Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVDre felirat

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Minden ok,csak az a bajom,hogy a felírat mindig elvész.Hova tünik?Mit nem csinálok jól?
Rossz progit használsz, a TMPGEnc dVd author 1.6 nem tudja authorizálni a feliratokat, ennél fogva át sem veszi.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Vendég

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!
Idősebb rokonom részére szeretném egy DVD film nagyon apró feliratozásán a betűméretet megnövelni. A fórumokat és a netet tanulmányozva úgy vettem észre, hogy ez nem oldható meg egyszerűen pld. egy paraméter átírásával. A rengeteg segédprogram és info letöltése után, végül is ezen a fórumon láttam sok érdekes tanácsot és egy itteni link alapján a következőket tettem:
DVD2DVD-R-el szétszedtem a filmet alkotórészeire. Subripperel szöveggé alakítottam a feliratot, Subtitleworkshoppal sub formátumra majd DVDSUP progival *.sup formátumúra. Ezután IFOEDIT-el újra összemultiplexeltem a szétszedett filmet, de most már az én feliratomat tettem be.

A felirat gyönyörű lett, csak 16:9 szélesvásznú filmből még szélesebb vásznú film lett. Széthúzódott és összelapult még jobban. Mit lehet ilyenkor tenni? a szétszedő DVD2DVD 4:3-nak jelzi a filmet, - az összerakó IFOEDIT, az Ifo fájlban Menü: 4:3 film: 16:9 lehet, hogy egymás ellen dolgoznak. Lehet ha az IFOEDITTEL átírnám 4:3-ra a 16:9-et akkor a lejátszók nem akarnák összenyomni mégjobban?
Kérem ha valaki tud segítsen.

boocs
Isten Hozott! :)

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: boocs »

Még1 segítségkérés.Minden saját készítésű dvd-t saját animációval látok el,ami egy külön trackban helyezkedik el,majd egy másik trackban a film.A másolandó dvd-t beolvasom dvddecrypterrel,Dvd shrink3.2-el kiszedem a felesleges cuccokat,meghagyom az angol hangot és a magyar felíratot.Utána TMPGEnc dVd author 1.6 progival elöször behívom a saját kis "filmemet",majd nyítok egy új trackot és oda teszem az átalakított dvd videomat.Minden ok,csak az a bajom,hogy a felírat mindig elvész.Hova tünik?Mit nem csinálok jól?

boocs

DVDre felirat

Köszi a segítségedet,megpróbálom.ha bejön,akkor jelzek majd.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: arty »

Sziasztok!Az U571-es filmhez lenne egy kérdésem.A film szinkronizált,de az elején-amikor a németek beszélnek-magyar felíratot lehet olvasni.Hogy tudom azt megoldani,hogy ne kelljen külön beállítani a menűben,hogy ezt a felíratot hozza,hanem ha elindul a film,akkor automatikusan hozza be alá a felíratot.Mivel tudom ezt megcsinálni?
Authoringkor kell megcsinálni, sajnos nem tudom melyik egyszerü program képes rá

A lényeg:
- van egy angol hangsávod
- van egy magyar hangsávod

- van egy angol feliratod
- van egy magyar feliratod (az angol hanghoz)
- van egy magyar feliratod, melyben csak a filmben szereplő angol feliratok vannak beleirva, azaz egy dvd esetén ez a felirat stream csak poár sor ugye ... - ez lesz a FORCED SUB STREAM.

Amikor lejátszod a dvdt, angol hang esetén vagy van felirat vagy nincs - attol függ be van e kapcsolva.

Ha magyar szinkronnal nézed a filmet, s kiválasztod az angol/magyar feliratsávot, akkor értelemszerüen az fog megjelenni

Ha azonban beállitod, a lejátszodon/menüben hogy SUBTITLE OFF, azaz alapesetben nem történik feliratozás, akkor lép érvénybe a FORCED SUB: ha van egy magyar FORCED sub-od, akkor magyar nyelv választása esetén a feliratozás LETILTHATATLAN MÓDON megtörténik. A nyelv egyezőségét (beállithato tulajdonságnak egy hang/feliratsáv esetén) használja a lejátszod ...

