Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

PÉNZ!

Sziasztok!

Segítséget kérnék, nem INGYEN!

1.
Vannak MPEG 1-es fájlaim, és át akarom rakni DVD formátumba, azaz hogy az asztali lejátszók lejátszhassák.

2.
A DVD-re menüt is kellene készíteni - amelyeknél a movie fájlokra kellene pozicionálni, és azokban tekerni.

3.
Az movie fájlok összesen 18,5 órát tesznek ki és rá akarom rakni 2 DVD-9 -esre (9,4GB-osokra).

4.
Freeware-s programokkal kell az egészet megcsinálni, mert ez a DVD ki lesz adva.

5.
Telefon
András
30-6538890
andraskondrat@yahoo.com

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Átkonvertáltam egy 109 perces AVI filmet gyakorlásképp a The FilmMachine-nel. Az egy dolog, hogy közel 9 órát harcolt vele, de a végkifejlet 89 perces film lett Az AVI-t 109 percesnek jelzi ki a lejátszó program, és a film gyári adatok szerint is 109 perc. Ilyenkor vajh mi lehet a 'bammeg?

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Nah találtam egy SVCD-s topicot. 
Ha lehet nero-val írnám ki. Szóval szeretném kiírni (A kör 2-t, ami) SVCD, de felirattal úgy, h asztali (DivX-et is játszó) játékos hozzá tudja tenni a feliratot.
H kell kiírni így a filmet? Hova kell rakni mellé kell vmi trükk? (sry, de még nem csináltam ilyet)

Ha jól tévedek az SVCD szabvány nem kezeli a külső feliratokat.
Az svcd filmeknél a felirat ún. beleégetett formában a kép részeként jelenik meg.
Égesd bele a feliratot a filmbe, majd úgy ird ki.
Vagy ne SVCD-t irj, hanem az svcd szabványnak megfelelő videódat csak adatként ird ki. A feliratnak legyen pontosan ugyanaz a neve mint a video file-nak.
Nem biztos, hogy ez utóbbival megy, de elméletileg kéne...

Ha úgy döntesz mégis svcd formátumú lemezt készítesz, akkor miután ráégetted a feliratot, használd a file felirására a vcdeasy nevü progit, nérót meg felejtsd el.

Köszi a választ. Azonban:
- az oké volt nálam is, h a beleégettet azt látni fogom, mert az a film "része" is, de azt nem tudtam és ezért kérdeztem, h lehet e melé rakni e nélkül... De akkor ezekszerint nem lehet
- ez a beleégetés mennyi időt vesz igénybe? (látod a konfigom)
ha nem tart sokáig, akkor megcsinálom. de nem tudom, h mivel kéne
- az a gond, h ha adatként írom nem fér ki, mert ~780mb-os az mpg (ez durva túlás lenne )
- természetes, h azonos néven rakom mellé a feliratot (divx g400-al már megszoktam)
így írtam ki és nem rakta hozzá, bár a 4-5 SVCD-hez szükséges alapkönyvtárok h melyikébe tettem bele, azt már sajnos nem is tudom.

pl. a virt dub 15 perc alatt beleírja a feliratot. de létezik 800 megás cd lemez is!!!!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: arty »

amennyit olvastam, az ujabb quenc már minőségre gyúrt nyilván ahoz idő kell ... és jól látod, egy rossz minőségű forrás eredménye már legkevésbé a kódolón fog mulni

paradoxon, hiszen mamár AVI-ból csak régi, roszabb minőségű lehet, amit épp konvertálni akarunk, mert érték vagy régiség am jobb, az meg eleve létezik dvdn is

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Ilyen magamfajta kezdőknek ez való. Gyors "egygombos" program. Most próbálok tovább lépni. A "The FilmMachine"-t gyűröm. Gyárilag a QuEnc encoder van hozzá. Tapasztalatom még nem nagyon van vele, csak annyi, hogy átkonvertáltam a Pityke őrmester című rajzfilm egy részét a fent említett DivxToDVD programmal, és a The FilmMachine-nal is, de minőségbeli különbséget nem látok. (Igaz, hogy egy öreg, kopott rajzfilm.) A DivxToDVD 5 perc alatt megcsinálta, a "masina" meg jó sokáig molyolt rajta. Másoknál is ilyen tetű lassú ez a progi?

NSanya
Isten Hozott! :)

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: NSanya »

Készítettem egy leírást a DVD2SVCD-hez, lépésről lépésre, elsősorban feliratos filmekhez, de nyilván használható felirat nélül is. Mivel elég nagyocska lett, ide nem tudom feltölteni, weboldalam nincs, és nem is tudok/akarok csak ezért csinálni egyet, úgyhogy ha valakit érdekel, levélben el tudom küldeni.Használja mindenki sikerrel!

