Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DV Avi --> Mpeg2

Vendég

DV Avi --> Mpeg2

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok !

Először is tudom, hogy van már hasonló topic, de egyikben sem találtam megfelelő választ a problémámra :
DV kamerával felvett anyagott a Firewire kártyán keresztül "áthúztam" a gépre. Próbaképpen egy kb 2 perces anyagot vettem fel a kamerával, akarom mondani a párom: a kocsiban ülve menet közben vett engem az anyós ülésről, meg a kinti mozgásokat is, ahogy suhannak a fák, autók, elmegyünk egy villamos mellett. A lényeg, hogy gyakorlatilag csak gyors mozgás van a felvételen. Gondoltam ez egy megfelő teszt anyag lesz, hogy mit tud az mpeg2 formátum.
Tehát, ahogy a gépre töltöttem az anyagot, kaptam egy kb 230 Megás nyers DV Avi filet. Ebből szerettem volna készíteni egy jó minőségű mpeg2 filet, amit a DVD lejátszómban lejátszhatok ( SVCD-ként ). Ehhez a Tmpgenc-t használom.
A gond az, hogy akárhogy állítom a beállításokat mindig nagyon "kockás" marad a gyorsan mozgó részeknél. A felbontást 720x576-on szeretném hagyni, amit a DVD-m gond nélkül lejátszik, a probléma az, hogy ha a bitrate-t 2600 fölé emelem akkor szaggatottan játsza vissza. Próbáltam a 2-pass VBR-t min: 2000 max: 3000 aver: 2520 , ezt lejátsza rendesen, de ugyanúgy nagyon kockás. Kipróbáltam, csak akkor tűnnek el a kockásodások, ha a bitrate-t felemelem átlag 6000-re de ezt már nem szereti a lejátszó. Egy szó mint száz hogyan lehet megoldani átlag 2500-as bitrate-tel, 720x576-os felbontással, hogy a gyorsan mozgó részeknél elhanyaolható legyen a kockásodás ?? Egyébként, már tökéletes lenne a minőség, ha nem lenne ennyi mozgás benne.
Letöltöttem a próba verzióját a Cinema Craft Encoder SP-nek, de nem tudom elindítani, mert amikor elindítom az encodolást nem talál valami .vaf filet. Persze elötte beálítottam a multi-pass VBR-t, de annak a setting-jét sem engedi megnyitni, mert szintén kiírja, hogy valami .vaf filet nem tud megnyitni.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”