Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD szinkron csere
-
Vendég
DVD szinkron csere
Hello!
Az a nagy Problemam, hogy Dvd szinkront szeretnek csrelni. Megvan a Film Dvd-n de csak Angolul, es en magyar szinkront szeretnek ra tenni. Melyik programmal lehet, es hol lehet talalni a magyar szinkront?
Nagyon Halas Lenek Ha Adanatok egy kis utbaigazitott.
Koszonom Elore is.
Roni
- balinyo
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
DVD szinkron csere
Üdv!
Nézegettem a fórumot de igazából nem tudtam megoldani belőle a problémám, úgyhogy hozzátok fordulnék.
Van egy DVD filmem pl:Kaptár amiről le szeretném szedni az 5.1-es magyar hangot és ezt a hangot minőségromlás nélkül kiirni egy másik DVD-re amin szintén a kaptár van viszont csak angol hangal, szóval csak a magyar 5.1-es hangot akarom pluszba ráirni a 2. kaptár dvd-re.Azt ne kérdezzétek, hogy miért nem jó nekem ha szimplán lemásolom az 1. DVD-t...
Nah szóval összefoglalva, magyar hangot akarok leszedni DVD-ről és azt egy másik DVD-hez hozzáfűzni.
Jah és boccs, hogy ilyen érthetetlenül és össze-vissza irok... késő van
Én a DVD-Lab Pro-t ajánlom, mint profi dvd authoring programot, de nem túl triviális a megoldás. Először is demux-olni kell mindkét dvd-t (szétszedni a vob file-okat video és hangsávokra). Ezt megcsinálja a DVD-Lab Pro, ha megnyitod az első vob filet, és join+demultiplex opciót választod. Ezt követően a dvd szerkesztés ablakban a video-file-t behúzod a video ablakba, a hangsávokat az audio ablakokba. A feliratok eléggé megbonyolítják az életed, az eredeti feliratok leszedéséhez Subrip-et ajánlom. Továbbá ha a fejezeteket is meg akarod tartani, akkor a ChapterXtractor-ral ki kell szedni az eredeti filmből a chapter-pointokat (tudja ezt a DVDDecrypter is mellesleg IFO módban). Ha minden egyben van, akkor újra kell építeni a DVD lemezt. Ha nagyobb, mint a cél lemez, akkor még valamivel a videot be kell tömöríteni.
Mellesleg ajánlom a http://free.x3.hu/macsman/ oldalt, szerintem meg találod rajta a magoldást, amire szükséged van. Mindenesetre összefoglalva, ez nem olyan egyszerű dolog, mint aminek az ember gondolná, pár napot el lehet vele játszogatni, mire sikerül.
DVD szinkron csere
Nem vagyok egy nagy tudor ebben a témában, de egy 5letem azért van. A Computer Panoráma mostani (októberi) számában a 114 oldalon ír arról, hogy kell gyakorlatilag egy DVD-t betörmöríteni 1 vagy 2 CD-re. Lényeg az, hogy a folyamat során külön kezelendő a kép és a hang, szerintem itt kell keresni számodra a megoldást.
Röviden: kell egy friss (pl. 0.35.0) Gordian Knot keretprogram. Nem tudom pontosan, de lehet hogy eleve engedi "rippelni" (azaz a DVD-ről a vinyóra kiírni ) csak a hangot, és akkor már nyert ügyed van. Ha nem, akkor rippeled a komplett DVD-t, persze válaszd ki, hogy semmi extra nem kell (felirat, meg külföldi hangok), csak a filmanyag és a magyar hangsáv. Ha ez megvan, akkor a Gordian Knot-ban behívod a DGIndex alkalmazást => F2-t nyomsz, és kiválasztot az imént berippelt összes MPEG file-t (.VOB kiterjesztésűek asszem). Az audio menüben válaszd ki az "Demux All Tracks" opciót, hogy ne birizgálja a hanganyagot. Ezután toljál egy F4-et, és adj egy nevet ennek a "project"-nek. Eredményül egy .d2v kiterjesztésű indexfile-t kapsz (ez nem érdekel téged. mert ezen a filmanyag van), valamint (hála a DGIndex-nek) külön fileban megkapod (az eredeti hanforrástól függően) az AC3 vagy MPA formátumú hangsávot.
Ha ezzel megvagy, akkor ugyanezzel a módszerrel a Gordian Knottal "kiszeded" az angol nyelvű a DVD-dről a képanyagot, és összeoperálod az előbb kinyert magyar hang file-oddal. Kb. ennyi lenne.
Gordian Knotot leszedhetsz innen vagy innen.
Üdv
BF
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
DVD szinkron csere
Üdv!
Nézegettem a fórumot de igazából nem tudtam megoldani belőle a problémám, úgyhogy hozzátok fordulnék.
Van egy DVD filmem pl:Kaptár amiről le szeretném szedni az 5.1-es magyar hangot és ezt a hangot minőségromlás nélkül kiirni egy másik DVD-re amin szintén a kaptár van viszont csak angol hangal, szóval csak a magyar 5.1-es hangot akarom pluszba ráirni a 2. kaptár dvd-re.Azt ne kérdezzétek, hogy miért nem jó nekem ha szimplán lemásolom az 1. DVD-t...
Nah szóval összefoglalva, magyar hangot akarok leszedni DVD-ről és azt egy másik DVD-hez hozzáfűzni.
Jah és boccs, hogy ilyen érthetetlenül és össze-vissza irok... késő van