Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio szoftverek
Audio szoftverek
az alap megoldás mindig hogy a kódolt (flac) anyag saját progiját használod
Itt arra gondolsz, hogy azt a programot kell használnom visszakódolásra amivel bekódolták? Mert a cue file azt írja hogy eac, de az eac-ban én nem találtam olyan opciót ahol a cue file alapján ki tudom csomagolni a file-t.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Audio szoftverek
Valaki leírna egy tuti megoldást, hogy a legjobb minőségű audio lemezeket tudjak kiírni, gondolok itt programokra, beállításokra.
A "legjobb minőségről" nem tudok nyilatkozni, de én a visszkonvertáláshoz a Kastor-t használom. A CD-re íráshoz pedig NERO-t. Eddig még nem volt panasz a minőségre, bár én még sosem hallgattam vissza (nem magamnak írtam, mert én már nem írok CD-t magamnak).
Meg kell jegyeznem, hogy amikor a Kastor frissíteni akarja magát, a NOD32 letiltja a linket. Tehát nem frissítem... Nem tudom, mit talál a NOD az oldalon, de nem kozkáztatok.
Audio szoftverek
Valaki leírna egy tuti megoldást, hogy a legjobb minőségű audio lemezeket tudjak kiírni, gondolok itt programokra, beállításokra.
az alap megoldás mindig hogy a kódolt (flac) anyag saját progiját használod
ebbe van verify opció ami szól ha mégse úgy sikerülne dekódolnia
magába az írásba nem lesz adatbeli különbség ha a cue alapján írod
rippeld vissza a lemezt s hasonlísd össze a kiírt fájl-al (EAC/tools/compare wavs)
Audio szoftverek
Audio szoftverek
Van egy problémám. Szóval flac formátumból szeretnék audio cd-re írni, de ehhez előbb ugye a flac fileokat át kell konvertálni wav-ba, mert a cue file a wav-hoz készül. A könvertáláshoz Xmedia Recode-ot használok. Konvertálás után ellenőrzöm a minőséget (csak fülre) és nem hallok külömbséget. Utána kiírtam EAC-val a laptop írójával, és minden lemez torz volt. Közben szereztem egy ide usb kábelt, és végre rá tudtam kötni a laptopra a régi Plextoromat. Ezután ugyanúgy próbáltam egy cd-írást elvégezni, de most Imgburn-vel írtam meg a lemezt a plextor írón, és így is fennáll a probléma, igaz nem olyan mértékben, de hallgathatatlan az eredmény. Mi lehet a gond? Én a converterre gondolok, de viszont visszaellenőrizve nem hallok külömbséget. És az is furcsa, hogy az utolsó két megírt lemezt nem játsza le a foobar, csak a mediaplayer.
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Audio szoftverek
Ismer valaki olyan lehetőséget,hogy egy gyári CD-n lévő anyagot egy az egyben háttértárolóra másolni konvertálás és tömörítés nélkül
Exact Audio Copy (EAC) !!!
Én ezzel grebbelek tömörítés nélkül, igaz az első beállítás kicsit tökölős, de szerintem megéri. A beállításokban kijelölöm a cél mappát és szépen odamásolja (1 cue és 1 wav mappát).
Audio szoftverek
Ismer valaki olyan lehetőséget,hogy egy gyári CD-n lévő anyagot egy az egyben háttértárolóra másolni konvertálás és tömörítés nélkül
képfájlt (ISO) csinálsz belőle
csak offset eltéréses lesz, viszont ezzel késöbb tudsz kalkulálni ...
ha ilyen kell akkor szerintem ultraiso
Audio szoftverek
Akkor tudnád átmásolni, ha adat lenne az audio cd-ken mint pl. a DVD-n. Az audio cd-t mindenképp grabbelni, vagy rippelni kell, viszont nem kötelező tömöríteni, PCM(wav) formátumban is tárolhatod.
Akkor marad a wav.
Köszi
Audio szoftverek
Akkor tudnád átmásolni, ha adat lenne az audio cd-ken mint pl. a DVD-n. Az audio cd-t mindenképp grabbelni, vagy rippelni kell, viszont nem kötelező tömöríteni, PCM(wav) formátumban is tárolhatod.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Audio szoftverek
Audio szoftverek
OSX. Nincs Foobar.
Igen, valóban.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Audio szoftverek
Foobaral is tudsz miután letöltötted a megfelelő komponenteket!
OSX. Nincs Foobar.
Audio szoftverek
Köszi.
xACT a progi, OSX-en.
Foobaral is tudsz miután letöltötted a megfelelő komponenteket!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Audio szoftverek
Guruk!
Ha APE-ből konvertálok FLAC-be akkor ELMÉLETILEG nem változhat a minőség ugyi? Illetve kell e valamire figyelni konvertálásnál( értem itt a beállításokat).
meg le is tudod ellenőriztetni hogy ugyan az a wav van e benne
Audio szoftverek
Elméletileg nem, és nagy valószínűséggel gyakorlatilag sem fog.
Sok mindent nem tudsz állítgatni ami a minőséget befolyásolná. Melyik programmal csinálod?
Köszi.
xACT a progi, OSX-en.
Audio szoftverek
Elméletileg nem, és nagy valószínűséggel gyakorlatilag sem fog.
Sok mindent nem tudsz állítgatni ami a minőséget befolyásolná. Melyik programmal csinálod?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Audio szoftverek
Guruk!
