Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MAKE DVD
-
Vendég
MAKE DVD
szoval ha bedigizted a cuccost, akkor lett belole egy szep avi (ez az alapeset, van ami egybol mpeg-be kepcsöröl)
utana ajanlom a TMPEG Encodert, ami mindenfele videobol tud kulonfele szabvany formatumokat kesziteni (standard videocd, supervideocd pal/secam-ban, stb)...szoval a nyers avit atkonvertalod ezzel a programmal mondjuk standard PAL videocd formatumra...
utana a NERO nevu cd-iro progival (biztos tudja mas is, en ezt hasznaltam) meg kell irni ezt a file-t ugy, hogy indulaskor videocd irast valasztasz ki. Es ennyi... A NERO egyebkent szolni fog, hogy ha rossz formatumu videot probalsz meg kiirni videocd formatumban. Ja, es a megnezeshez az kell, hogy az asztali DVD tamogassa az irhato cd-ket... (nem mindegyik olvassa el)
-
Vendég
MAKE DVD
Sziasztok,
hogyan tudok olyan cd-t irni, hogy azt asztali dvd lejátszoban is le tudjam játszani? milyen file-okat tud olvasni?
-
Vendég
MAKE DVD
Bocs, kicsit késtem...
Szóval nem tudom igazán, mert az sok mindentől függ.
- tömörítés, képméret, menük, hangminőség, sötöbö...
Én eddig 650 megás cédéromra 12 perc igencsak jó minőségű filmet nyomtam fel (egy keresztelő DV kamerával felvéve és rohadtul megvágva). De még fért volna rá.
Azt mondom, hogy Hi8-cal akár 20-25 percet is lehet feltenni, mert ott kissé nagyobb is lehet a tömörítés a relatíve rosszabb képminőség miatt, a video nyolcat és a vhs-t már ne is említsük, de oda minek a dvd - szerintem.
Vágáshoz ajánlom az Adobe Premiere 6.0-t. Nemrég jött ki és helyből támogatja a FireWire-t, ami ugye az újabb DV kamkorderekhez alapban hozzátartozik.
-
Vendég
MAKE DVD
Íme:
Matrox RT2000 csomag
(leonardo.sns.hu)
Van benne Adobe Premiere 5.1.c és DVDit LE, nem is beszélve a két kártyáról:
Egy AGP dualhead és maga a PCI-os digit kártya, ami valósidejű renderelést csinál. Ha ezzel közvetlenül a DV jelet beolvasod (merthogy van neki 2 db FireWire csatija is) akkor már gyerekjáték DVD-re konvertálni. 2GB-nál nagyobb fájlméreteket is kezel, tehát csak a vinyód mérete szabja meg a bedigitalizálható maximális filmhosszt...
Én ezt használom, kiváló!
-
Vendég
MAKE DVD
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy DVCAM kamerával készült felvételt CD-re vagy DVD-re feltenni. Vagyis egy home DVD /CD/ lemezt csinálni. Ha jól tudom MPEG2-t kell előállítanom valahogy. Ti hogy csinálnátok?
carpent