DE:

Nem ez az egyetlen helyes út, amit én végig jártam! Az, hogy nálam ez bevált (vagy ez vált be) nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag így a jó!
Ez csak a számtalan variáció egyike, ne érezze magára nézve senki kötelezőnek, nyugodtan ki lehet és kell is próbálni más lehetőségeket is!

hello Faby! El tudnád küldeni nekem is azt a leírást. thx

spqr73sanyi@freemail.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Én is szenvedtem ilyennel egy darabig, de aztán lemondtam róla.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Köszi a választ. Azonban:- az oké volt nálam is, h a beleégettet azt látni fogom, mert az a film "része" is, de azt nem tudtam és ezért kérdeztem, h lehet e melé rakni e nélkül... De akkor ezekszerint nem lehet
- az a gond, h ha adatként írom nem fér ki, mert ~780mb-os az mpg (ez durva túlás lenne )
- természetes, h azonos néven rakom mellé a feliratot (divx g400-al már megszoktam)
így írtam ki és nem rakta hozzá, bár a 4-5 SVCD-hez szükséges alapkönyvtárok h melyikébe tettem bele, azt már sajnos nem is tudom.

Én úgy tudom, hogy nem lehet, tehát bele kell égetned.
Én már rég nem "kínlódok" ilyesmivel, de itt biztos találsz topikot ahol ajánlanak progit, amivel ez a beleégetés megoldható. Szerintem sok időt nem vesz igénybe hiszen a videót ujrakódolni nem kell.
Ha ekkora a file,(és általában ugye ekkorára vannak darabolva) akkor valóban csak svcd formátumú lemezként tudod kiirni. És használd a vcdeasy-t!

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Ha lehet nero-val írnám ki. Szóval szeretném kiírni (A kör 2-t, ami) SVCD, de felirattal úgy, h asztali (DivX-et is játszó) játékos hozzá tudja tenni a feliratot.
H kell kiírni így a filmet? Hova kell rakni mellé kell vmi trükk? (sry, de még nem csináltam ilyet)

Az svcd filmeknél a felirat ún. beleégetett formában a kép részeként jelenik meg.
Vagy ne SVCD-t irj, hanem az svcd szabványnak megfelelő videódat csak adatként ird ki. A feliratnak legyen pontosan ugyanaz a neve mint a video file-nak.

Ha úgy döntesz mégis svcd formátumú lemezt készítesz, akkor miután ráégetted a feliratot, használd a file felirására a vcdeasy nevü progit, nérót meg felejtsd el.

Köszi a választ. Azonban:
- az oké volt nálam is, h a beleégettet azt látni fogom, mert az a film "része" is, de azt nem tudtam és ezért kérdeztem, h lehet e melé rakni e nélkül... De akkor ezekszerint nem lehet

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Chriss

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Chriss »

mivel author-jam?
Én DVDLab Pro-val csináltam meg az MPEG2 és AC3 filból próbaképp egy hasonló biztonsági mentést, 'tökkéletes' lett.

Kösz a tipet, megpróbálom!

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

mivel author-jam?
Én DVDLab Pro-val csináltam meg az MPEG2 és AC3 filból próbaképp egy hasonló biztonsági mentést, 'tökkéletes' lett.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Chriss

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Chriss »

Üdv!
Adott a "Lost" egyik része 5.1-es hanggal, 960×528-as XviD képpel HD forrásból.
Hangot Nandub-bal kiszedtem, képet hang nélkül átnyomtam mpeg-2-be, majd IfoEdit-tel author-tam ezt az .ac3 hanggal.
A problem az, hogy ezt a DVD-t lejátszva csak súgást hallani, mint mikor nincs adás a rádióban. Mi lehet az oka ennek?
A hang önmagában rendesen lejátszható PowerDVD-vel...
Mi mással tudnám kiszedni a hangot az avi-ból, vagy mivel author-jam?
Köszi!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: sozs »

A fogkrém csodát tett! (persze nem a fehéritős, mivel az karcolhat! )

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hali! 
Elvileg rendben, ez mind kell a VCD lemezre.

A hiba vagy a CD anyagában, vagy a játékosban.

PC-n próbáltad már? Ott sem jó?

Lemásoltam vinyóra de ott se jó, karc van rajta, a lemez szélén!
Valami javításilehetőség, hogy kiírjam másik lemezre, vagy valakinek esetleg az eredeti Milne meglenne?? Fogkrém segít??

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hali!

Elvileg rendben, ez mind kell a VCD lemezre.

A hiba vagy a CD anyagában, vagy a játékosban.