Tehát, amit tenned kell, hogy ujraauthorizálod a filmet. Ekkor beteszel egy feliratsávot(melyben csak a filmben látszo német feliratok forditásai vannak), melynek tulajdonságát FORCED -ra és MAGYAR ra állitod. Ekkor a lejátszod majdan magyar hang esetén automatikusan kihozza az adott feliratsort...

Ez az elmélet, én magam sosem probáltam, nem is néztem, melyik program tudná. A DVDMaestro ill. DVDLab nak adnék 1 esélyt, ha überprofi vagy a Scenaristnak is

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

boocs

DVDre felirat

Sziasztok!Az U571-es filmhez lenne egy kérdésem.A film szinkronizált,de az elején-amikor a németek beszélnek-magyar felíratot lehet olvasni.Hogy tudom azt megoldani,hogy ne kelljen külön beállítani a menűben,hogy ezt a felíratot hozza,hanem ha elindul a film,akkor automatikusan hozza be alá a felíratot.Mivel tudom ezt megcsinálni?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDre felirat

talaltam egy IGERETES srt2sup helyettesito programot, kisse egyszerubbnek, konfigolhatobbnak tunik a rovid leirasbol ara merek kovetkeztetni, h talan kepes a meglevo feliratok alapjan kiszamitani/valasztani a felirat szinet, igy mar meglevo feliratko melle illeszthetunk szinhelyesen ujat! talan nem kell supremapozni ...

http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=120228

ha valakinek van ideje, szamlojon be rola, en most egy 166mhz-es geppel rendelkezem, eselytelen. h kiprobaljam...

psymaster: fajlcserelok ... az, h onmagaban megtalald a nemet szinkront, eleg remenytelen, de ha nemet nyelven leszeded a matrixot, jo esellyel ki tudod belole muteni a szinkront

Jó volt itt.

Vendég

DVDre felirat

Elnézést kérek, tudom hogy nem idevaló kérdés volt de ha valaki mégis tudna nekem válaszolni, az még ebben a topicban is megteheti...de ha tudsz egy jobb topikot arty, akkor azt is a figyelmembe ajánlhatod
mégegyszer bocsi, és köszi:P

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDre felirat

aurum: igen, de vegulis barmilyen forrasbol szarmazo felirat felteheto dvd-re

psymaster: olvasd el kerlek a topik cimet, majd olvasd el a hozzaszolasod szted ez idevalo kerdes?

Jó volt itt.

Vendég

DVDre felirat

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy hol szedhetek le a Mátrix első részéhez német szinkront? nagyon fontos lenne...köszi...

Vendég

DVDre felirat

jol ertelmezem az avi-khoz kiadott feliratot lehet dvd-re-re pakolni? persze megfeleo fps, meg vagas eseteben...

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDre felirat

Sziasztok! 
Úgy szeretnék dvd-re feliratot rakni, hogy ez lenne az egyetlen felirat.
Egy koncert dalaihoz kéne megfelelően hozzáilleszteni.

Segítsetek, legyszi!

Köszi!

topikot atolvastad?

ha nem talaltal valaszt, mi a problema konkretan?

dale74: supremappal cserelgetni lehet, h a feliratban melyik szin melyik komponensere vonatkozzon a sup filenak ...

azaz a gondot az okozza, h az angol feliratodban a feher a kitolto szin mondjuk, de a hozzatettben a szurke lesz az ... vagy forditva. stb ... igy cserelgetessel helyre lehet hozni, de erre most neked kell rajonnod hogyan

Jó volt itt.

within

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: within »

Sziasztok!

Úgy szeretnék dvd-re feliratot rakni, hogy ez lenne az egyetlen felirat.
Egy koncert dalaihoz kéne megfelelően hozzáilleszteni.

Segítsetek, legyszi!