Ha APE-ből konvertálok FLAC-be akkor ELMÉLETILEG nem változhat a minőség ugyi? Illetve kell e valamire figyelni konvertálásnál( értem itt a beállításokat).
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Audio szoftverek
Sziasztok!
Valaki esetleg le tudná írni a MusicBee beállításait,kb mint ahogy az Audiolanden a Foobaré van.Vagy bárhogy.Köszönöm!
Audio szoftverek
Beteszem ide is, hátha:
Újra segítséget kérek a tisztelt nagyérdeműtől!
Ipod U2 verzióra telepítettem a rockbox (flac képes) lejátszót, de nem indul!
E szerint csináltam:
http://logout.hu/cikk/multiboot_ipodon/ ... eljes.html
Hol lehet a hiba?
delete az összes rockbox-os fájlt amit felmásoltál a kütyüre
ha itt benne van a "stable" listába, akkor fogod letöltöd a szoftver ... telepíted hasonlók ... s látnia kellene a kütyüt, ha látja akkor ezen a progin belül nyomsz installt meg amit még fel akarsz rakni rá
hozzáteszem a rockbox egy alternatív OS
szal az eredeti is megmarad, tehát így kétféle bekapcsolási lehetőség van
Audio szoftverek
Beteszem ide is, hátha:
Újra segítséget kérek a tisztelt nagyérdeműtől!
Ipod U2 verzióra telepítettem a rockbox (flac képes) lejátszót, de nem indul!
E szerint csináltam:
http://logout.hu/cikk/multiboot_ipodon/ ... eljes.html
Hol lehet a hiba?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Audio szoftverek
Félrevezető ez a válasz. Csak akkor van ez így, ha mindkét esetben FLAC formátum a kimenet, amiről nem kaptunk pontos infót.
a log idézetbe szerepel hogy flac van behívva mint külső kódoló
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Audio szoftverek
az egy olyan funkció amit nem tud értelmezni a FLAC, szal hogy milyen kbit/s van a logba írva azzal ne foglalkozz mert nem jelent semmit
röviden: igen megegyező a minősége ebben az esetben
a lossless az nem lehet (önmagába) jobb vagy rosszabb!
Félrevezető ez a válasz. Csak akkor van ez így, ha mindkét esetben FLAC formátum a kimenet, amiről nem kaptunk pontos infót.
Audio szoftverek
Ergo ebben az esetben is szólhat megegyező minőségben a 128kbit/s és az 1024kbit/s ripp?
az egy olyan funkció amit nem tud értelmezni a FLAC, szal hogy milyen kbit/s van a logba írva azzal ne foglalkozz mert nem jelent semmit
röviden: igen megegyező a minősége ebben az esetben
a lossless az nem lehet (önmagába) jobb vagy rosszabb!
Audio szoftverek
lossless-t úgy kell felfogni mint egy tömörített adat fájlt, szal az eredetivel megegyező wav-t tartalmazza. Adat szempontjából nincs veszteség, szal ha kicsomagolod akkor olyan mintha be se lett volna eredetileg tömörítve
Olyan viszont lehet hogy a lejátszó szoftver a wav-ot jobban szereti mint a tömörített lossless anyagot
egy jól beállított ripelési/írási metódus teljes mértékbe megegyező információt fog tartalmazni az eredeti lemezzel, a tömörítési szint csak annyi hogy mennyi helyet spórolsz a tárolásával
az ilyen anyagokat helyesen kiírva a végtelenségig lehet leripelni majd ismét kiírni mindig ugyan azt az információt fogod kapni!!!
Ergo ebben az esetben is szólhat megegyező minőségben a 128kbit/s és az 1024kbit/s ripp?
Audio szoftverek
Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 128 kBit/s
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:\Program Files\Exact Audio Copy\Flac\flac.exe
Na most itt a rippelés során 128kBps bitráta volt kiválasztva?
Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 1024 kBit/s
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:\Program Files\FLAC -\flac.exe
Ebben a rippben pedig majdnem tízszer annyi?
lossless -be nem létezik olyan kapcsoló ami fixálja a kBit/s értéket, ezek csak a progi által használt belső kódolókra hatnak
szal ezek az értékek se jelentenek semmit
ebbe az esetbe is a kódoló szoftvert kívülről ("Used output format: User Defined Encoder") hívja be a progi ("Command line compressor: .... flac.exe") már ez is kizárja a bitrate jelentőségét
ilyen esetbe kizárólag a "Additional command line options" határozza meg milyen tömörítési szintet használjon a külső kódoló
lossless-t úgy kell felfogni mint egy tömörített adat fájlt, szal az eredetivel megegyező wav-t tartalmazza. Adat szempontjából nincs veszteség, szal ha kicsomagolod akkor olyan mintha be se lett volna eredetileg tömörítve
Olyan viszont lehet hogy a lejátszó szoftver a wav-ot jobban szereti mint a tömörített lossless anyagot
a lemezen is "wav" (PCM) található, szal más járható út nem nagyon van a ripelésnél minthogy a wav az első lépés
egy jól beállított ripelési/írási metódus teljes mértékbe megegyező információt fog tartalmazni az eredeti lemezzel, a tömörítési szint csak annyi hogy mennyi helyet spórolsz a tárolásával
az ilyen anyagokat helyesen kiírva a végtelenségig lehet leripelni majd ismét kiírni mindig ugyan azt az információt fogod kapni!!!