Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

dvd készítés

tangerine
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: tangerine »

Sziasztok, leszedtem egy JMJ koncertet a netről, és szeretnék DVD-t csinálni belőle. Valami HDTV-szerű formátum lehet. Nem értek hozzá, csak azt tudom, hogy a 8 db .mpg 9 GB méretű. A legnagyobb, 11 perces, egymaga 2 GB. Volt vagy két hét, mire lejött.
A gépem (AMD 1800-as) megszenved vele, alig tudja lejátszani a médiaplayer classic (szaggat), a DVD-lejátszó nem tudja megnyitni. Amit tudok róla, hogy mpg kiterjesztés, és a MPC szerint 2208x1088 a felbontása, és a fájlnevek is lehet hogy mondanak valamit? (j.m.jarre.beijing.hdtv.1080i.clip1...clip8.mpg)
Hogyan lehetne ebből DVD? Gondolom át kell konvertálni, de mivel és mekkorára, és főleg milyen beállítással?Lehetőleg úgy kellene, hogy a minősége minél kevesebbet romoljon, ha már az alapanyag jó. Menü, meg ilyesmi csicsa-micsa nem is kéne, max annyi, hogy a trackek között lehessen ugrálni

Vendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kérdésem lenne mégpedig a nerovisionnal kapcsolatban: Addig oké hogy létre hozom a filmet megcsinálom a chaptereket következő lépés hogy menüt kellene csinálnom.De a menűben csak a chapterek vannak sehol nem találom azt hogy főmenüt hogy tudnék csinálni...Az igazság az hogy 2-3 filmnél ez már baromi zavaró hogy csak chapter menüm van.Tudja valaki hogy hol mit kellene állitani hogy stimmeljen minden?

Mardel

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Mardel »

A canopus procoder 2.0 csak nekem nem jött be vagy télleg szarabbul kódól AVIt DVDvé mint a nero vision express2 magyar verz?

...Írjátokle nekem szájbarágósan hogy egy PAL/NTSC DVDre hogyan rakok fel magyar szinkront és magyar feliratot (Ehhez még full kezdő vagyok)...de +szeretném tanulni.
Ha van egy PAL DVDm amit letöltötem netről a regiókódot át kell alakítani vagy csak NTSCnél kell??

u.i.:olyan oldalakat is írjatok ahol magyar 5.1szinkronokat tudok beszerezni...én egyet tudok de az most nem működik!

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: arty »

az 1280x720(p) ugyanugy HDTV felbontás, mint az 1080i !

Amugy igen, az mpeg2 mellett a wmv, sőt a sima divx is képes ilyen felbontásban filmet tárolni!

A valos meghajtás minőségét sosem fogod elérni a felinterpolált dvd képével...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

dvd készítés

Sziasztok! 
Lehet nem a legmegfelelőbb helyen teszem fel kérdésemet, de elég látogatottnak tűnik ez a topik ahhoz, hogy valaki tudjon válaszolni:

HDTV bemutatót kellene készítenem, ehhez megvan a HD televízió készülék, a HD lejátszására képes DVD lejátszó, viszont nincs hozzá forrásanyag, amit lejátszhatnák.
A netről különféle free helyekről sikerült 1080*1920-as mpeg videókat leszedni, de ezeket nem tudom a DVD-nek megfelelő formátumba (.vob) konvertálni. A legtöbb mpeg-to-DVD programmal csak max. 720*576-os formátumba lehet konvertálni.

Ha valaki tud erre a problémára orvosságot kérem segítsen!
Köszi.

nincs olyan, hogy hd képes dvdlejátszo!

a dvd szabvány 720*576os mpeget tud maximum, ezt a te lejátszod max felméretezi 1280*720ba, de alapbol olyan streamet kizártnak tartom, hogy lejátszon.

a legjobban akkor jársz, ha egy netes WMV HD demoklippet játszasz le, PCvel meghajtva a megjelenitöt, igy minden 1280x720 lesz, nem lesz átméretezés.

A hd képes lejátszó ezek szerint én definiáltam rosszul, én úgy értettem, hogy képes 1080 soros képet produkálni a kimenetén.
Közben azonban én is "okosodtam" egy picit a témában, szal a lejátszó, ami itt van előttem ebben a pillanatban is, az 540 soros (720x576) DVD képet 1080-ra interpolálja. Természetesen ez sem "igazi" HDTV kép, de állítólag valamelyest jobb kép produkálható így egy HDTV készüléken.

