Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vob-ot hogyan

Vendég

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni egy olyan problémában hogy leszedtem a Spruce Dvd Meastro 2.915 verzióját a minap, hogy menüt szerkesszek a filmem elé, meg több hangsávot, sub-ot rakjak alá; DE mikor megnyitom vele a Tmpeg-ben elkészített m2v kiterjesztésű fileomat akkor kiírja hogy "This Media is Unsuported" (vagy valami hasonlót)! Minden mást (hangot menüképet mindent) elfogad csak a videót nem. A segítséget előre is nagyon köszönöm Abe

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Segítsetek! 
Teljesen új vagyok ebben a témában. Vásároltam egy 20 Gb-os háttértárat, ami sok mindent lejátszik, de videóban csak az mpg fájlokat. Mivel, és hogyan tudok DVD-ről mpg-be konvertálni egy filmet?

Ha tudtok segíteni, akkor tisztelettel megköszönöm.
Janikaclb@freemail.hu

Ezt nem értem. Mit vettél? 20GB háttértárat? Magyarul 20GB-os vinyót?
Elkúrtuk

Vendég

Vob-ot hogyan

Segítsetek!

Teljesen új vagyok ebben a témában. Vásároltam egy 20 Gb-os háttértárat, ami sok mindent lejátszik, de videóban csak az mpg fájlokat. Mivel, és hogyan tudok DVD-ről mpg-be konvertálni egy filmet?

Ha tudtok segíteni, akkor tisztelettel megköszönöm.
Janikaclb@freemail.hu

Vendég

Vob-ot hogyan

Halló Mindenki!

Nekem is van egy nagyon nagy gondom. Ulead Video Studió 7SE-vel ha elkészítek egy DVD-t, akkor 10-ből 9 szer nem lesz hang a lemezen. Az előzetes szerkesztő felületen, ahol a végterméket lehet tesztelni, még működik minden, megírás után se a menű alatt, sem magának a felvételeknek nincs hangjuk. (saját DV kamerás videók, ill. capture-s régebbiek)
Egyszer sikerült olyat is csinálni, aminek volt hangja, de fogalmam sincs, mitől, mert szerintem mindent ugyanúgy csináltam, bár nem is lehet nagyon másképpen.
Ha csak DVD formátumra elkészítem, és a Nero-val felírom, akkor sincs neki hangja, tehát nem írás közben vész el a hang.

Ha valaki tud segítsen!
Lécci, lécci, lécci, lécci, lécci, lécci!

gados
Isten Hozott! :)

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: gados »

Sziasztok!
Nem tudja valaki,bárki,akárki, hogy honnan tudnám letölteni a dolby digital, dts, thx intrókat ????

sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: sipkap »

Ha egy lépésben akarod megcsinálni a DVD-t, akkor még szóba jöhet az ULEAD DVD Workshop, PowerDirector Pro.
Vagy először konvertálod az avit mpeg2-re (tmpgenc, Mainconcept) és utána authoring, pl DVDMaestro, Tmpgenc Authoring.
A kész video_ts-t tudod a NERO-val megírni.

Vendég

Vob-ot hogyan

Tök jól csináltad. Ezért nem szeretek én sem bazi méretű videókkal dolgozni. Időként keményen megszívatnak a szoftverek.
Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha van egy szinkronos avi fájlom, akkor azt hogyan tudom vagy milyen progit használjak, hogy ki tudjam irni DVD-re?? Most a Nero 6.0-át használom, ami jo addig, hogy ha van avi-d akkor azt kiirhatod VCD-be meg SVCD-be, viszont amikor DVD-re akarnám kiirni az avi-t nem tudom, mert a Nero megad egy menüt, ahol két könyvtár van: AUDIO_TS és VIDEO_TS. Az AUDIO_TS-be csak AC3 formátumot enged betenni, a VIDEO_TS-be meg csak VOB, IFO -t enged betenni, szal avi-t nem meg mpg-t sem! Most akkor mit csináljak? AVI fájlt mivel vagy hogyan tudom átkódolni VOB fájllá??? Segítsetek plese nagyon fontos!!!

