Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD menü készítése házilag
El kell blur-olni az egesz kepet.Illetve azt, ami vibral.
Photoshopban pl. motion blur, 90 fokban (tehat csak fuggolegesen) 0.3-1 pixelnyit.
Monitoron picit homalyosabb lesz, tv-n viszont tokeletes! Probalgasd.
AE-ben direkt van ilyen szuro, de en inkabb a motion blurt javaslom, az jobban szabalyozhato.
Nekem is hasonló problémám van mint KKrisznek! Én is készítettem egyedi menüt, amely úgy néz ki, hogy piros alapon helyeztem el a különböző elemeket, amelyeket aztán külön-külön mozgatom a helyükre. Az elemeket 1 pixel vastag fehér (!) vonallal futtatam körbe, mely digitalizálás után a TV képernyőjén elképesztően villog.
Sajnos csak úgy tudtam leszedni a kép vibrálását, ha ezeket a vonalakat eltávolítottam, illetve megvasatagítottam, de sajnos ebben az esetben az összhatás nagyon sokat romlott! Tehát szeretném valahogy megoldani, hogy a design váltosztatása nélkül valamilyen szűrő segítségével esetleg megszüntethetném a csíkok vibrálását.
Az előzőekben MRT említette, hogy az After Effects tud ilyet, ezt hol találom és hogy tudnám beállítani, kérlek benneteket ha tudtok segítsetek...
Továbbá slidshow esetében is tapasztalom néha az állókép vibrációját. Mi okozza ezt és hogy tudnám kiszűrni? Esetleg ugyanezzel a módszerrel?
Nem tudja valaki, hogy melyik progival lehet megcsinálni azt, hogy ha a pc be rakom a dvd-t, akkor egy gombra kattintva nyisson egy böngészőablakot és felmenjen egy adott honlapra?
Autorunnak hívják... Készíts egyet!
Nem tudja valaki, hogy melyik progival lehet megcsinálni azt, hogy ha a pc be rakom a dvd-t, akkor egy gombra kattintva nyisson egy böngészőablakot és felmenjen egy adott honlapra?
El kell blur-olni az egesz kepet.
Illetve azt, ami vibral.
Photoshopban pl. motion blur, 90 fokban (tehat csak fuggolegesen) 0.3-1 pixelnyit.
Monitoron picit homalyosabb lesz, tv-n viszont tokeletes! Probalgasd.
AE-ben direkt van ilyen szuro, de en inkabb a motion blurt javaslom, az jobban szabalyozhato.
Meg is adtad a választ, szürke vagy vastagabb fehér csíkok.
Hát, valamelyes javult a helyzet, de nem lett az igazi. Sajnos ki kellett szednem az összes vízszintes vonalat belőle, és így már csak egész kicsit vibrálás van benne. De az is lehet, hogy más már nem venné észre, csak bennem van a para.
Meg is adtad a választ, szürke vagy vastagabb fehér csíkok.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
Sziasztok!
DVD menü készítésére adtam a fejem. Illetve már párat csináltam, de csak egyszerűbbeket, mégis egyedit. Most egy kompletteb, több szintű menü készítésén dolgozom, de nem is ez a lényeg, inkább a menü és a TV-n látható kép/videó kapcsolatáról kérdeznék.
A menü úgy néz ki, hogy van több vízszintes csík (dizájn elem) is beépítve. Van amelyik csak 1 pixel magas, van amelyik 3 pixeles. Mivel a TV-m - és szerintem manapság még a tövbbség TV-je - váltott soros megjelenítést alkalmaz (nem tudom mi a szakszerű megnevezése, talán interlaced?), ezért az 1 pixeles csíkom folyamatosan vibrál, mert egyik pillanatban látszik, a másikban meg nem. Ugyan ez az érzésem a 3 pixel magas csíkok esetében is, bár kevésbé zavaró, gondolom a vastagsága miatt. Sajnos a kontraszt is elég nagy, sötétkék háttéren fehér, vagy nagyon világos kék csíkok.
A kérdésem az lenne, hogyan lehet ezt kiküszöbölni, anélkül, hogy drasztikusan megnövelnénk a csíkok vastagságát. Elvileg lehetséges, mert pl. a Bad Boys II. DVD fémenüjében is a 16:9 széleinél, vékony, max 3 pixeles szürke csík látható, ami egyáltalán nem vibrál. Itt persze a kontraszt sokkal kisebb, hiszen fekete alapon szürkék a csíkok.
Tudna nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm,
KKrisz