Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD (és egyéb) filmek katalogizálása
xpress.hu-ról nekem leszed 4056 bytes-t, utána nem csinál semmit csak a procit terheli 100%-on.
Most működik tökéletesen!!!
Nem tudom mivolt vele eddig.
ant
Kipróbáltam az Ant Movie Catalog-ot.
Egyedül a port.hu ról találja meg magyar cím alapján a filmeket (nekem)
A lényeges infokból szinte semmit sem talál, esetleg a film leirását, de abból is csak a rövidebb verziót.
Képeket sehonnan sem hajlandó leszedni.
Van valami jobb script a magyar oldalakhoz?
Nekem az xpress.hu-ról teljesen jól leszedi a dplgokat az ant.
xpress.hu-ról nekem leszed 4056 bytes-t, utána nem csinál semmit csak a procit terheli 100%-on.
ant
A lényeges infokból szinte semmit sem talál, esetleg a film leirását, de abból is csak a rövidebb verziót.
Nekem az xpress.hu-ról teljesen jól leszedi a dplgokat az ant.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
ant
Minden tud, amit kell, xpress-ről, netpiacról pillanatok alatt leszedi az infót!
Collectorz.com Movie Collector-ról beszéltek?
Én most az ant movie collector-t használom. A lent említett programokat én is próbáltam de nekem ez jött be a legjobban.
Ez a program valóban tök jónak tűnik! Igaz, még csak épp elindítottam, de tetszik a kezelőfelület, tetszik, hogy beállítható, honnan szedje a DVD adatait... Szóval okoska Ráadásul free, szóval töktuti
A napokban megpróbálom majd feltölteni, akkor kiderül, hogy mennyire kezesbárány
méghogy jónak tűnik?
ISTEN, KIRÁLY!!!
Minden tud, amit kell, xpress-ről, netpiacról pillanatok alatt leszedi az infót!
Köszi Robotk@!
Collectorz.com Movie Collector-ról beszéltek?
Sziasztok!
A katalogizálás problémája már engem is régen foglalkoztat.....
Én most az ant movie collector-t használom. A lent említett programokat én is próbáltam de nekem ez jött be a legjobban.
Ez is adatleszívó, de nem csak az imdb-ről hanem az xpress, és a port.hu adatbázisából is le tudja szívni az adatokat, ráadásul képpel együtt. (Így legalább magyar nyelvű az információ, pl a film tartalma) (Egyébként rengeteg (vagy kb 30) oldalról tud adatot elszivni, köztük az imdb-ről, amazon-ról, stb....
Több média típus, így dvd, vcd, svcd, vhs kategorizálására alkalmas( az alapban nem szereplők mellett bármilyen saját formátum is létrehozható)
Ha minden igaz darabszámbeli korlát sincs benne, mivel eddig kb 100 filmemet vittem fel gond nélkül.
Egyébként az elkészült adatbázist html, xls, txt stb.. formátumokká képes exportálni, méghozzá azokat a paramétereket használva amiket mi megadunk.(Csak a film címe, + a játékidő, kép, stb....)
És hogy miért kell, vagy jó katalogizálni???
Nekem sokszor barátaim családtagjaim kölcsönkérik egy-egy filmemet, és néha 20-30 db is kölcsön van adva, egyszerre 4-5 embernek, aztán ha keresek valamit azt se tudom kinek és mikor adtam kölcsön...
Ebben a programban olyan lehetőség is van, hogy egy általunk létrehozott listában szereplő személyek nevéhez rendelhetjük a filmjeinket. Így a film adatlapjára lépve ott látható hogy éppen kinek adtuk kölcsön.
Számomra ez a leghasznosabb funkciója...
Bárkinek nyugodtan ajánlom, nekem az eddig próbált katalogizálók közül messze ez a legszimpatikusabb.
Használjátok Ti is!
Ui.: ha nem felejtem el még ma küldök képet!
Hogyan lehet beállitani a magyar adatbázisokat?
en vegul a keresztapat, a matrixot es a hobbitokat is 1 filmnek irtam be
- Torzonborz
- Fórumlakó
- Értékelés: 0
első részhez beírsz minden adatot, mindhárom filmétcsinálsz még 2 entry-t, ahova csak a 2. és 3. rész címét irod, és valahova beírod, hogy a box-set részei, lásd az 1.-nél.
Nem rossz ötlet! Majd még agyalok rajta egy kicsit...
első részhez beírsz minden adatot, mindhárom filmét
csinálsz még 2 entry-t, ahova csak a 2. és 3. rész címét irod, és valahova beírod, hogy a box-set részei, lásd az 1.-nél.
system
- Torzonborz
- Fórumlakó
Ez a probléma szinte Mission Impossible...
Ha egynek veszem a 3 filmet tartalmazó kiadványt, akkor az azért nem jó, mert:
1. nem ad megbízható és valós képet a filmek számáról,
2. a filmek adatai, készítés éve, szereplők, rendező, stb. valszeg különböznek, ez gondot jelent az adatlap kitöltésénél: áttekinthetetlen ill. nem csoportosítható lesz.