Szerinted a Microsoft féle HD szabvány alkalmas valódi 1080 soros forrásjel tárolására?

Vagy tulajdonképpen miért van az, hogy HDTV-ként kínált sokmilliós megjelenítők valójában csak max. kb. 720 sor környékén képesek megjeleníteni?

Próbáltam igazi HDTV megjelenítőt találni a neten, de elég karcsú eredménnyel jártam, a sonynak van egy projektora, ami effektív 1080 soros felbontású, de csak Japánban kapható...

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

dvd készítés

Sziasztok! 
Lehet nem a legmegfelelőbb helyen teszem fel kérdésemet, de elég látogatottnak tűnik ez a topik ahhoz, hogy valaki tudjon válaszolni:

HDTV bemutatót kellene készítenem, ehhez megvan a HD televízió készülék, a HD lejátszására képes DVD lejátszó, viszont nincs hozzá forrásanyag, amit lejátszhatnák.
A netről különféle free helyekről sikerült 1080*1920-as mpeg videókat leszedni, de ezeket nem tudom a DVD-nek megfelelő formátumba (.vob) konvertálni. A legtöbb mpeg-to-DVD programmal csak max. 720*576-os formátumba lehet konvertálni.

Köszi.

nincs olyan, hogy hd képes dvdlejátszo!

a dvd szabvány 720*576os mpeget tud maximum, ezt a te lejátszod max felméretezi 1280*720ba, de alapbol olyan streamet kizártnak tartom, hogy lejátszon.

a legjobban akkor jársz, ha egy netes WMV HD demoklippet játszasz le, PCvel meghajtva a megjelenitöt, igy minden 1280x720 lesz, nem lesz átméretezés.

Jó volt itt.

pezo

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: pezo »

Help!! Tudja valaki, honnan lehet megvásárolni (FT.-ért) a mediachance DVD Menu Studio-t? Plízz: pezopost@mailbox.hu

Vendég

dvd készítés

Sziasztok!

Köszi.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Kellene ugye meg ifo meg bup.Egy masik DVD-rol odamasoltam az ifo-t meg bup-ot (8x - mert 8 vob van), ettol a PowerDVD elfogadta HDD-n levo DVD-nek (meg a feliratok kozott is lehet valtogatni) a WinDVD viszont nem!

Vazze, ilyet még nem hallottam.

Na, legyél szives vmi DVD author progit használni, ami a VOB file-ból tud csinálni DVD-re felírható anyagot.

A feliratozás miatt nem tudom melyik lenne neked jó, a sima VOB-okat pl. a TMPGEnc DVD Author 1.6 progi is tudja. http://www.pegasys-inc.com/

Feliratos DVD-t a DVDMaesro, Scenarist tud szerkeszteni. De nekik voszont külön video, hang és felirat file kell. erre külön prg. kell ami szétszedi - demuxolja.

Szóval csak így összemásolva nem korrekt és ezért nem is használható. Az, hogy a PDVD lejátszotta, az csak szerencse.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Vendég

dvd készítés

Halee!!! Én átkonvertáltam 2 mpg fájlt 2 vobbá. Nos ezt egy DVDre akarom írni, és a kétfeliratot is mellé. Hogy tudom én ezt megoldani????? Mesterek!!!!!!! Help!!!!!!!!!!

simi3@chello.hu

Lécci minnél elöbb!!!!

malvin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: malvin »

szoval, eddig meg nem irtam egyetlen DVD-t sem (nem volt hw).
Van viszont egy DVD2SVCD-vel leripelt anyagom, amibol annak idejen nem sikerult SVCD-t csinalni (azt mondta, hogy ratette a feliratokat, de azok megsem latszottak). Most szeretnek ebbol DVD-t csinalni, de csak a .vob-ok vannak meg. (Hogy miert, miert nem, nem tudom). Hogyan lehet ebbol korrekten DVD-t csinalni.
Kellene ugye meg ifo meg bup.
Egy masik DVD-rol odamasoltam az ifo-t meg bup-ot (8x - mert 8 vob van), ettol a PowerDVD elfogadta HDD-n levo DVD-nek (meg a feliratok kozott is lehet valtogatni) a WinDVD viszont nem!

