Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Cd irása

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

igen a F1UX -nek (is) az olvasási értéke +733; az írásé: +6
hogy csináltad a visszaellenőrzést?
mert a minta cucc offset-elés nélkül kerül a lemezre s így dobja ki az értéket +739 -re (hozzáteszem ez a kombinált érték! Combined read/writesample offset correction)
s ezt ellenőrzi le az adatbázisból mennyi is a keletkezett (kombinált); szal ebbe benne van az írási (amikor kiírta a teszt lemezt) + az olvasási (amikor visszaellenőrizte) offset érték
ezért kell kivonni belőle az olvasási offset értéket, hogy megkapd az írásét

s amikor visszarippeled be van állítva a olvasási offset érték?

A minta lemezt 0 -ás értéken írtam ki, viszont visszarippelésnél nem volt beállítva olvasási offset, akkor ez okozhatja a hibát?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Egy kis segítségre lenne szükségem. Sikerült vennem egy jó állapotban lévő Yamaha CRW F1UX -et ,de nem tudom beállítani az EAC -ban a helyes offset értéket.
A test offset cd-t nem akarja megírni, ezért írtam egy lemezt 0 értéken, majd az accuraterip kidobott egy +739 -es értéket.
Ebből kivontam a Yamaha íróhoz tartozó +733-at és az így kapott +6 -ot írtam be eltolási értékre.
Ezzel viszont a wav -ok összehasonlításánál különbség jön ki ... hiba: ismétlődő samplek +733

igen a F1UX -nek (is) az olvasási értéke +733; az írásé: +6
hogy csináltad a visszaellenőrzést?
mert a minta cucc offset-elés nélkül kerül a lemezre s így dobja ki az értéket +739 -re (hozzáteszem ez a kombinált érték! Combined read/writesample offset correction)
s ezt ellenőrzi le az adatbázisból mennyi is a keletkezett (kombinált); szal ebbe benne van az írási (amikor kiírta a teszt lemezt) + az olvasási (amikor visszaellenőrizte) offset érték
ezért kell kivonni belőle az olvasási offset értéket, hogy megkapd az írásét

s amikor visszarippeled be van állítva a olvasási offset érték?

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Egy kis segítségre lenne szükségem. Sikerült vennem egy jó állapotban lévő Yamaha CRW F1UX -et ,de nem tudom beállítani az EAC -ban a helyes offset értéket.
A test offset cd-t nem akarja megírni, ezért írtam egy lemezt 0 értéken, majd az accuraterip kidobott egy +739 -es értéket.
Ebből kivontam a Yamaha íróhoz tartozó +733-at és az így kapott +6 -ot írtam be eltolási értékre.
Ezzel viszont a wav -ok összehasonlításánál különbség jön ki ... hiba: ismétlődő samplek +733

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

mint írtam az valószínűleg kevés lesz
kell a 7.1-es patch és azon is a kompatibilitás

Köszönetem. Végül is sikerült a témát megbőrözni.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Köszi megint. UAC-t kilőttem, de így is blokkolja a telepítést.

mint írtam az valószínűleg kevés lesz
kell a 7.1-es patch és azon is a kompatibilitás

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

ha bal alul megnyomod a windows gombot akkor ott lesz egy keresési sáv, ide írd be hogy: UAC
ez angol monogram a felhasználói fiókok felügyeletére
s itt kapcsold ki (soha nem kérek értesítést)

másik meg az hogy láttam egy fórumon hogy valszeg 7.1-es patch is kell, s még akkor is szükség van az xp kompatibilitási módra

Köszi megint. UAC-t kilőttem, de így is blokkolja a telepítést.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Hát ehhez jobban kellene értenem a szoftverekhez. Nem vagyok egy ámítógépguru.

ha bal alul megnyomod a windows gombot akkor ott lesz egy keresési sáv, ide írd be hogy: UAC
ez angol monogram a felhasználói fiókok felügyeletére
s itt kapcsold ki (soha nem kérek értesítést)

másik meg az hogy láttam egy fórumon hogy valszeg 7.1-es patch is kell, s még akkor is szükség van az xp kompatibilitási módra

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: KMT »

Mi a tünet? Elindítod a telepítőt, és? Ha felugrik valami ablak, akkor engedélyezd.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Blokkolja? Hát kapcsold ki azt, ami blokkolja. UAC pl?

Hát ehhez jobban kellene értenem a szoftverekhez. Nem vagyok egy ámítógépguru.

Heed Thesis rendszer

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Blokkolja? Hát kapcsold ki azt, ami blokkolja. UAC pl?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

indító exe vagy ikonra jobb gomb tulajdonságok
s itt van olyan fül hogy kompatibilitás s válassz üzemmódot (xp sp3)
érdemes még a rendszergazda módot is bekapcsolni (ugyanitt lent)

Köszi a tippet. Megpróbáltam, amit tudtam, de sajnos a Windows 7 mindig blokkolja a telepítőt. !36_7_11.gif

Heed Thesis rendszer

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Nem, mi az? Ha telepíteni akarom a Creator 7-est, el sem indul az exe fájl.

indító exe vagy ikonra jobb gomb tulajdonságok
s itt van olyan fül hogy kompatibilitás s válassz üzemmódot (xp sp3)
érdemes még a rendszergazda módot is bekapcsolni (ugyanitt lent)

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Kompatibilitási módot próbáltad?

Nem, mi az? Ha telepíteni akarom a Creator 7-est, el sem indul az exe fájl.

Heed Thesis rendszer

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Kompatibilitási módot próbáltad?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Segítség! Tudtok olyan programról, amivel képet is lehet szerkeszteni és CD-t is lehet írni egyszerre? Illetve nem egyszerre, hanem inkább mindkettőt kellene tudnia. Nem baj, ha nem kerül sokba. Én eddig a Roxio Creator 7-est használtam, de az új, Windows 7-es gépemmel nem kompatibilis és nem tudom rá feltelepíteni. Az új verzió pedig 70 dollár lenne.

