Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

nincs ennek vmi kiprobálhato verzioja? ahogy elnézegettem, talán felhasználobarátabb számomra mint a maestro.
Kipróbálható simán, sőt....
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: gemini »

nincs ennek vmi kiprobálhato verzioja? ahogy elnézegettem, talán felhasználobarátabb számomra mint a maestro.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Hali!

Ajánlom még a DVDLab nevü progit, nekem ez jött be home videókhoz. Kinézetre mint a DVDMaestro. Hozzá hasonlítva, amikre rájöttem eddig:

+ a hátterek, menük grafikus szerkesztése
+ beépített lejátszó prg, a források lejátszására
+ grafikus szerkesztése a videók lejátszási sorrendjének - folyamat ábra szerűen(a la scenarist),
+ kiegészítő prg. a menűk szerkesztésére a DVD Menu Studio
+ menük között transition effektek (mint videovágó sw.-knél), + egyéb menü effektek
- csak 1 hangsáv
- nincs feliratozási lehetőség

Ebben lehet bállítani olyat, hogy kezdő klipp a bekapcsoláskor (pl. jogvédelemre használtam is), ill. a film után automikusan lejátszódjon.

Nem túl bonyolult, csak memória igényes (512 MB ajánlott)

Bővebben itt: http://www.mediachance.com/dvdlab/

Van(?), lesz egy PRO version is, az több hangsáv+feliratot is tud, meg még egyéb inyencségeket.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Doki »

a scenaristrol még nem is hallottam a maestro meg elsőre bonyolultnak tünt és elég sürgős volt megcsinálni, de most kedvet kaptam ehez a videoszerkesztgetéshez ugyhogy rá fogom szánni magam.

A Scenarist meg még bonyolultabb.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

gemini... a 138. egyedi problémádra is ujab és ujabb prograsmot akarsz használni??  
használj talán valami rendes authoring programot, ami mindent tud egyben!

DVDMaestro, esetleg a profi Scenarist... ezekkel MINDENT meg lehet csinálni.

a scenaristrol még nem is hallottam a maestro meg elsőre bonyolultnak tünt és elég sürgős volt megcsinálni, de most kedvet kaptam ehez a videoszerkesztgetéshez ugyhogy rá fogom szánni magam.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: arty »

gemini... a 138. egyedi problémádra is ujab és ujabb prograsmot akarsz használni??

használj talán valami rendes authoring programot, ami mindent tud egyben!

DVDMaestro, esetleg a profi Scenarist... ezekkel MINDENT meg lehet csinálni.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

nem fontos hogy átugorhatatlan legyen, csak az a lényeg, hogy a menü megjelenése előtt legyen.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Doki »

Animált hangos menüt én is a VisionExpresszel csináltam, átugorhatatlan részeket pedig sztem profi authoring progik tudnak (a Tmpg DVD Authort nem nagyon ismerem).
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Olyan átugorhatatlant, és a speckókat csak a nagyon profi progik tudnak, talán a Maestro? az ilyen háziak nemigen.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

a konvertálás megoldodott. leszedtem egy fx mpeg writer nevű programot ami elég hamar megcsinálta.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megcsinálni a DVD film részét.most viszont a menünél akadtam el. azt szeretném, hogy a háttér animált legyen, ami sikerülét is, viszont nem tudom hogyan tegyek alá hangot is. a DVD author nem tudja az avit behozni, ha előtte csinálok belőle m2v-t akkor kiszedi belőle a hangot wavba. támogat még mpeget is, de az aviból hogy tudok csinálni ugy hogy benne maradjon a hang, illetve lehet-e simán a menühöz hangot rendelni?