Szoval, mielott kiirom DVD-re (a clone DVD-vel szandekozom - az is tud "DVD files on HDD"-t) azert megkerdezem, hogyan kell ezt korrektul csinalni?
u.i.
meg egy csomoszor odamasoltam az egyszem ifo es bup filemat mint vts _x_y.ifo meg bup, es igy mar a WinDVD is elfogadja, es jol is jatsza. Lehet feliratokat valtogatni, meg chapterenkent lepegetni (hogy ez mennyire felel meg az eredetinek, nem tudom, de nem is erdekel). Most mar sajnos csak eppen a CloneDVD nem fogadja el.
Otlet?

Zsoló
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Zsoló »

A NERO Vision Express egy nagyon szupi, sokrétü progi.Többek között DVD-k több lemezre másolását, egybefűzését, menüvel vagy anélkül akár hibajavítással is el lehet vele végezni és a filmet a lemez méretéhez igazítja.És ami szerintem fontos hogy Magyarnyelvű.
Üdv:Zsó

Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95

Vendég

dvd készítés

Kérdés:
Tegnap felraktam egy gépre az Instant Copy8-at, elindítom és amikor az advanced gombra kattintok, hogy beállítsak mindent, kifagy. Ha nem kattintok rá és indítom a rippelést elindul csak az alapbeállításai nem jók. Mi lehet a gond?
Ami számíthat: win98, 850 Duron, 256MBRAM, van még a gépben egy Benq cdíró, DVD-ROM nincs.
Nálam megy rendesen a progi.

kereng

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: kereng »

Sziasztok!

Hogyan lehetne a TMPGEnc programmal DVD-k összefűzését megoldani, hogy a felirat is összefűzésre kerüljön?
Amennyiben ezzel a programmal nem lehet ezt megoldani, akkor a kérdés az, hogy melyikkel lehet!

üdv
Kereng

Vendég

dvd készítés

sziasztok ! egy rövid kérdésem lenne : 7-8 gigás dvd-t szeretnék két dvd-r lemezre kiírni. a menü és extrák stb. nem fontos, a lényeg maga a film lenne.ezt melyik soft.al lehet megoldani ?
(olvasgattam a hozzászólásokat de nem igazán találtam erre még választ.)
link is jöhet ha vki tud(angol is jó)......köcce

Szerintem próbáld meg a dvdtoone c. progival - a teljes verzióval. A progiban beállitod a 4465MB-ot és remekül le lehet irni vele minden 8-9 GB-os lemezt is, akár full dvd-t, vagy csak a filmet...

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

dvd készítés

hello forumozók! Tmpg dvd authorba be akartam tölteni egy m2v fájlt amit Vobedittel szedtem ki a dvdről, és azt írja ki, hogy a GOP túl hosszú! hogy lehet ezt megrövidíteni, vagy átkódolni, hogy jó legyen. előre is kösz.
másrészt esetleg probáld meg másik author programban, ha nem engedi ...

(ifoedit?)

Jó volt itt.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Hali!

Sztem csak figyelmeztetés, engedd tovább, ált. a DVD játékosok 99%-nak nem gond, csak éppen nem szabványos.

Az átkodolás felejtős, mert csak romlik a minőség.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Vendég

dvd készítés

hello forumozók! Tmpg dvd authorba be akartam tölteni egy m2v fájlt amit Vobedittel szedtem ki a dvdről, és azt írja ki, hogy a GOP túl hosszú! hogy lehet ezt megrövidíteni, vagy átkódolni, hogy jó legyen. előre is kösz.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: sozs »

Decrypternél (az alapbeállításon felül) mit kell bejelölni, hogy választhatók legyenek a hangok,  ha lehagyjuk a menűt és egyébként le van védve a későbbi hankiválasztás??? 
Nekem azt mondták, hogy képes kiszedni a feliratokat, és a hangokat, de azt ajánlották, hogy ezzel csak törjem fel, mentsem a vinyóra, és DVD2ONE-val meg ki szeded a felesleget (már ha csak a film kell), és Nero-val kiírod!
Nekem ez vált be, nem csinált még semmien bajt, felirat, hang lejátszáskor vátoztatható.
Arty ajánlotta a dvdshrink-et, de nálam idő miatt nem jött be, az én kis gépemen lassaban dolgozott, mint a másik megoldás. (ne kérdezzétek menyi a külömbség, mert anyira kicsi a gépem, hogy a fiatalok csak olvashattak róla )

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Vendég

dvd készítés

Üdv!
Olyan kérdésem lenne hozzátok hogy lehet-e a neten talalni magyar szinkront olyan filmekhez ami eredeti kiadasban nem volt az.És ezt a szinkront hogyan lehet osszeilleszteni a képpel , hogy ne legyen elcsuszva?
Köszi

Vendég

dvd készítés

Decrypternél (az alapbeállításon felül) mit kell bejelölni, hogy választhatók legyenek a hangok, ha lehagyjuk a menűt és egyébként le van védve a későbbi hankiválasztás???