PC-n próbáltad már? Ott sem jó?
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy az avi fájlból Neroval vcd-be konvertált Micimackó vége elkezdett akadozni, sőt játékosom le is áll. (a Maxel CD lemez megy tönkre??)
most nézztem meg a számítógépen a lemezt, és látom van sok könyvtár, benne sokféle dolgokkal.
1. Ezek kellenek a lemezre, vagy csak a Nero rakta feleslegesen rá??
2. Lehet valamivel javítani, hogy ne akadjon a film??
Ez az eredeti Micimackó, monó hanggal, és mivel sehonnan nem lehet megszerezni, számomra, gyerekeim számára nagyon fontos, hisz ezen nőttem fel!
Várom válaszaitokat!
Ez van a lemezen:

JohnDoe

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: JohnDoe »

Hi!

Ért valaki a Sony Vegas 5.0b szerkesztő programhoz,adhatna néhány tanácsot!

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

tobbszor talalkoztam mar olyan avi-val, aminel a TMPGEnc a video hosszat helyesen, de a hanget 2x-3x hosszabbnak ismeri fel. Eddig ilyenkor hagytam, hogy csinalja csak: a film valos vege utan konvertalta a "fekete smmit" meg a "nemletezo hangot", amit azutan levagtam. 
Most azonban van egy tobb mint 2 oras film 7 oras hangal.
Ez mar tobb mint 4GB-os file lenne, ezert ez a modszer nem jarhato.
Mit lehetne tenni?

AVIMuxal kép és hang szétszedése, s a hangot másik programmak konvertáld át ... (kép mehet tmpegencel) - persze, ha a hang ac3, akkor nem kell konvertálni.

ha mp3, akkor előbb wav-ba, majd softencode al, vagy más wav2ac3 kovnverterrel meget ac3ba!

végül az authorizálo programmal egybeteszef a képet, hangot, menöt ....

Jó volt itt.

malvin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: malvin »

tobbszor talalkoztam mar olyan avi-val, aminel a TMPGEnc a video hosszat helyesen, de a hanget 2x-3x hosszabbnak ismeri fel. Eddig ilyenkor hagytam, hogy csinalja csak: a film valos vege utan konvertalta a "fekete smmit" meg a "nemletezo hangot", amit azutan levagtam.

Most azonban van egy tobb mint 2 oras film 7 oras hangal.
Ez mar tobb mint 4GB-os file lenne, ezert ez a modszer nem jarhato.
Mit lehetne tenni?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Na azt nem várom, hogy tökéletes legyen egy film, csak mégis a kockákat meg ha homályos egy egy film akkor kilehessen javítani. A VirtuálDub nekem bonyolut használni. Bár egyes változatáhozz találtam már magyarosítást is.
Felejtsd el, a rossz DivX-ből sohasem lesz jó DVD. Várd meg, míg megjelenik. Egyébként milyen filmekből akarsz DVD-t csinálni? Lehet, hogy már megvan.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

A VirtuálDub nekem bonyolut használni. Bár egyes változatáhozz találtam már magyarosítást is.
Omen, pedig a VDub az egyik legegyszerübb, föleg ha magyarosítás is van hozzá, ami a drága, nagy progikról nem mondható el.

Olyat meg hogy automatikusan javítja, azt felejtsd el, minnél profibb és hatékonyabb egy progi, annál inkább pilotavizsgásabb.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Na azt nem várom, hogy tökéletes legyen egy film, csak mégis a kockákat meg ha homályos egy egy film akkor kilehessen javítani. A VirtuálDub nekem bonyolut használni. Bár egyes változatáhozz találtam már magyarosítást is.
vagy a kockákat tünteted el homályositással, vagy élesitesz sharpen szürövel, de akkor meg kockásodik

a kettő együtt megoldhatatlan otthon ...

Jó volt itt.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Készítettem egy leírást a DVD2SVCD-hez, lépésről lépésre, elsősorban feliratos filmekhez, de nyilván használható felirat nélül is. Mivel elég nagyocska lett, ide nem tudom feltölteni, weboldalam nincs, és nem is tudok/akarok csak ezért csinálni egyet, úgyhogy ha valakit érdekel, levélben el tudom küldeni.Használja mindenki sikerrel!

DE:

Nem ez az egyetlen helyes út, amit én végig jártam! Az, hogy nálam ez bevált (vagy ez vált be) nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag így a jó!
Ez csak a számtalan variáció egyike, ne érezze magára nézve senki kötelezőnek, nyugodtan ki lehet és kell is próbálni más lehetőségeket is!

szia nekem jól jönne a leírás örülnék ha elküldenéd

gsolyom1@axelero.hu

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”