Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
-
Vendég
Foobar2000
Ez így van ahogy mondod. A Win 7 alapból 16bit 44,1kHz-en van.De ha van egy 24 bitet tudó hangkártyád ,saját ASIO-val (tehát nem ASIO4ALL-al),szóval azzal a hangkártyával ,és a Foobarral lejátszol egy 192kHz-es zenét...és a Win 7 hangbeállításnál, megnézed(hallgatod)16bit 44,1kHz-en ,24bit 44,1kHz-en vagy 24bit 192kHz-en,akkor biztosan hallani fogod melyik beállítással a legjobb.
Próba cseresznye...
Szerintem nem érted az ellentmondást. Hogyan ugrana magától 192-re a driver, ha a win 44,1-re visszakonvertálja még a hangkártya _előtt_ (a jel útját nézve)?
Foobar2000
Dehogyis nem, le kell tiltani a hangkártyát az OS -ben. PC hangnak elég az integrált hk is, persze tudom ez nem mindenkinél járható út.
Ez egy segítő hozzászólás volt! Ezt kerestem én. Köszönöm szépen!!
Foobar2000
Dehogyis nem, le kell tiltani a hangkártyát az OS -ben. PC hangnak elég az integrált hk is, persze tudom ez nem mindenkinél járható út.
szerintem az átirányítás is elég hozzá
feltéve ha van "több" hangvezérlő is ...
Úgy néz ki,hogy az ASIO az új Windows ezen részét nem kerüli meg teljesen.
ha azonos eszközön van az os meg a driver akkor természetesen hogy beleszól (legalábbis beleszólhat)
mindenesetre simán elképzelhető hogy foglalja a sávot...
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Foobar2000
Foobar2000
Zavaros ez még nekem. Alapból 44,1-en van a win7 beállítás. Na most ha 192-es zenét hallgatok, akkor a driverben magától felugrik 192-re, ami nekem azt sugallja, hogy nem konvertálódik vissza 44,1-re, mivel a hangkártya később van, mint a win...
Ez így van ahogy mondod. A Win 7 alapból 16bit 44,1kHz-en van.
De ha van egy 24 bitet tudó hangkártyád ,saját ASIO-val (tehát nem ASIO4ALL-al),szóval azzal a hangkártyával ,és a Foobarral lejátszol egy 192kHz-es zenét...és a Win 7 hangbeállításnál, megnézed(hallgatod)16bit 44,1kHz-en ,24bit 44,1kHz-en vagy 24bit 192kHz-en,akkor biztosan hallani fogod melyik beállítással a legjobb.
Próba cseresznye...
-
Vendég
Foobar2000
A Windows XP-n elég csak a Kernel Streaminget vagy az ASIO-t használni ,hogy a mixert megkerüljük.És ott ez elég is.A Windows 7-en azonban egy egészen új kernel van és a hangbeállítás nem merül ki az ASIO ,KS használatával.
Ott még a hangbeállításoknál választhatunk a hangkártya minősége függvényében.
Én a cMP+cPlayt , 192 kHz-es upsamplingal használom,ezért a hangkártyám is 192kHz-re van állítva és Win 7 sound settings is 24bit 192kHz-en van.
Értelemszerűen ,ha nincs upsampling akkor 44,1kHz-et (vagy az éppen játszott zene mintavételezése szerint)kell a Windows7 -nél is állítani.Nagyobbat nem...
De ez visszafelé is igaz...tehát ha a kártya 192kHz-en van akkor a Win7 hangbeállítás ne legyen 24bit 44,1kHz-en.Szólni szól így is ,de olyankor nem korrekt a beállítás.Hallhatóan...
Zavaros ez még nekem. Alapból 44,1-en van a win7 beállítás. Na most ha 192-es zenét hallgatok, akkor a driverben magától felugrik 192-re, ami nekem azt sugallja, hogy nem konvertálódik vissza 44,1-re, mivel a hangkártya később van, mint a win...
Foobar2000
Ha jobban érezni akarod a mélyet, ülj rá egy belül üreges puffra vagy ágyra
s szerinted nekem nem sztereó van?
csak azt akartam vele hogy a filmes hangást nem zene cuccokra találták ki!
szal minél inkább a zenésíted annál inkább nem lesz filmes ...
ugyan így a fordítva ...
legalábbis szvsz
Foobar2000
Bocs, h ennyit offolok, de itt kaptam az ötletet. A J Riverhez nekem nem sikerült filmjátszáshoz asio-t belőni. Sőt, a saját lejátszójának a hangerőszabályozója együtt mozog az OS-ével. Ha meg külső lejátszó, minek a JRiver? Egyelőre szkeptikus vagyok.
Van a J Riverben egy hangerő szabályzó ,annak egy hangszóró ikonja.Azt az ikont jobb billentyűvel megnyitod (Volume Option !) és ott beállítod az Internal Volume-nél a pipát!
Ettől kezdve ez a szabályzó adja a hangot.
Foobar2000
Bocs, h ennyit offolok, de itt kaptam az ötletet. A J Riverhez nekem nem sikerült filmjátszáshoz asio-t belőni. Sőt, a saját lejátszójának a hangerőszabályozója együtt mozog az OS-ével. Ha meg külső lejátszó, minek a JRiver? Egyelőre szkeptikus vagyok.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
Foobar2000
turizoli, azt nem találom, a filmjátszás hangjához hogy tudom az asio4all-t rendelni, mert alapban ezt nem igen ajánlja fel...