Köszi!

dale74

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: dale74 »

A Supremap-al mit kellene csinálni ?
Kicsit konkrétabban: Az eredeit DVD angol felirata mellé szeretnék egy magyart is betenni. Vobedittel szétszedtem a DVD-t, majd Ifoedittel összerakom, plussz beteszem a magyar feliratot, a színkódokat átmásollom.
Az eredeti angol felirat színe jó, de a magyar nem jön össze.

dale74

DVDre felirat

Nekem az is megfelelne, ha mindkét felirat egy szinű lenne, de ezt sem sikerült még összehoznom. A 2. mindig "elszineződik"
Az eredeti DVD-n kettő VTS_PGC_x bejegyzés van, az IfoEdittel létrehozott fájlban meg csak egy. ( Szerintem valahol itt lehet a hiba. )

A SupRemapot most töltöm.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDre felirat

hát igen ... sajnos, ha meglévő felirathoz illesztjük ezt a feliratot(gondolom igy érted a "második" feliratot), akkor az egyik szinei nem fognak stimmelni - egyetlen szinpalettát lehet rendelni az öszes felirathoz. a leirást nagyon megbonyolitotta volna, ezért is hagytam ki, de:

http://www.shipleys.eclipse.co.uk/supremap.htm - ezel a programmal kell ügyeskedni, alul a linkeknél van leirás is valamelyik oldalon. Ha sikerül valami érthető/egszerü megoldást találnom, igérem beteszem ...

Jó volt itt.

dale74

DVDre felirat

Amit még egy leírásban sem találtam, hogy a 2. felirat színét hol lehet beállítani ?

Tudja valaki ?

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: Faby »

a témában nem találtam igazán jó leirást, igy készitettem én egyet, remélem használható! 
DVD EXTRA SUB

Érdekelne a leírás, de a lap nem jeleníthető meg. Megnéznéd a linket?

Már működik.

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: Faby »

a témában nem találtam igazán jó leirást, igy készitettem én egyet, remélem használható! 
DVD EXTRA SUB

Érdekelne a leírás, de a lap nem jeleníthető meg. Megnéznéd a linket?

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDre felirat

DVD EXTRA SUB

Jó volt itt.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVDre felirat

helló új felhasználó vagyok.Valaki segftsen mert kajak nem vágom hol lehet letölténi szoftvereket.
Szükségem lenne egy felirat konvertálóra.
Kössz Kapor

amilyen a kérdés, olyan lesz a válasz:
feliratkonvertálót FTP-ről tudsz letölteni, bár van ahol HTTP-n is kintvan ...

(jotanács: pl h pontosan mit is keresel, ha leirtad volna.... )

Jó volt itt.

kapor

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: kapor »

helló új felhasználó vagyok.
Valaki segftsen mert kajak nem vágom hol lehet letölténi szoftvereket.
Szükségem lenne egy felirat konvertálóra.
Kössz Kapor

Joohny

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: Joohny »

szvsz mindenkinek! lehet hogy már volt de ha valakit érdekel hogy lehet feliratokat rakni dvd-re akkor nézzen körül itt

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

DVDre felirat

Hozzászólás Szerző: gemini »

Sziasztok!! 
Azért írok, mert remélem tudtok nekem segíteni.
AVI fájlokat szeretnék dvd-vé írni. Magyarul. van pár avi-kiterjesztésű film a gépemen, és én dvd-lemezre szeretném ráírni. De ehhez valami konvertáló program kellene vagy mi.
Tudtok nekem segíteni?
előre is köszi
Puszi mindenkinek
Esz

nézzél szét más topicokban is. van néhány ahol ez már többször is ki lett tárgyalva, a mai nap folyamán is.

Vendég

DVDre felirat

Sziasztok!!

Azért írok, mert remélem tudtok nekem segíteni.
AVI fájlokat szeretnék dvd-vé írni. Magyarul. van pár avi-kiterjesztésű film a gépemen, és én dvd-lemezre szeretném ráírni. De ehhez valami konvertáló program kellene vagy mi.
Tudtok nekem segíteni?
előre is köszi
Puszi mindenkinek
Esz

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”