Köszi. Ettől a reenkódtól kicsit fázok. A kamera mpeg2-be vesz tehát már eleve tömörít. Ezt tovább vagy még egyszer tömöríteni elég csúnyán hangzik nem? Lehet, hogy szebbek lesznek a színek, de romlik a minősége.
Ezért kell DV kamerát venni, és DVD kamerát... :-))
Ott ha változtatsz a kép tartalmán (színek, felirat hozzárakása, stb...) azért sokkal de sokkal kisebb a veszteség, sot megkockáztatnám, hogy szinte semmilyen - persze fugg attól, hogy milyen DV kodekot használsz. Mert azért a Microsoft DV kodek nem egy fonyeremény....
Sanyi
U.I.
De azért nem kell elkeseredni, nem lesz olyan rossz a végeredmény, kulonben nemigen lenne értelme az MPEG2-es kameráknak....
Sanyi
Vob-ot hogyan
Nnna utánanéztem a *.vro-nak (ez valójában a DVD-RAM-on tárolt video formátuma- eltéroen a DVD-+R-tol ,ahol *.vob a fájl).
Egyesek azt írják, hogy elég átnevezni *.mpg-re (amit kicsit azért furcsállok, mert a headeruk szerintem biztos, hogy nem ugyanaz).
TMPGEnc Tools szekcióban demultiplexezed *.m2v-re és *.ac3-ra, ettol kezdve az *.m2v-t bármely videoeditorban megnyithatod (Adobe Premiere, Ulead Media Studio Pro, Vegas Video, stb.). Itt ráengedhetsz színkorrekciós filtert, transitiont, stb., de mindenkép reenkódolni kell új *.m2v-be (vagy valamilyen AVI-ba, amit aztán esetleg más MPEG2 enkóderrel átalakítasz *.m2-re).
A végso *.m2v-t és a változatlan *.ac3-at meg valamilyen authoring programba behúzod és authorizálod DVD-re...
Sanyi
Köszi. Ettől a reenkódtól kicsit fázok. A kamera mpeg2-be vesz tehát már eleve tömörít. Ezt tovább vagy még egyszer tömöríteni elég csúnyán hangzik nem? Lehet, hogy szebbek lesznek a színek, de romlik a minősége.
Vob-ot hogyan
Sanyi neked ez nagyon megy! Ez a színkorrekció engem is érdekelne, a kamerák felvétele hagyományosan kékes. Nekem DVD kamerám van, ez .vro-ba veszi a cuccot (mpeg2). Milyen szoftverrel tudnám úgy megnyitni, színkorrigálni, majd újra menteni minőségromlás nélkül, hogy maradjon a .vro formátum amely viszont jó nekem a DVD Movie Factory-ba.
Sanyi
Vob-ot hogyan
*.vro formátumot ne ismerem, de ha valamit változtatsz a kép tartalmán (pl. színebeállítást), akkor torvényszeruen új rekompressziót kell alklamazni a mentésnél, és ott már bizony jelentkezhet minoségromlás (hacsak nem eleve csupa I frame-es a felvétel, jó nagy bitrátával - de ezt kétlem)
Sanyi
Vob-ot hogyan
Vob-ot hogyan
hmm, senki nem tud segíteni?
A feliratot milyen formátumban rippelted le? Gondolom grafikusban...
Legegyszerubb (bár eltart kb. 15 percig), ha a feliratot nem grafikus formátumban szeded le, hanem szoveges formában. Ez pedig az *.stl formátum, amit a Maestro is tud kezelni (subrip természetesen ismeri). Csak hát ez OCR technikával készul (meg kell taníttatni a programmal a karaktereket), ezért van a kicsit hosszabb rippelési ido....
Viszont a *.stl fájt a Maestro gond nélkul megeszi, ellentétben a *.son formátummal.
Azért nem árt, ha megnézed a Restream programocskával, hogy a *.m2v fájlodnak milyen a "first GOP timestamp"-ja. Mert ha nem 0:0:0:0, hanem 1:0:0:0, akkor azt jelenti ,hogy a feliratokat az elso óra után kezdi beilleszteni (magyarul egy órás csúszással), és ezért aztán logikus, hogy nem ul a video és az felirat idohossza. Ebben az esetben a Restream-ben meg lehet változtatni a first GOP timestamp-ot a helyes nullás értékre...
Sanyi
Vob-ot hogyan
hmm, senki nem tud segíteni?
Vob-ot hogyan
sziasztok
Volna egy problémám. DVD-ről lerippeltem egy feliratot, de amikor a DVDMaestroban összeillesztem a hangot, képet + a feliratot, akkor a felirat időzítése még véletlenül sem passzol a filmhez, ráadásul zöld színű. Sőt, ha jobban belenézek, a Maestro nem is rakta be az összes képet feliratnak. Nincs vkinek ötlete, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
thx
Vob-ot hogyan
Hali!Segítséget kérnék pár dologban, vázolom a dolgot:
HI8-ra készült homevideo, víz alatti tokban. Levettem egy D8-as kamerával az egészet Avi-ba, 720x576 25fps, darabokban kb. 80 giga.
1. Sok részt szeretnék kivágni, mit ajánlotok amivel nem ezer év (csak recseg ropog a vinyo)
2. Több helyen szeretném a hangot kicserélni, (csak bugyborékolás), máshol viszont meghagyni
3. Mivel csináljak színkorregciót? A víz kiszűri a vöröset, majd a sárgát, (így zöldeskék az egész) ezeket meg kellene nyomnom
Kicsit összetett. Előre is köszönöm a segítségeket, akár csak részötleteket is.
Walt
1. Hát pont ilyen dolgokra találták ki a non-linear editing szoftvereket, pl. Adobe Premiere, Ulead Media Studio Pro, Vegas Video, etc.
2. Hangot kicserélni nem gond. Fuggetleníted a meglkévo hangsávot a video-tól, kidobod az eredeti hangsávot, és helyére illesztesz zenét, vagy kommentárt. Mondjuk személy szerint otthagynám lehalkítva a bugyborékolást, és hozzákeverném egy másik audiosávba a zenét, ill. narrátor hangját.
3. Színkorrekció nem gond, a fent említett programok tartalmaznak filtereket a színkorrekcióra.
Sanyi
Vob-ot hogyan
Hali!
Segítséget kérnék pár dologban, vázolom a dolgot:
HI8-ra készült homevideo, víz alatti tokban. Levettem egy D8-as kamerával az egészet Avi-ba, 720x576 25fps, darabokban kb. 80 giga.
1. Sok részt szeretnék kivágni, mit ajánlotok amivel nem ezer év (csak recseg ropog a vinyo)
2. Több helyen szeretném a hangot kicserélni, (csak bugyborékolás), máshol viszont meghagyni
3. Mivel csináljak színkorregciót? A víz kiszűri a vöröset, majd a sárgát, (így zöldeskék az egész) ezeket meg kellene nyomnom
Kicsit összetett. Előre is köszönöm a segítségeket, akár csak részötleteket is.
Walt