Heed Thesis rendszer

Vendég

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a nero is ugyan azt a wav-ot csomagolja ki mint a többi progi
a jetaudio meg eltorzítja a wav fájlt ill. nem képes a valós szünetet megtartani, gondolom ez a képfájl írási képességének hiánya miatt van

Pont ezt írtam, hogy cue -ből vagy iso-ból vagy bármi képfájlból nem tud egyből CD-t írni - rendesen- na jó ez kimaradt, mert meg tudja írni csak egy track lesz az egész.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Apa, kezdődik.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Szerintem már ott döglik meg a dolog, hogy a netre feltöltött flac anyagok is noname-liteon-samu-lg-stb dvd írókkal/olvasókkal lettek berippelve jó sok X sebességgel. Még ha oda is figyeltek az adott meghajtó olvasási offset-jére, a rippelés nem audiofil eszközzel és módon történt.

mármint hogy?
a HW és a sebesség önmagába nincs hatással a minőségre (rip-elésnél)
a legbutább odd is ugyan azt az eredményt fogja hozni mint a legkomolyabb
szívesen megnéznék egy olyan rip-et amit noname odd-vel és komoly odd-vel rip-eltek, hogy mi is lehet a különbség (a plextor, pioneer is elvérzik egyes lemezeken rip-elésnél) a másik meg hogy ezek márkák amiket írtál szal csak az nem derül ki mi is van benne
a sebesség is csak azért számít mert okozhat helytelen olvasást, ami általában a lemez minőségétől, állapotától függ

az offset érték éppen az ami a végeredményt tekintve nem fontos, mivel a helytelen értéket utólag korrigálni lehet

a Nero beépülő moduljai nagyon szarok és pocsék minőség a vége.
100x jobban szól egy CD amit NEM a Nerovel konvertál át az ember főleg nem úgy, hogy on fly írás közben
Ha már ilyen kell akkor az említett -és általam 10 éve használt- Jetaudió soxorta jobban és jobb minőségben oldja meg a kérdést, ennek az az egy hibája, hogy nem tud képfájlból CD-t írni sajna.

a nero is ugyan azt a wav-ot csomagolja ki mint a többi progi
a jetaudio meg eltorzítja a wav fájlt ill. nem képes a valós szünetet megtartani, gondolom ez a képfájl írási képességének hiánya miatt van

Vendég

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

én fairstars converter pro 1.45 + nero 10.02 de egyébként a néro is átalakitja a flac-ot Wav-á

a Nero beépülő moduljai nagyon szarok és pocsék minőség a vége.
100x jobban szól egy CD amit NEM a Nerovel konvertál át az ember főleg nem úgy, hogy on fly írás közben
Ha már ilyen kell akkor az említett -és általam 10 éve használt- Jetaudió soxorta jobban és jobb minőségben oldja meg a kérdést, ennek az az egy hibája, hogy nem tud képfájlból CD-t írni sajna.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Szerintem már ott döglik meg a dolog, hogy a netre feltöltött flac anyagok is noname-liteon-samu-lg-stb dvd írókkal/olvasókkal lettek berippelve jó sok X sebességgel. Még ha oda is figyeltek az adott meghajtó olvasási offset-jére, a rippelés nem audiofil eszközzel és módon történt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: fater80 »

én fairstars converter pro 1.45 + nero 10.02 de egyébként a néro is átalakitja a flac-ot Wav-á
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Safika
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Safika »

Szia Palkó !

Jól érted, ezeket nem Én csináltam ... Letöltöttem, régebben, és most akarom felírni audio CD-re.
Most direkt megnéztem: van amihez tartozik .cue és .log, de van amihez nincs !
Hangsúlyozom, hogy nekem kínai a téma ezért gondoltam az 1 lépéses egyszerűnek tünő "egyből írásra".
De kipróbálnám a Foobarral való konvertálást + másik programmal való írást is.
Amit írtál: " Többet számít, hogyan van előkészítve az írás. Gondolok itt a bitpontos ripelésre majd a bitpontos írásra " biztos fontos, és ha kifejtenéd - akár privátban is megköszönném.
üdv

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Köszönöm KMT-nek és earformance-nek !!
Mondtam, hogy "Én tök hülye vagyok a témához"

Az "egyből írásra" a Jetaudio-n kívűl ??
( Összehasonlítanám őket - füllre ! ) na meg a Foobar+IMGBurn-el

A Burrrn nevű programocskát is kipróbálhatod. De szerintem nem az író szoftverektől függ elsősorban a végeredmény "minősége". Többet számít, hogyan van előkészítve az írás. Gondolok itt a bitpontos ripelésre majd a bitpontos írásra. Ha jól értem olyan flac-et akarsz kiírni amit nem te csináltál. Ha nincs mellékelve hozzá cue fájl(és egy log amiből kiderül, hogy bitpontos a rip) és nem bitpontosan írod ki, nem hiszem, hogy a szoftverek közt hallanál különbséget. Lehet, hogy inkább az írható lemezek közt kéne keresgélned, mert elég nagy difik vannak köztük.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Safika
Értékelés: 3

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Safika »

Köszönöm KMT-nek és earformance-nek !!
Mondtam, hogy "Én tök hülye vagyok a témához"

Az "egyből írásra" a Jetaudio-n kívűl ??
( Összehasonlítanám őket - füllre ! ) na meg a Foobar+IMGBurn-el

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: earforce »

A flac - wav konverzió nem minőségi kérdés... Én foobar-ral szoktam.

Én is.
A konvertálás minősége szoftverfüggetlen.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”