Ha külön veszem nyilvántartásba (pl. az Indy-trilógiát), akkor az azért nem jó, mert:
1. kárba vész a szép díszdoboz-kép
2. a negyedik, extrákat tartalmazó lemezt sehová sem tudom besorolni, hiszen az egyik filmhez sem tartozik kizárólagosan; mind a három rész extráit tartalmazza. Külön meg nem vehetem nyilvántartásba, hiszen nem egy önálló film...
3. lehet, hogy a filmek dobozát nem is lehet elválasztani egymástól (BTTF), mert egyben van az egész: milyen képet szerepeltessek az egyes filmeknél?
örök probléma mi számít 1 egységnek.
én végülis úgy gondolom, hogy ami önálló film az egy,
akkor is, ha pl. egy dobozban vannak. Tehát a BTTF is három.
system
- Torzonborz
- Fórumlakó
Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen.
Bevittem az öszes DVD-met a progiba, bár még jó pár órát lehetne szöszölni vele, hogy teljesen konzisztens legyen. 142 lett összesen, bár ennél 15-tel nagyobb a filmek száma, mert néhány több filmet tartalmazó kiadvány is (pl. a BTTF trilógia) 1-nak van nyilvántartva.
- Torzonborz
- Fórumlakó
Hétvégén bevittem az első 50-et, illetve többet, mert vannak 2-3-4-filmes díszdobozok, amelyek 1-nek számítanak a listán...
Gyorsan felviszem a többit is, mert a héten beindul a verkli, és még meghalni se lesz időm...
Sajnos nem volt lelkierőm + időm az Ant-on feltölteni, maradtam a moviedb-nél,
kicsit testreszabott változatban.
Igen, öröm felvinni új filmet
system
- Torzonborz
- Fórumlakó
ui.: ha a képek nagyok lennének, akkor légyszi egy modi vegye kisebbre, köszi
A képek max 700pixel szélesek lehetnek! Erre a galériában is felhívtuk a figyelmet.
Köszi Mr.Rob! Elég rossz volt állandóan jobbra-balra scrollozni, csakhogy elolvashassak egy hozzászólást!
A képek max 700pixel szélesek lehetnek! Erre a galériában is felhívtuk a figyelmet.
- Torzonborz
- Fórumlakó
Kicsit felhozom ezt a topicot, hogy ne kelljen sokat keresni...
Most jutottam el oda, hogy én is megcsináljam az adatbázisomat, le is töltöttem az Ant Movie Catalogot, de idő híján eddig még csak ismerkedem a programmal.
Ti hogy álltok vele? Minden új DVD vásárlás rituáléjához hozzátartozik az adatbázis bővítése is? Szerintem, mikor az egész gyűjtemény a gépen van, külön örömforrás lehet újabb filmmel kiegészíteni a katalógust.
és a végeredmény:
TV: Samsung Erősítő: Yamaha RX-V630RDS Cd: Technics SL-PG480A
Dvd: LG Front: Kef C1 Kábel: Audiotechnik Dietz made in germany
gondolom akkor hozzá kell adni a sorszámot is és akkor már rendezheted aszerint. Viszont hogy kell ilyen templatet csinálni. multkor probálkoztam de nem sok sikerrel jártam. legalábbis nem az jött ki belőle amit én akartam.
hozzáadtam a sorszámot.
röviden leírom, hogy én, hogy csináltam:
kattints a nyomtatás ikonra onnan pedig a tervezésre. A tervezés módban a bal oldalt felülről a 3-ik ikonra (insert new band) kattintva bejön egy ablak, ahol válaszd ki a page headert. Ebbe a részbe írhatod be az oszlopok nevét az "insert rectangle object" ikon segítségével.
majd újra az "insert new band"-re kattintva, de most a feljövő ablakban a master data-t válaszd ki, újra felugrik egy kis ablak (band data source) itt a "none"-t válaszd ki, majd a "insert rectangle object" ikon segítségével be kell állítani azt, hogy az egyes oszlopokban milyen adatok szerepeljenek (text editorban a variable segítségével)
Tervezés módban az én listám így néz ki:
Sziasztok!
Hogy lehet megcsinálni azt, hogy ne abc szerint tegye sorba a filmeket, hanem sorszám szerint?
köszi
megyesa
van ujrasorszamozas funkcio, ha nem ragaszkodsz az eredeti szamsorrendhez
köszi a választ, de nem erre gondoltam pontosan.
szóval csináltam egy template-t, amin csak a film címek, rendező, év, színészek vannak felsorolva, egy egyszerű lista, de sajnos ezen a filmek abc sorrendben vannak, de én szeretnék egy olyat is, amelyiken sorszám növekvőben vannak.
gondolom akkor hozzá kell adni a sorszámot is és akkor már rendezheted aszerint. Viszont hogy kell ilyen templatet csinálni. multkor probálkoztam de nem sok sikerrel jártam. legalábbis nem az jött ki belőle amit én akartam.
Sziasztok!
Hogy lehet megcsinálni azt, hogy ne abc szerint tegye sorba a filmeket, hanem sorszám szerint?
köszi
megyesa
köszi a választ, de nem erre gondoltam pontosan.
szóval csináltam egy template-t, amin csak a film címek, rendező, év, színészek vannak felsorolva, egy egyszerű lista, de sajnos ezen a filmek abc sorrendben vannak, de én szeretnék egy olyat is, amelyiken sorszám növekvőben vannak.
Sziasztok!
köszi
megyesa
Sziasztok!
köszi
megyesa