THX by E-JAY2003

TmpGenc vagy Ulead Movie Factory2 vagy Adobe Premiere stb

Vendég

Vob-ot hogyan

Tök jól csináltad. Ezért nem szeretek én sem bazi méretű videókkal dolgozni. Időként keményen megszívatnak a szoftverek.
Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha van egy szinkronos avi fájlom, akkor azt hogyan tudom vagy milyen progit használjak, hogy ki tudjam irni DVD-re?? Most a Nero 6.0-át használom, ami jo addig, hogy ha van avi-d akkor azt kiirhatod VCD-be meg SVCD-be, viszont amikor DVD-re akarnám kiirni az avi-t nem tudom, mert a Nero megad egy menüt, ahol két könyvtár van: AUDIO_TS és VIDEO_TS. Az AUDIO_TS-be csak AC3 formátumot enged betenni, a VIDEO_TS-be meg csak VOB, IFO -t enged betenni, szal avi-t nem meg mpg-t sem! Most akkor mit csináljak? AVI fájlt mivel vagy hogyan tudom átkódolni VOB fájllá??? Segítsetek plese nagyon fontos!!!

THX by E-JAY2003

sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

szabati

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: szabati »

Köszi a tanácsot!
Közben rájöttem a hiba okára, közel egy hetes szívás után !
A Pinnacle Studio valamit elszúrt az AVI végével, mert ha az utolsó pár képkockát kihagytam (a tmpgenc-nél be lehet állítani az intervallumot), akkor jó lett.
Úgy jöttem rá, hogy megpróbáltam több mpg fájlba kódolni az avi-t, és mindig az utolsóval nem boldogult a workshop.
szabati

sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

Szia,

A Pinnacle Studio-t nem ismerem, de azt javaslom, hogy a vágás után mpeg2-re konvertáld rögtön a kész anyagot.
Ha a Pinnacle-vel nem megy (mert nincs DV-mpeg2 kódolás), akkor próbáld megvágni más programmal.
Ha a tmpgenc sokat matat egy videóval megnyitásnál, akkor már gáz van. Általában olyan hibákat produkál, amit
leírtál. Ilyenkor valami kódolási hiba van a video-ban. Megpróbálhatod még a Mainconcept MPEG kódolóját is. Ezt használja
az Adobe Premier is plug-in-ként.

szabati

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: szabati »

Sziasztok!

A következő problémám van, ha tudna valaki segíteni:
DV homevideot szeretnék DVD-re írni. Pinnacle Studióban meg lett vágva, avi készült. DVD workshop-pal lett megírva, legjobb minőségben (8000 kbit/sec), de az elkészült DVD-n a kép az asztali lejátszóban vízszintes pásztázásnál ugrál, szaggat. Azt a tanácsot kaptam, hogy TMPGenc-cel készítsem el az mpeg fájlt, majd ez alapján írjam meg workshopban a DVD-t. Most viszont azt történt, hogy a kész mpeg fájlt (3,8GByte) a workshop kb. 10 perc alatt nyitja meg, majd végül csak 13 percet lát belőle (a 63-ból). Mit rontok el?

TMPGenc beállításai:
Constant bitrate 8000
4:3 625 line (PAL)
Interlace
Bottom filed first (field

Ez utóbbi kettőről esetleg felhomályosíthatan valaki, mert elképzelésem sincs, hogy mi lehet.

Előre is köszi!

Sz. Attila
szabati

sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

Sanyi neked ez nagyon megy! Ez a színkorrekció engem is érdekelne, a kamerák felvétele hagyományosan kékes. Nekem DVD kamerám van, ez .vro-ba veszi a cuccot (mpeg2). Milyen szoftverrel tudnám úgy megnyitni, színkorrigálni, majd újra menteni minőségromlás nélkül, hogy maradjon a .vro formátum amely viszont jó nekem a DVD Movie Factory-ba.
A kameráknál a fehér egyensúly rossz beállítása miatt tolódhat el a színe a felvételnek. Ha kékbe tolódik, akkor a kamera műfényre van beállítva. Ha a fehér egyensúly állítás automata, akkor az gond.

Vendég

Vob-ot hogyan

Ezért kell DV kamerát venni, és DVD kamerát... :-)) 
Ott ha változtatsz a kép tartalmán (színek, felirat hozzárakása, stb...) azért sokkal de sokkal kisebb a veszteség, sot megkockáztatnám, hogy szinte semmilyen - persze fugg attól, hogy milyen DV kodekot használsz. Mert azért a Microsoft DV kodek nem egy fonyeremény....

Sanyi

U.I.

De azért nem kell elkeseredni, nem lesz olyan rossz a végeredmény, kulonben nemigen lenne értelme az MPEG2-es kameráknak....

Sanyi

Köszi, lehet, hogy inkább hagyom a fenébe.