Azt én az Ulead video studióval szoktam, azzal jól megy.
Vagy a Nero vision expressel.

az egész menüt szoktad ezzel, vagy csak a konvertálást? nem ismerem a progit, egyszer volt fennt de szedtem is le gyorsan. én DVD authorban szeretném a menüt megcsinálni, szinte már teljesen kész csak a zene hiányzik alá.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megcsinálni a DVD film részét.most viszont a menünél akadtam el. azt szeretném, hogy a háttér animált legyen, ami sikerülét is, viszont nem tudom hogyan tegyek alá hangot is. a DVD author nem tudja az avit behozni, ha előtte csinálok belőle m2v-t akkor kiszedi belőle a hangot wavba. támogat még mpeget is, de az aviból hogy tudok csinálni ugy hogy benne maradjon a hang, illetve lehet-e simán a menühöz hangot rendelni?

köszi, majd megnézem, de reménykedtem, hogy nem kell mást felraknom a gépemre.

van mégegy dolog. a menüvel fog indulni a lemez és szeretnék egy olyan átugorhato/átugorhatatlan részt mint amilyen a jogi szöveg szokott lenni. ezt hogyan lehet betenni elé?

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megcsinálni a DVD film részét.
most viszont a menünél akadtam el. azt szeretném, hogy a háttér animált legyen, ami sikerülét is, viszont nem tudom hogyan tegyek alá hangot is. a DVD author nem tudja az avit behozni, ha előtte csinálok belőle m2v-t akkor kiszedi belőle a hangot wavba. támogat még mpeget is, de az aviból hogy tudok csinálni ugy hogy benne maradjon a hang, illetve lehet-e simán a menühöz hangot rendelni?

kereng
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: kereng »

Sziasztok! Kérem segítsetek!
A TMPGEnc programmal össze szeretnék fűzni két DVD-t, ami sikerül is, de a feliratokat elvesznek.
Mely programmal vagy a TMPGEnc-el hogyan lehetne az összefűzést elvégezni, úgy, hogy a felirat is megmaradjon?

Üdv:
Kereng

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

ez érdekes.... talán hibás a tmpegenc author ? nemtom ...  
az m2v-t le tudod még játszani?

nem lehet, hogy a wav a gond? ac3ba nem probálod meg átkodolni?

a .vob fájlokat megnyitva, azok lejátszhatoak ?

m2v-t nem tom mi játszik le, de az author beolvasta és lejátszotta. azzal szedtem szét jelenetekre is. a wavot winamp vitte szépen. először megprobáltam simán powerDVD-vel és másik progival lejátszani (mármint a DVD-t vinyorol), aztán külön a vobokat, de egyik sem csinált semmit.

akkor egy másik authoring programot probálj... tmpegauthorbol legujabb volt..?

Jó volt itt.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

m2v-t nem tom mi játszik le, de az author beolvasta és lejátszotta. azzal szedtem szét jelenetekre is. a wavot winamp vitte szépen. először megprobáltam simán powerDVD-vel és másik progival lejátszani (mármint a DVD-t vinyorol), aztán külön a vobokat, de egyik sem csinált semmit.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

na, odáig sikerült eljutnom, hogy megcsináltam az m2v-t és a wavot. ezt behivtam a tmpegenc dvd authotba, ott megcsináltam a menut, felszabdaltam a filmet, megcsinálta vinyora a vts és ats mappákat, szépen belepakolva amit kell, DE nem tudom lejátszani a powerDVD-vel. mi lehet a baja?

Jó volt itt.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

ha az egyszerüség a szempont, akkor nem szoltam  
jah, dvdmaestro fellelhetőség: fukrulez.org :kiraly: vagy .com

elsősorban az a bajom, hogy a DV AVI-bol nem tudok mpeg2-t csinálni. ha ez megvan akkor jöhet a szenvedés a többivel

Tudok Neked egy olyan Tmpgenc-et, amivel korlátlanul tudsz DVD formátumra konvertálni, meg mpeg II-be.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

na, odáig sikerült eljutnom, hogy megcsináltam az m2v-t és a wavot. ezt behivtam a tmpegenc dvd authotba, ott megcsináltam a menut, felszabdaltam a filmet, megcsinálta vinyora a vts és ats mappákat, szépen belepakolva amit kell, DE nem tudom lejátszani a powerDVD-vel. mi lehet a baja?

