Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Windows biztonság

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Gondolt egyet ma az Explorer, és jelszót kér az www.apronet.hu megnyitásához.
Tudtok valami okosat?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Vendég »

lssas.exe indítja újra a gépet .... nem lehet a futó processek közül kivenni ... és hiába szeded ki a registryből visszateszi magát... 
Csak parancssorban indítva a masinát, ki lehet törölni minden ilyen malicious process-t (vagy tiszta op-ból boot-olva, ha van).

kséve de leírom a tapasztalatot:
Nem vírus volt Jöhet a kérdés akkor mi?

Egy HP nyomtató driver-ja hagyott backdoort ... és a windowz biztonsági rendszere újraindítással reagálta le. nevetséges...
De egy win2K szerevert újratelepítettem miatta ... egy esete alatt az újraindítgatásaival tönkrevágta.

Chriss
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Chriss »

lssas.exe indítja újra a gépet .... nem lehet a futó processek közül kivenni ... és hiába szeded ki a registryből visszateszi magát...
Csak parancssorban indítva a masinát, ki lehet törölni minden ilyen malicious process-t (vagy tiszta op-ból boot-olva, ha van).

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: tibike »

Sziasztok!

Én meg egy olyan valamit szedtem be múlt pénteken ami a szokásos dolgokat művelte (újraindul a gép, magátol felmegy a netre, forgalmat generál nyugi időben...) Egyébként XP Home- ról van szó. Na most úgy néz ki, hogy letakarítottam a gépet és panaszmentes lett egy dolgot leszámítva. Átírta azt a jogosultságot, hogy az asztal hátterét meg tudjam változtatni. Egyszerűen nem aktív a Megjelenítés tulajdonságain belül az asztal fül Háttér része. Természetesen rendszergazda jogosultságom van. Vendégként persze minden működik ami emitt nem... Tudna valaki segíteni, hogy mit kell visszállítanom, hogy ismét működjön?

Vendég

Windows biztonság

+ valami sem az sp2 nem fogta meg, sem tűzfal, sem a panda állandóvédelme

szívás

Vendég

Windows biztonság

Új vírus!

Sober ....

Ugyanazt csinálja mint annak idején a mydoom, újraindítgatja a gépet... a parancssorban egy [shutdown -a] utasítással meg lehet állítani az újraindítást ... nekem a mai frissítésú panda nem találta ...

most telepítek egy szervert miatta.. :kiraly:

Vendég

Windows biztonság

Próbáld meg ezt itt
esetleg hasonló online keresőt

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

3 napja felkérezkedett valami sz@r a számítógépemre, kiütötte mind2 tűzfalamat (ZoneAlert, Panda) és semmi nem tudja leszedni a gépről (a Panda felismeri és úgy hagyja). A mobil rackben lévő vinyómra felraktam egy tiszta Windowst meg a legújabb Panda Titaniumot, de az meg nem talált semmit az egész gépen. Nem hallottatok valami új vírusról vag spyware-ről, ami ilyet csinál?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Boy224

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Boy224 »

Ménincs Neked adsl-ed? 
A munkahelyemen egész nap a neten lógok (most is), otthonra nem hiányzik. A telefonszámlám így a szabad internettel együtt kevesebb, mint az ADSL előfizetés lenne.

Jó munkahelyed van . . . ilyen állást én is szeretnék ahol egész nap lehet netezni

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

De lassan áttérek a UPC telefonra, azzal mégolcsóbb lesz!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Ménincs Neked adsl-ed?
A munkahelyemen egész nap a neten lógok (most is), otthonra nem hiányzik. A telefonszámlám így a szabad internettel együtt kevesebb, mint az ADSL előfizetés lenne.

Vendég

Windows biztonság

Ménincs Neked adsl-ed?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

A múlt hét óta valamilyen program feltelepedett a gépemre és nem enged a neten dolgozni. Betárcsázós Matáv ill. TELE2 szabad internetet használok néha (az asszony Freemail-ezik otthonról), ha néha hajlandó betárcsázni, akkor sem csinál semmit. Ha felveszem a telefont, hallom, hogy megy az adatfolyam, de a tálcán a dupla monitor ikonocska mindig fekete képernyőket mutat és nem tudik dolgozni az IE-vel. Nem akarok hatalmas vírusírtókat feltelepíteni; nem tudnátok valami kis célprogit ajánlani, ami konkrétan ezt a hibát orvosoni tudja?
Megoldottam: Újratelepítettem a Windózt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