Egyébként nem én vettem a kamerát. Ezzel együtt jobban örülök neki, mint egy DV-nek. Ezzel semmi munka nincsen. Felveszed, USB-n felmásolod a gépre, betöltöd a Movie Factory-ba és megírod DVD-re. Nincs codec, nincs kódolás, nincs állítgatás, 3 mozdulat és kész van. Persze ez lehetne hátrány is mivel nem lehet javítani a dolgon, de se időm, se kedvem nem volna DV-ről DVD-t írni. Olvasgatom itt a topicokban, hogy mennyi meló van vele mire rájössz, hogy melyik szoftver melyik beállítása a legjobb. Kicsi gyerekem halálrossz megvilágítás mellett gügyög. Jó ez így is.

szplancs

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: szplancs »

Sanyi, kösz a tippet.
próbáltam a subrippel szövegbe leszedni, viszont ezt a hibaüzenetet kaptam : Division by zero...
a múltkor már sikerült ez a fajta lementés, de akkor *.son-ba mentettem el. azt nem lehet vmivel átkonvertálni?

sanyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: sanyi »

Nnna utánanéztem a *.vro-nak (ez valójában a DVD-RAM-on tárolt video formátuma- eltéroen a DVD-+R-tol ,ahol *.vob a fájl). 
Egyesek azt írják, hogy elég átnevezni *.mpg-re (amit kicsit azért furcsállok, mert a headeruk szerintem biztos, hogy nem ugyanaz).

De a másik út az járhatóbb:

TMPGEnc Tools szekcióban demultiplexezed *.m2v-re és *.ac3-ra, ettol kezdve az *.m2v-t bármely videoeditorban megnyithatod (Adobe Premiere, Ulead Media Studio Pro, Vegas Video, stb.). Itt ráengedhetsz színkorrekciós filtert, transitiont, stb., de mindenkép reenkódolni kell új *.m2v-be (vagy valamilyen AVI-ba, amit aztán esetleg más MPEG2 enkóderrel átalakítasz *.m2-re).

A végso *.m2v-t és a változatlan *.ac3-at meg valamilyen authoring programba behúzod és authorizálod DVD-re...

Sanyi

Köszi. Ettől a reenkódtól kicsit fázok. A kamera mpeg2-be vesz tehát már eleve tömörít. Ezt tovább vagy még egyszer tömöríteni elég csúnyán hangzik nem? Lehet, hogy szebbek lesznek a színek, de romlik a minősége.

Ezért kell DV kamerát venni, és DVD kamerát... :-))

Ott ha változtatsz a kép tartalmán (színek, felirat hozzárakása, stb...) azért sokkal de sokkal kisebb a veszteség, sot megkockáztatnám, hogy szinte semmilyen - persze fugg attól, hogy milyen DV kodekot használsz. Mert azért a Microsoft DV kodek nem egy fonyeremény....

Sanyi

U.I.

De azért nem kell elkeseredni, nem lesz olyan rossz a végeredmény, kulonben nemigen lenne értelme az MPEG2-es kameráknak....

Sanyi

Vendég

Vob-ot hogyan

Nnna utánanéztem a *.vro-nak (ez valójában a DVD-RAM-on tárolt video formátuma- eltéroen a DVD-+R-tol ,ahol *.vob a fájl). 
Egyesek azt írják, hogy elég átnevezni *.mpg-re (amit kicsit azért furcsállok, mert a headeruk szerintem biztos, hogy nem ugyanaz).

TMPGEnc Tools szekcióban demultiplexezed *.m2v-re és *.ac3-ra, ettol kezdve az *.m2v-t bármely videoeditorban megnyithatod (Adobe Premiere, Ulead Media Studio Pro, Vegas Video, stb.). Itt ráengedhetsz színkorrekciós filtert, transitiont, stb., de mindenkép reenkódolni kell új *.m2v-be (vagy valamilyen AVI-ba, amit aztán esetleg más MPEG2 enkóderrel átalakítasz *.m2-re).

A végso *.m2v-t és a változatlan *.ac3-at meg valamilyen authoring programba behúzod és authorizálod DVD-re...

Sanyi

Köszi. Ettől a reenkódtól kicsit fázok. A kamera mpeg2-be vesz tehát már eleve tömörít. Ezt tovább vagy még egyszer tömöríteni elég csúnyán hangzik nem? Lehet, hogy szebbek lesznek a színek, de romlik a minősége.

sanyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

Sanyi neked ez nagyon megy! Ez a színkorrekció engem is érdekelne, a kamerák felvétele hagyományosan kékes. Nekem DVD kamerám van, ez .vro-ba veszi a cuccot (mpeg2). Milyen szoftverrel tudnám úgy megnyitni, színkorrigálni, majd újra menteni minőségromlás nélkül, hogy maradjon a .vro formátum amely viszont jó nekem a DVD Movie Factory-ba.