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

jah, dvdmaestro fellelhetőség: fukrulez.org vagy .com

elsősorban az a bajom, hogy a DV AVI-bol nem tudok mpeg2-t csinálni. ha ez megvan akkor jöhet a szenvedés a többivel

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

átküldte, de azzal sem mentem semmire. vmiért csak a hanghoz tudom behivni az avit a video file-hoz még mindig nem. a nero visionexpresszt is feltettem, de az is kér többféle plugint is. csak tudnám mitől trial ha nem lehet vele megcsinálni. akkor irnák inkább rá azt hogy tryout, ha egyszer nincs kimeneti file lehetőség. pontosabban van, de csak CD és VCD.
először inkább tömöritsd át mpeg2nek az AVIT, utána egyből tudsz "profi" authoring programokat is használni, ugymint DVDMaestro, Scenarist.

ahogy láttam a honlapodon, igényes munkát fogsz csinálni, erre ezek az egyszerü mindenrejo programok alkalmatlanok...

jah, dvdmaestro fellelhetőség: fukrulez.org vagy .com

Jó volt itt.

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

átküldte, de azzal sem mentem semmire. vmiért csak a hanghoz tudom behivni az avit a video file-hoz még mindig nem. a nero visionexpresszt is feltettem, de az is kér többféle plugint is. csak tudnám mitől trial ha nem lehet vele megcsinálni. akkor irnák inkább rá azt hogy tryout, ha egyszer nincs kimeneti file lehetőség. pontosabban van, de csak CD és VCD.
Lehet, hogy nem a megfelelő codecet kaptad elküdöm neked.

De az is lehet, hogy nem ugyan arról a dologról beszélünk, ezért röviden leírom, hogy én hogy csinálom:

1, Behúzom a kameráról a filmet DV formátumban. Ez XP SP1 esetén igen egyszerű, mert amint a kamerát rákötöm a gépre azonnal elindul a Windows Movie Maker. Itt egy dologra kell figyelni, hogy a formátum az DV avi legyen, mert alapból mást kínál fel.

2, A gépeden lévő avit megnyitod CCE-ből (én ezt használtam, de TEMPGEnc hasonlóan használható szerintem), jobb klikk "add" gomb majd a fájl megadása ezután az avi megjelenik a feladatlistában, ismét jobb klikk és a tulajdonságok között bekapcsolod, hogy "upper filed first", majd beállítod a Multi Pass VBR-t , azok számát, az áltagos "bitrate"-et és ezután "encode". Ehhez már kell a codec.
Természetesen érdemes elötte kiszámítani az átlagos "bit rate"-et (erre találhatók olyan programok amit ezt megteszik -> www.videohelp.com, doom9.org).

3, Elkészíted az audio ac3-as változatát (BeeSweet-el)

4, Majd Authorizálod és kész. Menu nélkül ajánlom az ifoedit Authoring funkcióját ha menut is szeretnél DVDMaestro vagy DVDLab Pro valamelyik beta változata.

Megjegyzés:
Egyenlőre eddig jutottam, mert én csak a múlt héten vettem meg a kamerát.
Célszerű a videó nyersanyagot természetesen elötte megvági erre vannak különböző eszközök Ulead stb. A megvágott anyagból készítesz egy egységes videót. Itt célszerű meghagyni a DV formátumot, mert így nincs minőségvesztés.
Megitélésem szerint a videó vágásra szolgáló alkalmazásokkal nem szabad mpeg2-be tömöríteni, hanem egy erre a célra kitalált eszközzel kell megcsinálni.

Egyébként a doom9.org-on találsz az enyémnél részletesebb leírást is (amit szerettem volna belinkelni) de ha jól látom az oldal most nem működik.

Remélem segítettem valamit!

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

A TMPGEnc azért nem tudja megnyitni a DV avi-t mert valószínüleg nincs telepítve a gépedre DV codec. A codec nélkül nem tudod átrakonvertálni más formátumba. Szerezz be egy DV codeket pl. a SONY DV codecet, ha ezt felraktad, akkor menni fog a TMPGEnc és a CCE is.
Köszi!

Már csak egy olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet találni ilyet, mert már orák ota kutakodok utána, de sehol semmi.

Ha a Lacy nem tudja neked odaadni akkor elküldhetem neked e-mailban, de csak otthonról, az este. Egyébként elvileg ingyenes codec-ről van szó, ha jól tudom egyes SONY desktop és laptop gépekhez adják.

Azt viszont végkép nem értem miért nem képesek a DV kamerához melléket CD-re feltenni a sok használhatatlan alkalmazás helyett.

Szóval jelezd, ha nem kaptad meg mert akkor küldöm!

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”