A múlt hét óta valamilyen program feltelepedett a gépemre és nem enged a neten dolgozni. Betárcsázós Matáv ill. TELE2 szabad internetet használok néha (az asszony Freemail-ezik otthonról), ha néha hajlandó betárcsázni, akkor sem csinál semmit. Ha felveszem a telefont, hallom, hogy megy az adatfolyam, de a tálcán a dupla monitor ikonocska mindig fekete képernyőket mutat és nem tudik dolgozni az IE-vel. Nem akarok hatalmas vírusírtókat feltelepíteni; nem tudnátok valami kis célprogit ajánlani, ami konkrétan ezt a hibát orvosoni tudja?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Mi nat-ol? Ha router érdemes lenne megnézni, hogy nincs-e valami újabb firmware vagy a beállításokban turkálni.
A kábelszolgáltató...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: trumpf »

Hoppá-hoppá....erre nem is gondoltam hiszen nat mögött üldögélek, akkor meg blokkolhatom én itt a gépen a portokat... a tesztben nem lesz változás...
Egyébként régóta nortont használok még soha nem volt vele gond.
Xp Sp2 van fent.

Na látod alakul ez.

A norton csak ezért nem szeretem, mert nagyon sok erőforrást elhasznál.

Mi nat-ol? Ha router érdemes lenne megnézni, hogy nincs-e valami újabb firmware vagy a beállításokban turkálni. Ha nem üzemeltetsz semmilyen publikus szervert, nem használsz p2p progit, akkor semmilyen portnak nem kell nyitva lennie. Sőt. Kifejezetten rossz dolognak tartom.

Ha másik gépen keresztül netezel és hozzáférsz, akkor azon kellene csukogatni mindent. Jobb a békesség.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Hoppá-hoppá....
erre nem is gondoltam hiszen nat mögött üldögélek, akkor meg blokkolhatom én itt a gépen a portokat... a tesztben nem lesz változás...
Egyébként régóta nortont használok még soha nem volt vele gond.
Xp Sp2 van fent.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Windows biztonság

Trend Mikro PC cillin
Nekem 2 éve az van, egy évig OEM-ben, de teljeskörű, és olyan nov. óta teljes fizetős verzió. Tűzfalprogi és online víruskereső-irtó is egyben.
Eddig soha semmi gondom nem volt, ezen eddig semmi nem jött át. Ellenben semmilyen kimenő forgalmat nem akadályozott, nem kellett küszködni, hogy pl. a skype-t működésre bírjam, vagy más hasonló progit.
Amúgy teljes verzióban se megfizethetetlen, valami 17ezer bruttó az ára... és ezért tűzfal is meg víruskereső is.

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Windows biztonság

Van fent tűzfal a Norton 2005, nagyjából jó is, csak ezt a pár rést találta
Upsz...

Én soha nem szerettem a norton-t. Persze jobb mint a semmi.

Ha közvetlenül csatlakozol a netre.
A teszt során gondolom kiírja az ip címet, amin "látja" a gépedet. Nézd meg, hogy tényleg téged tesztelt-e, nem valami köztes szervert (pl. proxy)

A wigwamon (http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/port_teszt.shtml) van egy indián teszt próbáld ki azt is, mit mond.

Sygate-nek is van ( http://scan.sygate.com/stealthscan.html ) több is.

Azért csak kipróbálnám a ZA-t. A fene tudja, hátha....

Amúgy milyen windows-od van?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Van fent tűzfal a Norton 2005, nagyjából jó is, csak ezt a pár rést találta

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Windows biztonság

Nem ezzel van a baj, hanem, hogy hogyan tudom megszüntetni a biztonsági résket smit a norton talált
Esetleg dobj fel egy tűzfalprogit.

pl.
ZoneAlarm (http://www.zonelabs.com/store/content/c ... btopnav_za)
Ez ingyenes, egyszerűen beállítható. A ki / be menő forgalmat szűri és szerintem alapból minden portot zár befelé. Kifelé is csak az az alklmazás mehet amit te kiengedsz.

Persze van még egy rakás egyéb program is, de ha nem nagyon vágod a kérdést ezzel könnyen boldogulsz.

Dobd fel és csinálj egy új tesztet. Hátha

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Nem ezzel van a baj, hanem, hogy hogyan tudom megszüntetni a biztonsági résket smit a norton talált

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: richies »

trojan hunter (http://www.misec.net/trojanhunter/)
spyware doctor (http://www.pctools.com/spyware-doctor/)
trojan remover (http://www.simplysup.com/tremover/download.html)

akár mind a 3-at lefuttathjatod!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Lefuttattam a norton securty tesztjét és a következőket találta :
The Trojan Horse Check tests :
Port Common Name Status
1001 Silencer Open

Hacker Exposure Check:
Port Description Status
113 Ident / Authentication. This service is required by some mail, news, or relay chat servers to allow access. A stealth result on this port could cause performance problems.

443 HTTP over TLS/SSL. A protocol for providing secure HTTP communication. It should be open only if you're running a Web server.

Ezt a 3 dolgot találta mindössze.
Mit tegyek, hogy ezeket megoldjam?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”