Itt,beállítható az ASIO4ALL is... Tools---Options---Audio----Audio Output----Output mode Setting...
-
Vendég
Foobar2000
Nekem is így van hogy a windowsal szabályozom a hangerőt,de nekem csak a DS működik..ebben az esetben Én mit tegyek?
Kérdés milyen lejátszó programot használsz(Foobart?) és milyen hangkártyával ,esetleg Dac-al?
Ha ezt tudjuk, akkor esetleg tudunk segíteni...
Integrált kártyám van (realtek), foobar-t használok. Asio van fent, de ha arra állítom olyan a hang mintha szokol rádiót hallgatnék...Wasapi-val szint úgy... a DS viszont szépen muzsikál, az erőteljes. Csak ezt a mixer dolgot nem értem...
Sűrgősen cseréld le az alaplapi kártyát...Bármi mást raksz nagyságrendekkel jobb hangot fogsz kapni...
Laptopom van...
Ajaj.....akkor külsőt saját táppal...Vagy pedig egy dacot...Olcsón , relative olcsón vannak egész hallgatható darabok, az alaplapitól sokkal de sokkal jobbak lesznek...
Foobar2000
Integrált kártyám van (realtek), foobar-t használok. Asio van fent, de ha arra állítom olyan a hang mintha szokol rádiót hallgatnék...Wasapi-val szint úgy... a DS viszont szépen muzsikál, az erőteljes. Csak ezt a mixer dolgot nem értem...
Az ASIO4ALL -ban alapból 48kHz-re kapcsol. Ott meg kéne nézni 44,1kHz-en is .
Ha nem megy akkor ,marad a DS kimenet az alaplapin.
Foobar2000
Nekem is így van hogy a windowsal szabályozom a hangerőt,de nekem csak a DS működik..ebben az esetben Én mit tegyek?
Kérdés milyen lejátszó programot használsz(Foobart?) és milyen hangkártyával ,esetleg Dac-al?
Sűrgősen cseréld le az alaplapi kártyát...Bármi mást raksz nagyságrendekkel jobb hangot fogsz kapni...
Laptopom van...
-
Vendég
Foobar2000
Foobar2000
Foobar2000
turizoli, azt nem találom, a filmjátszás hangjához hogy tudom az asio4all-t rendelni, mert alapban ezt nem igen ajánlja fel...
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Foobar2000
Ez a JRiver dobta a vírusriasztást rendesen, most meg valami critical error-ról beszél, de én nem ijedek meg
Foobar2000
Foobar2000
a beszédnek jót tesz valóbande pl. egy lövöldözős, autós, háborús film jó ha "döng"
nálam meg annyira precíz lett a mély hogy teljesen másabb lett nekem hiányzik belőle a döngés
(nem nyújtott fizikai élményt a hangzás )
de pl. koncert felvételnél ha tartalmaz normális pcm sávot akkor azt ki szoktam szedni wav-ba
viszont itt nem kérdés hogy
OFF
Persze, gondoltam, h itt van a kutya elásva, a magam dekadens módján én is imádom ezeket az effekteket.
Van egy közepes kis filmecs, A Főnix útja, abban felszáll egy repülőgép, DTS-ben elég "közel" mikrofonozva. Sokáig imádtam, h remeg a padló a nyamvadt kis mélynyomómmal 5.1-ben. Aztán egyszer meghallgattam sub nélkül (azért én helyezgettem a cuccot, ahogy bírtam, meg mérőmikrofonozás, meg tüskézés, meg minden), és többé nem akartam sub-ot. Aztán meghallgattam sztereóban, és úgy is olyan tere volt, hogy elrepült felettem (kis túlzással), és annyira zúzott, hogy többé nem akartam 5.1-et sem
Azóta olyan pisztolylövéseim vannak, h néha megijedek (nemtom, lőttél-e már éles fegyverrel). Ha meg tiszta az emberi beszéd, és utána elindul egy vonat, akkor van csodálkozás. Persze az ablakok nem szakadnak ki a helyükből, meg nem lobog a gatyám a basszustól :kiraly:
Ha jobban érezni akarod a mélyet, ülj rá egy belül üreges puffra vagy ágyra
Foobar2000
Ha a winfossal szabályzod a driver hangerejét, akkor megkerülted a win-t?
Nem ,akkor nem kerülte meg...
De próbáld ki a J River Media Center 15-öt. Az KS-t és ASIO-t is tud.
Itt megtalálod a beállítását is:
http://www.computeraudiophile.com/conte ... figuration
turizoli,
Foobar2000
Még nem hallottam ilyet, valóban. A többit nem egészen értem. A filmek hangjainak legalább 80%-a emberi beszéd. Miért is igényli ez a külön színezést?
a beszédnek jót tesz valóban
de pl. egy lövöldözős, autós, háborús film jó ha "döng"
nálam meg annyira precíz lett a mély hogy teljesen másabb lett nekem hiányzik belőle a döngés
(nem nyújtott fizikai élményt a hangzás )
de pl. koncert felvételnél ha tartalmaz normális pcm sávot akkor azt ki szoktam szedni wav-ba
viszont itt nem kérdés hogy
Foobar2000
Off
Nem kicsit összetett. Nehéz elképzelni egyelőre, h ebből jó hang fog kijönni.
Foobar2000
De próbáld ki a J River Media Center 15-öt. Az KS-t és ASIO-t is tud.Itt megtalálod a beállítását is:
http://www.computeraudiophile.com/conte ... figuration
Köszi, valami ilyesmire gondoltam.