Sanyi

sanyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

*.vro formátumot ne ismerem, de ha valamit változtatsz a kép tartalmán (pl. színebeállítást), akkor torvényszeruen új rekompressziót kell alklamazni a mentésnél, és ott már bizony jelentkezhet minoségromlás (hacsak nem eleve csupa I frame-es a felvétel, jó nagy bitrátával - de ezt kétlem)

Sanyi

Vendég

Vob-ot hogyan

sanyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

hmm, senki nem tud segíteni?
A feliratot milyen formátumban rippelted le? Gondolom grafikusban...

Legegyszerubb (bár eltart kb. 15 percig), ha a feliratot nem grafikus formátumban szeded le, hanem szoveges formában. Ez pedig az *.stl formátum, amit a Maestro is tud kezelni (subrip természetesen ismeri). Csak hát ez OCR technikával készul (meg kell taníttatni a programmal a karaktereket), ezért van a kicsit hosszabb rippelési ido....

Viszont a *.stl fájt a Maestro gond nélkul megeszi, ellentétben a *.son formátummal.

Azért nem árt, ha megnézed a Restream programocskával, hogy a *.m2v fájlodnak milyen a "first GOP timestamp"-ja. Mert ha nem 0:0:0:0, hanem 1:0:0:0, akkor azt jelenti ,hogy a feliratokat az elso óra után kezdi beilleszteni (magyarul egy órás csúszással), és ezért aztán logikus, hogy nem ul a video és az felirat idohossza. Ebben az esetben a Restream-ben meg lehet változtatni a first GOP timestamp-ot a helyes nullás értékre...

Sanyi

szplancs

Vob-ot hogyan

hmm, senki nem tud segíteni?

szplancs

Vob-ot hogyan

sziasztok

Volna egy problémám. DVD-ről lerippeltem egy feliratot, de amikor a DVDMaestroban összeillesztem a hangot, képet + a feliratot, akkor a felirat időzítése még véletlenül sem passzol a filmhez, ráadásul zöld színű. Sőt, ha jobban belenézek, a Maestro nem is rakta be az összes képet feliratnak. Nincs vkinek ötlete, hogy mit lehet ilyenkor tenni?

thx

sanyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vob-ot hogyan

Hali!Segítséget kérnék pár dologban, vázolom a dolgot:

HI8-ra készült homevideo, víz alatti tokban. Levettem egy D8-as kamerával az egészet Avi-ba, 720x576 25fps, darabokban kb. 80 giga.
1. Sok részt szeretnék kivágni, mit ajánlotok amivel nem ezer év (csak recseg ropog a vinyo)
2. Több helyen szeretném a hangot kicserélni, (csak bugyborékolás), máshol viszont meghagyni
3. Mivel csináljak színkorregciót? A víz kiszűri a vöröset, majd a sárgát, (így zöldeskék az egész) ezeket meg kellene nyomnom

Kicsit összetett. Előre is köszönöm a segítségeket, akár csak részötleteket is.

Walt

1. Hát pont ilyen dolgokra találták ki a non-linear editing szoftvereket, pl. Adobe Premiere, Ulead Media Studio Pro, Vegas Video, etc.

2. Hangot kicserélni nem gond. Fuggetleníted a meglkévo hangsávot a video-tól, kidobod az eredeti hangsávot, és helyére illesztesz zenét, vagy kommentárt. Mondjuk személy szerint otthagynám lehalkítva a bugyborékolást, és hozzákeverném egy másik audiosávba a zenét, ill. narrátor hangját.

3. Színkorrekció nem gond, a fent említett programok tartalmaznak filtereket a színkorrekcióra.

Sanyi

Walt

Vob-ot hogyan

Hozzászólás Szerző: Walt »

Hali!
Segítséget kérnék pár dologban, vázolom a dolgot:

HI8-ra készült homevideo, víz alatti tokban. Levettem egy D8-as kamerával az egészet Avi-ba, 720x576 25fps, darabokban kb. 80 giga.
1. Sok részt szeretnék kivágni, mit ajánlotok amivel nem ezer év (csak recseg ropog a vinyo)
2. Több helyen szeretném a hangot kicserélni, (csak bugyborékolás), máshol viszont meghagyni
3. Mivel csináljak színkorregciót? A víz kiszűri a vöröset, majd a sárgát, (így zöldeskék az egész) ezeket meg kellene nyomnom

Kicsit összetett. Előre is köszönöm a segítségeket, akár csak részötleteket is.

Walt

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”