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Sziasztok.Volna egy nagy kérdésem.Most vettem egy Nec DVD irót és nagyon érdekelne hogy, hogy tudok eggy Avi kiterjesztésü filmet felirni DVDüre ugy, hogy asytali DVD lejátszodja.
Elöre is kösz.

Ha gyorsan kívánod a választ, azt mondom látogass el a BENNYDOG.COM (a kiterjesztése ne zavarjon, magyar nyelvű) oldalra.

A többi - pedig részben ismétlés - pedig bővebben így szól:
- töltsd le az mpeg encoder nevű progit (www.limneos.net oldalon hozzáférhető), majd a film típusát kiválasztva, vcd-től dvd-ig a convert parancsot add ki,

- most próbálom, lehet hogy gyorsabb megoldást jelent a WINAVI 5.8

bármelyiket is használod, *.mpg kiterjesztésű filet kapsz. Ha több részből áll a filmet, s ezeket eredetileg nem fűzöd össze, a TMPGENC-et használd. Ugyancsak ez utóbbi program 'mpeg tools...' parancsa szükséges ahhoz, hogy a kész mpg-t felbontsd video és audio részre.

Innen pedig az IFOEDIT-vel elkészíted a vob stb. fileokat. Az mpeg encoder fejlettebb verziója azért hasznosabb, mert az a kezdeti lépésen megmutatja Neked a video méretét.

És végül a Nero-val a filmet kiírod, amely teljes kompatibilitást biztosít az összes asztali dvd lejátszóval. Első lépésként a leírtakat RW lemezen próbáld.

ááááá, dehogy is, minek ezt így megbonyolítani????

Kell egy PINNACLE STUDIO 9 progi. abba bedobod az avit, majd az átszámolja és kiírja a dvd lemezre az egészet.
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Vendég

dvd készítés

Sziasztok.Volna egy nagy kérdésem.Most vettem egy Nec DVD irót és nagyon érdekelne hogy, hogy tudok eggy Avi kiterjesztésü filmet felirni DVDüre ugy, hogy asytali DVD lejátszodja.
Elöre is kösz.

Ha gyorsan kívánod a választ, azt mondom látogass el a BENNYDOG.COM (a kiterjesztése ne zavarjon, magyar nyelvű) oldalra.

A többi - pedig részben ismétlés - pedig bővebben így szól:
- töltsd le az mpeg encoder nevű progit (www.limneos.net oldalon hozzáférhető), majd a film típusát kiválasztva, vcd-től dvd-ig a convert parancsot add ki,

- most próbálom, lehet hogy gyorsabb megoldást jelent a WINAVI 5.8

bármelyiket is használod, *.mpg kiterjesztésű filet kapsz. Ha több részből áll a filmet, s ezeket eredetileg nem fűzöd össze, a TMPGENC-et használd. Ugyancsak ez utóbbi program 'mpeg tools...' parancsa szükséges ahhoz, hogy a kész mpg-t felbontsd video és audio részre.

Innen pedig az IFOEDIT-vel elkészíted a vob stb. fileokat. Az mpeg encoder fejlettebb verziója azért hasznosabb, mert az a kezdeti lépésen megmutatja Neked a video méretét.

És végül a Nero-val a filmet kiírod, amely teljes kompatibilitást biztosít az összes asztali dvd lejátszóval. Első lépésként a leírtakat RW lemezen próbáld.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 190

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: cisco »

Kösz Arty, majd megnézem, hogy mire jutok Remélem sikerül megcsinálni. Amúgy a dvd2avi nem d2v-filet csinál vagy az csak akkor ha projectet csinálok?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

dvd készítés

Szia! A DVD2one nalam is okozott minosegromlast. Eloszor az Almatlansag c. filmnel vettem eszre. Amit a DVDdecrypter felmasolt a vinyora, az meg jo volt, de 5 GB. Aztan lett 4,7 GB, de eszreveheto volt a kulonbseg.

Van egy kerdesem is:
Hogyan tudok masolni ugy egy lemezt, hogy a menu megmaradjon rajta?

Udv.:Gabor

pl. dvdshrink/full backup

Jó volt itt.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”